Spanyol Kupa & Szuperkupa
- sörvirsli
- Capitá del Barça
Először én is furcsáltam,de mivel a jegyek egyenlően lesznek elosztva a szurkolók közt,így tulajdonképpen mindegy,hol rendezik.
Remélem azt ATM nem olyan gyáva módon fog játszani ellenük mint a legutóbbi bajnokin tették!
Remélem azt ATM nem olyan gyáva módon fog játszani ellenük mint a legutóbbi bajnokin tették!
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.
Messi-Neymar = the ultimate forward duo
Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Messi-Neymar = the ultimate forward duo
Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Persze, ha Barca - Espanyol döntő lett volna, akkor azt elvitte volna a szövetség Sevillába.Barcaman14 írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... le-2224437
Érdekes, hogy ebbe a matracosok belementek.

- #David Villa#
- Capitá del Barça
Nem belementek, hanem egyenesen ők akarták, hogy ott legyen. Eddig háromszor játszottak ott királykupa döntőt a real ellen, és mindig nyertek.Barcaman14 írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... le-2224437
Érdekes, hogy ebbe a matracosok belementek.
- Barcaman14
- Director del Fútbol

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Nekem elég rossz hangulatom volt egész nap. Egyszerűen nem tudtam elfogadni, hogy a Real virgonckodik a Camp Nouban, amikor meglőtték a második gólt, kinyomtam a netet és elmentem aludni. Csak ma délután néztem meg az eredményt, ahogy vártam, nem mi jutottunk tovább.
A taktikai váltás tényleg időszerű, amit a Milan és a Real ellen bemutatott a csapat, az elfogadhatatlan egy Barcelonától. Messinek momentuma sem volt ezen a két meccsen, teljesen eltüntette mindkét csapat védelme őt. Nem tudom mi lenne a jó megoldás, de nem is az én feladatom itt okoskodni, hanem Barcelonában az edzőknek.
A Milan ellen úgy fogok leülni, hogy benne van a pakliban, hogy kiesünk, de természetesen nem ez lesz a vezérelv. Hátra kell hagyni a kudarcokat és vesztett állásból továbbjutni a Milan ellen. Vért kell izzadni, máshogy nem fog menni, mert be fognak keményen tömörülni. A Király Kupát pedig remélem bebukják majd J0-5éék!
A taktikai váltás tényleg időszerű, amit a Milan és a Real ellen bemutatott a csapat, az elfogadhatatlan egy Barcelonától. Messinek momentuma sem volt ezen a két meccsen, teljesen eltüntette mindkét csapat védelme őt. Nem tudom mi lenne a jó megoldás, de nem is az én feladatom itt okoskodni, hanem Barcelonában az edzőknek.
A Milan ellen úgy fogok leülni, hogy benne van a pakliban, hogy kiesünk, de természetesen nem ez lesz a vezérelv. Hátra kell hagyni a kudarcokat és vesztett állásból továbbjutni a Milan ellen. Vért kell izzadni, máshogy nem fog menni, mert be fognak keményen tömörülni. A Király Kupát pedig remélem bebukják majd J0-5éék!

-
- Entrenador del Barça
Néhány mondatot a tegnapi meccsről! Már a meccs előtt írtam, hogy jó lenne, ha végre (relatíve) hosszú idő után meg tudnánk verni a Madridot, mert ránk férne már egy nagyobb siker. Sajnos az utóbbi meccseken ellenük már eltűnt a dominanciánk, és igazán nagy csapatok ellen az idén sem termett sok babér. A kötelezőket hoztuk, sokszor szerencsénk is olt, de annyi kell. Viszont rengeteg gólt kaptunk, és ahogy a madridisták szidják Josét (többek között) azért mert Arbeloa elé, nem hozott senkit, így mi is értetlenül állunk a z előtt, hogy miért nem vettünk középhátvédet! Barthat nem játszatjuk, Puyi meg már nagyon öreg, de i csak integetünk, hogy ha helyzet van, akkor megoldjuk...Tegnap az egész csapat gyenge volt, de el kell ismerni, hogy a Madrid is jól tolta!
