Hú, most a goal.com a fichajes.net (fogalmam sincs, hogy ez mennyire megbízható oldal, vagy hogy egyáltalán létezik-e) alapján azt írja, hogy Tito kvázi lemondott Alexisről, és nyáron mehet a chilei, amerre lát. Ennek igazából nem örülnék, mert még mindig tartom, hogy neki csak fejben kéne összeszednie magát és nem a képességeivel van gond. Engem mellesleg erről az eddigi barcelonai pályafutása győzött meg, az Udineseben meg a válogatottban csak kevés meccsen láttam.
Villa távozása gyakorlatilag biztos, igazából ennek lassan el is jött az ideje.
A Cuenca-Tello kettős közül szerintem is elég lenne egyet megtartani, ez nálam Tello lenne. Egyikből sem lesz klasszis játékos soha, de Tello csereként még mindig komoly fegyvertény lehet (elsősorban a gyorsasága), míg Cuencában én sosem láttam túl sokat...
A középpálya adott, azt végre békén lehet hagyni (Jonatan tőlem maradhat, de magával tol ki, ha itt marad padozni); a védelemben lehet még valami mozgás: szerintem Abidal még játszik egy-két meccset ebben a szezonban, majd miután ismét ő emeli fel a BL-serleget (

), szépen visszavonul és néha látni fogjuk meccseken a lelátón, meg egyszer még tán egy edzésre is eljön majd haverkodni.
Alves most kezd magára találni, úgyhogy szerintem neki kinéz még egy szezon itt, de a VB után szerintem váltani fog. Tehát jövőre jó lenne, ha Montoya egyre több lehetőséget kapna, mert akkor egyből vehetné is át Alves helyét, amikor a brazil távozik.
Adriano remélem, hogy nem megy el; az Adriano-Alba kettőssel még pár évre meglennénk baloldalt.
A középhátvédek helyzete viszont megintcsak érdekes: Piqué, Puyol és Mascherano alap, bár a Kapitány öregedése tény, és innentől évről évre egyre kevesebb meccsen fog játszani (általában klasszikusokon vagy egyéb rangadókon). Fontásról már lemondtam (ahogy a jelek szerint Titoék is), Bartraról még nem. Neki több lehetőség kéne, először kisebb, majd komolyabb csapatok ellen és majd az ő ideje Puyol visszavonulásával és Mascherano távozásával jönne el (szerintem ez a kettő elég közel lesz egymáshoz). Bár ez már-már utópisztikus....
És persze kapus is kell a nyáron, és ezzel rá is térek a lehetséges érkezőkre:
Az eddig felmerült nevek közül szerintem Guaita lenne a legjobb választás, de a többiek is beválhatnak. Kivéve Reina, h őt hozzuk Valdés helyett, akkor nem tudom mit csinálok, de valakinek fájni fog...
És bár nagyon szépen kifejtettem, hogy én még bízok Bartrában, azért mindenképp hoznék egy középhátvédet. Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy kit. Hummelst imádom, de már többször elmondtam, hogy ő számomra egy Piqué2. Régebben még dobálóztak ilyen nevekkel, hogy Kompany, David Luiz, Vermaelen (hoppámindegyikangliábanjátszik!). Na, valami ilyen kaliberű játékos kéne már évek óta, nem védekező középpályásokból és szélsőhátvédekből kellene középső védőt faragni. Egyszer bejött, fuckyeah, ennyi, nem kellene tovább erőltetni.
Szélső hátvédek megvannak, középpályások dettó, ugorjunk.
Csatársor: a gólokat még mindig Messi rúgja, tehát szükségtelen bármilyen gólvágót idehozni. Messi, Pedro, Sanchez (?), Tello/Cuenca. Ez mondjuk négy ember, de adott esetben lehet öt, de akár kettő is.
Úgy néz ki, hogy Neymartól már semmi nem ment meg minket, ezért van egyáltalán csatárkérdés, mert egyébként hagynám az egészet kb. úgy ahogy van. Neymarról még mindig nem tudjuk, hogy beválik-e, de ha igen, akkor az Alexis-Messi-Neymar trió gyilkos lenne...
És még azt felejtettem el, hogy mennyire vicces lesz majd az az egész a running gag, amikor az egész Barça egy emberként keresi majd Bojan Krkic új csapatát...