Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.04.08. 13:56:57

Én csak a meccset várom, de azt piszkosul. Végre semmi nem szólhat bele. Foci kedden van, semmi más programom nincs szerda estére, szóval mehet a csata
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.08. 13:55:04

ab1daL írta:Bjorn Kuipers fogja vezetni a szerdai PSG elleni meccsünket. Tavaly ő fújta a Milan elleni visszavágón a sípot.
Már várom Mourinho nyilatkozatát...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gy
Jugador del Barça

2013.04.08. 12:20:42

domi1991 írta:Sziasztok.Lehet h még korai erröl beszélni,de ha Barca továbbjut a PSG ellen(reméljük h igy lesz),akkor én szeretnék elmenni az elödöntöre.Utitársat keresek Barcelonába.Még nem voltam soha meccsen,és ha ketten vagy többen mennénk mégis jobb lenne.Elöször arra gondoltam h bajnokira megyek,de ha már van esélyem menni akkor ráteszem még azt a +100 eurot inkább erre.Irjon akit érdekel.. :D
Gondolod hogy van esely jegyet szerezni egy ilyen meccsre? ha igen, hogyan?
recrea
Llegenda del Barça

2013.04.08. 11:35:50

Mihu írta:
Barcaman14 írta:
Ez teljesen egyértelmű, de ha ziccerbe kerül, akkor talán Messi mellett ő az az ember, akiben a leginkább bízhatunk. Rutinos és zsigereiben van a gólszerzés.
Így van. Míg Villa 10 helyzetéből 7et berúg, Alexisnél ugyan ez a szám 2. A Milan ellen is egy helyzete volt Davidnak, be is verte, ráadásul nem is akárhogy...nagy önbizalomra vall, hogy egy alapjában véve jobblábas játékos ballal, ilyen meccshelyzetben elverte a hosszúba...
Ezekhez azért hozzátartozik az a nem elhanyagolható tény, h Alexis (valami hihetetlen módon amúgy) egy meccsen kb. kétszer kerül gólhelyzetbe, míg Villa három meccsen egyszer, mondjuk még így is több gólt lő. Mindenképp raknám centerbe.

Ha Messi játszik, menne középre és/vagy kissé jobbra, Alexis balra, Villa centerbe, Alves meg tolná az egész jobbost. Ha Messi nem játszik, menjen helyette Cesc.
Hátul kíváncsi vagyok. Én nem vinném hátra Busit, jobb megoldásnak tartom Adrianot, Abidalt, de még Bartrat (ha már van középső védőnk) is középre. Engem Song egyáltalán nem győzött meg, igaz nem is járok edzésre, mert amúgy ritkán látni.
Ha ugyanazzal a mentalitással lépünk pályára, mint a Milan vagy Mallorca ellen, nem lehet gond.

Ráadásul a bíróküldés sem rossz. Kevés szitut láttam, amikor befújják tizinek azt, amit ő befújt Puyolnak.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.04.08. 11:09:15

Bjorn Kuipers fogja vezetni a szerdai PSG elleni meccsünket. Tavaly ő fújta a Milan elleni visszavágón a sípot.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Mihu
Director del Fútbol

