2013.09.02. 20:02:54
Isco egyelőre tényleg nagyon alkot Madridban, viszont úgy látom (1,5 meccset láttam, szóval javítsatok ki ha tévedek) ez rányomja egy kicsit a bélyegét Cr játékára és nem csak eredményesség tekintetében. Olyasmi érzésem van, hogy Ancelotti taktikája ilyen valamit valamiért eredményez. Eddig működik a Modric-Isco- Khedira/Casemiro középpálya (de az is inkább csak a Bilbao ellen) egy gyors, kontrázó csapat, viszont simán átroboghat rajtuk, főleg, ha egy Illarramendi lesz a harmadik ember. Ez a kisebb csapatok ellen elég lehet, de a nagyobbak ellen simán beéghet. Illarra vayg Xabi sem az az igazán védekező típusú játékos, egy Bayern lendületből szerintem úgy átszalad rajtuk, mint kés a vajon. Ezt mi is megszívtuk sokszor, pedig a mi kp-nk évek óta ezekre a visszazárásokra épült.
Özil az utóbbi időben tényleg nem állt a helyzet magaslatán, de neki inkább motivációs gondjai voltak, Isco helyét szerintem simán betöltené. Viszont 50 millió??? 2 éve elég gyenge teljesítményt mutat és nemcsak a Madridban hanem a válogatotban is. A mai árakat figyelembe véve is max. 30, ráadásul pont az Arsenaltól.
Bale ára igazán engem se izgat, bár sok orgánum nem 91-et kommunikál. .Szerintem a bizonytalanság abból adódhatott, hogy egyben vagy több részletben fizessék. Az előbbi esetben nyilván olcsóbb, de nagyobb megterhelés a klubnak, ha az utóbbit nézzük, pedig biztos felment volna 100-ra. Tavaly mi is el akartuk hozni, asszem 40-ért de a Spurs 45-50 között adta volna. Bármilyen jó szezont is hozott, nem megy fel 50 millióval az ára. Levy nagyon jól csinálta. Nem adta egyből, kivárta míg minél nagyobb felhajtás lesz és rengeteg pénzt nyert ezzel. Amúgy nem lesz valami pereskedés, hogy leszerződött a ligával Bale, most pedig bajnokságot váltott. Kicsit hajaz ez a biznisz a Neymar transzferre. Most ott is próbálják bizonygatni, hogy nem is 57 millió volt. Amúgy ezzel valószínűleg jesének kapáltak. Di Maria és Bale mögött nem sok sót eszik meg, Benzema helyén pedig Moratat erőlteti Carlo, bár az se Jesé posztja. Jobb lenne ha eldobnák kölcsönbe.
Az, pedig, hogy álmai klubja stb. hagyjuk már. Ezt mindenki elmondja. Ha neymar a MU-ba ment volna az lenne álmai klubja. A walesi tavaly is hajlamos lett volna a váltásra hozzánk, Isco asszem két éve lenyilatkozta, hogy gyűlöli a Madridot, most meg csókolgatja a címert.
Amúgy ez is érdekes. Általában ti vádoltok minket, hogy hamis képet adunk az igazolási összegekről. Isco ha jól tudom 27+3 milliót ment, mégis 27 van lekommunikálva, Illarramendinek is van ott még +7, ami nincs bekalkulálva.
Bale érkezésével viszont valószínűleg jesének kapáltak. Di Maria és Bale mögött nem sok sót eszik meg, Benzema helyén pedig Moratat erőlteti Carlo, bár az se Jesé posztja. Jobb lenne ha eldobnák kölcsönbe.Ráadásul a walesi szinte az egész alapozást kihagyta, nemhogy a Reallal, hanem a Spurssel is. Összeszokni a társakkal, beletanulni egy új taktikába, megismerni egy új bajnokságot nem két nap lesz, ráadásul most jön a válogatott szünet is.
Perez tényleg jó üzletember, de azért hatalmas mákja is volt a Napolival. Ha jól tudom, amíg ott volt Cavani 22 milliót adtak volna Higuainért és Perez 25-öt kért, ahogy az olaszoknak lett pénzük bármennyibe belementek volna.
Özilről pedig már írtam.
Visszatérve Bale-re. Szerintem ti se tagadhatjátok, hogy nem igazán sportszakmai szempont volt a leigazolása. Legalábbis Ancelotti nyilatkozataiból nem ezt lehetett kivenni. Kellett egy nagy durranás akármilyen áron, és már csak presztízsből is válasz Neymarra.
Azt tényleg nem lehet mondani, hogy ne erősödött volna a Real, de sokan átesnek a ló túlsó oldalára. Az a beton középpálya kikből áll? Modric, Isco, Casemiro, Illarramendi, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria. Az első kettő tényleg minőségi, jó játékos, de Özil távozásával nem nagyon marad helyettes. A török-némettel legalább lehetett volna rotálni, vagy versenyhelyzetet teremteni, de így érdekes lesz. Di Maria pedig lehet Bale mögött labdaszedő. Csatárposzton pedig nagyot kockáztattak. Ha Benzema lesérül, hullámvölgybe kerül, konstans rossz teljesítményt nyújt, elfárad, gyakorlatilag nincs helyettese. Ez valamennyire igaz a védelemre is. Van három minőségi belső védőjük, de láthattuk milyen könnyen jöhet egy sérüléshullám. Egy Nachoval kell pótolni, akinek amúgy se az az eredeti posztja ha jól tudom.
A felállt betonvédelmek ellen ők is ugyanúgy bajban lesznek mint mi. Nem kell azt hinni, hogy az Atleticot a legutóbbi meccsen simán elkenték volna. Ha Ancelotti több passzos, labdatartós focit fog játszatni, ők is szenvedni fognak.
Forca Barca!!!!