Nálam viszont egyértelműen Roura a leggyengébb láncszem. Mióta ő a főnök szinte mindig ugyanaz a kezdő. Nem mer belenyúlni a csapatba sem meccs előtt, sem meccs közben. A cserék is mindig ugyanazok. Nem is nagyon beszélnék a tegnapi meccsről, inkább a jövőről, főképp a Milan elleni meccsről! Roura szerint változás lesz??? Micsoda? Egy poszton változtatunk a kezdőn?? Én már azt erőltetném egy ideje, hogy Messit ismét kidobnám jobbra, Villat meg középre. Egy pillanat alatt, akár csere nélkül is vissza lehetne állni a mostani rendszerre, de szerintem beválna. Ja és Iniestát vissza kell tenni közére, és kezébe adni az irányítást. Így az is lehet, hogy Xavi kiszorulna a kezdőből, de valahogy nekem játéklassítónak tűnik mostanában. Oké, hogy régen is ezt csinálta, de jobb ütemben váltott ritmust, adott filláres lasztikat. Most meg mintha pályán sem lenne. Szóval én a hétvégén és a Milan ellen is majd így állnék fel: VV - Alves, Piqué, Masc, Adriano(Alba) - Ini, Busi, Tiago (Xavi) - Messi, Villa, Pedro (Sanchez)
Nálam viszont egyértelműen Roura a leggyengébb láncszem. Mióta ő a főnök szinte mindig ugyanaz a kezdő. Nem mer belenyúlni a csapatba sem meccs előtt, sem meccs közben. A cserék is mindig ugyanazok. Nem is nagyon beszélnék a tegnapi meccsről, inkább a jövőről, főképp a Milan elleni meccsről! Roura szerint változás lesz??? Micsoda? Egy poszton változtatunk a kezdőn?? Én már azt erőltetném egy ideje, hogy Messit ismét kidobnám jobbra, Villat meg középre. Egy pillanat alatt, akár csere nélkül is vissza lehetne állni a mostani rendszerre, de szerintem beválna. Ja és Iniestát vissza kell tenni közére, és kezébe adni az irányítást. Így az is lehet, hogy Xavi kiszorulna a kezdőből, de valahogy nekem játéklassítónak tűnik mostanában. Oké, hogy régen is ezt csinálta, de jobb ütemben váltott ritmust, adott filláres lasztikat. Most meg mintha pályán sem lenne. Szóval én a hétvégén és a Milan ellen is majd így állnék fel: VV - Alves, Piqué, Masc, Adriano(Alba) - Ini, Busi, Tiago (Xavi) - Messi, Villa, Pedro (Sanchez)
- miihii
- KHAL
Eltelt nem kevés idő, aludtam is rá egyet már, de még mindig nagyon mérges vagyok. Pedig a meccs alatt egyáltalán nem voltam az, ami még jobban zavart, mintha fölrobbantam volna. Az első gólnál még megfogtam a fejem és gondoltam na most majd leereszkedik a vörös köd és elkezdünk előre menekülni. Hát nem. A második gól pillanatában meg egyszerűen szenvtelen lettem, kifutott belőlem mindenféle érzelem. Aztán még néztem és épp elkezdtem cihelődni, h indulok a melóba, amikor jött a 3. szög. TV leó és irány a melóba, mintha mi sem történt volna. Aztán jóval a meccs után egyszer csak felötlött a dolog és ahogy agyaltam rajta, úgy kezdett elgurulni a gyógyszerem.
Pedig olyan szépen indult... Jó régen volt, h így kezdtünk volna egy Klasszikust. Már fél perc után egy távoli lövéssel jelentkezett Ini és érezhető volt, h harapósabb a csapat, mint az utóbbi időben. Kis híján beírtam, h ÉLÜNK! , de jobb, h nem tettem... A beszedett első gól átfordította a meccset és rendesen megfogott minket, a többi meg már történelem...
Viszont amik miatt mérges vagyok:
-hova tűnt a küzdeni akarás?
Játszogattunk meggyőződés és különösebb lelkesedés nélkül, mint vmi sablonos robotok. A 11-es után én elvártam volna, h nekik ugrunk és megalkuvás nélkül presszionálunk, de ennek nyoma sem volt. Egykedvűen pötyörésztünk, mint egy esős délutáni edzésen. Nincs bennük felelősségérzet, önbecslés, h összeszorított foggal daráljunk még akkor is, ha nem megy? A Sevilla ellen nagyjából ennek megvoltak a jelei, épp ezért bizakodtam is kicsit, h jó úton járunk a visszakapaszkodáshoz. De a tegnapi ezt teljesen lerombolta.
- hova tűnt a gyorsaság, a lendület?
Ezzel a semmitelen produkcióval saját magunkat öljük meg, mert a játékunk alapelemeit hagyjuk el.
Lendület nélkül nem vagyunk képesek járatni a labdát, legalábbis olyan sebességen, amivel eredményt tudunk elérni. Toszogathatjuk a zsugát akár 300 percig is, ha ilyen tempóval csináljuk nem jutunk előbbre.
Alapvető védekezésünk a letámadás, de ilyen szétszórtan az sem működik. Nem harapunk és nem fojtjuk el azonnal az ellenfél építkezését, csak úgy ímmel-ámmal. Ha egy megindul lerohanni, talán egy-egy társra talál, de ha a többi nem ér fel, simán le tudják venni őket két passzal, ahogy meg is történt. Tehát nem vagyunk meg ebben sem.
Meg az előrejátékban sem, ugyanis nincsenek meg a 3szögelések sem. Rengeteg eset volt tegnap is, amikor pl Ini tartogatta a labdát 2-3 fehérmezessel szemben, de nem jött segíteni neki senki. Máskor már egy pillanat alatt ott vagyunk ketten és ki lehet passzolgatni, ahogy a rondo során edzésen. De ez is elmarad, így meg képtelenek vagyunk az építkezésre. Azért volt, h sikerült felállni és mehetett volna a tikitaka, viszont azt meg rendszeresen elszúrtuk azzal, h vagy pontatlanul pöcköltük tovább és már el is vitték, vagy lassan járattuk és belenyúltak.
Kinyírjuk a saját játékunkat és még csak segítenie sem kell az ellenfélnek.
-miért nem lehet más felállásokat próbálgatni, ha láthatóan nem megy a mostani?
Mereven ragaszkodunk az éppen lefővőben lévő kezdőnkhöz, ahelyett, h megvariálnánk egy kicsit, hátha jobban működne. De nem, inkább megerőszakoljuk a kezdőt azzal, h 3 irányítót akarunk felpakolni, ami nem hoz annyi hasznot, mint amennyi kárt okoz, h kioltják egymást és Ini ki van kényszerítve a kevésbé használható posztjára. Számomra már fél óra után ordított egy Fab-Tello csere, a kiscsávónak lett volna helye, ki tudtuk volna használni a sebességét. Ráadásul ha többször mögéjük tudunk kerülni, oda fognak figyelni jobban, így középen több helyünk lehetett volna talán. Azon a középen, ahol immáron Ini a világklasszis pozíciójában tolhatta volna, ami már tiszta haszon. De persze neeeem, hagytuk tovább szenvedni a csapatot és akkor akarunk vmit tenni, amikor már vége a dalnak.
