Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.11. 10:35:57

Szerencsétlen Joao Pereira rövid időn belül kétszer is megkapta Neymart. :D Még most sem tudja hol van. :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.11. 08:45:15

Barcaman14 írta:
Megint faragták rendesen. Pepe meg ezzel az ábrázattal tényleg úgy néz ki, mint egy elmebeteg. :lol: (és ezzel nem is járok messze az igazságtól szerintem :D )
Én ezen már meg sem lepődöm. Az összes meccsükön ezt csinálják, ahol az ellenfél tud focizni. A spanyolokat is szétrúgdosták a legutóbbi alkalmakkor...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.09.11. 08:23:44

Barcaman1993 írta:Neymar megint megcsillant. Brazília-Portugália 3-1, Neymar 1 gól és 2 gólpassz.

http://www.youtube.com/watch?v=DKw8THLeAnY" target="_blank
Megint faragták rendesen. Pepe meg ezzel az ábrázattal tényleg úgy néz ki, mint egy elmebeteg. :lol: (és ezzel nem is járok messze az igazságtól szerintem :D )
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.11. 08:08:22

Neymar megint megcsillant. Brazília-Portugália 3-1, Neymar 1 gól és 2 gólpassz.

http://www.youtube.com/watch?v=DKw8THLeAnY" target="_blank
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.08. 21:08:06

Bob_Marley írta:
visca el barca írta: nem kell Bob mögé bújkálnod, mindenki tudja jól az ő véleményét. ő már 100x leírta h neki egy nulla pedro többet ér, mert milyen látványosan védekezik.
Én ilyet soha nem mondtam ezt így elsőre leszögezném. Nem a látvány fontos hanem hasznosság. Ma harcedzett gladiátorok vannak, s "sakkjátszmák", ahol 1-1 négyzetméterért megy a harc, ahol meglehet verni az ellenfelet. Taktikailag képzett, gyors, agilis emberek kellenek. Pedro ezeket teljesíti, én szeretem őt. Neymar is tanulgatja a játékunkat, mint már korábban is írtam abszolút fejlődő tendenciát mutat, de azért bőven vannak hiányosságai, legfőképpen fizikálisan, de felesleges labdacipelésekben szintén. Örök szabály a labda gyorsabb mint bármelyik játékos.

Messi-Neymar összehasonlítás számomra abszurd, mind rutinban, mind fizikálisan, mind játékelemekre sokkal előrébb tart az argentin, az hogy ki látványosabb szubjektív, de a foci abszolút nem erről szól véleményem szerint.
Abban igazad van, hogy a taktika, és azok elemeinek betartása, nagyon előtérbe került, akár 5-6 évvel ezelőtthöz képest is. Azonban ezt így nem lehet leegyszerűsíteni. Ez vezet sokszor egysíkúsághoz. Pedro régebben többször húzta meg a szélen, verte meg védőjét, egyszóval több olyan elem volt a játékában amivel hasznosabb volt a csapat számára. Ha valaki csak a taktikai elemeket próbálja betartani, még ha azt pontosan teszi is, hátrányt jelent. Egy játékosnak, főleg a Barcaban, nem elég ha csak azt teszi amit a mágnestábla megkövetel, pluszt is kell adnia és ez veszett ki Pedrito-ból. Korábban sokszor úgy fűzte át magát a védőn, hogy öröm volt nézni és gólhelyzetbe is többször került. (a kihasználásról most nem beszélek) Ez a plusz hiányzik most belőle és hiányzott Alexisből, viszont utóbbi kezdi ezt elhagyni és több az újdonság a játékában.

Messit és Neymart felesleges összehasonlítani, de én nem arra fognám elsősorban a látványos cselek "kihalását" a mai fociból, hogy eredménycentrikusabb lett és az egyszerűbb jobb. Legalábbis nem kizárólag. Ott volt Ronaldinho. Ő például úgy tudta magából kihozni a legjobbat, hogy látványosan játszott, neki az volt a stílusa, őt például beleerőltetni egy olyan játékba, hogy kevesebb flikk-flakk őrültség lett volna. Lefogadom az eredményein is meglátszott volna, negatívan.

