Javier Mascherano

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.03.30. 14:13:33

Varatrix írta:
Romeura nincs visszavásárlási opciónk?
Nem akarok hülyeséget mondani, úgyhogy javítsatok ha tévedek, de nekem úgy rémlik, hogy csak volt rá visszavásárlási opciónk a Chelseaből, de az utolsó évben amikor még élhettünk volna vele helyette Songot vettük meg. Akkoriba még szó is volt róla, hogy Romeu jön, aztán mégse. Remélem jól emlékszem és nem csak álmodtam.. :lol:

szerk.: Na közbe látom GT elmondta már, de legalább félig jól tudtam.

Maschot meg nem tudom hova tenni idén, az eddigi leggyengébb szezonja. Meccsenként van átlagban 1 olyan megoldása, amiből csak a szerencsén múlt hogy nem kaptunk több gólt. Tegnap is az amit lefújás előtt fél perccel produkált.. Ha Pique nincs ott, akkor simán kapuig gyalogol az ellenfél. Piquevel amúgy az utóbbi 5 meccsen nem tudom mi baja van sok mindenkinek, rendre remek teljesítménnyel rukkol elő mostanában, tegnap is sok támadást megakasztott, és végig magabiztos volt. Mostanában nem lehet rá mondani hogy csak celebeskedik és a pályán nem mutat semmit, bár gondolom nehéz elfelejteni a berögződéseket, de látni kéne hogy mennyit javult a játéka. Masc talán csak annyiban volt rosszabb nála tegnap, hogy olyan hülyeséget csinált a végén, de ez nagyon sokadik neki már idén.. Ha hozná azt a szintet, amit fénykorában itt, akkor el nem adnám semmi pénzért, de sajnos az egész szezonja rapszodikusra sikeredik eddig - bár néha vannak kiváló meccsei is -, nagyon kíváncsi leszek az ő sorsára.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.30. 14:12:28

Erxy írta:Nem értek egyet. Egyrészt, mert ezek a dolgok Songnak sem az erősségei (és akkor finoman fogalmaztam) mégis elvan azokon a meccseken mikor Busit helyettesíti.
azért egy barcelonánál ne legyen már annyi elég, hogy "el van". ég és föld mikor song játszik és nem busi.

mascherano meg igenis közelebb áll a henteshez mint a sergio féle játékhoz. amivel nincs semmi aj, csak nálunk oda kevés lenne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.03.30. 14:11:03

Varatrix írta:Romeura nincs visszavásárlási opciónk?
Már nincs. 2012-ben visszahozhattuk volna 10 millióért, vagy tavaly nyáron 15-ért, és ennyi.
Varatrix
Director del Fútbol

2014.03.30. 13:55:06

Erxy írta:
S.Agüero írta:
ab1daL írta:De ha eladjuk Songot is, meg őt is, akkor megint kell egy ember Busquets mögé cserének.. Az megint legalább 20 millió...
Sergi Samper. 8)
Romeura nincs visszavásárlási opciónk?
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Erxy
Entrenador del Barça

2014.03.30. 13:44:33

S.Agüero írta:
ab1daL írta:De ha eladjuk Songot is, meg őt is, akkor megint kell egy ember Busquets mögé cserének.. Az megint legalább 20 millió...
Sergi Samper. 8)

ON.
Sampernek még korai lenne az első csapat. Sok dologban kell még fejlődnie ahhoz, hogy lehessen rá számítani a nagyoknál.

Én Mascheranot nem adnám el, Songot annál inkább. Felesleges azért itt tartani az afrikait, hogy havonta 1-2 meccset lejátszon a ligába gyenge csapatok ellen. Ráadásul csak egy poszton bevethető (pedig Tata és Vilanova is próbálta más poszton, nem igazán jött be) amit szintén hibának tartok, keretösszetétel szempontjából.
Szóval én eladnám Songot, vennék egy kész középhátvédet meg egy fiatalabbat, Mascheranot pedig megtartanám Busi és a kh-k cseréjének. Akkor legalább nem lenne hiány a középhátvédekből. :D
visca el barca írta:megpróbálom elmagyarázni 100. alkalommal is. a mi rendszerünkben ő teljesen alkalmatlan vkp-nak. nálunk megy az állandó 3szögelés, apró körömpasszok, a busi poziciojaban lévő embernek mindig szabadon kell lennie h bármikor megjátszható legyen.
Nem értek egyet. Egyrészt, mert ezek a dolgok Songnak sem az erősségei (és akkor finoman fogalmaztam) mégis elvan azokon a meccseken mikor Busit helyettesíti. Másrészt az argentín kifejezetten érti a mi játékunk, remek passzai szoktak lenni. Gondolok itt azokra amikor az őt letámadók közül passzolja ki a labdát, és indít azzal a lendülettel el egy támadást.. Tegnap is volt ilyen passza, egy ideig azt is hittem, hogy Busquets adta azt a labdát. ilyenekre gondolok. Aki ilyen passzokat tud(és ezt rendszeresen teszi), azt ne állítsuk már be valami buta angol favágónak..
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.30. 13:26:55