Abba a megrogyott csapatba hozhattunk volna akár 4 Villát is, mindegy volt addigra...
Uh piszok gyorsan ki kellene találni vmit az okosoknak erre a középpályás témára, mert ez így megfekszik.
Na, így is hosszú már, de még összegzésként:
Rohadt idegesítő, h egy ilyen meccsen, ahol minden adott lett volna az önbizalomszerzésre (otthon, tétmeccs, presztízs, visszavágó- visszavágás) és a bizonyításra (maguknak és mindenki másnak), h még igenis ott vagyunk a topon és fel tudunk állni a pofon után, elénk rakják ezt a híg, lagymatag produkciót. Mintha tökön rúgtak volna a srácok egyenként. Háromszor...
Hiszek én a gyerekekben, képesek lehetünk felállni és ismét megvillantani azt, amitől a világ legjobbjának tartanak (tartottak) minket. De ehhez kellenek a srácok is és ahogy elnézem, nincs meg bennünk az erő , a küzdeniakarás, a lendület. Így meg nem fog menni. Ha a reál ellen egy ilyen fontos meccsen nem voltak képesek odatenni, akkor később mitől lennének!? HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM...
Pedig olyan szépen indult... Jó régen volt, h így kezdtünk volna egy Klasszikust. Már fél perc után egy távoli lövéssel jelentkezett Ini és érezhető volt, h harapósabb a csapat, mint az utóbbi időben. Kis híján beírtam, h ÉLÜNK! , de jobb, h nem tettem... A beszedett első gól átfordította a meccset és rendesen megfogott minket, a többi meg már történelem...
Viszont amik miatt mérges vagyok:
-hova tűnt a küzdeni akarás?
Játszogattunk meggyőződés és különösebb lelkesedés nélkül, mint vmi sablonos robotok. A 11-es után én elvártam volna, h nekik ugrunk és megalkuvás nélkül presszionálunk, de ennek nyoma sem volt. Egykedvűen pötyörésztünk, mint egy esős délutáni edzésen. Nincs bennük felelősségérzet, önbecslés, h összeszorított foggal daráljunk még akkor is, ha nem megy? A Sevilla ellen nagyjából ennek megvoltak a jelei, épp ezért bizakodtam is kicsit, h jó úton járunk a visszakapaszkodáshoz. De a tegnapi ezt teljesen lerombolta.
- hova tűnt a gyorsaság, a lendület?
Ezzel a semmitelen produkcióval saját magunkat öljük meg, mert a játékunk alapelemeit hagyjuk el.
Lendület nélkül nem vagyunk képesek járatni a labdát, legalábbis olyan sebességen, amivel eredményt tudunk elérni. Toszogathatjuk a zsugát akár 300 percig is, ha ilyen tempóval csináljuk nem jutunk előbbre.
Alapvető védekezésünk a letámadás, de ilyen szétszórtan az sem működik. Nem harapunk és nem fojtjuk el azonnal az ellenfél építkezését, csak úgy ímmel-ámmal. Ha egy megindul lerohanni, talán egy-egy társra talál, de ha a többi nem ér fel, simán le tudják venni őket két passzal, ahogy meg is történt. Tehát nem vagyunk meg ebben sem.
Meg az előrejátékban sem, ugyanis nincsenek meg a 3szögelések sem. Rengeteg eset volt tegnap is, amikor pl Ini tartogatta a labdát 2-3 fehérmezessel szemben, de nem jött segíteni neki senki. Máskor már egy pillanat alatt ott vagyunk ketten és ki lehet passzolgatni, ahogy a rondo során edzésen. De ez is elmarad, így meg képtelenek vagyunk az építkezésre. Azért volt, h sikerült felállni és mehetett volna a tikitaka, viszont azt meg rendszeresen elszúrtuk azzal, h vagy pontatlanul pöcköltük tovább és már el is vitték, vagy lassan járattuk és belenyúltak.
Kinyírjuk a saját játékunkat és még csak segítenie sem kell az ellenfélnek.
-miért nem lehet más felállásokat próbálgatni, ha láthatóan nem megy a mostani?
Mereven ragaszkodunk az éppen lefővőben lévő kezdőnkhöz, ahelyett, h megvariálnánk egy kicsit, hátha jobban működne. De nem, inkább megerőszakoljuk a kezdőt azzal, h 3 irányítót akarunk felpakolni, ami nem hoz annyi hasznot, mint amennyi kárt okoz, h kioltják egymást és Ini ki van kényszerítve a kevésbé használható posztjára. Számomra már fél óra után ordított egy Fab-Tello csere, a kiscsávónak lett volna helye, ki tudtuk volna használni a sebességét. Ráadásul ha többször mögéjük tudunk kerülni, oda fognak figyelni jobban, így középen több helyünk lehetett volna talán. Azon a középen, ahol immáron Ini a világklasszis pozíciójában tolhatta volna, ami már tiszta haszon. De persze neeeem, hagytuk tovább szenvedni a csapatot és akkor akarunk vmit tenni, amikor már vége a dalnak.
Abba a megrogyott csapatba hozhattunk volna akár 4 Villát is, mindegy volt addigra...