Neymarban eddig úgy látom sikeresen vegyülhet ez a két elem. Simán megtalálhatja az arany középutat, az igazi látványos, brazilos megoldások és az eredményes, "hasznos" játék között.
Számomra eddig biztató amit látok tőle, úgy voltam vele, hogy ő inkább egy hosszútávú befektetés, az első szezonjában nem várok sokat. Azonban úgy néz ki simán rám cáfolhat. Amitől a legtöbben féltek, hogy Messivel nem fog megférni a pályán úgy néz ki alaptalan volt. Igaz, nem voltak sokat még együtt fent, de az látszik, hogy érzik egymást. Minden adott hogy a világ legfélelmetesebb támadó-duója legyen belőlük. Legalábbis nagyon remélem.
Forca Barca!!!!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.09.08. 21:07:29

nálam már most neymar a 2. számú támadó, pedig csak pár hete van itt.

lehet, hogy nem tűnik úgy, de én pedro vagy alexis iparos melóját is értékelem, tudom, és érzem, hogy sokat jelent, ha besegítenek a védekezésben, meg minden, de a kettő közül egy is elég.

viszont nagy szükségünk volt már iniesta és messi mellé egy olyan emberre, aki képes lehet váratlant húzni, megbontani az ellenfél védelmét.

az pedig már csak bónusz lenne, ha e mellé a brazilos, virtuóz játékstílusát meg tudná tartani, hiszen akkor látványelemből is több lenne a meccseinken.
azt pedig bevallhatjuk, hogy sok meccsünk fullad unalomba pont ezeknek a hiánya miatt is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2013.09.08. 21:08:36-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.09.08. 19:43:51

visca el barca írta:
recrea írta:Azért majd Bob véleménye is érdekelne erről, ha erre jársz...
nem kell Bob mögé bújkálnod, mindenki tudja jól az ő véleményét. ő már 100x leírta h neki egy nulla pedro többet ér, mert milyen látványosan védekezik.
Én ilyet soha nem mondtam ezt így elsőre leszögezném. Nem a látvány fontos hanem hasznosság. Ma harcedzett gladiátorok vannak, s "sakkjátszmák", ahol 1-1 négyzetméterért megy a harc, ahol meglehet verni az ellenfelet. Taktikailag képzett, gyors, agilis emberek kellenek. Pedro ezeket teljesíti, én szeretem őt. Neymar is tanulgatja a játékunkat, mint már korábban is írtam abszolút fejlődő tendenciát mutat, de azért bőven vannak hiányosságai, legfőképpen fizikálisan, de felesleges labdacipelésekben szintén. Örök szabály a labda gyorsabb mint bármelyik játékos.

Messi-Neymar összehasonlítás számomra abszurd, mind rutinban, mind fizikálisan, mind játékelemekre sokkal előrébb tart az argentin, az hogy ki látványosabb szubjektív, de a foci abszolút nem erről szól véleményem szerint.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.08. 15:04:20

lui1698 írta:
recrea írta:Ennek semmilyen ellentétét, cáfolatát nem írtam. És ugyanezt gondolom én is. Csak sok itt a túlzás vele kapcsolatban, de tudom, ez egy olyan fórum, ahol nem lehet ellenkezni a többséggel, mert akkor leugatnak.
A vele kapcsolatos hype-ról, túlzásokról nem igazán tehet, ez van ha valakit felkap a média. Azért írtam, hogy Messi-hez hasonlítani erős, mert ő tényleg egyedülálló teljesítményt mutatott fel már a korosztályos csapatokban is. Szerintem inkább lehetne összemérni a korábbi brazil csodagyerekekkel, vagy akár a többiekkel, akik még manapság futnak. Hozzájuk képest szerintem nagy potenciál van benne.
Igazad van, nagyon röviden hasonlítottam Messihez, és csak annyiban, h hiába látványosabb (nekem mondjuk nem) a brazil játéka, mégis jobban vártam a fiatal Messi meccseit, mint Neymarét.

De lehet, én is túlzottan vágyok egy brazil zsenire, mert Romarion, Ronaldon, Rivaldon nőttem fel.

