2013.12.04. 18:31:42
A téli, de leginkább a nyári átigazolási szezon legnagyobb feladata a vérfrissítés lesz. Nem vagyok benne biztos, hogy MARTINO erre a legalkalmasabb edző (én a legjobban WENGER-nek örültem volna a nyáron, de nem úgy tűnik, hogy ő valaha is edző lesz nálunk, pedig igazán tetszetős focit tud játszatni, nálunk pedig vehetne sztárokat is a fiataljai mellé). Viszont akkor ki jöjjön.
Kapusoknál egyértelmű VALDES távozása, a helyére én jelenleg a legesélyesebbnek TER STEGEN-t látom, akivel elégedett is lennék, mert COURTOIS-t sajnos nagyon magához láncolja a Chelsea. El tudom képzelni, hogy akár már a télen bejelentik az érkezését, de még egy fél évre ott hagyják kölcsönben a németeknél. PINTO visszavonulására is elég jó esélyt látok, bár nála azért nem lehet tudni... a helyére REINA jó lenne, de szerintem OIER vagy más B-csapatos kapus is tökéletes lenne erre a szerepre. Mindenesetre, ha 2 kapus érkezik, akkor OIER-t el is lehetne passzolni, mert nem sok értelmét látom 3 kapusnak a felnőtt csapatban, amikor bármikor felhozhatjuk a B-csapat egyik kapusát tartaléknak.
A védőkérdés nálam újra kérdés. A vérfrissítéshez hozzá tartozik, hogy legalább egy védőtől megválunk és hozunk a helyére valakit. PUYOL egyértelműen gyenge láncszem lett, sajnos rajta is fog az idő... legkésőbb a nyáron visszavonulhat vagy elmehet levezetni az egyik kisebb iramú bajnokságba. Bár nála előbb tudom elképzelni a visszavonulást, mint azt, hogy más csapatban lépjen pályára. Én mellette elküldeném még a PIQUÉ - MASCHERANO kettős egyikét is, talán inkább a kis főnököt. Helyettük jöhetne egy fiatal tehetség, akár a B-csapatból, akár máshonnan, illetve egy nagyobb név (HUMMELS), akit simán be lehetne dobni a kezdőbe BARTRA meg PIQUÉ pedig megharcolhatnának a kezdő tagságért. A széleken jövőre sem lesz gondunk, csak istenem tartsák meg MONTOYA-t!!! THIAGO után az újabb mélyütés lenne az utánpótlás-nevelésünktől.
A középpályáról legelőször el kellene küldeni DOS SANTOS-t. Ballaszt. Szegénynek mindig csak ígérgetnek, de sosem lesz belőle semmi. Talán máshol bizonyíthatna és kinőhetné magát egy közepesen jó játékossá és a válogatottba is behívnák. Mellette én simán megválnék ROBERTO-tól is. Tata nem sokat lát benne a kapott lehetőségek alapján, a látottak alapján eddig én sem. Helyette RAFINHA-t tenném be jövőre 4. támadó kp-nak INIESTA, XAVI és CESC mellé, akik közül INIESTA és FABRE lenne az alapkezdő, XAVI-t pedig lehetne kikoptatni, illetve RAFINHA-t beépíteni a csapatba.
Elölről is le kellene dobni az olyan ballaszt-játékosokat, mint CUENCA és AFELLAY. Utána el kellene gondolkodni TELLO és PEDRO jövőjéről. Nyilván MESSI, NEYMAR és lassan SÁNCHEZ is mozdíthatatlan lesz, ha a teljesítményt vesszük alapul. SÁNCHEZ-nél még rezeghet kicsit a léc, de az utóbbi időben jól teljesít. Amennyiben TELLO és PEDRO is dobbantana, én biztos, hogy elhoznék egy nagyágyút előre. AGUERO nagyon jól csengő név, illene is a csapatba a gyorsasága és a technikai adottságai miatt. MESSI-vel pedig biztos megértenék egymást. És akkor még nem volt szó DEULOFEU-ról, akit én visszahoznék mindenképp jövőre, akár SÁNCHEZ kiszorítására is képesnek érzem. Aztán ott van még ADAMA és DONGOU is, akiket jövőre a B-csapat alappilléreiként használnék elöl, utána pedig majd elválna, hogy mire képesek hosszabb távon.
(a neveket azért emeltem ki, hogy átláthatóbb legyen)
Összegezve: Ter Stegen,Reina - Alves,Montoya,Bartra,Piqué, Hummels, ???, Adriano,Alba - Busquets,Song,Iniesta,Xavi, Cesc, Rafinha - Messi,Neymar,Aguero, Deulofeu, Sánchez. Ez még akkor is erős, ha Aguero helyett meghagyjuk Pedro-t.