jangamen írta:
S, míg az emberek 99.999%-nak ez az összeg elérhetetlen, addig az indokként, hogy neki ez kevés, számomra (és itt megintcsak ez a fontos: számomra, mint a klub rajongója) elfogadhatatlan. Ergo, nem érdekel. Ergo mehet isten hírével.
Igazából, itthonról, a fotelből olyan jól meg lehet mondani mit kellene csinálni és mi a jó, mi a rossz döntés, h öröm nézni
De azért benne lenni a körforgásban biztos kicsit más. Ott ülsz a padon és epizodista vagy a számodra legjobb klubban, viszont rengeteg potenciál van benned és ostromolnak a kérők a számodra igen fontos két dologgal, több játéklehetőség és nem mellékesen sokkal kiválóbb anyagi kondíciókkal. A jelenlegi klubod nem ígérne több lehetőséget, csak egy esetleges ígéretet, h majd a jövőben... (Ha addig nem vesznek eléd még további játékost esetleg...) Melyik ujjadat harapod meg?
A jelenlegi helyzet tényleg elég pattnak tűnik, sztem nem igazán lehetne elítélni, ha esetleg a távozás mellett döntene. Viszont amennyit sejtetnek a hírek, első számú prioritás neki a maradás, de szeretne több esélyt kapni a bizonyításra, ami érthető is. Lásd a múltkori felkészülés, ahol a nyáron igen kiválóan játszott, aztán mégis a "statiszta" szerep maradt neki élesben.
Nem egyszerű a helyzet és sztem ezerrel egyeztetnek a vezetőséggel, nem véletlenül csendesedtek el a hírek kicsit. Bízom benne, h épp egy új kontraktuson dolgoznak, amiben már jobb kondíciók fognak szerepelni. Mindkét félnek. Mert a klubnak sem érdeke, h gagyi 18 milláért vihető legyen adott esetben, annál sztem tudják jól, h több van benne, pláne látva a mai piaci árakat... Így talán átfogalmazzák a kontraktust és több lehetőség (a meccsek 61%-a

) mellett esetleg rátesznek egy kis extra lét a fizujára és egy nagyobbat a kivásárlási árára.
ÉS ha már lóvé téma, nem véletlenül emeltem ki a fenti részt. Ez így nagyon romantikusan hangzik, de azért nézzük meg egy olyan oldalról, h itt van pl Magyarország. Nem éppen az eget verdesi az átlagfizetés és a többség helyzete, nyilván mindenki jobbat szeretne. Akkor mindenki egy rohadt pénzéhes tróger, mert pl Afrikában meg éheznek? Szal inkább a saját közegéhez viszonyítva kell ezeket megvizsgálni. És tetszik-nem tetszik, ami pénzek mozognak a fociban, ahhoz képest egy ilyen képességű srác piti összegért tolja. Másfél milla fizu és 18-as kivásárlási ár igen csekély a fociban manapság.
Igaz, h túl sokat nem tett még le az asztalra, de korosztálya talán legkiválóbb ígérete, ráadásul már villantott itt-ott az aktuális válogatottakkal. Nála még kevesebbet produkáló srácokkal hoznak szóba az övénél (sokkal) magasabb összegeket...
Iagzából ez így tényleg nem ideális senkinek sem. Mert egyrészt elhiszem, h a klub szeretné megtartani, de nem tudni mennyire tervez vele, mivel egyelőre megvagyunk kp-n "nélküle" is, ki tudja milyen a kommunikáció a játékos felé valójában. Thiago pedig szintén maradni szeretne sztem, de alaposan át kell gondolnia a lehetőségeket, főleg az előző sor tükrében.
Na mindegy, meglátjuk mi lesz, sztem hamarosan vmi kézzel fogható dolog fog megszületni. Addig meg marad a médiában megjelenő, megkérdőjelezhető infóhullám, amiből viszont óvatosan kell kiindulni. Azaz egyelőre lehet, h nem venném a fejét mert menni akar a pénzéhes gyökér... Nem tudjuk valójában miről szól a fáma a felek közt, így sajtóhírek alapján várnék az ítélethirdetéssel