Veb, az első, személyeskedő, semmitérő hozzászólásod után nem érdekel a véleményed ebben a témában.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.08. 15:00:13

recrea írta:Azért majd Bob véleménye is érdekelne erről, ha erre jársz...
nem kell Bob mögé bújkálnod, mindenki tudja jól az ő véleményét. ő már 100x leírta h neki egy nulla pedro többet ér, mert milyen látványosan védekezik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2013.09.08. 15:10:16-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.09.08. 14:52:05

recrea írta:Ennek semmilyen ellentétét, cáfolatát nem írtam. És ugyanezt gondolom én is. Csak sok itt a túlzás vele kapcsolatban, de tudom, ez egy olyan fórum, ahol nem lehet ellenkezni a többséggel, mert akkor leugatnak.
A vele kapcsolatos hype-ról, túlzásokról nem igazán tehet, ez van ha valakit felkap a média. Azért írtam, hogy Messi-hez hasonlítani erős, mert ő tényleg egyedülálló teljesítményt mutatott fel már a korosztályos csapatokban is. Szerintem inkább lehetne összemérni a korábbi brazil csodagyerekekkel, vagy akár a többiekkel, akik még manapság futnak. Hozzájuk képest szerintem nagy potenciál van benne.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.08. 14:30:05

lui1698 írta:Azért nem hiszem, hogy fair dolog Messi-hez hasonlítani bárkit is.
Olyan, hogy egy 17-20 éves gyerek már gyakorlatilag akkor oda-vissza adta a tubát az elit csapatok védőinek nem esik meg minden évben.

Én egyelőre elégedett vagyok vele, a mi meccseinken a hozzáállásával nincs gond, cselek is úgy ahogy megvannak. Ha jönnek a gólok, és teljesen összeszokik a társakkal jó lesz ez.
Ennek semmilyen ellentétét, cáfolatát nem írtam. És ugyanezt gondolom én is. Csak sok itt a túlzás vele kapcsolatban, de tudom, ez egy olyan fórum, ahol nem lehet ellenkezni a többséggel, mert akkor leugatnak.

Azért majd Bob véleménye is érdekelne erről, ha erre jársz...
visca el barca írta:és ez téged miért bánt? :D tipikus magyar mentalitás, vannak akik örülnek neki (azért sztem egy-két brutálisan elfogult ember kivételével mindenki látja h nem lesz soha olyan mint messi) erre megjelenik valaki és elcseszi az emberek kedvét. megmondóemberek mindenhol 8)
Hol olvastad, h bánt?
Demagóg az írásod, köze nincs a realitáshoz.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.09.08. 14:09:46

Azért nem hiszem, hogy fair dolog Messi-hez hasonlítani bárkit is.
Olyan, hogy egy 17-20 éves gyerek már gyakorlatilag akkor oda-vissza adta a tubát az elit csapatok védőinek nem esik meg minden évben.

Én egyelőre elégedett vagyok vele, a mi meccseinken a hozzáállásával nincs gond, cselek is úgy ahogy megvannak. Ha jönnek a gólok, és teljesen összeszokik a társakkal jó lesz ez.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.08. 14:07:43

és ez téged miért bánt? :D tipikus magyar mentalitás, vannak akik örülnek neki (azért sztem egy-két brutálisan elfogult ember kivételével mindenki látja h nem lesz soha olyan mint messi) erre megjelenik valaki és elcseszi az emberek kedvét. megmondóemberek mindenhol 8)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.08. 13:53:18

Eddig azért nem esek hasra tőle, én például jobban vártam és jobban tetszettek a 20 éves Messi mérkőzései(t). Eszméletlen hatékonyan és gyorsan hagyta ott az ellenfelet. Neymarban sokkal kevesebbet látok, tény, más tipusú játékos és hiányzik is a világ labdarúgásnak egy aktuális brazil sztár, de a teljesítménye és a hype-ja közel sincs egy szinten.

