Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
És pl. a Breaking Badnél meg nem maradsz le Bryan Cranston alakításáról, csak mert a feliratot olvasod?visca el barca írta: de nekem igenis fontos h optimus prime meg megatron mit mond eymásnakés ha már azt olvasgatom akkor abban a pillanatban lemaradok egy csúcs cgi-ről
![]()
de nekem igenis fontos h optimus prime meg megatron mit mond eymásnaksjd írta: Akkor kérlek világosíts meg.![]()
Mert ugye azt mondtad, hogy a *tetszőlegesen választott sorozat*-nál mindegy, hogy feliratos, mert amíg a feliratot olvasod, úgysem történik semmi a képen. Most erre miért nem jó analógia, hogy ahol meg történik, ott kvázi nem kell feliratot olvasni, annyira kevés a szöveg? Vagy lemaradsz arról, ahogyan Optimus Prime és Megatron aprítja egymást, mert a sok feliratot kell olvasni?![]()
Az tiszta sor, hogy rossz a szemed, megértem, a felirat és a 3D egyébként sem egy nyerő kombináció, sokszor nekem is elég nehéz volt fókuszálni.
Akkor kérlek világosíts meg.visca el barca írta:továbbra sem értjük egymást (mondjuk úgy inkább elengeded a füled mellett amiről beszélek)sjd írta:Na mert ezzel szemben az a két db "Fuck", amit Bruce Willis elszór egy Die Hardban, már követhetetlen feliratozva?
(És pont a Gravitációban sem volt olyan brutálisan sok szöveg.)![]()
továbbra sem értjük egymást (mondjuk úgy inkább elengeded a füled mellett amiről beszélek)sjd írta:Na mert ezzel szemben az a két db "Fuck", amit Bruce Willis elszór egy Die Hardban, már követhetetlen feliratozva?
(És pont a Gravitációban sem volt olyan brutálisan sok szöveg.)
Tényleg egy kicsit kreatívan értelmezed a látvány fogalmát, de ez esetben meg magadra vess, hogy hagytad magad becsapni általunk, akik mondjuk kicsit konzervatívabban pl. a fényképezést vagy a CGI minőségét értjük a látvány alatt.visca el barca írta: de ha most leirom h matrix 1-3, gyuruk ura 1-3, vagy 300 vagy x-men vagy bármi marvel akkor majd megint én leszek a hulye, mert nekem más a látvány jelentése mint neked. nekem ez a belezoomol az űrhajós sisakjába meg milyen jol körbeforog körülötte a kamera nem látvány. nekem az a látvány mikor pörögforoggrobbanpopcornagyoncgiminden. többnyire. de nekem pl. az is látvány mikor a szemtől szemben cimu filmben 300 mp-ig semmi nem történik, csak állnak az autók mögött és 3000 töltény/perccel osztják egymást a szembenállók.
Eleve onnan indulunk, hogy nincs arra lehetőség, mert a moziban ugyebár nem kérdezték meg, hogy szinkronosan szeretnéd-e nézni. Ebből kifolyólag sokkolt, hogy valaki fizikailag képtelen legyen egy feliratos filmet követni. Szóval itt most nem arról volt szó, hogy éppen melyik a kényelmes kajálás vagy laptopkábel-rendezgetés közben.visca el barca írta:de miért osszam meg a figyelmem, ha van arra lehetőség h csak az egyiket, de azt teljes mértékben élvezzem?
Na mert ezzel szemben az a két db "Fuck", amit Bruce Willis elszór egy Die Hardban, már követhetetlen feliratozva?visca el barca írta:és ilyen látvány filmeknél ez hatványozottan igaz. mert még egy breaking bad, TWD, vagy vmi dráma közben amikor csak mondjuk két ember van a képen és percekig pofáznak akkor nem gáz, mert tudom hogy a felső "5/6-ban" nem történik az ég világon semmi.