Yaya(07-10) írta:Piqué idén jól tolja, semmi kivetnivalót nem találok a játékában. Mascherano viszont éppen ellentétes pályán van. egyébként ő középpályás, ráadásul nem is akármilyen, óriási hiba őt hátvéd poszton játszatni.
megpróbálom elmagyarázni 100. alkalommal is. a mi rendszerünkben ő teljesen alkalmatlan vkp-nak. nálunk megy az állandó 3szögelés, apró körömpasszok, a busi poziciojaban lévő embernek mindig szabadon kell lennie h bármikor megjátszható legyen. masch erre alkalmatlan. ő arra jó amit a poolban csinált. megy csíp, rúg, harap, védekezik mint egy pitbull. nálunk ilyen szerepkör nincs.

gondolod véletlen h x edzők egyike sem játszatta ott? pep is látta h totál alkalmatlan, de mivel jó játékos inkább betett hátra, hátha.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.03.30. 13:23:39

Yaya(07-10) írta:Piqué idén jól tolja, semmi kivetnivalót nem találok a játékában. Mascherano viszont éppen ellentétes pályán van. egyébként ő középpályás, ráadásul nem is akármilyen, óriási hiba őt hátvéd poszton játszatni.
"ő középpályás"
Nem, ő 4éve védő.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.03.30. 13:11:48

Piqué idén jól tolja, semmi kivetnivalót nem találok a játékában. Mascherano viszont éppen ellentétes pályán van. egyébként ő középpályás, ráadásul nem is akármilyen, óriási hiba őt hátvéd poszton játszatni.
crixus
Entrenador del Barça

2014.03.30. 12:59:18

Sanama írta:Nem tudom miért ekézitek szerencsétlent ennyire. Éve óta a legbiztosabb pont a védelemben. Folyamatosan tanári módon játszik, aztán néha jön 2-3-4meccses gyengébb szereplés nála, aztán már mindenki fikázza, hogy mennyire nulla. Pedig szerintem semmivel sem hoz rosszabb teljesítményt már évek óta, mint Piqué. Ami látszik rajta évenként azon a 3-4meccsen, amikor hibázik, az az, hogy 3éve játszik csak védőt, de semmi több. Bár ebben úgy sem sok mindenki fog egyetérteni, mert valakit szidni kell a gyenge védekezésért, aztán őt a legkönnyebb.

Ha viszont eladják, akkor ne szórakozzunk már 10-12millióval, amikor egy Albiol volt 12...
A másik meg, hogy ezekkel a hatalmas nevekkel se viccelődjünk már...Nem 21-22éves tehetségek kellenek ide, mert arra ott van Bartra. Egy tapasztalt és kivételes játékos minimum kell. Ha Mascheranot elpasszolják, és nem hoznak egy Hummels-David Luiz kettősből valakit, akkor kardomba dőlök.
Az elejével teljesen egyetértek, Piqué sokkal inkább kilóg a csapatból, méghozzá azért, mert amíg Mascherano 3 éve játszik középhátvédet, illetve elég alacsony is ehhez a poszthoz, addig Piqué testi adottságai tökéletesek lennének, ha fejben összekapná magát. Én inkább látok egy hajtós, kemény, gyors hátvédet a csapatban, aki tüzeli a többieket, mint egy tohonya "celebet".
Más kérdés az életkor, viszont ha Mascherano belemegy a csere szerepkörbe, akkor felesleges lenne eladni. Egy klasszis középhátvédet mindenképp venni kell a nyáron tőle függetlenül is. Ha pedig Bartra-t akarjuk beépíteni, akkor nyugodtan mehet Piqué helyére...
Song helyett pedig adott esetben én is szívesen látnék egy fiatalt azon a kevés meccsen ami Busquets mögött adódik. Ha pedig Busi megsérül akkor végső esetben hozhatunk télen mögé valakit. Egy formán kívüli Songgal sem lennénk sokkal beljebb, mint egy fiatallal.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.03.30. 12:56:53

