connor írta:...
Az igazolásokhoz nem tudok hozzászólni, mivel egyrészt nem tudjuk kik jönnek, kik mennek és amúgy sem gondolom, h én innét a monitor előtt el tudnám dönteni, h mit hoz a jövő számukra, számunkra.
Tito próbált vmit változtatni, de úgy, h az alapséma megmaradjon, mivel ebből élünk. Te is ezt kérted számon, h ki kellett volna teljesítenie ugye. De ehhez vmilyen szinten meg van kötve a keze, pontosabban megvan a játékunk korláta, ami nem enged irdatlan változtatásokat. Ahogy írod te is, kisebb dolgok hozhatnak változást. Bíztató jelek voltak, h tudunk azért hasznosítani vmicskét a plusz adalékokból, de igazából nem jött ki hosszabb távon a dolog. Én azért türelemmel vagyok vele és mindenképpen megnézném a következő idényt, h végig a padon ülve mit tud majd kihozni a szituból. Mert pokoli nehéz helyzetben van, attól függetlenül, h itthonról ülve tök egyszerűen hangzik, h fent kell tartania a csúcs közelében a csapatot. Ez meg a sikerekkel, trófeákkal fordítottan arányos egy idő után. Minél több van, annál nehezebb fenntartani, ebben sztem egyetértünk. Szal nem olyan egyszerű ez, mint ide leírni...
Az állásához való "görcsös ragaszkodás" és a többi elég hálátlan gondolatok sztem tőled. Ebben totálisan ellentétesen látjuk a dolgot, sztem abszolút nem kellett volna lemondania a "közjáték" miatt. Még akkor sem, ha esetleg emiatt is kerültünk ilyen helyzetbe. Nálam, a jelek szerint nála, de a klubnál semmiképp sem így működik ez.
Evidens, h a bajnokság eleje közel sem olyan komplikált, mint a végjáték, de ettől még az első fordulótól kell koncentrálni és ha ez nekünk jól sikerül, a riválisoknak meg nem annyira jön ki jól ez a könnyebb menet, akkor ne húzzuk a szánkat, h lényegében félszezonra eldől a bajnokság. Szerencsére belefért így a második félidény gyengélkedése, Tito betegsége és minden más közjáték (a gyengélkedő folyamatos teltháza egész évben,...) ahhoz, h meglegyen a szezon legfontosabb címe és azért nem hangzik rosszul a BL elődöntő, elsőként 6szor zsinórban. Még akkor sem, ha egy övön aluli ütést kaptunk itt és akármi is legyen a visszavágón...
Írod h: "Szerintem téves kicsit, hogy "minden azon múlik, mennyire pörgünk". Mert jelenleg hiába van nálunk a világ legjobb játékosa, semmivel sem vagyunk jobbak tudásban, mint a Bayern, MU vagy akár a Real Madrid."
Sztem meg pontosan benne van a válasz és az állításom igazolása ebben a két mondatban. Minden azon múlik, mennyire pörgünk. Ha ketten vagyunk a focipályán, én és Messi, viszont Leo ücsörög a földön, én meg játszom, akkor hiába ő a legjobb, én többet csinálok nála. Viszont ha a Bolha ugrik és nekiáll velem játszani, maccsom nem lenne ellene. Mi a különbség: pörög
Tehát a tudásbeli különbség elvileg nem változik, csak a teljesítmény intenzitásától függ, h érvényesül e avagy nem.
A lényeg, h Titoval kapcsolatban nem vagyok olyan borúlátó, h ilyen sötéten lássam a dolgokat. Nem dugom homokba a fejem, azaz ha ilyen sétalégzős focit produkálunk a továbbiakban, akkor komoly gondok lesznek elég hamar. Viszont egyelőre nem érzem veszett fejsze nyelének a közeljövőt, Vilanovával a padon sem. Aztán az idő eldönti mi lészen. (Ennél nagyobb közhelyet nem tudtam így most hirtelen

)
A holnap meccsel kapcsolatban szintén úgy vagyok vele, h én még azért megvárom a visszavágót (bár a hátsó alakzat összetétele egyre langyosabb Masch, Abi, Busí és Alba kiesésével

). Kincstári optimizmus még van, hátha lesz még egyszer a Nou Campban kutyavásár és megszakad a sorozat, h 4 gólról senki nem jött vissza

Még akkor sem, ha a jelek egyáltalán nem adnak erre alapot, valamint a tovább foghíjasodó keret szintén csökkent belőle.
De azért játsszuk le tisztességből, becsületből és ha meg kell halni, haljunk meg szépen...