2013.04.08. 10:06:46

Barcaman14 írta:
Mihu írta:Villa jelenleg nem gollovo feladatokat lat el, hanem teruletet nyit a tobbieknek azzal , hogy lekoti a ket kozepso vedot, vagy legalabbis az egyiket mindenkepp. Meg lehet nezni hogy a ket Milan meccs kozul melyiken volt tobb terulete Messinek...es persze hogy 3ast kap, hiszen helyzetbe se kerul, golt nem rugott, igy nyilvan le fogjak huzni, "lathatatlan volt" cimszo alatt. Viszont ezzel, hogy Ő 3ast kap, a tobbieknek megteremti a lehetoseget, hogy ne 5ost, hanem 7-8ast kapjanak.
Ez teljesen egyértelmű, de ha ziccerbe kerül, akkor talán Messi mellett ő az az ember, akiben a leginkább bízhatunk. Rutinos és zsigereiben van a gólszerzés.
Így van. Míg Villa 10 helyzetéből 7et berúg, Alexisnél ugyan ez a szám 2. A Milan ellen is egy helyzete volt Davidnak, be is verte, ráadásul nem is akárhogy...nagy önbizalomra vall, hogy egy alapjában véve jobblábas játékos ballal, ilyen meccshelyzetben elverte a hosszúba. Mindenféleképpen kezdetném a franciák ellen. Nem az odavágóból kell kiindulni, mert ott az egész csapat gyenge volt. Betudható ez a szokásos odavágós taktikának, hozzáállásnak. Otthon máshogy fogunk játszani. Többet fogunk támadni, és jobban kézben fogjuk tartani az irányítást. Így a csatároknak is több helyzetük lesz.
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.04.08. 09:32:02

Mihu írta:Villa jelenleg nem gollovo feladatokat lat el, hanem teruletet nyit a tobbieknek azzal , hogy lekoti a ket kozepso vedot, vagy legalabbis az egyiket mindenkepp. Meg lehet nezni hogy a ket Milan meccs kozul melyiken volt tobb terulete Messinek...es persze hogy 3ast kap, hiszen helyzetbe se kerul, golt nem rugott, igy nyilvan le fogjak huzni, "lathatatlan volt" cimszo alatt. Viszont ezzel, hogy Ő 3ast kap, a tobbieknek megteremti a lehetoseget, hogy ne 5ost, hanem 7-8ast kapjanak.

Nem rossz elképzelés az sem, hogy Cesc kezdjen elől, ahogy a Mallorca ellen is, Messi pedig csereként adjon lökést a csapatnak. Így azért Villa is szabadabban mozoghatna, nem hinném, hogy Cescet olyan szinten őriznék, mint ahogy Messit szokták. És lehet, hogy pont ez lesz a kulcs.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Mihu
Director del Fútbol

2013.04.08. 08:50:03

Villa jelenleg nem gollovo feladatokat lat el, hanem teruletet nyit a tobbieknek azzal , hogy lekoti a ket kozepso vedot, vagy legalabbis az egyiket mindenkepp. Meg lehet nezni hogy a ket Milan meccs kozul melyiken volt tobb terulete Messinek...es persze hogy 3ast kap, hiszen helyzetbe se kerul, golt nem rugott, igy nyilvan le fogjak huzni, "lathatatlan volt" cimszo alatt. Viszont ezzel, hogy Ő 3ast kap, a tobbieknek megteremti a lehetoseget, hogy ne 5ost, hanem 7-8ast kapjanak.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2013.04.08. 08:28:34

salas9 írta:
S.Agüero írta:Villa - Cesc(Messi) - Alexis.
Én is ezt tippelem amúgy. Ezen kívül szerintem Song fog még a kezdőbe kerülni. Az a kérdés VKP-n vagy hátul, de sanszos, hogy Sergio lesz hátul Piqué társa.
a Villa-Ces-Alexis az utóbbi (mondjuk 10 meccs) leg bénább alakzata, a legritkábban így felálló, kvázi - lehet, hogy így lesz.... azért ajánlom figyelmetekbe, hogy a legnygyobb Francia sp.lap szerint Villa 3-as vot...., őszintén? gőzöm sincs hogy, melyik hármas lenne a leg jobb ezért én egy határozott(előre tervezett) csere soros mellett döntenék, ahol Messi mellett Tello ott lenne!(szerintem bírják egymást) míg Fabre mellé Sanchezt tenném Villa, vagy Pedro pedig a szitu függvénye.
domi1991
Barça C

2013.04.08. 01:30:55

Sziasztok.Lehet h még korai erröl beszélni,de ha Barca továbbjut a PSG ellen(reméljük h igy lesz),akkor én szeretnék elmenni az elödöntöre.Utitársat keresek Barcelonába.Még nem voltam soha meccsen,és ha ketten vagy többen mennénk mégis jobb lenne.Elöször arra gondoltam h bajnokira megyek,de ha már van esélyem menni akkor ráteszem még azt a +100 eurot inkább erre.Irjon akit érdekel.. :D
salas9
Entrenador del Barça