Hozzáteszem, anno sokkal több területe volt a játékosainkank, többet kontráztunk, kevesebbet járt a labda, nem fogták ennyire a területet és a játékosokat az ellenfelek, a mostani Barcában nehezebb dolga van, mint lenne 5-10 évvel ezelőtt. Ennek ellenére annyira elfogult némelyikőtök vele, h bármit megtehet a pályán, az a jó, a szép, a tökéletes, holott közel sem.
ZolTano írta:a csel az amikor elviszi a labdát (átjátsza) az ellenfél mellet. innentől kezdve, Messi a legjobb cselező a vllágon. ennyi.
Messze, magasan, bőven a legjobb, mondanám, h kiemelkedő, de gyakorlatilag az egyetlen. Annyit tennék csak hozzá, h bárki, bármely csapat ellen, mert pl a városi bajnokságban én is jól cselezek.

Neymar pedig az, aki talán felüdülést, fellendülést jelenthet ezen a téren, meglátjuk.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.08. 12:54:49

Neymar vs. Australia | International Friendly | 7/9/13 | HD

Kép

(Neymar-fanoknak amúgy kötelező feliratkozni a videó készítőjének a csatornájára.)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.08. 09:42:27

Ha már Neymar és a trükkök tárháza, akkor érdemes megjegyezni, hogy Brazília Ausztráliával játszott: http://www.youtube.com/watch?v=s7lSqfNJkfc" target="_blank

Egy kis Joga Bonito, főként Neymar-showval. Nézem a gólokat és kit látok? Maxwellt. Nagyon bírtam a palit, mikor itt volt és most sincs vele semmi bajom, de ne mondja nekem senki, hogy jobb, mint Adriano... Nem mondom, hogy a kezdőben a helye, de a padon minimum.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.09.08. 00:16:19

shutterisland írta:
a csel az amikor elviszi a labdát (átjátsza) az ellenfél mellet. innentől kezdve, Messi a legjobb cselező a vllágon. ennyi.
egyetértek, mindegy hogy bicajjal, elasticoval vagy csak egy sima megtolással, testcsellel.

viszont azt kár tagadni, hogy az ilyen ronaldinho féle cselgépek adják a legtöbbünknek azt az élményt, ami miatt a foci szórakoztató.
titkon bízom benne, hogy a hatékonyság mellett megmarad neymar játékában a szépség is majd.

közben gól az auszik ellen.
sajna az ilyen megoldasok kivesztek a mai profi focibol, reszben ezert szenvedes vegigneznem egy barca meccset is sokszor..az ilyen gyonyoru megoldasokert szerettem meg ezt a sportagat..
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
ferninho
Madridista

2013.09.07. 21:55:59

meglehet nézni a mai topfocit mennyit is cselezgetnek... nem sokat...
itt van Messi, CR is elhagyta nagyrészt ezt, meg lehetett nézni a Unitedban és most, bár nála néha előjön, de közel sem annyiszor, mint régebben.
egyszerűen annyira eredmény centrikus a játék, hogy ezekkel csak az idő megy, persze, amikor bejön és gól, gólhelyzet lesz belőle más kérdés.

nézzétek meg Sanchezt most meg még olaszban... és Neymar játéka se lesz olyan, mint brazilban, le fog egyszerűsödni valamelyest és biztos vagyok benne, hogy ez a hasznára fog válni.
madridista
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.09.07. 21:54:40

Neymar most lőtt egy csodás gólt : 3-0 eddig. 8)
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.09.07. 21:48:33

a csel az amikor elviszi a labdát (átjátsza) az ellenfél mellet. innentől kezdve, Messi a legjobb cselező a vllágon. ennyi.
egyetértek, mindegy hogy bicajjal, elasticoval vagy csak egy sima megtolással, testcsellel.

viszont azt kár tagadni, hogy az ilyen ronaldinho féle cselgépek adják a legtöbbünknek azt az élményt, ami miatt a foci szórakoztató.
titkon bízom benne, hogy a hatékonyság mellett megmarad neymar játékában a szépség is majd.

közben gól az auszik ellen.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.09.07. 21:41:19

Neymar jelenleg a story 4en tolja élőben az ausztrálok ellen!
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
ZolTano
Jugador d'estrella

2013.09.07. 21:22:20

Sanama írta:
csababarca írta:Messinek van annyi játékintelligenciája,hogy nem kockáztat annyit,amennyivel egy csel jár,megoldja egyszerűbben.

