connor írta:A megoldást én egy jobb/tapasztaltabb/szakmailag felkészültebb (akinek ahogy tetszik) edzőben és 2-3 igazolásban látom, taktikai átalakításokkal. Nem forradalomról beszélek, átalakításról ( klasszikus középcsatár, 3 védős rendszer, két vkp., stb. van választék, ahogy alakítható a 4-3-3). Az igazolásokat pedig a kapuson felül értem. Ez persze távozókkal járna, de ha ez a csapat érdeke akkor legyen. Mascherano, Puyol, Sergi Roberto, Tello, Cuenca, Dos Santos pl. simán mehetnek nyugdíjba/máshova. Xavinak pedig a paddal kellene barátkoznia.

Mindenki ebben látja körülbelül a megoldást aki látja a Barcát mostanában. Sajnos ezeket már nyáron meg kellett volna lépni mert amúgy sem fájdalommentes mikor egy csapat átalakul, hát még ha húzzák-halasszák is.
Cuenca, Dos Santos, Tello igazából mellékes, hogy hova mennek vagy nem mennek, perememberekről van szó, én azért Tellót sajnálnám ha elmenne, de ez szubjektív mert én őt nagyon bírom valamiért, tudom sokan meg nem:-)
Puyol nyílvánvaló, hogy már "kifelé" megy, ezt ő is tudja magáról mert nem hülye, de nyílván egy ilyen játékosnál nem az a megoldás hogy "mehet máshova", neki innen kell visszavonulni, alighanem így is lesz, ő egy ikon, szépen vissza kell majd vonultatni, búcsúmeccs stb. mert megérdemli. Xavi jövőre pad szerintem is ( sajnos ). Ez van.
Jó lenne ha a vezetőség komolyan elgondolkodna már most, hogy hogyan, milyen játékosokkal kívánja megoldani a csapat átalakítását és miféle rendszerben akarják majd az új csapatot játszatni mert ehhez mérten kell igazolni is.
Kell egy új kapus, egy középső védő. Nem vagyok biztos abban sem egyébként, hogy Dani Alves helyett is nem kell-e majd hamarosan valaki elnézve hogy játszik sorozatban, de ne legyen igazam. Maradjunk csak az "egy középső védő"-nél.
De a legfontosabb amúgy nem ez a kettő fenti lesz, hanem a középpálya. A Barcelona uralkodását a Pep érában igazából a Xavi, Iniesta, Messi tengely biztosította alapvetően ( sok minden más is kellett, de ez volt az alap igazából ). Ebből a háromból Xavi hamarosan ki fog esni végleg, már most sorozatban nem azt a teljesítményt nyújtja ami elvárható lenne. Iniesta nekem nagy kérdőjel, nem tudom mit gondoljak róla, mindenesetre jelentősen visszaesett ő is. Messi köré viszont fel lehet építeni majd az új csapatot úgy gondolom, vele elsősorban motívációs és fizikális gondok vannak. Hogy ki lehetne az a két ember aki Xavi és Iniesta helyén majd a jövő Barcelonájában olyan fölényt, fantáziát, labdabiztosságot stb. garantálna a középpályán mint említett két ember azt nem tudom megmondani, sőt fogalmam sincs ha végiggondolom, de kíváncsi lennék nagyon kit mondanátok mint lehetséges alternatívát ( igazolást ).
És előre kell egy csatár.
Ami Martinót illeti nekem mint ember nagyon szimpi, de ez nem biztos hogy jó. Sokszor egy joviális nagypapa jut eszembe róla mikor látom aki eljátszik az unokáival otthon. Ha kellene tippelnem most akkor arra fogadnék, hogy egy év múlva nem Martino ül a padon, de majd meglátjuk. Nem bántani akarom amúgy, csak azt gondolom nem vele a padon fog lezajlani a nagy átalakulás a Barcelonánál. Egyszerűen nem látom benne azt a tüzet, erőt, magabiztosságot ami itt most kellene egy ilyen nehéz időszak levezényléséhez.