Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
"I wanted to feel valued and to play more. The club knew I wanted to leave, I waited for them to contact me, but they didn't."Gareth Tello írta:A következő nyilatkozta (Sky):
Az az igazság, hogy a Manchester United egyszer sem keresett meg minket, egyszer sem tárgyaltak velünk. Az egész ügy a sajtó kreálmánya, egy hazugság volt.
Szerintem is túlzásba van/volt víve ez a dolog, biztos sokakat érzékenyen érintett, de hát ez van. Mondom szerintem számítani lehetett rá hogy ez lesz Thiago megítélése, éppen ezért nem lepet meg.lamademon írta: Kritizálni annyit jelent, megítélni, (el)bírálni. Mindezt úgy, hogy egy szót sem beszélt itt senki az érintettekkel. Gyűlöljem Thiago/Thiago-aput, mert olvastam róla x+1 10soros sajtóhírt? Vagy akár egy egész, és nem csak részeiben kiemelt interjút?
Elismerem, lehet az én hibám, hogy nem fogalmaztam világosan. Nekem csak annyi a "világfájdalmam" itt, hogy sokan úgy írnak "keményebb véleményeket", hogy előtte olvastak egy 2soros nyilatkozatot, és máris ismerik Thiago egész életét, terveit, és azt is megmondják, ez miért jó/rossz neki.
Nem kezdődik, csak megjegyeztem, miután először kvázi lehülyéztél minket, értetleneket, akik nem fogják fel h menni akart, pedig még csak nem is erről beszéltünk (kivéve az említett kollega félmondatát), majd a Rumig féle reakció után megint "el vagyunk tévedve". Szal nem látom okát az általánosításnak, ha egy emberrel beszélsz, akkor meg pláne nem, ha te nem is arról írsz, amiről eleve beszélünk.Sanama írta:Kezdődik a nyelvtan óra 2.0?@Sanama:
a többeszám használata akkor indokolt, ha egyszerre többekkel beszélsz ugyanarról. Miután ez nem áll fent, így ne általánosíts.
Egyébként ha megnézed Rumig alatt van BarcafanTomee, neki is szólt, mivel ő is azt írta, hogy kaphattunk volna érte egy rakat lóvét.
én kérek elnézést
Kritizálni annyit jelent, megítélni, (el)bírálni. Mindezt úgy, hogy egy szót sem beszélt itt senki az érintettekkel. Gyűlöljem Thiago/Thiago-aput, mert olvastam róla x+1 10soros sajtóhírt? Vagy akár egy egész, és nem csak részeiben kiemelt interjút?Capon írta:A szurkolóknak meg szerintem nem csak annyiban merül ki a "feladatuk", hogy hálásnak kell lennünk és mindenkit szeretnünk kell aki megfordul a csapatnál. Igen is jogunk van kritizálni is és keményebb véleményeket megfogalmazni.lamademon írta:
Lehet hogy rosszul fogalmaztam meg, sok dologban egyetértek veled, de ezt a transzfer dolgot nem jól értelmezted. A kivásárlási ár ebben az esetben nagyon szokatlan. Szinte minden játékosnak van kivásárlási ára, amik irreálisaín magasak, így felettébb ritkák azok az esetek amikor azon az áron kel el egy játékos. Ezek viszont egyrészt arra hivatottak, hogy az eladó klub viszonylag jó áron értékesíthesse egy játékosát. Thiago esetében ez az ár jóval alacsonyabb volt mint a játékos reális értéke, és ez itt a baj. Ezzel a klub kiesett abból a hármasból amihez általában az eladó, a vásárló és az adott játékos tartozik. Attól hogy 90 millió lett volna a kivásárlási összeg nyugodtan elmehetett volna Thiago, a Barca és a Bayern megegyezett volna egy árban, ami a jelenlegi piaci árakat tekintve kb. 40 millió. Mondok egy példát. Van egy játékos, mondjuk Soldado. A kivásárlási ára teszem azt 70 millió euró. Nyilvánvaló, hogy ennyiért nem fogja megvenni senki, de ez biztosítja a klubjának, hogy leüljenek vele tárgyalni és egy reális áron kelhessen el, de ha nem sikerül az egyeztetés 70 millióért elvihetik, úgy hogy a Valencia-nak nincs beleszólása, de ez az összeg nekik nagyon jó.lamademon írta:Chino, erre csak annyit írnék, hogy ha Thiago kigondolt/megálmodott/ábrándozott magának valamit (vagy az apja, vagy a virágmintás piros papírcsacsija a naplójában = tökmindegy ki, tulajdonképpen nem a mi dolgunk), akkor azon a kivásárlási ár nem oszt/szoroz. Az alap, hogyha egy játékos menni szeretne, akkor engedni kell. Ha 80millió lett volna, "valószínűleg" annyiért nem kelt volna el.