2013.04.07. 22:10:29

S.Agüero írta:Villa - Cesc(Messi) - Alexis.
Én is ezt tippelem amúgy. Ezen kívül szerintem Song fog még a kezdőbe kerülni. Az a kérdés VKP-n vagy hátul, de sanszos, hogy Sergio lesz hátul Piqué társa.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.07. 22:01:04

Érdekesen fog felállni a támadósor szerdán. Messi nem hiszem hogy kezd, ahogy Pedro sem. Szóval Villa bal oldalt, másik szélen Alexis, középen Cesc, szerintem így fogunk felállni, legalábbis remélem.
Csereként meg majd jön Messi.

Villa - Cesc(Messi) - Alexis.
kristop
Entrenador del Barça

2013.04.07. 20:04:26

ha valaki, akkor én tellot valószínűleg még alul is értékelem, viszont neki az utóbbi 3-4 meccse arról szólt, hogy folyamatosan veszélyt jelentett a kapura vagy beindulásokkal, vagy a szélről betett labdáival. villának viszont arról, hogy bújócskázik és inkább csak taktikai szerepe van. szerencsére a milan elleni visszavágón betalált, de ha a formát nézzük szerintem egyértelműen tello > villa most. ha viszont megint középcsatárként játszatjuk villat, mint eddig a nagy meccseken, hogy területet csináljon messinek (vagy fabregasnak), akkor valószínűleg tényleg villának kell kezdenie.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.04.07. 19:39:03

kristop írta:attól félek, hogy a mostani - szerintem - legjobb támadóhármasunk helyett, ami a tello, messi, alexis, a spanyol hármas fog játszani. villa, fabregas, pedro. villa, pedro nem játszottak tegnap, fabregast lehozták, szóval egyik se lehet fáradt, tello meg alexis viszont végigjátszották, messi meg kitudja felépül-e.

én többek között ezért, meg a kérdéses védelem miatt nem gondolom, hogy sima meccs lesz a szerdai. tovább fogunk jutni, de ilyen 2-1, 2-0as meccsel, ahol csak a végén lőjük a másodikat.
Tello nálam semmi esetre sem a legjobb kategória. Max. csereként beállva szeretném látni a Psg ellen. Messi szinte biztos vagyok benne, hogy játszani fog. Alexis pedig talán most van a legjobb formában a nálunk eddig eltöltött idő alatt. Melléjük pedig Villát raknám be, mert benne bármikor ott van a gól.

Egyébként szerintem a Milanhoz hasonlóan, ezúttal is le fogunk hozni egy parádés meccset, ami bőven elég lesz a továbbjutáshoz. Nem lebecsülve a párizsiakat, de ebből a párharcból kötelező továbbjutnunk!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
kristop
Entrenador del Barça

2013.04.07. 19:32:17

attól félek, hogy a mostani - szerintem - legjobb támadóhármasunk helyett, ami a tello, messi, alexis, a spanyol hármas fog játszani. villa, fabregas, pedro. villa, pedro nem játszottak tegnap, fabregast lehozták, szóval egyik se lehet fáradt, tello meg alexis viszont végigjátszották, messi meg kitudja felépül-e.

én többek között ezért, meg a kérdéses védelem miatt nem gondolom, hogy sima meccs lesz a szerdai. tovább fogunk jutni, de ilyen 2-1, 2-0as meccsel, ahol csak a végén lőjük a másodikat.
recrea
Llegenda del Barça

2013.04.07. 15:01:24

Szerintem bucira verjük a P$G-t szerdán (igaz, Milanoban is győzelmet vártam), ha ugyanilyen mentalitással fogunk pályára lépni, mint tegnap vagy a Milan ellen. Ha igen, akkor nem számít Messi melyik oldalán lesz a pályának.

