Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.02.09. 22:58:29

jo kis meccs volt, mákunk volt a lesgóllal, meg azzal, hogy nem vertek gyorsan 3-at az elején. bár most egy kicsit szomoru vagyok, mert most olvasom, h meccsek 90%-át elcsalják nekünk a bírók és csak azért vagyunk első helyen. :cry:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2014.02.09. 22:13:38

ha ezen múlik az eredmény, elkapcsolok minden meccsről. :lol:
hank1ee
Director del Fútbol

2014.02.09. 21:52:19

shutterisland írta:azt hiszem az első meccs idén, amiről elkapcsoltam.
lehet kikapni, döntetlent játszani, rosszul játszani, vagy akármi, de azt a lélektelen alibifocit, amit ezek játszanak, jelenlegi idegállapotomban nem bírom el.
kivisszük a mezt a pályára, mi vagyunk a barcelona, adogatunk, kis labdás edzés, aztán majd lesz valahogy.

majd szóljatok, ha a csapat próbál focizni is, nem csak lötyögni, és nézni, ahogy 5 pontos hátrányból elhalad mellettünk a real pár forduló alatt.
majd akkor visszakapcsolok.
Meg tudlak érteni, én is majdnem nyúltam a távirányítóért, ebben a szezonban először...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
shutterisland
Director del Fútbol

2014.02.09. 21:33:22

azt hiszem az első meccs idén, amiről elkapcsoltam.
lehet kikapni, döntetlent játszani, rosszul játszani, vagy akármi, de azt a lélektelen alibifocit, amit ezek játszanak, jelenlegi idegállapotomban nem bírom el.
kivisszük a mezt a pályára, mi vagyunk a barcelona, adogatunk, kis labdás edzés, aztán majd lesz valahogy.

majd szóljatok, ha a csapat próbál focizni is, nem csak lötyögni, és nézni, ahogy 5 pontos hátrányból elhalad mellettünk a real pár forduló alatt.
majd akkor visszakapcsolok.
miihii
KHAL

2014.02.09. 20:54:42

Én jót érzek :)

Sztem egy lüktető, élvezetes kis meccs lesz, over 2,5 góllal 8)
És egy Messi mesterhármassal ;)

Remélem elkezdünk végre kicsit felpörögni, lassan jön a szezon érdemi része, ideje ébresztőt fújni.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.02.09. 20:23:55

nem azt nyilatkozta Martino, hogy mostmár nem nagyon fog rotálni? :D
a védelem az oké, eltiltások miatt is.

Visca el Barca
connor
Jugador d'estrella

2014.02.09. 20:18:06

Gareth Tello írta:Barcelona line-up (official): Valdes - Montoya Bartra Pique Adriano - Xavi Song Iniesta - Alexis Messi Pedro

Pedig reménykedtem abban, hogy Fabregas és Iniesta lesz a középpályán. Na mindegy. Be kell húzni így is.

Hajrá!
Elég gyenge kezdő, Alves, Fabregás és Busquets simán befért volna Montoya, Song és Xavi kárára.
Elég kockázatos... de Martino tudja... ( :?: ) :roll:
messideco
Presidente del Barça

2014.02.09. 20:16:03

Érdekes ez az ötlet Martinotól, friss embereket hagy a padra, akik esetleg tudnak változtatni a játék képén majd. :)

Kezdődjék már! [-o<
Kép
"And my heart will leave you never."
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.02.09. 20:06:55

Bench:Pinto, Alves, Busquets, Sergi Roberto, Afellay, Cesc, Tello #fcblive

Miért nem Busi kezd?
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.02.09. 20:04:41

Barcelona line-up (official): Valdes - Montoya Bartra Pique Adriano - Xavi Song Iniesta - Alexis Messi Pedro

Pedig reménykedtem abban, hogy Fabregas és Iniesta lesz a középpályán. Na mindegy. Be kell húzni így is.

Hajrá!
Chino
Llegenda del Barça

2014.02.09. 19:56:19

herlius írta:Az sem mellékes, hogy a sorsolást nézegetve abszolút a Real mellett szólnak most az esélyek.
"Papíron" igen. De ez több összetevős dolog. Kupameccs ide vagy oda ők menni fognak a Calderónba, ráadásul akkor, amikor még az Atma nem hiszem hogy kipukkant lufi lesz és harcolnak a bajnokságért. Nekünk nagy szerencsénk van, hogy mi az utolsó fordulóban játszunk velük, ráadásul otthon. Akkor már nem hiszem, hogy reális esélyük lenne a bajnokságra és a keretük is totál ki lesz facsarva. Ez tegnap is kijött. Hiányzott egy Koke és Villa, nem tudták őket sehogy pótolni. 13 emberrel nem lehet végigvinni egy szezont 3 fronton. Persze bármi lehet, de reméljük nem fognak annyira foggal-körömmel harcolni hogy az ősellenséget bajnokká tegyék. :) Persze ez csak feltételezés, ki tudja hogy állunk majd akkor?!

