sjd írta:Igazából ezzel, meg azzal, hogy egy filmet sem mondtál, dűlőre is vitted a dolgot.
de ha most leirom h matrix 1-3, gyuruk ura 1-3, vagy 300 vagy x-men vagy bármi marvel akkor majd megint én leszek a hulye, mert nekem más a látvány jelentése mint neked. nekem ez a belezoomol az űrhajós sisakjába meg milyen jol körbeforog körülötte a kamera nem látvány. nekem az a látvány mikor pörögforoggrobbanpopcornagyoncgiminden. többnyire. de nekem pl. az is látvány mikor a szemtől szemben cimu filmben 300 mp-ig semmi nem történik, csak állnak az autók mögött és 3000 töltény/perccel osztják egymást a szembenállók.
amugy még 1x leirom, hogy csak és kizarolag azért mentem el mert mindenki orrvérzésig áradozott róla, erre nekem, aki itthoni filmezéshez szokott (megjegyzem nem laptopon, hanem 127-es tv-n mennek a dolgok, ami persze még mindig nem mozi) közel sem ütött akkorát mint vártam. még csak azt sem mondhatom el h láttam előtte 500 db 3d-s cuccot és már megszokott volt a látvány. a filmről egyébként még annyit, h kicsit open wateresebb feelinget vártam, remélem láttad és érted mit akarok mondani. és most is tartom h abszolut jo film, de nekem igy első blikkre messze van a 10-től
sjd írta:Ha viszont tényleg beszélni akarsz róla, csak annyit, hogy nem csak a képet, hanem az időt is lehet törtszámban mérni, ebből kifolyólag nem kizárólagosan kell egyikre vagy másikra figyelni.
de miért osszam meg a figyelmem, ha van arra lehetőség h csak az egyiket, de azt teljes mértékben élvezzem? és ilyen látvány filmeknél ez hatványozottan igaz. mert még egy breaking bad, TWD, vagy vmi dráma közben amikor csak mondjuk két ember van a képen és percekig pofáznak akkor nem gáz, mert tudom hogy a felső "5/6-ban" nem történik az ég világon semmi. másrészt ha szinkronosan nézek filmet, akkor nem kell meredten, folyamatosan bámulnom a képernyőt, lenyulhatok a piámért, elnézhetek az órára, mert a szinkronnak köszönhetően anélkül is hallom a beszélgetés tartalmát, hogy egyfolytában képernyőn lenne a szemem. feliratos dolgokat (sorozatok, vagy filmklubos stuffok, amiket "kötelező" megnéznem) pl laptopon nézem sokszor kicsúszik a 220 kábel, vagy vmi apró dolog eltereli a figyelmem, akkor is csomószor van olyan, h ehhh nem értettem, most tekergethetem vissza miről volt szó (nem angol nyelvű filmeknél meg főleg). a szinkronról meg annyit, hogy hálistennek életemben talán két film volt aminél annyira rossz volt h inkább átváltottam eredeti nyelvre. vhogy soha nem érdekelt ez a "hulye vagy ha ezt nem eredeti nyelven nézed", mert nekem nem tud az eredeti nyelv annyit adni pluszban h inkább azt vállaljam be a szinkron helyett. ezek alól talán egy kivétel van, az ázsiai filmek ott vhogy sokkal feelingesebb a kis koreaiak karattyolását hallgatni, meg mivel ott 95%-hoz nincs szinkron, nagyon nincs is más választásom
szóval ez a helyzet, nem kell ezen felakadni, meg ezért hülyének nézni, ki így szereti, ki úgy.