de ha most leirom h matrix 1-3, gyuruk ura 1-3, vagy 300 vagy x-men vagy bármi marvel akkor majd megint én leszek a hulye, mert nekem más a látvány jelentése mint neked. nekem ez a belezoomol az űrhajós sisakjába meg milyen jol körbeforog körülötte a kamera nem látvány. nekem az a látvány mikor pörögforoggrobbanpopcornagyoncgiminden. többnyire. de nekem pl. az is látvány mikor a szemtől szemben cimu filmben 300 mp-ig semmi nem történik, csak állnak az autók mögött és 3000 töltény/perccel osztják egymást a szembenállók.sjd írta:Igazából ezzel, meg azzal, hogy egy filmet sem mondtál, dűlőre is vitted a dolgot.![]()
de miért osszam meg a figyelmem, ha van arra lehetőség h csak az egyiket, de azt teljes mértékben élvezzem? és ilyen látvány filmeknél ez hatványozottan igaz. mert még egy breaking bad, TWD, vagy vmi dráma közben amikor csak mondjuk két ember van a képen és percekig pofáznak akkor nem gáz, mert tudom hogy a felső "5/6-ban" nem történik az ég világon semmi. másrészt ha szinkronosan nézek filmet, akkor nem kell meredten, folyamatosan bámulnom a képernyőt, lenyulhatok a piámért, elnézhetek az órára, mert a szinkronnak köszönhetően anélkül is hallom a beszélgetés tartalmát, hogy egyfolytában képernyőn lenne a szemem. feliratos dolgokat (sorozatok, vagy filmklubos stuffok, amiket "kötelező" megnéznem) pl laptopon nézem sokszor kicsúszik a 220 kábel, vagy vmi apró dolog eltereli a figyelmem, akkor is csomószor van olyan, h ehhh nem értettem, most tekergethetem vissza miről volt szó (nem angol nyelvű filmeknél meg főleg). a szinkronról meg annyit, hogy hálistennek életemben talán két film volt aminél annyira rossz volt h inkább átváltottam eredeti nyelvre. vhogy soha nem érdekelt ez a "hulye vagy ha ezt nem eredeti nyelven nézed", mert nekem nem tud az eredeti nyelv annyit adni pluszban h inkább azt vállaljam be a szinkron helyett. ezek alól talán egy kivétel van, az ázsiai filmek ott vhogy sokkal feelingesebb a kis koreaiak karattyolását hallgatni, meg mivel ott 95%-hoz nincs szinkron, nagyon nincs is más választásomsjd írta:Ha viszont tényleg beszélni akarsz róla, csak annyit, hogy nem csak a képet, hanem az időt is lehet törtszámban mérni, ebből kifolyólag nem kizárólagosan kell egyikre vagy másikra figyelni.
Amire azt mondtam, hogy hagyjuk, azt elkezded magyarázni, ahol meg kéne néhány konkrétumot írni, azt meg "inkább hagyjuk".visca el barca írta: mit nem lehet ezen érteni? a szöveg a kép alsó 1/6-od részén van. mikor szöveg van akkor a kép alsó részét nézem, odakoncentrálok. vazz ha fociban messi az 5ösön ütközik kurtoával akkor sem arra koncentrálok h bartra mit beszélget diego costával a kezdőkörben![]()
a másik kérdést inkább hagyjuk, usem jutunk dűlőre![]()
mit nem lehet ezen érteni? a szöveg a kép alsó 1/6-od részén van. mikor szöveg van akkor a kép alsó részét nézem, odakoncentrálok. vazz ha fociban messi az 5ösön ütközik kurtoával akkor sem arra koncentrálok h bartra mit beszélget diego costával a kezdőkörbensjd írta: (Most ezt a "nem tudok figyelni egyszerre a feliratra meg a filmre" dolgot hagyjuk is, mert sírva fakadok...)