Mindhárom csapat fog még pontokat hullajtani a kiscsapatoktól, ebben biztos vagyok. Nyilván papíron ez jól néz ki, de sokkal számít majd egy esetleges sérüléshullám, hogy alakul a BL + a kupa és még száz és egy dolog.

Személy szerint a bajnokságot 45-45-10 százalékban adom az első három között.
Forca Barca!!!!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2014.02.09. 19:25:01

herlius írta:Az sem mellékes, hogy a sorsolást nézegetve abszolút a Real mellett szólnak most az esélyek. Nekünk a main kívül még lesz egy menetünk az Anoeta-ban, a Bernabeuban, az Espanolhoz és a Villarreal-hoz megyünk, ráadásul az utolsó fordulóban pont az Atleticot fogadjuk. A Realnak viszont maradt az Atletico elleni idegenbeli meccs, ezen kívül a Sevilla elleni idegenbeli meccs tűnhet komolyabbnak (bár ha az utóbbi évek eredményeit vesszük, akkor ez nekik egy laza menetnek ígérkezik), illetve a Socieded ellen idegenben, plusz a hazai meccsük ellenünk. És még az a kényelmük is megvan, hogy az utolsó fordulóban az Espanyolt fogadják, ahol borítékolható a nekik megfelelő eredmény. Természetesen bárki ellen benne van a botlás lehetősége, de amíg ősszel a Real így vagy úgy behúzta a neccesebb meccseit a kicsik ellen, addig mi az utóbbi időben ugyanerre nem vagyunk képesek, vagyis nem maradt más lehetőségünk, mint a nehezebb pályákon brillírozni.
Ez az okfejtés azért még korai,nem sokkal vagyunk túl a bajnokság felén...Majdha 5meccs van hátra akkor azt mondom...De még 15,maival 16 van...

Az meg hogy miért lenne kedvezőbb a Realnak a sorsolás...A bajnokság fele jan 11.én volt,addig mindenki ugyan azzal játszott,azóta túl vannak a Villarealon és a Bilbaon,mi meg a Valencian,akik mostmár tényleg rendes csapattá fejlődtek közel nem egyszerű ellenfelek...Az meg hogy mi hova megyünk idegenbe és ők hova meg,nem hinném hogy rosszabb lenne nekünk a felállás...Nem tudom mivel rosszabb idegenben a villareal,mint a sociedad,és sorolhatnám...Ráadásul az Atletico elleni utsó meccsünk könnyen lehet már nem lesz sorsdöntő,közel nem biztos hogy az utsó fordulóra fog jutni a döntés,ellenben márciusban a Bl közepette menni az Atleticohoz,az nagyobb gáz nekik...

De 15 meccs van még hátra,ebbe belemenni jelenleg még korai...Egyenlőre meg kell nyernünk ma a meccset,hogy egyenlően legyünk,aztán a classicot sem ártana kihozni legalább egy xre,deha netán megnyernénk sokat jelentene...Döntő lenne...Szal figyeljünk magunkra hozzuk amit kell,azt hogy ki hogy botlik kiderül...Pláne rendre olyan botlások vannak hogy senki nem hinné,ez a foci...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.02.09. 18:24:58

Az sem mellékes, hogy a sorsolást nézegetve abszolút a Real mellett szólnak most az esélyek. Nekünk a main kívül még lesz egy menetünk az Anoeta-ban, a Bernabeuban, az Espanolhoz és a Villarreal-hoz megyünk, ráadásul az utolsó fordulóban pont az Atleticot fogadjuk. A Realnak viszont maradt az Atletico elleni idegenbeli meccs, ezen kívül a Sevilla elleni idegenbeli meccs tűnhet komolyabbnak (bár ha az utóbbi évek eredményeit vesszük, akkor ez nekik egy laza menetnek ígérkezik), illetve a Socieded ellen idegenben, plusz a hazai meccsük ellenünk. És még az a kényelmük is megvan, hogy az utolsó fordulóban az Espanyolt fogadják, ahol borítékolható a nekik megfelelő eredmény. Természetesen bárki ellen benne van a botlás lehetősége, de amíg ősszel a Real így vagy úgy behúzta a neccesebb meccseit a kicsik ellen, addig mi az utóbbi időben ugyanerre nem vagyunk képesek, vagyis nem maradt más lehetőségünk, mint a nehezebb pályákon brillírozni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.02.09. 15:50:58