Úgy vélem, mi vagyunk a legesélyesebbek a BL-re, sokan tartanak a Bayerntől, én nem esek hasra tőlük, annak ellnére, amit művelnek mostanában. Reményeim szerint a Real játékosok idén is izgulnak majd a végjátékban. Jó lenne helyükre rakni őket és tudatosítani, h melyik a legjobb csapat 2005 óta. \:D/
salas9
Entrenador del Barça

2013.04.07. 12:16:58

Lehetséges, hogy Thiago Silva nem léphet pályára szerdán. A keddi összecsapáson térdsérülést szenvedett, de akkor nem tűnt komolynak. Szerdán dől el, hogy játszhat-e vagy sem. Véleményem szerint úgyis összedrótozzák majd. Bánatunkra... NSO elég jól lehozta a cikket: "Valószínűleg nem léphet pályára korábbi klubja, a Barcelona otthonában Thiago Silva, a Paris SG brazil légiósa a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján." :lol:
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2013.04.06. 12:02:49

bence-barca írta:Aki szeretné olvassa el, hangulatos kis cikk, egy magyar szurkolóval, aki a a helyszínen látta a PSG elleni meccset. :)
Jó kis írás nekem tetszett. Nem volt nagyon elfogult a csávó, tényleg jó lett :D A hazai szurkolós rész pedig :lol:

"A párizsi szurkolók szerint tökéletesen biztosak abban, hogy CR náluk játszik majd a nyártól, szerintük már előszerződés is van, 20-24M € éves fizetéssel…" Legyen igazuk :mrgreen:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.06. 11:52:41

http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... egy_miset/

Aki szeretné olvassa el, hangulatos kis cikk, egy magyar szurkolóval, aki a a helyszínen látta a PSG elleni meccset. :)
mess2009
Director del Fútbol

2013.04.05. 13:42:32

amikor megy a szekér egekbe dícsérik(dícsérjük) az edzőt, hát most én úgy látom, hogy a Barca védelem leamortizálása az edzők sara! különösen az hogy alapvető helyezkedési hibák okoznak rendre bajt a szó szoros értelmében is(Alba-Mascheranó) mintha nem foglalkozna a védelemmel senki, amúgy nálunk mindíg is a közáppálya és a csatársor állt a középpontban(nem ez a baj, de láthatjuk mi a helyzet, ha nincs védelem) tehát ez nem csak játékos igazolási baki(az is!) hanem komoly edzői hiányosság.
diagonal
Jugador d'estrella

2013.04.05. 09:46:41

Gareth Tello írta:
zola8787 írta:Most akkor ki nem játszhat a védelemből jövőhéten és kikre lehet számítani? Nem láttam sajnos még a keddi meccset, bár Ibra lesgólját már sikerült jó pár embernek belinkelni az arckönyvre.
Messiért mindenkinek kötelező egy esti ima.
Puyol nincs, Mascherano nincs, a többi védő (Alves, Alba, Piqué, Montoya, Bartra) bevethető, Song és Busquets is játszatható középhátvédként, ha szükséges, illetve arra is van esély, hogy Adriano felépül a meccsig.
Montoyát nem lehetne átképezni középső védővé? :-) Jó tudom, nem a PSG ellen kell elkezdeni csak úgy hosszú távon mondom. Szerintem nagyon tehetséges az a srác és alig kap lehetőséget, mikor mégis kap nagyon jó mindig. Mivel van egy Dani Alves, ráadásul még Adriánót is elé helyezik aki pedig nem jobb nála szerintem, így az lesz a vége hogy elmegy, kár lenne érte.
zsoltman
Jugador d'estrella

2013.04.04. 20:53:59

Adriano Correai március 17-én szenvedett részleges combizomszakadást. Akkor az orvosok 4-6 pihenőt prognosztizáltak a visszatérésére, ám most, hogy Mascherano is hosszabb időre kidőlt, szükség lenne a játékára...ám nem mindenáron.

