Messa írta:GT, régóta akarlak már kérdezni erről, mint Spurs drukkert, csak valahogy mindig elsiklok felette.
FB-n szóba jött a jobbhátvéd kérdés, pontosabban az hogy nem igen van a piacon olyan jobb-bekk, akit el lehetne itt képzelni hosszabb távon.
Kapásból nekem Walker neve ugrott be, de őszintén megvallva csak fifából ismerem, nem igazán nézek Spurs meccseket, amikor meg néhanapján igen, nem játszik.
Szóval róla mi a véleményed? Vesézd ki nyugodtan, kíváncsi vagyok rá.
Hm, nem könnyű kérdés.
Egy kis Walker-dicsőítéssel kezdeném, mert nagyon kedvelem a srácot és rengeteget tesz hozzá a Spurs játékához minden egyes meccsen. Hogy mivel is? Azzal, hogy eszméletlen mennyiséget robotol, fel-alá, az átlag jobbhátvédhez képest jóval többet megy fel a támadásokkal, mégis viszonylag ritkán van olyan, hogy hátul amiatt akadnak gondok, hogy nem ér vissza időben. Hihetetlen a munkabírása, az állóképessége, a fizikuma. Emellett baromi gyors is (anno belinkelt valaki valamelyik topikba egy listát a leggyorsabb futballistákról, Walker egészen előkelő helyen szerepelt rajta), úgyhogy lendületben nincs hiány, ha Lennonnal vagy éppen Townsenddel rohamoznak a jobb szélen. A rúgótechnikája sem rossz, idén már fűződik a nevéhez egy szép szabadrúgásgól (és alighanem több is fűződne, ha nem lenne a csapatban egy Christian Eriksen

). Védekezésben kellően stabil, bár néha túl erőszakos és agresszív, aminek általában sárga lapos következményei lesznek.

Nem elhanyagolandó a fejjátéka sem, remek rugói vannak, nem mondom, hogy Crouchokkal meg Ibrahimovicokkal is felveszi a versenyt, de majdnem.
Szóval igen, kiváló jobbhátvéd a jó öreg (vagyis igazából még mindig elég fiatal) Kyle, viszont a Barçában szerintem nem lenne jó helyen. Sokszor gondolkodtam már ezen, megpróbáltam elképzelni gránátvörös-kék mezben, arról elmélkedtem, hogyan játszana itt, mennyire illene bele a csapatba - megérné-e leigazolni. És mindig arra jutottam, hogy nem, nem érné meg. Ugyanis Walker stílusa tökéletesen illik a Premier League-be. Szinte mintha neki találták volna ki ezt a bajnokságot. Éppen ezért a La Liga, a Barça nem illene hozzá. Ő olyan típusú futballista, aki a kiváló fizikumára, robbanékonyságára, gyorsaságára alapozza a játékát. A mi taktikánk, a sokpasszos, kombinatív játék nem feküdne neki. Nem azért, mert nem tud jól passzolni, mert ez nem igaz, de egyszerűen ez a közeg nem passzol (haha) hozzá.
Illetve még egy dolog. Alvest lehet szidni, de egy valamit el kell ismerni. Hihetetlenül érzi a gyors kényszerítőzéseket, passzjátékokat, és ezeket sokszor nagyszerűen végre is hajtja, főként Messivel, ezek pedig kulcsfontosságúak a felállt, betömörült védelemmel szembeni támadások során. Walker ebben közel sem lenne ilyen hatékony. Ő nem ezekhez szokott hozzá. Jobban szereti a kontrákat, amikor Lennonék oldalán teljes sebességgel viheti az ellenfél kapuja felé a labdát, mindösszesen három-négy védővel szembenézve.
És még valami: fejben nem elég érett (még?) Kyle. Nagyszerű játékos, de néha akkora blődségeket képes művelni a pályán, amikor elborul az agya, hogy kedvem lenne kikötözni egy hársfához és jó alaposan megcsapkodni a fejét egy kövér tükörponttyal. Ez a tulajdonsága pedig nem feltétlenül jönne jól a csapatnak.
Summa summarum, ragyogó jobbhátvéd Kyle barátunk, ez egyértelmű. Ennek ellenére - sajnos vagy nem sajnos - nem itt van a helye, hanem a PL-ben.
(Persze ez csak az én véleményem, lehet vele vitatkozni.)