Uh piszok gyorsan ki kellene találni vmit az okosoknak erre a középpályás témára, mert ez így megfekszik.
Na, így is hosszú már, de még összegzésként:
Rohadt idegesítő, h egy ilyen meccsen, ahol minden adott lett volna az önbizalomszerzésre (otthon, tétmeccs, presztízs, visszavágó- visszavágás) és a bizonyításra (maguknak és mindenki másnak), h még igenis ott vagyunk a topon és fel tudunk állni a pofon után, elénk rakják ezt a híg, lagymatag produkciót. Mintha tökön rúgtak volna a srácok egyenként. Háromszor...
Hiszek én a gyerekekben, képesek lehetünk felállni és ismét megvillantani azt, amitől a világ legjobbjának tartanak (tartottak) minket. De ehhez kellenek a srácok is és ahogy elnézem, nincs meg bennünk az erő , a küzdeniakarás, a lendület. Így meg nem fog menni. Ha a reál ellen egy ilyen fontos meccsen nem voltak képesek odatenni, akkor később mitől lennének!? HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Ez így van! Puyi már öreg ide, Xavi is már csak alibizik, ki tudja, talán a fájós lába miatt, Messi meg... őt ki tudja? Lehet, hogy most jobban érdekli a peluscsere otthon, ami mondjuk érthető.Maxi írta: Xavi kezd kiégni, Puyol nincs jobb szó rá, öreg, lassan csak a szíve viszi előre, Messi megkapta 4.-ik bogyót(itt gyorsan megjegyezem jogosan)bár ettől ő még Messi maradt csak, már inkább magának játszik.Három meghatározó játékos.(csak okos gyerek ez a Pep, jókor ment el)
De így leírva sokkal drasztikusabban hangzik mint a fejembenÉs nem is ennyire vészes a helyzet, de el kell fogadnunk(saját vélemény ismét), hogy, ha nem is veszi át más csapat "Európa és a Világ labdarúgásának" a trónját, közel sem (csak) rólunk fog szólni az elkövetkező pár év.
és biztos ez, hogy minden rá hárul a meccseken, és megküzdeni félpercenként 5 védővel, neki is sok.
-
- Entrenador del Barça
Na igen, a játékosok hozzáállása..Vakmacska írta:
Hát, ha már Fabre-Villa csere lesz, már megéri!
Amúgy igazad van ezekben, ha ez, ha az nem történik. De megtörtént, és ennek vannak okai is, hogy miért. Ezeket le kellett volna sokkal korábban reagálni, de nem történt meg. A játékosok hozzáállását is az edzőnek kell motiválni, ez sem nagyon történt meg. És ez a gond.
Pep elmondta, hogy az utolsó évében már teljesen kiégett, totál közönnyel fogadott egy győzelmet, de egy vereséget is. És ez megérződött a csapaton. Görcsösek voltak, nem ment úgy a játék, ahogy kellett volna.
Tavaly a Cselszkij elleni visszavágó volt olyan, mint a Real elleni 5-0:
nem tötyörögtek, rohantak, pesszoltak, első, v max második szándékból passz, lövés, stb. Ez hiányzik. A henger. 3-0 után már jöhet ez a tötyögés.
DE, én Roura-tól nem is várok semmit, és nem azért mert ismerem a képességeit, de valaki említette, hogy lehet ő ezt nem is akarta és tele a gatya, ami érthető ilyen játékosok mellett.Tito azért ott volt egy ideje a tűz közelben, de veretlenség ide, veretlenség oda, év elején voltak ám negatív hangok, nem is kevesen.voltak utolsó percben behúzott meccsek, voltak nagy mákok.(ha már sokak szerint a madridnak tavaly szerencséje IS volt)
Leírok pár okot, amit ÉN látok, de sok embernek nem fog tetszeni, pedig tök kézenfekvő.(na nem kell leoltani, csak egy mezei szurkoló vagyok, aki nem is ért hozzá:D)
Xavi kezd kiégni, Puyol nincs jobb szó rá, öreg, lassan csak a szíve viszi előre, Messi megkapta 4.-ik bogyót(itt gyorsan megjegyezem jogosan)bár ettől ő még Messi maradt csak, már inkább magának játszik.Három meghatározó játékos.(csak okos gyerek ez a Pep, jókor ment el

De így leírva sokkal drasztikusabban hangzik mint a fejemben

Forca Barca
Hát, ha már Fabre-Villa csere lesz, már megéri!Maxi írta:Igen, jogos amit írsz, hogy hogyan történt, de igazából(és most ellentmondok magamnak, a saját gondolataimnak is)nagyon kis dolgokon múlnak ezek a dolgok.Rosszul játszottunk, kicsit lélektelenül is, de ha mondjuk a Milan nem lövi azt a "szép" első gólját, szinte biztos vagyok benne, hogy azt a meccset is behúzzuk, vagy ha Pique nem csinálja meg a tizit, nem 1-3 lesz a vége...Lehet csak bele akarom magyarázni, de se a Milan, se a Madrid nem játszott jól ellenünk(és még mindig , nem azt írom, hogy nem érdemlik meg) hanem úgy játszottak ahogy kell.Vakmacska írta: kezd?
Áhhh, nem tudom jobban megfogalmazni, de szerintem érted mire próbálok kilyukadni.
Az meg, hogy Roura mit ígért...szerintem felejtsd el, nem lesz itt szerkezetváltás, kábé annyi, amit írtál, csak lehet nem Pedro/Alexis hanem Cesc/Villa és kész.Amíg Tito/Roura lesz az edző, ez a stílusunk lesz.
