Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.13. 00:57:25

messideco írta:Melyik a kedvenc filmed, van IMDB-toplistád? Majd válaszolj ha lesz időd :D
Ha tőlem kérdezed akkor válaszolok.

IMDB listám nincs. Bár beregisztráltam, de amire beviszem a látott filmeket megőszülök. De talán az idei évtől belekezdek, és amiket januártól láttam beviszem, plusz a jobbakat, amik tetszettek. Már 40 filmet bevittem, majd folytatom, ha kedvet kapok hozzá... :D

Kedvenc filmem se igazán van. A jó film ott kezdődik nálam, ha minden nézésre tud valami újat nyújtani.
De szerettem a Keresztapát, Schindler listáját, Halálsoront, Mátrix-ot (kizárólag csak az elsőt), Indul a bakterházat, A tanút, Lélekben táncolok-ot, vagy modernebbeket, mint az Életrevalókat, Hachi-t meg sok egyéb filmet is. De még a Huligánok, Equilibrium is tetszett. Bár azok már egy szinttel lejjebb helyezkednek el.
A szimpla szórakozásra szánt filmeket se vetem meg, de azok megint egy másik műfaj. "Rambo egyébként is egy b.zi" - R. Tango :D
Ha most visszapörgetném az időt, és összeszedném mindet, ami nagyon tetszett egy 100-as lista biztos kijönne.

Ha elérem az idei 100-dik filmet, akkor beírom az összes értékelést imdb-re. Most kicsit megállt a filmnézés, mert lepörgettem 6 évad Sopranos-t, meg Spartacus első hármat + jön a negyedik mától. Meg igazán nincs is normális kínálat a filmekből. Év elején is így voltam, de akkor az egész Dragon Ball Z-t :D :D, meg a Dr. House-t megismételtem, és az utolsó évad Fringe-t.
REMY
Madridista

2013.04.13. 00:03:20

Evil Dead (2013)

Az előzetesek alapján hamar eldöntöttem, hogy ezt a filmet nekem bizony látnom kell, mert bár nem vagyok nagy rajongója az eredetinek, de a látottak alapján ez ígéretesnek bizonyult. Az is lett. Több olyan elem is van a filmben, ami miatt nem tudom besorolni a tucatalkotások közé... no, de ezt a Bővebben részben. 8/10

(aki nagy rajongója a réginek, az nem feltétlenül fogja szeretni az újat szerintem)
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.12. 23:34:38

GI Joe (ami épp most megy, nem tudom van-e alcíme hirtelen)

Haverokkal ültünk be rá, de ti ne tegyétek, van 1-2 jó pillanata, de még agykikapcsoló filmnek is kevés volt.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2013.04.12. 23:12:45

Melyik a kedvenc filmed, van IMDB-toplistád? Majd válaszolj ha lesz időd :D
Kép
"And my heart will leave you never."
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.12. 22:37:30

Chasing Mavericks

6|10

Nem volt vészes. Sőt egész jól feldolgozta az eredeti történetet Jay Moriarity életrajzi drámája. Külön öröm volt a számomra, hogy a végén jó pár magyar név is felbukkant a stáblistában. Ami nem tetszett az a sok, szokásos hálivúdi klisé.. Ezt a filmet a lehető legegyszerűbbre kellett volna megcsinálni, és akkor lehetett volna jobb is.
A végéhez annyit, hogy az élet kiszámíthatatlan. :wink:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.12. 22:01:52

Nem tudom,az én agyamnak a Prometheus kiszámíthatóbb volt,és kevesebb csavart tartalmazott. máshogy vagyunk bekötve,ennyi.

Hibái vannak, nyúlások is (melyik filmben nincsenek?!), de ettől még nagyon bejött, és nem erre számítottam előzetesen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 21:55:56

csababarca írta:Mások vagyunk,nekem a Prometheus teljesen kiszámítható volt, tudtam azt is,hogy mindenki meg fog halni,csak Noomi nem (nah jó,azt hittem a robot is meghal...tévedtem), és nagyjából sejtettem,hogy mikor.
Na de itt is lehet mondani, h nem a legvégére kell gondolni, hanem amik közben történtek, pl.
Weyland ott van a hajón, a csaj császárral megszüli az arctámadót, ilyenek, ezek sztem simán felérnek azzal, h tképpen az idegenek maguk az űrállomás meg h ők klónok

Amúgy ha érdekel egy kísértetiesen hasonló film, a Cargo-t tudom ajánlani, fogsz benne egy-két ismerős elemet találni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.12. 21:46:59

Mások vagyunk,nekem a Prometheus teljesen kiszámítható volt, tudtam azt is,hogy mindenki meg fog halni,csak Noomi nem (nah jó,azt hittem a robot is meghal...tévedtem), és nagyjából sejtettem,hogy mikor.
Ugye a vicces négerek mindig megszívják az ilyen filmekben. :D

A függetlenség napja nekem is beugrott, tényleg olyan volt a vége(még a hajó "kapuja" is ugyanaz volt, de nem a legvégéről beszéltem, tudtam hogy eljuttatják a bombát a hajóra. hanem közben amik történtek, voltak benne csavarok, és totál nem erre számítottam előzetesen,lehet ezért fogott meg.

Jah, Prometheushoz,hogy miért nem tudom komolyan venni főként: egyrészt,nekem önismétlés, másrészt a végén,amikor fut a két nő a hajó elől ami gurul...nah az tiszta hollywood, és sírva röhögtem, hogy miért nem lépnek kettőt oldalra...neem,szaladnak a guruló hajó előtt. :D persze ez a készítők, semmint a film hibája.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 20:06:59

csababarca írta:ahogy emlékszem Te kötöttél bele abba,amit írtam először.
egy szóval nem írtam, hogy kiszámítható, két dolog van, ami zavart benne: egyrészt, hogy sok alkotásból merítettek, a másik, hogy egyszerű. Értem itt azt ezalatt, hogy a karakterek elég egysíkúak voltak, a sztori egyértelműen haladt (mindig ki volt jelölve a cél, hogy most ezt és ezt kell csinálni, és nagyon semmi nem kavart be), konfliktus szinte alig volt, nem hogy még 2-3 érdekütközés lett volna mondjuk. Vagy pl. h szinte nem voltak dolgok, amik a törlés előttről visszajöttek. Azért egy ember életéből aligha hiszem, hogy csak egyetlen momentum volt az, amire ennyire emlékezetes lett volna, sokkal jobban át lehetett volna szőni több kis aprósággal.
Visszatérve eredetiséghez még annyit, hogy sztem nincs olyan ember, akinek pl. a végéről nem a Függetlenség napja jutott az eszébe. De van egy-két eléggé ismeretlen sci-fi is, amit meg elég brutálisan lenyúltak részben.

Viszont azzal sem vitatkoztam, h egy nagyon jó kis hangulatos blockbuster jött össze ebből.
Úgyhogy sztem én sem jövök többet ide, mert ahányszor írok egy filmről, akár jót, akár rosszat, mindig jön valaki, h mekkora gyökér vagyok :D
csababarca írta:egyébként hogy miért gondolom hogy nem kiszámítható:
alapesetben az ilyen filmekben az szokott lenni,hogy morganék játsszák a régimódiakat,akik nem akarják elhagyni a bolygót, és harcolni akarnak érte, amit a "gazdagék" akik már fent vannak a hajón nem támogatnak,és magukra hagyják őket. ezt megborították ezzel az egész memóriatörléssel, meg klónozással, és hogy nincsenek is emberek a hajón,soha nem is voltak.
Lehet nem egy kiszámíthatatlan valami,de így is több,mint amiket mostanában kinyomott scifi alatt magából hálivúd.
Ami írsz sárgával, az kajak az Elysium szinopszisa :D , de jogos, ezt nehéz volt megmondani látatlanban.
Viszont azzal nagyon nem tudok egyetérteni, hogy mostanában kiszámítható sci-fik készültek volna. Pl. Forráskód, Looper, Prometheus (csak azért is) azért nem ezt a vonalat képviselték, és ez csak az elmúlt két év. (Abba meg rossz belegondolni, h ezeken kívül gyakorlatilag sci-fi nem is készült - már persze ha ilyen Battle: LA-ket nem számítunk oda)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.12. 19:48:32

ahogy emlékszem Te kötöttél bele abba,amit írtam először.

egyébként hogy miért gondolom hogy nem kiszámítható:
alapesetben az ilyen filmekben az szokott lenni,hogy morganék játsszák a régimódiakat,akik nem akarják elhagyni a bolygót, és harcolni akarnak érte, amit a "gazdagék" akik már fent vannak a hajón nem támogatnak,és magukra hagyják őket. ezt megborították ezzel az egész memóriatörléssel, meg klónozással, és hogy nincsenek is emberek a hajón,soha nem is voltak.

Lehet nem egy kiszámíthatatlan valami,de így is több,mint amiket mostanában kinyomott scifi alatt magából hálivúd.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 19:34:45

csababarca írta:nyilván nem ilyen részletesen tudtam hogy mi fog történni benne. de tudtam hogy ugyanaz fog nagyjából mint az Alien 1ben, és igazam is lett.
Akkor meg nem értem, h ez alapján a logika alapján az Oblivion miért nem lehet kiszámítható, ilyen nagy vonalakban tényleg elhiszem, hogy bármelyik film végét megmondod.
csababarca írta: de nekem bejött az oblivion, a hibáival együtt is, és rég éreztem ilyen jól magam egy scifi nézése közben.
Akkor miről és miért is vitatkozol velem éppen? :wink:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.12. 19:23:31

nyilván nem ilyen részletesen tudtam hogy mi fog történni benne. de tudtam hogy ugyanaz fog nagyjából mint az Alien 1ben, és igazam is lett.

de mindegy,megfogadom egy forumer társam tanácsát, nem állok le vitatkozni filmekről veled.
de nekem bejött az oblivion, a hibáival együtt is, és rég éreztem ilyen jól magam egy scifi nézése közben.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 19:12:14

csababarca írta: sci-fikre értettem, pl Prometheus, na az kiszámítható volt, és még a látvány se volt olyan hú de nagy. hogy csak egyet említsek.
Úgy érted 20 perc után tudtad, hogy a bolygón (ami mellesleg a Tervezők fegyverraktára) egy óriási építményben (amely mellesleg a hajók kilövőállomása) egy fekete szmötyit fognak találni, amely mutánst csinál az emberekből? Valamint azt is tudtad, h Weyland (aki mellesleg a hajón van és Vickers apja) utasítására David be fogja ezt adni az egyik tudósnak, aki szexel a csajával, akiben így egy bazi nagy arctámadó fog elkezdeni fejlődni? Ő viszont ez kivágja egy műtéttel és miután Weylandot megölte az egyik Tervező, arra használja fel ezt a kis szörnyet, hogy elintézze vele a Space Jockeyt. Ez után meg az idegen űrhajóval elindul az idegenek bolygója felé. (Ja és közben a Prometheus teljes legénysége feláldozza magát, h megmentsék az emberiséget, de gondolom erre már számítottál)

Ha ezt mind tudtad 20 perc után, akkor gratulálok, nem kell több filmet nézned, neked már semmi újat nem tudnak mondani :wink:
csababarca írta:erről beszéltem pár hónapja,hogy milyen hangnem,meg fellengzés van itt.
pl. ilyen fellengzős dolgok is elhangzanak, h "én minden filmről 20 perc után meg tudom mondani, mi a vége" :roll: :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.12. 19:02:48

sjd írta:
csababarca írta:Hogy miért mondom ezt? általában max 20 perc után tudom előre a filmek végét, ennél meg még az utolsó 20 perc is tartogatott fordulatokat.
Én már akkor tudtam a végét, amikor még moziba sem került:
Tom Cruise megmenti a világot és az emberiséget. Bejött, nem? :D

Amúgy (bocs, h ezt mondom, de) nagyon sablonos és kiszámítható filmeket nézhetsz, hogy 20 perc után mindegyiknek tudod a végét. Most így végiggondolva amiket néztem, azok közül 10-ből legalább 6-7 alkotás tartogatott valami olyan csavart, ami nem volt látható előre.
igen,én már csak ilyen primitív vagyok, nem hiába nem írok ebbe a topicba sűrűbben :wink:
sci-fikre értettem, pl Prometheus, na az kiszámítható volt, és még a látvány se volt olyan hú de nagy. hogy csak egyet említsek.
Nah mindegy, aki erre azt mondja,hogy sablonos, fordulatoktól mentes, arra nem tudok mit mondani.

erről beszéltem pár hónapja,hogy milyen hangnem,meg fellengzés van itt.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 18:42:23

csababarca írta:Hogy miért mondom ezt? általában max 20 perc után tudom előre a filmek végét, ennél meg még az utolsó 20 perc is tartogatott fordulatokat.
Én már akkor tudtam a végét, amikor még moziba sem került:
Tom Cruise megmenti a világot és az emberiséget. Bejött, nem? :D

Amúgy (bocs, h ezt mondom, de) nagyon sablonos és kiszámítható filmeket nézhetsz, hogy 20 perc után mindegyiknek tudod a végét. Most így végiggondolva amiket néztem, azok közül 10-ből legalább 6-7 alkotás tartogatott valami olyan csavart, ami nem volt látható előre.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.12. 17:10:32

Az Oblivion az egyik legötletesebb film,amit mostanában készítettek,szerintem.
Hogy miért mondom ezt? általában max 20 perc után tudom előre a filmek végét, ennél meg még az utolsó 20 perc is tartogatott fordulatokat.
Én azt hittem,hogy hálivúdi sablon lesz, és Morgan Freeman-ék a szakadárok, akik nem akarják elhagyni a Földet,hanem harcolni akarnak az idegenek ellen (akik valóban léteznek)... :D erre meg tessék, ezt kapjuk, nagyon jó érzés volt végre egy ilyen filmet látni moziban.
pedig nem vagyok sci-fi rajongó, de láttam párat azért, és ez bizony eléggé élmezőny.
Egyedül Tom Cruise és Olga Kurylenko húzhatta le a filmet esetleg, ugye előbbit sokan utálják szó szerint, míg a csajszika nem a színészi játékáról ismert.
REMY
Madridista

2013.04.12. 16:39:59

sjd írta:Oblivion
Gyúrjuk össze a világ összes sci-fijét, húzzuk fel őket egy kő egyszerűségű vázra és kész is ez a film. A probléma csak az, h egy elképesztően látványos és hangulatos művé sikerült mindezt alakítani, ami maga a Tökéletes Blockbuster.
Kritika majd hnap, figyeljétek a blogot.
Nagyon kíváncsi leszek az értékelésedre.

Amúgy megosztó a film, de nagyon. Van egy réteg, akiknek elállt a lélegzete is, de van a másik, akik a földig tiporják. Én amúgy azt nem értem, hogy mit vár el az ember??

Ha kiadnak egy filmet, ami tele van akciókkal, akkor az a baj, hogy túl sok az akció. Ha kiadnak egy filmet ami látványban [auto_cenzúra] a többiben nem, akkor az a gond, hogy csak látványban volt jó. Amikor kiadnak egy látványos, akció túltengéstől mentes filmet, akkor meg unalmas.

Egyszerűen semmi nem jó :D Amúgy történetileg nagyon erős szerintem az Oblivion. Viszont 2 órában nem lehetett jól elmesélni, ami hiba.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.12. 16:26:40

Oblivion
Gyúrjuk össze a világ összes sci-fijét, húzzuk fel őket egy kő egyszerűségű vázra és kész is ez a film. A probléma csak az, h egy elképesztően látványos és hangulatos művé sikerült mindezt alakítani, ami maga a Tökéletes Blockbuster.
8,5/10
Kritika majd hnap, figyeljétek a blogot.
kanty írta:Szerintem meg a második lett jobb. Mit vártatok tőle? Jó, hogy önismétlés. Ilyen címmel más nem is lehetne. Berúgnak, aztán nem tudják hol vannak, ebből jönnek a poénok.
Mondjuk ez nem szükségszerűen jelenti azt, h kiadják a kezükből kvázi az első forgatókönyvét, átírva a neveket és helyeket. Ráadásul rengeteg gyökérséggel megspékelve pl.
Levágták az ujjam? Hát végül is ok, Bangkok már csak ilyen..
Szóval ez a harmadik is csak egy ilyen lehúzott rókabőr lesz, nincs más cél ja már ennek sem, mint a pénzszerzés
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.04.12. 17:03:26-kor.
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.12. 13:14:04

Szerintem meg a második lett jobb. Mit vártatok tőle? Jó, hogy önismétlés. Ilyen címmel más nem is lehetne. Berúgnak, aztán nem tudják hol vannak, ebből jönnek a poénok.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjay
Entrenador del Barça

2013.04.12. 12:57:10

Game90 írta:The Hangover Part 3 - Trailer #1:
http://youtu.be/y8UH0I3iNr0

I Love Cocaine!
Az első nagyon ütős kis filmecske volt, a második meg baromi nagy önismétlés. Nem tudom mit várjak ettől, a trailer eléggé erőltetettnek hat. Komolyan nem értem minek kell megint beletuszkolni ezt a kínai tagot..
Deus
Boixos Nois

2013.04.12. 11:11:11

Game90 írta:The Hangover Part 3 - Trailer #1:

I Love Cocaine!

Kép

:D

Várom már a filmet nagyon. Az első része ütött, a második része meg erőltetett volt nagyon. Remélem a záró része nem lesz erőltetett, meg gyenge...
KépKép
PCsabi
aka Game90

2013.04.12. 02:58:11

The Hangover Part 3 - Trailer #1:

I Love Cocaine!
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
REMY
Madridista

2013.04.12. 00:07:36

Oblivion kritika ITT

Kosinski érti a dolgát. Végre nem egy olyan sci-fit hoztak össze, ami kimerül a látványban, és telerakják akciókkal. Van története, méghozzá nagyon is jó.
8,5/10
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.04.11. 19:41:36

A szerelem csendje című filmet látta már valaki?
Ha igen, kíváncsi lennék a véleményére. :)
Válasz küldése