2013.02.20. 20:23:55
Jómagam sem láttam 5-6 meccsnél többet játszani a brazilt, de azért pár dolog sztem leszűrhető (bár lehet hogy hamis a kép ami kialakult róla bennem):
Egyrészt a brazil bajnokságban félnek tőle a védők, mint a tűztől. 2 Santos meccset láttam, de ez valami hihetetlen, hogy mennyi helye és ideje van, ez itt a Barcában, ahol eleve kevés terület van, plussz sokkal szorosabb, keményebb védekezés, azért nagyon más lesz neki. Pillanatok alatt kell jó döntéseket hoznia, nem azt mondom hogy erre nem képes, de szinte biztos, hogy elég sok idő kell majd neki az átálláshoz. Másrészt hasonló lesz a helyzete Ibráéhoz, ugye Zlatan is meglepődött hogy itt milyen "iskolás" fegyelem van, tartok tőle, hogy ehhez sem szokott hozzá. Itt a kérdés, hogy mennyire kiforrott karakter, tud-e hosszútávon megváltozni, a csapatérdekeket előtérbe helyezni. Azért aki valamennyire követi a híreket vele kapcsolatban, az tudja hogy a magánéletében is előjönnek folyton problémák, illetve az öltözőből is jön ki néha egy-két furcsa hír (pl talán a legutóbbi hogy 2 új játékos hajviseletét bolondította meg egy nullásgéppel... Itt majd hozzá kell szoknia, hogy nemcsak hírnévben, de tehetségben is vannak nála nagyobbak. Mindenesetre nagyon ügyes gyerek, és szerintem egy ilyen összetartó és erős közösség, mint amilyen ez a jelenlegi Barca, ő még formálódhat, jellemileg is meg hát játéktudásban is, itt főként a taktikai, illetve fizikális felkészültséget illetően. És hát ami ugye gyakorlatilag eldönti azt a kérdést, hogy érdemes-e megvenni, az a benne rejlő marketinglehetőségek, ha jól tudom a Nike egyik fő arca már most, ugye jön a brazil VB, orrba-szájba fogják nyomni a gyereket, pénzügyileg nehezen bukhatunk rajta, sporszakmailag meg szintén nagy lehetőségeket rejt a leigazolása.