Sevillában mindig borzasztó nehéz, de nyerni kellene. Azzal nem értek egyet, hogy ha nem nyerünk elúszik a bajnokság, ez elég bátor kijelentés.
Bízom a srácok a megfelelő útra tértek (Sociedad ellen abszolút jól játszottunk) lecsengett a Rosell ügy, a vereségen is túl vagyunk és ha kell egy brusztolós kilencvenedik perces góllal de nyerünk. Most kell megmutatnia mindenkinek, hogy akarja vagy sem a Ligát, itt a lehetőség, hajtani kell érte, hogy visszaelőzzük a többieket.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2014.02.09. 12:23:05

Más helyzetben egyetértenék ezzel, most viszont kötelező a győzelem. Sőt. Én azt mondom, hogy ha holnap (ma) nem győzünk, akkor szinte lemondhatunk a ligáról. Az utóbbi 5 bajnokiból csak kettőt tudtunk megnyerni, 2 döntetlen és egy vereség mellett, ami elég rossz mérleg, mert ha csak a levantei elhullajtott 2 pontot nézzük és azt, hogy múlt héten illett volna legalább x-re hozni a meccset, vagy esetleg megverni az Atletico-t akkor is nehéz lenne a helyzet, de így, hogy ezzel a három ponttal is csak felzárkózhatunk, nem engedhető meg több baki. Főleg ha a hétközi kupameccset nézzük, ahol valószínűleg nem kell vért izzadjunk a továbbjutásért, akkor elvárható lenne, hogy a mostani bajnoki akik kezdőként pályára lépnek, a belüket is hajtsák ki a pályán és győzzenek, ha vért izzadva is. Pláne azért is, mert a Sevilla korántsem tartozik idén az élcsapatok közé. Egy középcsapatról van szó, akik az EL-ért hajtanak és közel sem 100%-osak hazai pályán - ahol pl. az Atletico még az idény elején győzött.

Más. Jelenleg a Real Madridot tartom a bajnokság favoritjának, mert keveset botlanak a kicsik ellen (6 pontot hullajtottak el, míg mi és az Atletico 10-10 pontot- ezért is bosszantóak az olyan győzelmeik, mint az Elche vagy a Levante elleni az ősszel), ráadásul mindet idegenben, olyan pályákon, ahol a riválisok is rendre botlanak (Bilbao, Osasuna, Villareal). A formájukat tekintve pedig javuló a tendencia az őszhöz képest és könnyen bennük van, hogy a két riválishoz képesti 1-1 gólos különbség (0-1 az Atleti és 1-2 ellenünk) a tavasszal megfordulhat és akkor páholyban lesznek az utolsó fordulóra, ahol azért lesz egy Barca-Atletico.[/quote]

Nos a Sevilla valóban középcsapat , de a középmezőny első felében tanyázik. Ezt sem érzem úgy, hogy biztosan abszolválni fogjuk.
Azzal a megállapításoddal hogy "kicsik ellen botlottunk" 10 pontot, nekem nem jön össze.
Az egy Ossasuna, amit nevezhetünk így, mármint kicsinek, de az ellen a Margit is botlott. A Levante és a Valencia sem kis csapat. Minimum közép, már csak a tabellán elfoglalt helyük miatt is. Tehát az Ossasuna az a kis csapat aki ellen "botlottunk" 2 pontot.
Azzal egyet értek, hogy a Madrid feljövőben van és jelenleg jobb formát mutat.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
mess2009
Director del Fútbol

2014.02.09. 11:55:56

ha otthon kikapunk egy Valenciától, akkor a Sevilla barlangjában....hát bizony húzós lesz. ha reálisan gondolkodva jósolnék azt mondanám: kikapunk. de meccsek előtt egyszerűen nem tudom elképzelni a vereséget... most is ez a helyzet. meg kell hogy forduljon a szerencse! volt éppen elég szitu amikor nem ment be... most az jön, hogy be fog menni! ha eddig nem volt(elég) motiváció most kell hogy legyen: bizonyítani , és a sansz az élre álláshoz. ha kihagyják - megérdemlik.
messideco
Presidente del Barça

2014.02.09. 11:46:26

Rég vártam már ennyire meccset. Vissza kell szerezni az első helyet! :!: Remélem sikerül, Messi gólt, gólokat várok, Ini-Fabre parádét, ja és egy szögletgólt 8) Bartrat a kezdőbe.
Kép
"And my heart will leave you never."
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.09. 11:37:02