Látjuk a különbséget a brazilok, meg Messi között, viszont Messi is tudna így játszani, csak akkor 10ből kétszer verné meg az aktuális emberét, nem 10ből 6szor mondjuk.
De erről ennyit, de fogalmazzatok úgy,hogy a pályán nem használ trükköket, de ne úgy,hogy hiányzik belőle a virtuozitás, mert ez hamis állítás.
Én azt mondanám, hogy nincs szüksége azokra a látványos cselekre, mert azok nélkül is megveri a védőit. (pl. bicikli cselek, hasonlók.)
Egyszerűen annyira alacsony a súlypontja(így hívják? :D ), hogy gyorsabban mozog, tolja meg a labdát, és nem képes az ellenfelek nagy része ezt lereagálni időben.
A másik pedig amit gyakran látni tőle a testcsel, amivel szintén épp annyira kibillenti a másikat, hogy már tudja is eltolni mellette, és előnybe kerül
Illetve a harmadik, hogy amikor "csak" tolgoatja a labdát, annyira a lábán marad, hogy nem tudják egyszerűen elvenni.

Épp ezért, amikor mondják, hogy Messi nem cselez, mert balfsz, csak röhögök...

Legalábbis szerintem.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.07. 21:14:57

csababarca írta:Messinek van annyi játékintelligenciája,hogy nem kockáztat annyit,amennyivel egy csel jár,megoldja egyszerűbben.

Látjuk a különbséget a brazilok, meg Messi között, viszont Messi is tudna így játszani, csak akkor 10ből kétszer verné meg az aktuális emberét, nem 10ből 6szor mondjuk.
De erről ennyit, de fogalmazzatok úgy,hogy a pályán nem használ trükköket, de ne úgy,hogy hiányzik belőle a virtuozitás, mert ez hamis állítás.
Én azt mondanám, hogy nincs szüksége azokra a látványos cselekre, mert azok nélkül is megveri a védőit. (pl. bicikli cselek, hasonlók.)
Egyszerűen annyira alacsony a súlypontja(így hívják? :D ), hogy gyorsabban mozog, tolja meg a labdát, és nem képes az ellenfelek nagy része ezt lereagálni időben.
A másik pedig amit gyakran látni tőle a testcsel, amivel szintén épp annyira kibillenti a másikat, hogy már tudja is eltolni mellette, és előnybe kerül
Illetve a harmadik, hogy amikor "csak" tolgoatja a labdát, annyira a lábán marad, hogy nem tudják egyszerűen elvenni.

Épp ezért, amikor mondják, hogy Messi nem cselez, mert balfsz, csak röhögök...

Legalábbis szerintem.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.09.07. 21:05:01

Miksinére nem is reagálok, ő egy félőrült ámokfutó Messi témában így inkább a többiekhez szólnék :D Palesz pontosan lereagálta, hogy mire gondolok, és az is szép amit Leo csinál minden meccsen (annyira elképesztő, hogy minden mozdulata olyan mintha egy 12éves serdülő kölyök is megtudná csinálni utána, miközben mindenki tisztában van vele, hogy erre egyedül ő képes a világon) de az én szívemhez közelebb áll a brazil játékosság, ami miatt szó szerint szerelmes lettem Ronaldinho játékába, és fülig ért a szám már a legegyszerűbb labdaátvételétől is, mert annyira látványos már a mozgásuk is, és minden érintésükben ott van az érzés (na nem mintha Leo-ban nem lenne).
Ezen szempontok miatt is mondom, hogy az én szememben R10-nél sosem lesz jobb játékos, viszont Neymar ráemlékeztet...egyelőre csak nyomokban, de remélem lesz ez még máshogy is...
ZolTano
Jugador d'estrella

2013.09.07. 20:58:38

PONTOSAN!
és azért Messitől is látni olyanokat, hogy...aztak..va!!! nem egyszer.. csak, már leírtábbb fentebb. a kevesebb néha több! (lágy testcselek , bokamozdulatok, utánozhatatlan.)
Válasz küldése