Amúgy igazad van ezekben, ha ez, ha az nem történik. De megtörtént, és ennek vannak okai is, hogy miért. Ezeket le kellett volna sokkal korábban reagálni, de nem történt meg. A játékosok hozzáállását is az edzőnek kell motiválni, ez sem nagyon történt meg. És ez a gond.
Pep elmondta, hogy az utolsó évében már teljesen kiégett, totál közönnyel fogadott egy győzelmet, de egy vereséget is. És ez megérződött a csapaton. Görcsösek voltak, nem ment úgy a játék, ahogy kellett volna.
Tavaly a Cselszkij elleni visszavágó volt olyan, mint a Real elleni 5-0:
nem tötyörögtek, rohantak, pesszoltak, első, v max második szándékból passz, lövés, stb. Ez hiányzik. A henger. 3-0 után már jöhet ez a tötyögés.
-
- Entrenador del Barça
Igen, jogos amit írsz, hogy hogyan történt, de igazából(és most ellentmondok magamnak, a saját gondolataimnak is)nagyon kis dolgokon múlnak ezek a dolgok.Rosszul játszottunk, kicsit lélektelenül is, de ha mondjuk a Milan nem lövi azt a "szép" első gólját, szinte biztos vagyok benne, hogy azt a meccset is behúzzuk, vagy ha Pique nem csinálja meg a tizit, nem 1-3 lesz a vége...Lehet csak bele akarom magyarázni, de se a Milan, se a Madrid nem játszott jól ellenünk(és még mindig , nem azt írom, hogy nem érdemlik meg) hanem úgy játszottak ahogy kell.Vakmacska írta:Félreértesz minket, Maxi!
Mi nem a zakó miatt vagyunk elkeseredve, meg a kiesés miatt, hanem amiatt, ahogyan ez történt. És még mindig nincs semmi változás.
Bár most Roura beígérte. Kíváncsi leszek mi lesz az: Pedro helyett Alexis kezd?
Áhhh, nem tudom jobban megfogalmazni, de szerintem érted mire próbálok kilyukadni.
Az meg, hogy Roura mit ígért...szerintem felejtsd el, nem lesz itt szerkezetváltás, kábé annyi, amit írtál, csak lehet nem Pedro/Alexis hanem Cesc/Villa és kész.Amíg Tito/Roura lesz az edző, ez a stílusunk lesz.
Forca Barca
Félreértesz minket, Maxi!
Mi nem a zakó miatt vagyunk elkeseredve, meg a kiesés miatt, hanem amiatt, ahogyan ez történt. És még mindig nincs semmi változás.
Picit más:
a fiatalok miért merik bátran ellőni távolról is a labdát?
http://www.fcbarcelona.com/football/for ... tive-goals
amúgy meg: az utánpótlás miatt nem kell aggódni, ahogy én látom
Még jó hogy jött az a szépítő gól (most néztem meg videón, mert 2-0 után mentem fekvőbe inkább, mert hajnalban keltem), mert így José maradt Jo5é, de Roura nem lett R0ura. Bár lehetne. Az az igazság, hogy úgy érzem, szeretné letolni magáról a felelősséget. Szerintem nem akarta ő ezt a szerepkört, vagy ha igen, rájött, hogy ez nagy falat neki.
Picit más:
a fiatalok miért merik bátran ellőni távolról is a labdát?
http://www.fcbarcelona.com/football/for ... tive-goals
amúgy meg: az utánpótlás miatt nem kell aggódni, ahogy én látom

Még jó hogy jött az a szépítő gól (most néztem meg videón, mert 2-0 után mentem fekvőbe inkább, mert hajnalban keltem), mert így José maradt Jo5é, de Roura nem lett R0ura. Bár lehetne. Az az igazság, hogy úgy érzem, szeretné letolni magáról a felelősséget. Szerintem nem akarta ő ezt a szerepkört, vagy ha igen, rájött, hogy ez nagy falat neki.
-
- Entrenador del Barça
Azért nem semmi, hogy két (bár igen fontos meccs) elvesztése után mennyire megváltozik a hangulat a szurkolók körében.Emberek azt kéne megérteni, hogy nem az a furcsa, hogy kiesünk a kupából vagy 2 gólos hátrányban vagyunk a Bl-ben, hanem az, hogy 4 éven keresztül mindenki tartott tőlünk mint a tűztől.És ahogy Rivaldo11 is említette még mindig inkább hozzánk idomulnak, minthogy le legyünk focizva, ahogy mi azt tettük jó párszor akárki volt az ellenfél.Ehhez képest mi kikaptunk, egy a saját térfelére beálló Milantol(semmit nem von le az érdemeikből, megérdemelték) valamint már egy ideje ki-ki meccset játszunk egy ellenünk rendre kontrázó Madriddal(ismét semmit nem von le az érdemekből).Ezzel nem azt akarom mondani, hogy istenkirályak vagyunk.Szó sincs erről.Nekünk kell lépni, mert az alap még mindig megvan és ha kell, le kell ültetni Xavit(hiába mondja bárki, már tavaly se volt az igazi), Fabregast(hatalmas csalódás, HATLAMAS, bár lehet csak Xavi mellett az), rá szólni Messire, hogy példát lehet venni Ronaldo profizmusáról(még mindig nem érdekel a 100 gólja, ha sokszor nettó emberhátrány).de még sorolhatnám.Tito hiánya igenis meglátszik a csapaton, aki nem látja az vak.