Hát igen. Ha a múlt héten nyertek volna, akkor talán kicsit könnyebb lábbal lépnének ma este pályára. Akkor most lenne a pontazonosság, és így el lehetett volna lépni tőlük, lerázva az Atleticot is.
De hát így alakult. Most nekünk kell zárkózni. Az az érzésem, hogy a három csapat közötti meccsek fognak dönteni a sorrendről. Mi egyszer megvertük a Realt, a visszavágót is be kell majd húzni.
Az utolsó fordulóban meg az Atletico ellen meg látjuk hogy fogunk állni.
Subinho
Director del Fútbol

2014.02.09. 10:02:45

tegnap az Atleti nagyon meglepő módon kikapott, úgy látszik nem tudták feldolgozni azt a Real elleni zakót, mindenesetre ezzel hatalmas lehetőség, hogy újra élre álljunk, még ha pontazonossággal is a Realla... a végén még tényleg a tavaszi klasszikus lesz a liga döntő meccse! nagyon remélem, hogy odateszik magukat a srácok, mert a Sevilla verhető! bár a Valencia is az lett volna... szóval nagyon kérdéses... :?
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.02.09. 09:21:11

Igen, győzni kell.
Megkaptuk a lehetőséget, hogy újra ott legyünk.
Nyerni kell, nincs mese, bármi áron. A fiúknak meg kell mutatniuk, hogy még szeretik a focit,
és nem csak kötelességnek tekintik.
UGye abban a bizonyos interjúban azt nyilatkozták, hogy Messi profi, és ezért lehozza a meccseket.

Hát angoloknál is profik játszanak, de ők keményen odateszik magukat a meccseken, és hajtanak, nem adják fel még 4-0-nál sem. Küzdenek becsülettel.
Szerintem ez az igazi profizmus. Nem pedig az, hogy felmegyek, és alibizek. És ezt az egész csapatra értem.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.02.09. 01:19:34

tök mindegy, milyen kezdővel, tök mindegy, hogy kinek és milyen góljával, de valahogy be kell húzni.
most, hogy botlott az atletico, átvehetjük újra az első helyet!
connor
Jugador d'estrella

2014.02.09. 00:42:11

Capon írta:Sevillában én egy döntetlennek is örülnék jelenleg.
Más helyzetben egyetértenék ezzel, most viszont kötelező a győzelem. Sőt. Én azt mondom, hogy ha holnap (ma) nem győzünk, akkor szinte lemondhatunk a ligáról. Az utóbbi 5 bajnokiból csak kettőt tudtunk megnyerni, 2 döntetlen és egy vereség mellett, ami elég rossz mérleg, mert ha csak a levantei elhullajtott 2 pontot nézzük és azt, hogy múlt héten illett volna legalább x-re hozni a meccset, vagy esetleg megverni az Atletico-t akkor is nehéz lenne a helyzet, de így, hogy ezzel a három ponttal is csak felzárkózhatunk, nem engedhető meg több baki. Főleg ha a hétközi kupameccset nézzük, ahol valószínűleg nem kell vért izzadjunk a továbbjutásért, akkor elvárható lenne, hogy a mostani bajnoki akik kezdőként pályára lépnek, a belüket is hajtsák ki a pályán és győzzenek, ha vért izzadva is. Pláne azért is, mert a Sevilla korántsem tartozik idén az élcsapatok közé. Egy középcsapatról van szó, akik az EL-ért hajtanak és közel sem 100%-osak hazai pályán - ahol pl. az Atletico még az idény elején győzött.

Más. Jelenleg a Real Madridot tartom a bajnokság favoritjának, mert keveset botlanak a kicsik ellen (6 pontot hullajtottak el, míg mi és az Atletico 10-10 pontot- ezért is bosszantóak az olyan győzelmeik, mint az Elche vagy a Levante elleni az ősszel), ráadásul mindet idegenben, olyan pályákon, ahol a riválisok is rendre botlanak (Bilbao, Osasuna, Villareal). A formájukat tekintve pedig javuló a tendencia az őszhöz képest és könnyen bennük van, hogy a két riválishoz képesti 1-1 gólos különbség (0-1 az Atleti és 1-2 ellenünk) a tavasszal megfordulhat és akkor páholyban lesznek az utolsó fordulóra, ahol azért lesz egy Barca-Atletico.
diagonal
Jugador d'estrella

