JOseppe írta:Mikaos írta:Mi a probléma a kapusunkkal? Az egyik legjobb kapus, ráadásul a Barca-stílushoz mindenképp az (egyik) legjobb, már viszonylag megjött az esze is, szóval nehogy már a maradása negatív dolog legyen.
A probléma az hogy irreális fizetése mellett, egy igazi potyaleső hálóőről van szó, aki azt képzeli magáról hogy ő áll a klub fölött.És az a baj, hogy valszeg a vezetőség is ezt hiszi róla..
Ha egyetért a klub és a kapus ebben, és mindezt jó érzéssel nyugtázzák, akkor számunkra ez miért lenne probléma? Nem a mi pénzünkről, munkánkról van szó. Mindkét fél elégedett, és emellett szerintem kockázatos is lenne egy új kapus. (Bővebben a következő bekezdésben...)
JOseppe írta:Mikaos írta:A védőkérdésben teljesen egyetértek a vezetőséggel és Titoval. Csak minőségit és Barca-stílushoz könnyen alkalmazkodót, vagy akkor inkább senki se jöjjön. Padra ne igazoljunk.
Miért D.Luiz,Subotic,Hummels pl, ők nem alkalmazkodnának könnyen a csapatba csak TS.Ezt honnan tudjuk???Ezzel arra célzok, hogy ők is minőségi igazolások lehetnének.Csak az a baj, hogy az edzőnk nem lát az orránál tovább.
Itt is azt tudom mondani, hogy amit a klub szakemberei -az elemzőktől kezdve a tulajdonosig- gondolnak erről a kérdésről, az a mérvadó. Az én véleményem mellesleg az, hogy Thiago Silva mellett maximum David Luiz lehetne alkalmas nálunk a poszt betöltésére, de utóbbi esetében is csak a hatalmas akarat és küzdeni vágyás segítene, mert jelen állapot szerint a játékstílusa messze áll a Barca-étól - és válaszolva a kérdésedre, sajnos akármilyen jó védők és kapusok szaladgálnak a világon, nálunk a lényeg az, hogy egy speciális játékrendszerbe illeszkedjenek.
Sokkal könnyebb a Real Madridnak vagy bármelyik más csapatnak igazolnia, mert egyáltalán nincsenek kirívó játékrendszerbeli eltérések egy-egy csapat játéka között. Nálunk a védőnél és kapusnál is elvárás, hogy ne rugdossa előre a labdát, hanem tudjon emberhez passzolni pontosan - a Madridnál például nem. Nekünk nemcsak arra kell figyelnünk, hogy egy játékos jól oldja meg a természetes posztján a természetes feladatokat.
Edzőkérdés:
Sajnos már Pep regnálásának utolsó éve alatt sem ment túl jól a Madrid ellen, de nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy az (állítólag) legnagyobb edző a világon semmivel sem tudott többet letenni az asztalra, mint egy -állítólagos- nem igazi edző.
És továbbra sem értem, hogy merülhetnek fel ilyen kérdések (ráadásul Barca-drukkerektől), hogy Tito (vagy régebben Pep) nem igazi edzők. Ancelotti az. Mourinho az. De Pep vagy Tito nem. Értem én. Mert minálunk aztán az igazi edzők hatalmas sikereket értek el...
kamcore!
Én úgy gondolom, hogy Valdes az utóbbi 2 évben világklasszis szinten teljesít, és jelenleg a piacon nem látok olyan érett, minőségi kapust, aki ennyire ügyesen bánna a labdával. Én is rühellem az ostoba bakijait, és a pontrúgásoknál való ügyetlenkedéseit, de ezeket leszámítva rossz szavam nem nagyon lehet. Minden kapusnak megvannak a gyenge pontjai (pl. Casillas sem túl jó a pontrúgásoknál, és ezen felül pedig állandóan vagdossa előre a labdákat, a pontos passz nem az erőssége), de úgy érzem, hogy Valdes hibái ki vannak egyensúlyozva a mi játékrendszerünknek köszönhetően. Máshol vélhetően nem lenne ekkora értéke a tudásának.