A csapat orvosai most azt vizsgálják, vajon felgyorsítható-e a folyamat jövő hétre a BL negyeddöntő visszavágójára, mivel hiány van tapasztalt védőkből. A kérdés még nem eldöntött, és sok múlik Adriano döntésén is, ám ismerve Tito Vilanova óvatosságát, csak akkor fogják majd hadra a brazil védőt, ha nincs kockázata - vagy minimális - annak, hogy újra megsérül.

Vagy Abidal aki a Mallorca ellen talán már kap egy kis lehetőséget!
Bartra nem Varena! Nem szabad a PSG ellen be rakni mert baj lesz.
A Celtic ellen is pályára lépet ősszel vereség lett,a Celta ellen megint baj volt vele!
torotam
Jugador d'estrella

2013.04.04. 20:19:18

MQuC írta: Ezt nem azért írtam, hogy ezzel rádtámadjak, csak én pont a mellett vagyok, hogy azért alkotják azok a játékosok a keretet, akik, mert érdemesek rá és megütötték a szintet. Aki nem üti meg, el kell adni. És ez bármelyik csapatra vonatkozik.
Persze, ezzel én is így vagyok! De valahogy Bartranál nem érzem azt, hogy megüti a szintet, DE az is igaz, hogy nem is kapta még meg a kellő bizalmat. Tudom, hogy a fiatal játékosoknak idő kell, de ha lehetőséget kap, azt várnám, hogy a lehető legjobbat nyújtsa (és itt most nem arról van szó, hogy kötényt kapott és megpattant rajta a labda!), hanem arról, ahogy a Varane gyerek csinálta Madridban! Be lett dobva a mély vízbe és nem más, mint egy sokszoros aranylabdás, bizonyos Lionel Messi állt vele szemben, ennek a Varane-nak meg "volt képe" a 16-oson belül becsúszva szerelni Messit!!! Aztán meg fejelt egy gólt... Na én erről beszélek, ezt a tüzet és bátorságot nem látom Bartraban. Montoyaban talán megvan szükséges szikra, neki türelmesnek kell lennie, maradnia kellene és tanulnia. De egy középső védő nyáron mindenképpen kell!
Song nem hiszem, hogy padozni jött Busquets mögött, néha megnézném őket egymás mellett a kezdőben, de tudom, hogy a 4-3-3-at nem adja fel Tito.
Visca el BARCA!
zola8787
Director del Fútbol

2013.04.04. 17:09:29

Köszi a válaszokat. Hát akkor nálam nem is kérdés a védelem a PSG ellen. Alves - Alba alap a szélekre, Piqué mellé pedig Busit kell betenni, eléjük meg Song. Songot és Busit játszatnám a hétvégén a bajnokin ezeken a pozíciókban. A csatársorba pedig Tellot próbálnám meg.
Chino
Llegenda del Barça

2013.04.04. 16:56:28

Azért nem lehet hibáztatni Bartrat, nem az ő sara volt. Igaz, hogy megpattant rajta, de ez teljesen vétlen. Inkább azon kellene elgondolkozni Matuidi, hogyan lőhetett olyan tisztán a 16-oson belül. Ezt nem lehet öngólként elkönyvelni.
Bartra esete elég érdekes, Montoyával együtt. A Roura időszakban egyértelműen látszódott, hogy esélyük sincs ujátszani, előtte pedig sokáig sérült volt. Montoya kicsit más tészta, mert sokkal nagyobb tehetségnek tűnik, mint Bartra. Valahogy úgy tűnik Tito nem mer kockáztatni. Nekem valahogy ez jön le. Pep szerintem biztos, hogy komolyan rotálna vele, de most Tito a főnök. Ennek ellenére én rossz döntésnek tartanám tőle ha év végén tiplizne. Azért mégiscsak a világ legjobb játékosa van azon a poszton ahol ő. Még egy szezont minimum kellene várnia és csak azután dönteni.

A kérdésre válaszolva. Adriano, Puyol, Masch sérült a hátvédsorban. Középre esélyes Brtra, Song, Busquets Piqué mellé.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése