Barcaman1993 írta:Na gyerekek, hogy sikerült ez a szép magyar érettségi? Bevallom én ettől vártam a legkevesebbet és 0 percet készültem rá, de nagyon komoly lett. A szövegértés sose volt az erősségem, de úgy érzem ez egész jó lett. Remélem a javító is így fogja érezni. Az esszé meg nagyon komoly volt. Az érvelést választottam, apró betűkkel írok, de így is 6db A4-es oldal lett.

Választott témáim: Odüsszeia, Az aranyember, Az öreg halász és a tenger, Édes Anna. Bár az Édes Anna nem kifejezetten utazós regény, de úgy gondoltam, hogy belső utazásnak viszont tökéletes. Ez nagyon keményre sikeredett úgy érzem.

Reméljük holnap a matek csak jobb lesz.

A szövegértés szerintem kifejezetten nehéz volt azokhoz képest, amiket órákon csináltunk gyakorlásképpen...

Ettől függetlenül annyira csak nem lett rossz. (Aztán kiderült, hogy a nő, aki írta a szöveget, a mostani némettanáromat tanította alkalmazott nyelvészetre az egyetemen.

)
6 A4-es oldal?

Én a novellaelemzést választottam végül, bár gondolkodtam az érvelésen is. Az összehasonlító elemzést hagytam is, amint elolvastam, amúgy sem szeretem Berzsenyit.
A novellaelemzés 4 oldal lett, szerintem nem írtam baromságokat. Igaz, amikor házi dolgozat formájában kellett novellát elemezni az utóbbi hónapokban, a tanár mindig azért vont le pontot, mert a novella üzenetét, mondanivalóját másképp értelmeztem, mint kellett volna, "a szerző nem erre gondolt".

Ha valahol levonhatnak pontot, az ez lesz, a helyesírás részlegre szerintem meg fogom kapni a maximum pontot.