sjd írta:Imperial írta:Az a büntető is az Isten kegyelméből született, mert megint olyan hosszan tolta meg a labdát, hogy sose érte volna utol...
Mert hogy ugye a futball szabályai szerint büntető csak akkor adható, ha a csatár egyébként utol tudja érni a megtolt a labdát, egyébként nem számít ha felrúgják....
Azt azért halkan tenném hozzá megint, hogy a labdát, amit ő ennél befutott, Messi vagy Villa állva nézte volna, ahogy a kapus kezébe gurul...
Teljesen félreértettél. Az Isten kegyelmét arra értettem, hogy ha a kapus nem szabálytalankodott volna ellene, akkor ez is csak egy újabb elbaltázott helyzet lett volna, de szerencsénkre legalább Sirigu nekünk dolgozott.
Én meg halkan azt tenném hozzá, hogy nézd meg újra azt a szituációt!
Cesc mögött állt kb. 2 méterrel előnyös helyzetben, nem is volt az egy olyan gyors a labda, szóval a helyzetéből indulva szerintem a fent nevezettek is bőven beérték volna, Messit meg pont ne próbáljuk már ennyire lustának beállítani.
Sőt, ha Messi, Villa vagy Tello nem is biztos, hogy beverte volna, de legalább a kapu irányába rúgja, nem pedig az ellenkező irányba próbálja el szöktetni magát. Kb. 20-szor néztem meg most újra a jelenetet, két megoldást látok magam előtt.
Az egyik, hogy annyira szerencsétlen, hogy nem tudja a labdákat lekezelni sem. Csak a sebességében bízva, még néhány méterre a kaputól is megpróbálta meghúzni a labdát, de nem volt képes a megfelelő mértéket eltalálni.
A másik meg, hogy direkt úgy tolta a labdát, hogy közben biztosan letarolják, és kizárólag a büntető kiharcolása volt a célja.
Számomra egyik sem szimpatikus.