Victor Valdés

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Mihu
Director del Fútbol

2013.04.03. 16:48:51

Egyébként meg most visszanézve mégegyszer, lehet, hogy rossz ismétlést nézek, lehet ez a nyári meccs, de itt szó sincs arról, hogy eldőlt mint egy krumplis zsák. Elindult balra, a lövés irányába, de szó nincs vetődésről. Akkor vetődött, mikor a balra mozgásból hirtelen vissza kellett nyúlni jobbra.

Vagy most meg akkor az fog jönni, hogy miért mozgott olyan gyorsan balra, miért nem sétált? :roll:

http://rutube.ru/video/7540279ceafa303c ... 997cec272/

És ha valakit, akkor engem nem lehet elfogultsággal vádolni Valdes-el szemben, mert a 94ezerből kb én voltam az egyetlen ember a Milan meccsen, aki nem skandálta a nevét az egyik védése után. Baromira haragszok rá amit tett a klubbal a távozása miatt, és a klasszikus után én is szidtam még a büdös ká anyját is. Úgyhogy egyáltalán nem vagyok elfogult Valdes-el szemben, csak látok is, nem csak nézek.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.04.03. 16:03:27

tényleg az utolsó ember vagyok a fórumon, aki nekiáll védeni, főleg, hogy már epekedve várom, ki lesz a helyettes.

viszont azt megjegyezném, hogy ha egy labda CSAK pár centit is irányt változtat, teljesen átírhatja a következő történés forgatókönyvét.
most ne csak a kapusoknál nézzük, mennyit jelent, ha valakin (akár csak minimálisan is) irányt változtat a labda, hanem levetíthetjük mezőnyjátékosokra is.
például szerintem mindenki előtt ott vannak azok a szituációk, mikor belövi a szélső középre a labdát laposan vagy magasan, és egy védő épp, hogy beleér, a csatár pedig eltöri a 'csába a labdát emiatt.
vagy mikor jön egy beadás, és pont annyit megcsúszik egy védő fején, hogy a támadónak magas lesz, vagy hosszú.

nem azt mondom, hogy teljes mértékben ártatlan, mert mindentől függetlenül tényleg nem volt egy védhetetlen bomba, de ez inkább szerencsétlen gól, mint potyagól.
Chino
Llegenda del Barça

2013.04.03. 16:00:07

Itt nem Valdest kell elővenni, hanem a védőket: Hogyan lőhet ilyen szabadon egy játékos a 16-oson belül. Mindenki csak állt és nézte.
Szerintem nem Valdes gólja volt. Én is kapus voltam közel 6 évig. Elég ha kicsit elmozdulsz a másik irányba, már nem érsz oda. Abban a helyzetben pedig muszáj fogni a labdát. Ha nem dől el nyílván védte volna, de ugyanolyan eséllyel ki is pattanhat róla, amit simán rossz helyre is mehet. Ne varrjuk a nyakába. Megmentett minket egy pár góltól, magabiztosan védett maradjunk ennyiben.
Forca Barca!!!!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.04.03. 10:37:21

Kár ezen vitázni. Az álláspontokat nem tudjuk megváltoztatni, van aki szerint tehet róla és van aki szerint nem. Különben sem nagyon szoktam kapus nyakába varrni meccseket, hiszen ő az utolsó ember, persze hogy rajta csaattan minden.
Ilyeneken bosszankodok, de ezt sepeciel nem láttam hibának.
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2013.04.03. 10:19:18

Ezt a gólt nem tudom a nyakába varrni, nagyon mocsok egy lövés volt, a végén elkanyarodott kifelé, ha a csavar nem került volna bele, kivédte volna, sajnos bement, ez van, erről most nem tehet. Világ életemben kapusként játszottam, kaptam már 1-2 ilyen gólt, vannak ilyen alattomos lövések, amik az utolsó pillanatban kifliznek, jól mozdult, a labda kapott gellert, a legjobbak is benyalják.
Football, bloody hell. /SAF/
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.03. 10:15:04

Nekem mindegy hogy gondolkodtok erről. De ha ezt a gólt Casillas,Neuer,Buffon kapja,akkor jött volna itt is a zrika,hogy ők is képesek ilyen potyákra,blabla.
kicsit rózsaszín szemüveggel nézitek Valdest,szerintem. én is így néztem,aztán rádöbbentem,hogy miket tud művelni.

