Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én ezen már meg sem lepődöm. Az összes meccsükön ezt csinálják, ahol az ellenfél tud focizni. A spanyolokat is szétrúgdosták a legutóbbi alkalmakkor...Barcaman14 írta:
Megint faragták rendesen. Pepe meg ezzel az ábrázattal tényleg úgy néz ki, mint egy elmebeteg.(és ezzel nem is járok messze az igazságtól szerintem
)
Megint faragták rendesen. Pepe meg ezzel az ábrázattal tényleg úgy néz ki, mint egy elmebeteg.Barcaman1993 írta:Neymar megint megcsillant. Brazília-Portugália 3-1, Neymar 1 gól és 2 gólpassz.
http://www.youtube.com/watch?v=DKw8THLeAnY" target="_blank
Abban igazad van, hogy a taktika, és azok elemeinek betartása, nagyon előtérbe került, akár 5-6 évvel ezelőtthöz képest is. Azonban ezt így nem lehet leegyszerűsíteni. Ez vezet sokszor egysíkúsághoz. Pedro régebben többször húzta meg a szélen, verte meg védőjét, egyszóval több olyan elem volt a játékában amivel hasznosabb volt a csapat számára. Ha valaki csak a taktikai elemeket próbálja betartani, még ha azt pontosan teszi is, hátrányt jelent. Egy játékosnak, főleg a Barcaban, nem elég ha csak azt teszi amit a mágnestábla megkövetel, pluszt is kell adnia és ez veszett ki Pedrito-ból. Korábban sokszor úgy fűzte át magát a védőn, hogy öröm volt nézni és gólhelyzetbe is többször került. (a kihasználásról most nem beszélek) Ez a plusz hiányzik most belőle és hiányzott Alexisből, viszont utóbbi kezdi ezt elhagyni és több az újdonság a játékában.Bob_Marley írta:Én ilyet soha nem mondtam ezt így elsőre leszögezném. Nem a látvány fontos hanem hasznosság. Ma harcedzett gladiátorok vannak, s "sakkjátszmák", ahol 1-1 négyzetméterért megy a harc, ahol meglehet verni az ellenfelet. Taktikailag képzett, gyors, agilis emberek kellenek. Pedro ezeket teljesíti, én szeretem őt. Neymar is tanulgatja a játékunkat, mint már korábban is írtam abszolút fejlődő tendenciát mutat, de azért bőven vannak hiányosságai, legfőképpen fizikálisan, de felesleges labdacipelésekben szintén. Örök szabály a labda gyorsabb mint bármelyik játékos.visca el barca írta: nem kell Bob mögé bújkálnod, mindenki tudja jól az ő véleményét. ő már 100x leírta h neki egy nulla pedro többet ér, mert milyen látványosan védekezik.
Messi-Neymar összehasonlítás számomra abszurd, mind rutinban, mind fizikálisan, mind játékelemekre sokkal előrébb tart az argentin, az hogy ki látványosabb szubjektív, de a foci abszolút nem erről szól véleményem szerint.
Én ilyet soha nem mondtam ezt így elsőre leszögezném. Nem a látvány fontos hanem hasznosság. Ma harcedzett gladiátorok vannak, s "sakkjátszmák", ahol 1-1 négyzetméterért megy a harc, ahol meglehet verni az ellenfelet. Taktikailag képzett, gyors, agilis emberek kellenek. Pedro ezeket teljesíti, én szeretem őt. Neymar is tanulgatja a játékunkat, mint már korábban is írtam abszolút fejlődő tendenciát mutat, de azért bőven vannak hiányosságai, legfőképpen fizikálisan, de felesleges labdacipelésekben szintén. Örök szabály a labda gyorsabb mint bármelyik játékos.visca el barca írta:nem kell Bob mögé bújkálnod, mindenki tudja jól az ő véleményét. ő már 100x leírta h neki egy nulla pedro többet ér, mert milyen látványosan védekezik.recrea írta:Azért majd Bob véleménye is érdekelne erről, ha erre jársz...
Igazad van, nagyon röviden hasonlítottam Messihez, és csak annyiban, h hiába látványosabb (nekem mondjuk nem) a brazil játéka, mégis jobban vártam a fiatal Messi meccseit, mint Neymarét.lui1698 írta:A vele kapcsolatos hype-ról, túlzásokról nem igazán tehet, ez van ha valakit felkap a média. Azért írtam, hogy Messi-hez hasonlítani erős, mert ő tényleg egyedülálló teljesítményt mutatott fel már a korosztályos csapatokban is. Szerintem inkább lehetne összemérni a korábbi brazil csodagyerekekkel, vagy akár a többiekkel, akik még manapság futnak. Hozzájuk képest szerintem nagy potenciál van benne.recrea írta:Ennek semmilyen ellentétét, cáfolatát nem írtam. És ugyanezt gondolom én is. Csak sok itt a túlzás vele kapcsolatban, de tudom, ez egy olyan fórum, ahol nem lehet ellenkezni a többséggel, mert akkor leugatnak.
nem kell Bob mögé bújkálnod, mindenki tudja jól az ő véleményét. ő már 100x leírta h neki egy nulla pedro többet ér, mert milyen látványosan védekezik.recrea írta:Azért majd Bob véleménye is érdekelne erről, ha erre jársz...