Veb, kezdésnek csak sorolj fel nekem 10 filmet, ami látványosabb volt a Gravitynél
Én a Nokia 3310-esemen nézek most már mindent, azt nem tudja semmi verni látványban. Főleg az Avatar mutatott nagyon jól rajta. Ó, az a 16 bites színmélység, ahhoz képest az IMAX lófütyi volt.Deus írta:Én is erre jutottam. Mikor moziban megnéztem a Sötét Lovagot, mert elhívtak a barátaim (előtte vagy 6 éve nem jártam moziba), rádöbbentem, hogy a mozi képminősége irritálóan rossz. Baromira zavart engem a képe, mert nem volt élénk, olyan szürke-fátyolos (a vászon miatt). Az volt a gond, hogy én hozzászoktam a Blu-Ray minőséghez... Úgyhogy sohatöbbé nem megyek moziba, KIVÉVE ha csajozáshoz kell.visca el barca írta:lehet igazából a "mozi feeling" is zavart, rájöttem h utálok mozizni. csak mindenki mondta h ezt vétek kihagyni olyan látványt ad, uhogy nekem abban volt leginkább csalódás
Valljátok be, csak rossz kijönni az elhúzott függönyök mögül kicsit szocializálódni...Deus írta:Én is erre jutottam.visca el barca írta:lehet igazából a "mozi feeling" is zavart, rájöttem h utálok mozizni.
Én is erre jutottam. Mikor moziban megnéztem a Sötét Lovagot, mert elhívtak a barátaim (előtte vagy 6 éve nem jártam moziba), rádöbbentem, hogy a mozi képminősége irritálóan rossz. Baromira zavart engem a képe, mert nem volt élénk, olyan szürke-fátyolos (a vászon miatt). Az volt a gond, hogy én hozzászoktam a Blu-Ray minőséghez... Úgyhogy sohatöbbé nem megyek moziba, KIVÉVE ha csajozáshoz kell.visca el barca írta:lehet igazából a "mozi feeling" is zavart, rájöttem h utálok mozizni. csak mindenki mondta h ezt vétek kihagyni olyan látványt ad, uhogy nekem abban volt leginkább csalódás
Hát igen, még szerencse, hogy nem vagy nagy igényű, képzeld el akkor mi lett volna.visca el barca írta:kb 5 év után újra rávettem magam h meglátogassak egy mozit![]()
3d-s filmet még az életben nem láttam (más vetítést igen, szóval annyira nem vagyok lúzer h ne tudja mit a 3d) de a gravityről már annyi jót olvastam (főleg a lárványról) h nem lehetett kihagyni.
nem mondom h óriásit csalódtam, de nekem ez a film baromi messze van 10 pontól, igazából nem is értem az imdb 8.7-et.
szóval nem mondom h rossz film volt, de én a sok komment alapján vmi olyan korszakalkotó filmet vártam mint amivel anno a mátrix robbantott. ez viszont baromira messze volt tőle
No, végül is jól mondtam, mert ezekkel nem találkoztam mégsjd írta: Szerintem pont, hogy az idei év nagyon erős lett, legalábbis én már több jó vígjátékot láttam, mint az elmúlt 5 évben összesen. Mondjuk az igaz, hogy csak most kezdett erősödni a mezőny, úgyhogy a Kings of Summer, Női szervek, The World's End, Mocsok, The Way Way Back ötösfogatot mindenképpen csekkold.
nem nem nem nem nem nem nem nem.soadroli írta: Halálos temetés
Nekem bejött annó, moziban néztem. Ha a Halálos temetés (a 2007-es, és Matyi ezt vedd ajánlásnakdavi10 írta: Kinéztem ezt a Harmadnaposak-ot, erről van vélemény?
Kedvenc a Másnaposok, de azt tuti láttad.S.Agüero írta:Jó vígjátékot keresek.
Kinek mi a kedvenc?
"Úgy általában" nem egy fordított Jagten.messideco írta:Semmi különösre, csak úgy általában
Szerintem pont, hogy az idei év nagyon erős lett, legalábbis én már több jó vígjátékot láttam, mint az elmúlt 5 évben összesen. Mondjuk az igaz, hogy csak most kezdett erősödni a mezőny, úgyhogy a Kings of Summer, Női szervek, The World's End, Mocsok, The Way Way Back ötösfogatot mindenképpen csekkold.miihii írta: Am mostanában igazán jóval nem annyira találkoztam sajnos, uh belehúzhatnának pöttyet
Alcorcon-reálmadrid 4:0S.Agüero írta:Jó vígjátékot keresek.
Kinek mi a kedvenc?