Akárhányszor nézem meg a gólt, akkor se tudom felfogni,hogy miért dőlt el úgy mint egy liszteszsák,egy nem túl erős,de gyenge lövésre. De ha szerintetek oké volt a mozdulatsora,elfogadom,de nem értek vele egyet.
(mondjuk szerintetek a klasszikós elcselezése is megmagyarázható.)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.04.03. 09:29:16

Utálom, hogy lassna minden Barca meccs után tiltanom kell pár realos pöcsfejet, mert kezdik posztolgatni a "jobbnál jobb" Valdest szido képeket. A helyett, hogy a saját csapatukkal foglalkoznának.

Ennyi erővel királyt is lehetett volna szidni a mi gólunkért, nem Valdest. Ugyan annyira tehetett a gólról, mint Király GAbi, pedig ő ott sem volt... :lol:
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2013.04.03. 01:57:29

csababarca írta:szerintem korán vetődött el,ennyi.
én így látom, komolytalan,gyenge lövés volt, alig csorgott el odáig.

a többiért dicséret, mert egyébként jól védett.
De most komolyan. Gondolkozz már egy kicsit. Ha olyan gyenge, komolytalan lövés lett volna, mint ahogy mondod, alig csorgott volna el odáig, akkor hogy van az, hogy még egy pattanás után, ami már magában sokat lassít egy bogyón, még így is hátravitte VV kezét a labda, és még ezután a sokkal jelentősebb lassítás után is még simán a hálóba jutott a labda? Ha olyan jelentéktelen, gyenge lövés lett volna, akkor ahogy Victor belepaskolt, maga alatt kellett volna maradnia a labdának. De simán hátravitte a tenyerét.

Azért ilyenkor végig kéne gondolni a dolgokat, nem esztelenül beszélni a világba. Ha más nem, akkor egyszerű fizikai síkon...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.03. 01:32:17

szerintem korán vetődött el,ennyi.
én így látom, komolytalan,gyenge lövés volt, alig csorgott el odáig.

a többiért dicséret, mert egyébként jól védett.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2013.04.03. 01:01:52

csababarca írta:Abszolút tehetett a gólról, egy eltört labdára elvetődött,mielőtt még megcsúszott volna Bartran.
NAgyon jól védett az egész meccsen,magabiztos volt,de ezzel a majomkodásával megint lenullázta a teljesítményét.
(hozzátéve,hogy megint okos védekezés volt,hogy Alves kényszerült fejpárbajra Ibrával :roll: )
Nézd már meg azt a lövést és Valdés mozdulatait és rájössz, ha nem pattan meg szerencsétlenül Bartra lábai között, akkor simán a mellébe hullik a labda és nincs semmi probléma. Nem tehetett erről a gólról, ami nem létezik azt ne húzzuk már a fejére. Ibra ellen is mit fogott és még volt egy jó pár gyönyörű védése a meccsen. A 2 gól abszolút nem rajta múlott a másodiknál is próbálta lereagálni vissza is nyúlt, de nem volt elég.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Sanama
Llegenda del Barça

2013.04.03. 00:50:12

Nem vagyok nagy kapus szakértő, de az szerintem emberi reflex, hogy mikor látod, hogy lőni fog valaki, elvetődsz...
Lövőcseleknél mi van? Ott is vetdődnek, ugranak az ellenfelek.

Honnan kéne tudnia hogy meg fog pattani a labda? Nyilván bosszantó, de azért ennyire nem menjektek már neki. Én se szeretem a tagot, de ma Alves mellett a másik legjobbja volt a csapatnak, és ez megint sokat elmond
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.03. 00:41:08

Feleslegesen vetődött el, egy rosszul eltalált,eltört labda volt.
Nem lett volna kellemetlenebb lövés,mint egy hazaadott labda.
Pavel
Entrenador del Barça

2013.04.03. 00:11:07

Ami nem az övé, azt ne húzzuk már a nyakába.
Elindult a másik irányba és nem tudott visszanyúlni a labdáért.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.04.02. 23:49:07

thiagoalcantara írta:vetődnie kellett, szinte mindenre elvetődnek a kapusok
Ezt mondjuk néha nem értem miért, ha talpon marad, kirúgja lábbal. De amúgy ma nagyon jól védett.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
shutterisland
Director del Fútbol