2014.02.09. 00:18:39

connor írta:A megoldást én egy jobb/tapasztaltabb/szakmailag felkészültebb (akinek ahogy tetszik) edzőben és 2-3 igazolásban látom, taktikai átalakításokkal. Nem forradalomról beszélek, átalakításról ( klasszikus középcsatár, 3 védős rendszer, két vkp., stb. van választék, ahogy alakítható a 4-3-3). Az igazolásokat pedig a kapuson felül értem. Ez persze távozókkal járna, de ha ez a csapat érdeke akkor legyen. Mascherano, Puyol, Sergi Roberto, Tello, Cuenca, Dos Santos pl. simán mehetnek nyugdíjba/máshova. Xavinak pedig a paddal kellene barátkoznia. :roll:
Mindenki ebben látja körülbelül a megoldást aki látja a Barcát mostanában. Sajnos ezeket már nyáron meg kellett volna lépni mert amúgy sem fájdalommentes mikor egy csapat átalakul, hát még ha húzzák-halasszák is.
Cuenca, Dos Santos, Tello igazából mellékes, hogy hova mennek vagy nem mennek, perememberekről van szó, én azért Tellót sajnálnám ha elmenne, de ez szubjektív mert én őt nagyon bírom valamiért, tudom sokan meg nem:-)
Puyol nyílvánvaló, hogy már "kifelé" megy, ezt ő is tudja magáról mert nem hülye, de nyílván egy ilyen játékosnál nem az a megoldás hogy "mehet máshova", neki innen kell visszavonulni, alighanem így is lesz, ő egy ikon, szépen vissza kell majd vonultatni, búcsúmeccs stb. mert megérdemli. Xavi jövőre pad szerintem is ( sajnos ). Ez van.
Jó lenne ha a vezetőség komolyan elgondolkodna már most, hogy hogyan, milyen játékosokkal kívánja megoldani a csapat átalakítását és miféle rendszerben akarják majd az új csapatot játszatni mert ehhez mérten kell igazolni is.
Kell egy új kapus, egy középső védő. Nem vagyok biztos abban sem egyébként, hogy Dani Alves helyett is nem kell-e majd hamarosan valaki elnézve hogy játszik sorozatban, de ne legyen igazam. Maradjunk csak az "egy középső védő"-nél.
De a legfontosabb amúgy nem ez a kettő fenti lesz, hanem a középpálya. A Barcelona uralkodását a Pep érában igazából a Xavi, Iniesta, Messi tengely biztosította alapvetően ( sok minden más is kellett, de ez volt az alap igazából ). Ebből a háromból Xavi hamarosan ki fog esni végleg, már most sorozatban nem azt a teljesítményt nyújtja ami elvárható lenne. Iniesta nekem nagy kérdőjel, nem tudom mit gondoljak róla, mindenesetre jelentősen visszaesett ő is. Messi köré viszont fel lehet építeni majd az új csapatot úgy gondolom, vele elsősorban motívációs és fizikális gondok vannak. Hogy ki lehetne az a két ember aki Xavi és Iniesta helyén majd a jövő Barcelonájában olyan fölényt, fantáziát, labdabiztosságot stb. garantálna a középpályán mint említett két ember azt nem tudom megmondani, sőt fogalmam sincs ha végiggondolom, de kíváncsi lennék nagyon kit mondanátok mint lehetséges alternatívát ( igazolást ).
És előre kell egy csatár.
Ami Martinót illeti nekem mint ember nagyon szimpi, de ez nem biztos hogy jó. Sokszor egy joviális nagypapa jut eszembe róla mikor látom aki eljátszik az unokáival otthon. Ha kellene tippelnem most akkor arra fogadnék, hogy egy év múlva nem Martino ül a padon, de majd meglátjuk. Nem bántani akarom amúgy, csak azt gondolom nem vele a padon fog lezajlani a nagy átalakulás a Barcelonánál. Egyszerűen nem látom benne azt a tüzet, erőt, magabiztosságot ami itt most kellene egy ilyen nehéz időszak levezényléséhez.
Capon
Llegenda del Barça

2014.02.09. 00:18:16

BarcafanTomee írta:Kötelező a győzelem a Sevilla ellen :!:

Nagyon jól jönne egy magabiztos győzelem ezen a nehéz terepen. Helyretehetnének pár dolgot magukban is
Sevillában én egy döntetlennek is örülnék jelenleg.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Federer22
Barça B

2014.02.09. 00:11:37

trey88 írta:Nem egymás ellenit nézik azonos pontszámnál? Mintha úgy rémlene hogy eddig így volt, plusz azért volt nagyon bosszantó a real ellen beszedett utsó perces gól is.
Csak akkor nézik az egymás elleni eredményt, ha megvolt mind a két mérkőzés.
Lesz még egy összecsapás a két nagy madridi között.
Válasz küldése