a lényeg az egészben, annak örülök, hátha kikopik a címeknek szurkolók legjava és maradnak az igazi szurkolók.Elkeseredve én személy szerint nem vagyok, sok csapat szurkolója 10 év alatt nem kap ennyi boldogságot, mint mi kaptunk a srácoktól rövid idő alatt.Viszont én is egyre inkább azon vagyok, hogy kell a változás, ha nem is drasztikusan, de kell.Az, hogy mi, azt nem az én tisztem megmondani nem véletlen ülök én a gép előtt.Ja, de egyet tudok, Don Andrest nem akarom még egyszer a vonal mellett meglátni, a saját méregfogunkat húzzuk ki ezzel.(visszautalva a Xavi,Fabregas padra ültetésére)
Kicsit néha elkalandoztam, de remélem nagyjából érthető.
gyerünk fiúk, cáfoljatok rám/ránk és verjük agyon a Milant.
nem mellékesen szinte biztos, hogy bajnokságot nyerünk ne legyünk telhetetlenek.
a lényeg az egészben, annak örülök, hátha kikopik a címeknek szurkolók legjava és maradnak az igazi szurkolók.Elkeseredve én személy szerint nem vagyok, sok csapat szurkolója 10 év alatt nem kap ennyi boldogságot, mint mi kaptunk a srácoktól rövid idő alatt.Viszont én is egyre inkább azon vagyok, hogy kell a változás, ha nem is drasztikusan, de kell.Az, hogy mi, azt nem az én tisztem megmondani nem véletlen ülök én a gép előtt.Ja, de egyet tudok, Don Andrest nem akarom még egyszer a vonal mellett meglátni, a saját méregfogunkat húzzuk ki ezzel.(visszautalva a Xavi,Fabregas padra ültetésére)
Kicsit néha elkalandoztam, de remélem nagyjából érthető.
gyerünk fiúk, cáfoljatok rám/ránk és verjük agyon a Milant.
nem mellékesen szinte biztos, hogy bajnokságot nyerünk ne legyünk telhetetlenek.
Forca Barca
- torotam
- Jugador d'estrella
Fabregast sokan szidjátok (természetesen okkal), de ő nem a posztján játszik, ráadásul Inieastaval valóban egymás elől veszik el a levegőt.
Fabregasnak a támadók mögött kellene játszani, igazi támadó középpályásként, fel kellene érnie a 16-osra (vagy azon belülre), labdavesztésnél pedig Messivel és Villaval együtt le kellene támadnia. Ameddig Fabregas mélyen játszik vagy kitolva a bal szélre, addig sajnos ez lesz.
Xavival kapcsolatban is igazatok van, én is úgy látom, hogy egyre több az alibi és a hátrapassz, teszi veszi a labadát jobbra, balra meg hátra csak éppen előre nem, kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy hányszor játssza hátra a labdát Puyolnak... De persze egy stabilitást is ad a csapatnak, ez nem vitás. Csak hiányoznak a támadó felfogású megmozdulások, azok a bizonyos végzetes kiugratások...
Thiago támadóbb felfogású, hagyni kell a srácot fejlődni. Játszatni kell!
Fabregasnak a támadók mögött kellene játszani, igazi támadó középpályásként, fel kellene érnie a 16-osra (vagy azon belülre), labdavesztésnél pedig Messivel és Villaval együtt le kellene támadnia. Ameddig Fabregas mélyen játszik vagy kitolva a bal szélre, addig sajnos ez lesz.
Xavival kapcsolatban is igazatok van, én is úgy látom, hogy egyre több az alibi és a hátrapassz, teszi veszi a labadát jobbra, balra meg hátra csak éppen előre nem, kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy hányszor játssza hátra a labdát Puyolnak... De persze egy stabilitást is ad a csapatnak, ez nem vitás. Csak hiányoznak a támadó felfogású megmozdulások, azok a bizonyos végzetes kiugratások...
Thiago támadóbb felfogású, hagyni kell a srácot fejlődni. Játszatni kell!
Visca el BARCA!
-
- Jugador d'estrella
ez a 4:2 es továbbjutás annyira nem tükrözi a valós erőviszonyokat, a párharc képét, hogy csak na. tény, hogy sz@rok voltunk, a madrid meg mindent belőtt, de még ilyen formán kívüli állapotban is esélyünk volt a jobb eredményre. ahogy a milan se focizott le, úgy a mostani madrid sem.
Hát azért emlékeimben azon a meccsen is egy elég enervált Barca játszott, és elég ki-ki meccs volt az.Renka írta:De azért az 1-2 és az 1-3 az még ugye nem 0-5 vagy 2-6?REMY írta:akkor gondolom a tavalyi bajnokit nem nézted, mert ha minden igaz, akkor 1-2 lett nekünkVakmacska írta:Amúgy meg: MOU most már tuti, hogy le fog lépni. A célt elérte: nyert a Camp Nouban, elég szépen. Azért felmosni nem mosta fel velünk a pályát, mert attól bőven messze voltak, de volt egy jó taktikája, ami a 4 év alatt végre egyszer eredményes volt, egy olyan Barca ellen, ami le van fejezve, nincs edzője, nincs taktikája, nincs tüze.és ott nem volt senki lefejezve stb...
![]()
Remélem, h ezt azért a szombati meccs után is elmondhatom...
Ez a tegnapi volt egy olyan meccs, amiről Műringyó álmodozott.
De hát igen, ez korántsem volt olyan gálaelőadás, mint az az 5-0. Sosem felejtem el, mikor a 70. perc környékén a riporter mondta: "Benzema ér a labdába.... Jé, Benzema még a pályán van?"