A vele kapcsolatos hype-ról, túlzásokról nem igazán tehet, ez van ha valakit felkap a média. Azért írtam, hogy Messi-hez hasonlítani erős, mert ő tényleg egyedülálló teljesítményt mutatott fel már a korosztályos csapatokban is. Szerintem inkább lehetne összemérni a korábbi brazil csodagyerekekkel, vagy akár a többiekkel, akik még manapság futnak. Hozzájuk képest szerintem nagy potenciál van benne.recrea írta:Ennek semmilyen ellentétét, cáfolatát nem írtam. És ugyanezt gondolom én is. Csak sok itt a túlzás vele kapcsolatban, de tudom, ez egy olyan fórum, ahol nem lehet ellenkezni a többséggel, mert akkor leugatnak.
Ennek semmilyen ellentétét, cáfolatát nem írtam. És ugyanezt gondolom én is. Csak sok itt a túlzás vele kapcsolatban, de tudom, ez egy olyan fórum, ahol nem lehet ellenkezni a többséggel, mert akkor leugatnak.lui1698 írta:Azért nem hiszem, hogy fair dolog Messi-hez hasonlítani bárkit is.
Olyan, hogy egy 17-20 éves gyerek már gyakorlatilag akkor oda-vissza adta a tubát az elit csapatok védőinek nem esik meg minden évben.
Én egyelőre elégedett vagyok vele, a mi meccseinken a hozzáállásával nincs gond, cselek is úgy ahogy megvannak. Ha jönnek a gólok, és teljesen összeszokik a társakkal jó lesz ez.
Hol olvastad, h bánt?visca el barca írta:és ez téged miért bánt?tipikus magyar mentalitás, vannak akik örülnek neki (azért sztem egy-két brutálisan elfogult ember kivételével mindenki látja h nem lesz soha olyan mint messi) erre megjelenik valaki és elcseszi az emberek kedvét. megmondóemberek mindenhol
Messze, magasan, bőven a legjobb, mondanám, h kiemelkedő, de gyakorlatilag az egyetlen. Annyit tennék csak hozzá, h bárki, bármely csapat ellen, mert pl a városi bajnokságban én is jól cselezek.ZolTano írta:a csel az amikor elviszi a labdát (átjátsza) az ellenfél mellet. innentől kezdve, Messi a legjobb cselező a vllágon. ennyi.
sajna az ilyen megoldasok kivesztek a mai profi focibol, reszben ezert szenvedes vegigneznem egy barca meccset is sokszor..az ilyen gyonyoru megoldasokert szerettem meg ezt a sportagat..shutterisland írta:egyetértek, mindegy hogy bicajjal, elasticoval vagy csak egy sima megtolással, testcsellel.a csel az amikor elviszi a labdát (átjátsza) az ellenfél mellet. innentől kezdve, Messi a legjobb cselező a vllágon. ennyi.
viszont azt kár tagadni, hogy az ilyen ronaldinho féle cselgépek adják a legtöbbünknek azt az élményt, ami miatt a foci szórakoztató.
titkon bízom benne, hogy a hatékonyság mellett megmarad neymar játékában a szépség is majd.
közben gól az auszik ellen.
egyetértek, mindegy hogy bicajjal, elasticoval vagy csak egy sima megtolással, testcsellel.a csel az amikor elviszi a labdát (átjátsza) az ellenfél mellet. innentől kezdve, Messi a legjobb cselező a vllágon. ennyi.
a csel az amikor elviszi a labdát (átjátsza) az ellenfél mellet. innentől kezdve, Messi a legjobb cselező a vllágon. ennyi.Sanama írta:Én azt mondanám, hogy nincs szüksége azokra a látványos cselekre, mert azok nélkül is megveri a védőit. (pl. bicikli cselek, hasonlók.)csababarca írta:Messinek van annyi játékintelligenciája,hogy nem kockáztat annyit,amennyivel egy csel jár,megoldja egyszerűbben.
Látjuk a különbséget a brazilok, meg Messi között, viszont Messi is tudna így játszani, csak akkor 10ből kétszer verné meg az aktuális emberét, nem 10ből 6szor mondjuk.
De erről ennyit, de fogalmazzatok úgy,hogy a pályán nem használ trükköket, de ne úgy,hogy hiányzik belőle a virtuozitás, mert ez hamis állítás.
Egyszerűen annyira alacsony a súlypontja(így hívják?), hogy gyorsabban mozog, tolja meg a labdát, és nem képes az ellenfelek nagy része ezt lereagálni időben.
A másik pedig amit gyakran látni tőle a testcsel, amivel szintén épp annyira kibillenti a másikat, hogy már tudja is eltolni mellette, és előnybe kerül
Illetve a harmadik, hogy amikor "csak" tolgoatja a labdát, annyira a lábán marad, hogy nem tudják egyszerűen elvenni.
Épp ezért, amikor mondják, hogy Messi nem cselez, mert balfsz, csak röhögök...
Legalábbis szerintem.
Én azt mondanám, hogy nincs szüksége azokra a látványos cselekre, mert azok nélkül is megveri a védőit. (pl. bicikli cselek, hasonlók.)csababarca írta:Messinek van annyi játékintelligenciája,hogy nem kockáztat annyit,amennyivel egy csel jár,megoldja egyszerűbben.
Látjuk a különbséget a brazilok, meg Messi között, viszont Messi is tudna így játszani, csak akkor 10ből kétszer verné meg az aktuális emberét, nem 10ből 6szor mondjuk.
De erről ennyit, de fogalmazzatok úgy,hogy a pályán nem használ trükköket, de ne úgy,hogy hiányzik belőle a virtuozitás, mert ez hamis állítás.
PONTOSAN!csababarca írta:Messinek van annyi játékintelligenciája,hogy nem kockáztat annyit,amennyivel egy csel jár,megoldja egyszerűbben.