Azonban akkor lett volna egy frusztrált Thiagonk, egy teljesen semleges Guardiolánk, egy kényszeredett-mosolyos Rosellünk, és X mennyiségű elégedett eurobarca/"barcelonavilág" szurkolónk.
A kérdésem: szerinted ebben a "képletben" ki a nyertes, van-e nyertes?
itt meg sokan azt nem értik meg, hogy lehet ott mata, cazorla, navas, silva, de tökmindegy, mert ő nem azon a poszton játszik. meg sokan azt se értik meg, hogyha a világ jelenlegi legjobb csapatában kezdő lesz, vagy csak stabil ember, akkor nagyon simán kint lesz a világbajnokságon és neki ez volt a célja.Egyszerűen nem érti meg Thiago (és valószínüleg Mazinho sem) hogy még igen csak van hova fejlődnie.
hja érdekes... mondjuk nem tudom hol olvastál ilyet, mert én láttam benne leírvaReplay írta:Fő oldalon lévő Mazinho nyilatkozathoz kapcsolva, nyilván szemét módon kiragadva a szövegből:
„Nagyon érdekes találkozó lesz, mert évekig ahhoz a klubhoz tartoztam, együtt futballoztam velük. Nem tudom, kezdő leszek-e, nekem már az is elég, ha néhány percet játszom".
Mi ezzel a probléma ?Replay írta:Fő oldalon lévő Mazinho nyilatkozathoz kapcsolva, nyilván szemét módon kiragadva a szövegből:
„Nagyon érdekes találkozó lesz, mert évekig ahhoz a klubhoz tartoztam, együtt futballoztam velük. Nem tudom, kezdő leszek-e, nekem már az is elég, ha néhány percet játszom".
Kezdődik a nyelvtan óra 2.0?@Sanama:
a többeszám használata akkor indokolt, ha egyszerre többekkel beszélsz ugyanarról. Miután ez nem áll fent, így ne általánosíts.
Jaja, erre gondoltam én is, de furának tűnt, h percre vonatkoztatva lenne a meghatározás. Viszont akkor sanszos, h ebben az értelmezésben gondolták ők is.Rumig írta:miihii: Igen, a játékpercekről van itt szó, de ezt csak egy német újságíró kérdezte, nem tudom, ő honnan vette. Aligha volt percre pontosan meghatározva.BarcafanTomee írta:
Thiago játékperceiről van szó, szóval ha az előző idényben 6 perccel többet jásztott volna akkor egyből életbe lépett volna a 90 milla. Például ha a szezon utolsó meccsén kezdett volna, akkor maradt volna nálunk...
El vagytok tévedve.Sanama: na és? Fabregas is már korábban menni akart, mégis 2 nyáron át kellett puhítani az Arsenalt, h a harmadikon elengedjék, akkor sem kevés pénzért. Thiago esete tipikusan az lett volna 90m kivásárlási ár mellett, h jól van, ha nagyon menni akarsz, mehetsz, amennyiben valaki kicsenget mondjuk 50-et. De ott van pl Lewandowski is, ő is menni akart...
miihii: Igen, a játékpercekről van itt szó, de ezt csak egy német újságíró kérdezte, nem tudom, ő honnan vette. Aligha volt percre pontosan meghatározva.BarcafanTomee írta:Thiago játékperceiről van szó, szóval ha az előző idényben 6 perccel többet jásztott volna akkor egyből életbe lépett volna a 90 milla. Például ha a szezon utolsó meccsén kezdett volna, akkor maradt volna nálunk...miihii írta:Másrészt ez a 6 perc ez micsoda? Mert ha aug. 1-től lép életbe a vissza 90-re záradék, akkor az még a mai naptól is egy hét, nemhogy akkoriban 6 perc. Ezt kifejtené valaki, aki érti?