Ott a Realnak momentuma nem volt. Itt tegnap nekünk azért voltak helyzeteink, jól kezdtünk, de Piqué összehozott a Realnak egy tizit, és az rendesen megfogta a csapatot. A Real meg beállhatott, és csinálhatta, amihez értett.
Az 5-0-ban az volt a szép (az 5-gól mellett), hogy abban a meccsben minden benne volt: bepassz a védők mögé gól (Xavi, Villa), alapvonalról bepasszos gól (Pedro), illetve villámgyors kontragól (Villa, Dos Santos).
És Messi nem gólokat rúgott, hanem gólpasszokat adott.
Nem centerezett, arra ott volt Villa. Pontosabban: Villa és Pedro.
Aztán mögöttük volt Ini és Messi. Igazándiból akkor nem is 4-3-3 volt a felállás, hanem sokkal inkább egy 4-2-2-2. Ebben rejlett Pep zsenialitása, hogy tudott változtatni.
Azt mondják, hogy mindenki hozzánk alkalmazkodik. Ez igaz is. És egy jó csapat jól is alkalmazkodik: Celtic, Real, Milan. Viszont Peppel mi is alkalmazkodtunk bizonyos fokig az ellenfélhez.
Azon a bizonyos meccsen nem nagyon volt labdadédelgetés, általában első v második szándékból már jött a passz. Rengeteg bemozgás volt, most meg öreguras tötymörgés. Xavi is eltötyög a lasztival, van, hogy 3-4 mp-ig is egyhelyben áll a labdával, és nézelődik. Erre már nincs idő.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vakmacska 2013.02.27. 15:43:52-kor.
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Igazából a meccs utáni "korszakváltásról" szólnék csak. Először is, vezetjük a bajnoki tabellát, nem kis előnnyel. Másodszor: A vereségektől, és a gyenge formától (amit én elsősorban az edző nélküli időszakunknak tudok be, ezen a szinten ez nem megy) függetlenül amíg a Piqué, Busi, Ini, Messi gerincben van pár jó év, aggódni nem nagyon kell. Persze kell a frissítés, kellenek új elemek a játékunkba, meg kell találni Puyol és Xavi utódját hosszabb távon, de amíg minden csapat hozzánk igazítja a taktikáját, és igazából csak kontrákkal tud érvényesülni, addig inkább csak kisiklásról, és messze nem korszakváltásról beszélnék. Nyíltan futballozni továbbra sem mer senki ellenünk.
Egyébként a tipikus példa a korszakváltásra épp az a madrid volt, ahol egyszerre kezdett el leketyegni Raúl, Figo, Zidane, és Ronaldo. Nálunk erről-a kulcsemberek kikopásától- azért nem lehet beszélni.
Azt meg nem is említem, hogy nem látom azt a csapatot, aki leválthatna. A madridot hagyjuk-ellenünk megvan a taktika, de a Dortmund-Mu kettős ellen látszott, hogy ha nem mehet a kontra, van baj bőven.
Egyébként a tipikus példa a korszakváltásra épp az a madrid volt, ahol egyszerre kezdett el leketyegni Raúl, Figo, Zidane, és Ronaldo. Nálunk erről-a kulcsemberek kikopásától- azért nem lehet beszélni.
Azt meg nem is említem, hogy nem látom azt a csapatot, aki leválthatna. A madridot hagyjuk-ellenünk megvan a taktika, de a Dortmund-Mu kettős ellen látszott, hogy ha nem mehet a kontra, van baj bőven.
Rivaldo-A Legnagyobb.
De azért az 1-2 és az 1-3 az még ugye nem 0-5 vagy 2-6?REMY írta:akkor gondolom a tavalyi bajnokit nem nézted, mert ha minden igaz, akkor 1-2 lett nekünkVakmacska írta:Amúgy meg: MOU most már tuti, hogy le fog lépni. A célt elérte: nyert a Camp Nouban, elég szépen. Azért felmosni nem mosta fel velünk a pályát, mert attól bőven messze voltak, de volt egy jó taktikája, ami a 4 év alatt végre egyszer eredményes volt, egy olyan Barca ellen, ami le van fejezve, nincs edzője, nincs taktikája, nincs tüze.és ott nem volt senki lefejezve stb...

Remélem, h ezt azért a szombati meccs után is elmondhatom...
- Castiel
- Capitá del Barça
A játékosoknak fél órával elöbb kell a campba érni... csocsón lemodellezik a taktikájukat!Vakmacska írta:ROURA: „A Király-kupát elveszítettük, de a bajnokságbeli pozíciónk nagyon kedvező, és most számunkra ez a lényeges. S ne feledkezzünk meg a Milan elleni párharcról sem. Akárcsak a bajnoki címért, a Bajnokok Ligája-továbbjutásért is harcolni fogunk" – ígérte a tréner, a BL-csatára taktikai változtatásokat jövendölve, „ami normális egy vereség tanulságainak levonása után".
Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen taktikai változások lesznek.

Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
akkor gondolom a tavalyi bajnokit nem nézted, mert ha minden igaz, akkor 1-2 lett nekünkVakmacska írta:Amúgy meg: MOU most már tuti, hogy le fog lépni. A célt elérte: nyert a Camp Nouban, elég szépen. Azért felmosni nem mosta fel velünk a pályát, mert attól bőven messze voltak, de volt egy jó taktikája, ami a 4 év alatt végre egyszer eredményes volt, egy olyan Barca ellen, ami le van fejezve, nincs edzője, nincs taktikája, nincs tüze.

