visca el barca írta:tegyük fel, hogy az edzo lát egy 11-es gyanus esetet, de eszébe nem jutna dobni... 3mp labdavesztés, az ellenél 3 vs. 1 be kontrázik, és az edző akkor rádobja... sportszerű...
szoval nem véletlen h nem vezették még be, bárki leir egy "jo" ötletet, simán mondok min. 5 ellenérvet...
Ez pl jó felvetés volt
Előre leszögezem én nem vagyok a videóbíró ellen sem, meg mellette sem, de azt látni kell jóval komplexebb itt a szabályrendszer hogy csak úgy "belenyúlkáljon" az ember.
Először is az evidens, hogy videóbírózni csak játékmegszakításnál lehetne, viszont rengetegszer előfordulhat nem 11es (pedig az lett volna) megy tovább a játék ellenfél és gól, de lehet saját csapatod és gól.Pl akkor mi van?Mert az igai a 11es csak gólhelyzet de más lehetne a gólszerző nem lenne assist stb, de pl mi van ha támadás kapufáról bepattan de nem adják meg játék megy tovább 10 mp gól, akkor mi van???Ki a gólszerző??Második esetben elérő???Rendben de akkor megint ugyanaz hogy az alap esetnek nem az kellett volna le4nnie, rendesen ha a szabályokat megtartjuk.
Plusz fociban nincs meghatározott játékidő (itt arra gondolok hogy nem fix) videózgatások után logikusan ide-oda kellene tekergetni az időt legalábbis nálam logikailag így lenne

Les nem les meg a legnehezebb szituáció s annak "betartása" (nem hiába nem értik a nők

)
Jóval összetettebb a dolog mintsem annyit mondunk videóbíró.
Amerikai focit kosárlabdát (ajaja pl kosárban még videózgatások után is rengeteg hiba van, oldalnyit tudnék felsorolni mióta bevezették pár éve az NBA-ben) nem szabad idekeverni, mert sokkal de sokkal több a megszakítás.S nem mellesleg a pont is, s pl fociban rohadtul de rohadtul nem mindegy hogy nem adták meg a 11est s az ellenfél gólt lőtt belőle, mert kevés a gól.Így meg eljutottunk a zsákutcába, hogy ez se jó meg az se jó.
Szabályrendszert lehet gyökeresen meg kellene változtatni hogy működjön a dolog, ami lehetetlen.1; mivel angolok találták ki a játékot 2; a foci azért népszerű jelenleg mert totálisan semmire nincs szükséged hozzá hogy játssz (nyilván kell egy labda de bármit lehet rugdosni, a sivatagban egy döglött valamit vagy bármit) illetve jóval nagyobb az "izgalom" faktor mint más játékban 1 gól menny vagy pokol
Itt is írtatok "technológiákat" és már a felénél elvesztettem a fonalat

A szabályrendszer is egyszerű a fociban, ezért is népszerű még, nyilván a gyors játék miatt több a hibalehetőség a sporiknál de én megmondom őszintén egyszerűen nem látom magam előtt hogy itt challenget dobáljanak az edzők (az meg hogy játékos tovább fut elismeri nem fut tovább meg abszurd, örök szabály addig kell mozogj amíg nincs sípszó ) akik nem is láthatnak dolgokat meg hasonlók.
Annyira bonyolult lenne az egész rendszer kiépítése meg főleg hogy szabályokat kellene módosítani amivel elveszne a foci egyedisége s ezt védik nagyon szerintem, mert hangsúlyozom olyan játék amihez nem kell semmi, egyszerű szabályok s érzelemdús.
Itt nem lehet olyat hogy majd akkor bevezetjük a BL/El-ben meg ilyenek, hétvégén még normálisan játszol aztán meg nézegeted hogy fussál tovább hogy nem les meg megállj hogy elismerd meg dobálgatnak zászlókat meg ilyenek....
Persze az se teljesen jó megoldás ami most van, mert nagy a hibalehetőség és vannak is de én is úgy vagyok vele mint lentebb írta valaki, hogy a hibák kiegyenlítik egymást.