2013.04.02. 23:14:09

jól védett, a gólban nem mondom, hogy nincs benne, mert így is védhető lett volna, de tényleg zavaró, ha irányt változtat egy labda.
nem kell sokat, elég 5 centit, máris könnyen becsorog.
ma nem haragszom rá. :)
thiagoalcantara
Jugador del Barça

2013.04.02. 22:58:53

csababarca írta:
thiagoalcantara írta:szerintem hatalmas meccset játszott :)
a gólról meg szerintem abszolút nem tehet, erre mindenki őt izéli..
mostanában szimpatikus :)
Abszolút tehetett a gólról, egy eltört labdára elvetődött,mielőtt még megcsúszott volna Bartran.
NAgyon jól védett az egész meccsen,magabiztos volt,de ezzel a majomkodásával megint lenullázta a teljesítményét.
(hozzátéve,hogy megint okos védekezés volt,hogy Alves kényszerült fejpárbajra Ibrával :roll: )
vetődnie kellett, szinte mindenre elvetődnek a kapusok
aztán nem tudta lereagálni rendesen, a visszavágón ki kell tömni őket és nem kell lötyögni, aztán mindenki elfelejti ezt a gólt :)
ha meg kiesünk gondolom megint fel akarják akasztani páran..
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.02. 22:54:50

thiagoalcantara írta:szerintem hatalmas meccset játszott :)
Abszolút tehetett a gólról, egy eltört labdára elvetődött,mielőtt még megcsúszott volna Bartran.
thiagoalcantara
Jugador del Barça

2013.04.02. 22:52:06

szerintem hatalmas meccset játszott :)
ab1daL
Director del Fútbol

2013.03.30. 15:00:07

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala hivatalos közleményben cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint éves szinten tízmillió eurós fizetést kínálnak a Barcelona spanyol válogatott kapusának, Víctor Valdésnek.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Chino
Llegenda del Barça

2013.03.30. 14:45:54

Én úgy vagyok ezzel, hogy Baia óta nem volt igazi top-kapusa a Barcának, VV-nek pedig sikerült azzá fejlődnie.
Itt igazán nem a képességeken van a legnagyobb hangsúly, hanem hogy fejben mennyire tud ott lenni egy Barca-ban a kapus. És hiába mondjátok, hogy a többi kapus is ilyen jó lábbal, csak nem kell annyit használnia, ezt nem hiszem el. Ebbe is nagyon bele kell tanulnia a leendő portásunknak. De tényleg a nyomás elviselése a legneccesebb, főleg ilyen 21-22 éves kapusoknál. Ha egy Mönchengladbachban lepkézett egyet legfeljebb megfeddték, de itt nem intézik el ilyen könnyen.
Az viszont igaz, hogy elvileg ő akar menni, nem a klub akarja elküldeni, így muszáj új kapus után nézni. Csupán azzal nem értek egyet, hogy olyan könnyű lesz őt pótolni. Ez nem az a poszt, hogy ha rosszul teljesít leültetik a padra, van még mögötte ember és majd jövőre hozunk újat.
Forca Barca!!!!
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.30. 13:34:48

Tarsi88 írta:Hát én emlékszem a VV előtti időkre mennyit szenvedtünk a kapus poszton, én most is ettől félek.
Azért akkoriban a probléma pöppet összetettebb volt,és nem elsősorban a kapus poszt miatt került opó ágra a csapat ! Rossz felső vezetés,elkényelmesedett játékosok,nívótlan igazolások,ilyen környezetben még Messi sem tudott volna kibontakozni,nemhogy Hesp,meg Rüstü szintű kapusok (aki egyébként akkoriban Európa legjobbjának számított)
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.30. 13:29:02

Hát én emlékszem a VV előtti időkre mennyit szenvedtünk a kapus poszton, én most is ettől félek.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.30. 13:12:29

hát csababarcával értek egyet.
nem mondom, hogy nincs kockázat, mikor egy ilyen régi elemet cserélnek le, az sosem könnyű dolog.
viszont bízom abban, hogy jól választ a vezetőség.

egyébként az, hogy ter stegen, vagy akárki középcsapatban véd, az épp, hogy pozitívum nálam.
egy középcsapatban sokkal több dolga van, és sokkal nehezebb kiemelkedni, mint egy nagycsapatból, ahol sokkal jobb csapat, védelem áll előtted, és kevesebb esetben kell hozzátenni, kb évente 2-3 meccs van, mikor man of the match lehetsz.
persze a nyomás nem akkora, de ezzel várjunk, van, aki nyomás alatt nem hogy szétesik, hanem erősebb, motiváltabb, koncentráltabb lesz.

azt meg senki ne feledje el, hogy egy ter stegen, de gea vagy courtois (bár mint korábban írtam, én féltem ronaldotól :D) 21-22 éves, és már most nagyszerű kapusok, rengeteget fejlődhetnek pár év alatt is.

nekik nem ez a csúcs, 2x jobb kapusok, mint valdes volt ennyi idősen.
Úristen,sokan itt micsoda tévhitekben élnek,ezt a váltást véleményem szerint olyan szinten megfogja szenvedni a csapat,hogy 1-2 évig nyögni fogjuk a következményeit !
ne haragudj meg rám, de ezt abszurdumnak, és hülyeségnek tartom.
azt aláírom, hogy van benne rizikó, de az is csak akkor, ha a lehetőségek közül rosszat választunk, és reina féle utód jön, akivel előrébb nem, maximum visszafele fejlődik csapat.

akinek talán 1-2 évig nyögni fogjuk a távozását, az esetleg xavi vagy majd puyol, de még ez sem biztos, ha addigra sikerül őket nagyjából pótolni.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.03.30. 12:00:02

Nem lehordtam Ter Stegent,csak azt mondtam,hogy nagyon más egy Mönchengladbach-ból a világ legjobb csapatába csöppenni!
Itt nem férnek bele a hibák,itt nincs nyugodt védegetés mint kinn németben,itt kőkemény eredménykényszer van hétről hétre,meccsről meccsre,és nem egy kapus bukott már bele ebbe még a nála nagyobb nevek közül is ! (lsd. Barthez manchesteri pályafutása)
De Gea meg szerintem hétről hétre bizonyít a világ egyik legpatinásabb csapatában,a kezdeti akklimatizálódás után hétről hétre megbízható,stabil teljesítményt nyújt,őt Courtois-t és Neuer-t tartanám jó döntésnek,mindenki más visszalépés lenne,rövid távon mindenképp !
(jajj csak Dávid meg ne lássa ezt,kapok majd a fejemre :mrgreen: )
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.03.30. 11:51:36

Mezner2 írta:
Én kívánom,hogy az örömködőknek legyen igaza,és előrelépést produkáljunk,de ennek az opciónak én kevés esélyt adok ! Mint írtam,eddig Neuer-en kívül csak olyan neveket hoztak fel aki :
a : Semmivel nem jobb Victornál
b : Közép/kis csapatokban bizonyított még csak (mint írtam is,itt más a nyomás,más az eredménykényszer,és jó lenne,ha a csapat legfontosabb posztjára nem olyat hoznánk,aki nálunk kezdi el gyűjteni ilyen téren a tapasztalatát,így Ter Stegen,Muslera,Akinfeev,Szcesny kilőve véleményem szerint)
Aki egyértelmű előrelépés lenne az Neuer,De Gea,Buffon,Casillas
Buffon már öreg, Casillas a legnagyobb rivállis ikonja,így két név marad a kalapban szerintem,meg kérdőjelesen Courtois.
Túl sok a macera,és ahhoz képest még a legjobbakkal is kevés az előrelépés,ez az én büdös nagy bajom ezzel az Adíós Valdes storyval

Valdes akar távozni,ezt ne felejtsd el. Innentől kezdve muszáj pótolni.
Hülyeség lenne megadni a magasabb fizetést neki,így is irreálisan sokat keres.
Lehordod pl Ter Stegent, de preferálod De Geat. Ezt sem értem,hogy miért, annak a gyereknek állandóan remeg keze lába,amikor a kapuban áll. Beírni a Buffon,Casillas,Neuer vonalba elég erős.

Nah mindegy,ízlések és pofonok, felőlem jöhet akárki,akiket leírtál, az ilyen Reina-vonalat felejtsük el,és kész.
Nem leszünk rosszabbak egy De Gea/Courtois/Ter Stegen kapussal, mint most.
Lezárt