Lolyta írta:Én is a meccsenkénti 1-2 videobírósok oldalán állok, de van valami ami mellett elég sokan elsiklanak: ha tegyük fel valaki mondjuk 1v1-be viheti a kapusra a labdát de beintik a lest, tévesen, utána már hiába videobíróznak, mert a helyzetnek annyi. Max annyit lehetne csinálni, hogy onnan ahol a les volt szabadrúgás befelé, de azért az közel sem egyenlő egy tiszta ziccerrel...
Ha ezt valahogy sikerül megoldani én támogatom, de itt nem nagyon van jó megoldás szerintem.
Szerintem ez is megoldható. Befújják a lest, ekkor az edző helyett a játékos joga kikérni a challenget. Ha megáll, akkor elismeri, hogy lest volt. Ha pedig megy tovább, akkor azzal automatikusan kikéri a challenget.
Ergo az ellenfél játékosai is addig védekeznének, ameddig az ellenfél játékosa támad. Ha befújják a lest, de az ellenfél játékosa megy tovább és kapura rúg, akkor a védők és a kapus tudják, hogy mi a helyzet, azért megy tovább, mert nem ért egyet az ítélettel.
Megy tovább a játék, miközben a partvonal mellett az extra játékvezető visszanézi a helyzetet. Ha gólt rúgnak, és valójában les volt, akkor persze annulálják. Ha közben a védekező csapat megszerzi a labdát, akkor pedig megy tovább a játék, úgy kb, mint az előnyszabály esetében. (mert ilyenkor nincs értelme visszafújni az esetet) De ha például a támadó rárúgja a labdát és szöglet lenne belőle, akkor az extra játékvezető mondhatja, hogy vissza, mert valójában les volt, és ekkor pedig szabadrúgás onnan, ahol a les volt.
Tarsi88 írta:
A videó bíró ott hozna egy döntést, ami vagy jó lenne vagy nem, a bíróknak ez a dolguk. Olyan döntés soha nem lesz a fociba amivel mindenki egyetért.
Én már azzal bőven elégedett lennék, ha eltűnnének a 2 méteres lesgólok, a nevetséges műesések, az aljas megtorlatlan szabálytalanságok, mert ezeket könnyedén ki lehetne szűrni az esetek 90%-ában. Ha a maradék esetben rossz döntést hozna a videó bíró még mindig előrébb lennénk és tisztább lenne a sport.
Erről van szó! Nem arról, hogy minden bedobást, meg szabálytalanságot vissza kellene nézni. A fontosabb szituációkat meg visszanézi mondjuk két extra bíró a pálya mellett és ha olyan szoros a szitu, hogy 3-4 visszajátszásból sem tudják egyértelműen megállapítani, hogy mi lenne a helyes ítélet, akkor megy tovább a játék úgy, hogy azt a pályán a bíró megítélte. Én manapság sem bánom az 5-10 centis leseket, az tényleg abszolút oké, de 3 méteres lesek, egy támadáson belül két nyilvánvaló les, egyértelmű piros lapok elmaradása (lásd Ribery a Juventus ellen) az azért szerintem dühítő, és sokat lehetne rajta javítani. Vagy az olyan egyértelmű helyzeteket, mint anno Henry kezezése az írek ellen. Ezek szerintem nem kellene, hogy a foci részei legyenek.