Blog - Supernatural Movies
-
- Capitá del Barça
Ezt mindenestűl adom! Remélem is hogy lelép Mou, és akkor talán picit másképp fognak történni a dolgok spanyol honban..Vakmacska írta:Amúgy meg: MOU most már tuti, hogy le fog lépni. A célt elérte: nyert a Camp Nouban, elég szépen. Azért felmosni nem mosta fel velünk a pályát, mert attól bőven messze voltak, de volt egy jó taktikája, ami a 4 év alatt végre egyszer eredményes volt, egy olyan Barca ellen, ami le van fejezve, nincs edzője, nincs taktikája, nincs tüze.
Barça,Barça,Baaarça!!!
Emlékezetem szerint ősszel sem mostuk fel a Real-al a gyepet. Jó-jó, tudom, hogy tartalékos védősor, meg különben is jó volt nekünk az iksz, csakhát ezek megint kicsit magyarázkodás szagú dolgok. Amikor pár hete a Real volt tartalékos, az úgynevezett "gálacsapatunkkal" is csak egy sovány ikszre voltunk képesek. Az a helyzet, hogy ez a csapat az ősz nagy részében sem játszott igazán jól. Rengeteg szenvedős meccsünk volt a bajnokságban és a BL-ben is, de igazán erős ellenféllel ősszel csak egyszer találkoztunk és nem is tudtunk nyerni (és akkor a szuperkupa betlijét még nem is számoltuk). Ugyanezek a kapitális védelmi hibák már ősszel is megvoltak, csak akkor a kissebb terhelés (gyenge BL-csoport és kupasorsolás) és a gyengébb ellenfelek miatt ezek még nem voltak végzetes hibák. Emlékszem hányszor leírtuk még győztes bajnoki meccsek után is, hogy szép-szép ez az eredmény, de túlzottan szervezetlennek, szétszórtnak tűnik a csapat. Sokszor hosszú percekig nem nálunk volt a labda, rengetegszer kényszerült a középpályánk nagy sprintelésekre, olyan - szemre szokatlan - játékhelyzetekben láthattuk a csapatot, amikor gyakorlatilag kettészakadtunk, eltűnt a középpályánk. Pontosan ugyanilyen játékot láthattunk a tegnap esti és a Milan elleni meccseken is. Elől labdavesztés, csapat agyig feltolva, az ellenfél labdás embere folyamatosan üresen, hiszen a nagyon gyors, hosszan ívelt passzok miatt nincs lehetőség letámadni, a nem éppen sprinterbajnok középpályásaink verve, a 2 vagy 3 tagú hátvédsor pedig próbálja felvenni a lendületből érkező támadót. Ilyen helyzetben csak a szerencse vagy a védő hidegvére dönt. Esetleg a korábbi években megszokott Valdes bravúrok, amik idénre szinte teljesen eltűntek. A kép kicsit sarkított, de összességében ez bizony kollektíven nem működik a csapatnál és érezhetően komoly taktikai, illetve motivációs gondok miatt tartunk most itt.Barcaman1993 írta: Elvileg kell kiútnak lenni, de ideje lenne már azt az utat megtalálni, mert az ilyen csapatokkal (Real, Milan) a korábbi évek Barcelonája, de még az őszi is felmosta volna a gyepszőnyeget.
JAh. Xavi nem is kéne. de szerintem tényleg egy 4-2-3-1 kellene ide. Vagy egy 4-1-2-1-2Barcaman1993 írta:Villa középre, Messi jobbra, Tello balra. kp-n Thiago és Iniesta, baloldalt hátul Adriano. Aztán, ami a csövön kifér és lesz, ami lesz. Innen már nincs veszteni valónk.Vakmacska írta:ROURA: „A Király-kupát elveszítettük, de a bajnokságbeli pozíciónk nagyon kedvező, és most számunkra ez a lényeges. S ne feledkezzünk meg a Milan elleni párharcról sem. Akárcsak a bajnoki címért, a Bajnokok Ligája-továbbjutásért is harcolni fogunk" – ígérte a tréner, a BL-csatára taktikai változtatásokat jövendölve, „ami normális egy vereség tanulságainak levonása után".
Villa-Pedro/Alexis
Messi
Thiago- Iniesta
Busi/Song
Adriano-Piqué-Masch-Alves
A Real ellen egy Bartrát nem kockáztatnék
Amúgy meg: MOU most már tuti, hogy le fog lépni. A célt elérte: nyert a Camp Nouban, elég szépen. Azért felmosni nem mosta fel velünk a pályát, mert attól bőven messze voltak, de volt egy jó taktikája, ami a 4 év alatt végre egyszer eredményes volt, egy olyan Barca ellen, ami le van fejezve, nincs edzője, nincs taktikája, nincs tüze.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Villa középre, Messi jobbra, Tello balra. kp-n Thiago és Iniesta, baloldalt hátul Adriano. Aztán, ami a csövön kifér és lesz, ami lesz. Innen már nincs veszteni valónk.Vakmacska írta:ROURA: „A Király-kupát elveszítettük, de a bajnokságbeli pozíciónk nagyon kedvező, és most számunkra ez a lényeges. S ne feledkezzünk meg a Milan elleni párharcról sem. Akárcsak a bajnoki címért, a Bajnokok Ligája-továbbjutásért is harcolni fogunk" – ígérte a tréner, a BL-csatára taktikai változtatásokat jövendölve, „ami normális egy vereség tanulságainak levonása után".
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor