csababarca írta:ahogy emlékszem Te kötöttél bele abba,amit írtam először.
egy szóval nem írtam, hogy kiszámítható, két dolog van, ami zavart benne: egyrészt, hogy sok alkotásból merítettek, a másik, hogy egyszerű. Értem itt azt ezalatt, hogy a karakterek elég egysíkúak voltak, a sztori egyértelműen haladt (mindig ki volt jelölve a cél, hogy most ezt és ezt kell csinálni, és nagyon semmi nem kavart be), konfliktus szinte alig volt, nem hogy még 2-3 érdekütközés lett volna mondjuk. Vagy pl. h szinte nem voltak dolgok, amik a törlés előttről visszajöttek. Azért egy ember életéből aligha hiszem, hogy csak egyetlen momentum volt az, amire ennyire emlékezetes lett volna, sokkal jobban át lehetett volna szőni több kis aprósággal.
Visszatérve eredetiséghez még annyit, hogy sztem nincs olyan ember, akinek pl. a végéről nem a
Függetlenség napja jutott az eszébe. De van egy-két eléggé ismeretlen sci-fi is, amit meg elég brutálisan lenyúltak részben.
Viszont azzal sem vitatkoztam, h egy nagyon jó kis hangulatos blockbuster jött össze ebből.
Úgyhogy sztem én sem jövök többet ide, mert ahányszor írok egy filmről, akár jót, akár rosszat, mindig jön valaki, h mekkora gyökér vagyok
csababarca írta:egyébként hogy miért gondolom hogy nem kiszámítható:
alapesetben az ilyen filmekben az szokott lenni,hogy morganék játsszák a régimódiakat,akik nem akarják elhagyni a bolygót, és harcolni akarnak érte, amit a "gazdagék" akik már fent vannak a hajón nem támogatnak,és magukra hagyják őket. ezt megborították ezzel az egész memóriatörléssel, meg klónozással, és hogy nincsenek is emberek a hajón,soha nem is voltak.
Lehet nem egy kiszámíthatatlan valami,de így is több,mint amiket mostanában kinyomott scifi alatt magából hálivúd.
Ami írsz sárgával, az kajak az Elysium szinopszisa

, de jogos, ezt nehéz volt megmondani látatlanban.
Viszont azzal nagyon nem tudok egyetérteni, hogy mostanában kiszámítható sci-fik készültek volna. Pl. Forráskód, Looper, Prometheus (csak azért is) azért nem ezt a vonalat képviselték, és ez csak az elmúlt két év. (Abba meg rossz belegondolni, h ezeken kívül gyakorlatilag sci-fi nem is készült - már persze ha ilyen Battle: LA-ket nem számítunk oda)