Sergi Samper. 8)

ON.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.03.30. 12:51:39

Nem tudom miért ekézitek szerencsétlent ennyire. Éve óta a legbiztosabb pont a védelemben. Folyamatosan tanári módon játszik, aztán néha jön 2-3-4meccses gyengébb szereplés nála, aztán már mindenki fikázza, hogy mennyire nulla. Pedig szerintem semmivel sem hoz rosszabb teljesítményt már évek óta, mint Piqué. Ami látszik rajta évenként azon a 3-4meccsen, amikor hibázik, az az, hogy 3éve játszik csak védőt, de semmi több. Bár ebben úgy sem sok mindenki fog egyetérteni, mert valakit szidni kell a gyenge védekezésért, aztán őt a legkönnyebb.

Ha viszont eladják, akkor ne szórakozzunk már 10-12millióval, amikor egy Albiol volt 12...
A másik meg, hogy ezekkel a hatalmas nevekkel se viccelődjünk már...Nem 21-22éves tehetségek kellenek ide, mert arra ott van Bartra. Egy tapasztalt és kivételes játékos minimum kell. Ha Mascheranot elpasszolják, és nem hoznak egy Hummels-David Luiz kettősből valakit, akkor kardomba dőlök.
ab1daL
Director del Fútbol

2014.03.30. 12:49:44

De ha eladjuk Songot is, meg őt is, akkor megint kell egy ember Busquets mögé cserének.. Az megint legalább 20 millió...
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.03.30. 12:38:51

Nagyon bírom a kis argentint, vannak egészen zseniális meccsei, de sajnos túlságosan hullámzó, ingadozó a teljesítménye, és ha tényleg hozunk két középhátvédet a nyáron, akkor nincs értelme, hogy maradjon. És szerintem ő is jobban járna a Napolival, Benítezzel jóban van, ismerik egymást régóta, és több lehetőséget is kaphatna Itáliában.

A védelembe pedig így jöhetne Vertonghen és Mangala, rosszabb esetben Vertonghen/Mangala és Musacchio. 8)
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.30. 11:51:06

Alcantara írta: Mellesleg, ha Songgal együtt elpasszolnák, összesen 25-30 között, az szerintem már tűrhető összeg lenne.
Hm... véleményem szerint csak Songból kilehetne 20t (jó tárgyalókkal 25t is akár, de az tudjuk, h nekünk nincsen:D ) húzni.
Azt mondanám 35-40m (lehet több is :-k) lenne már egy korrekt ár kettejükért, de hát kettőből majd bejön 15m és hurrá.... :lol:
Alcantara
Director del Fútbol

2014.03.30. 08:55:35

Nekünk nem erősségünk az eladás. Hiába van x millió kivásárlási ára. A Madrid biztosan eladná 25 millióért is, nekünk szerintem 10-nél megáll+bari meccs és két üveggolyó.

Mellesleg, ha Songgal együtt elpasszolnák, összesen 25-30 között, az szerintem már tűrhető összeg lenne.

Mussacchio és Martinez tényleg jó lehet nekünk, én is így látom. Előbbi ingyen van, jó védő, így egy másik védőért nyugodtan nyúlhatunk mélyen a zsebbe.
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.29. 20:02:09

visca el barca írta:
Lionel85 írta:Érdekes, hogy egy távozó védő helyett még nem találtunk helyettest, de már a másik védőnk távozásáról is van szó. Szerintem annak függvényében mehet Mascherano, hogy sikerül-e találni két jó védőt.
inigo martinezt jo lenne elhozni helyette. kérdés h a soci mennyit kérne érte. 20at simán megérne

A kivásárlási ára ha jól tudom 30 millió, de szerintem 20 körül mozdítható lenne. Nagyon tehetséges és 22 éves létére komoly rutinja van. Az biztos, hogy Piquének is komoly riválisa lenne.
Forca Barca!!!!
kristop
Entrenador del Barça

2014.03.29. 19:20:33

visca el barca írta:
Lionel85 írta:Érdekes, hogy egy távozó védő helyett még nem találtunk helyettest, de már a másik védőnk távozásáról is van szó. Szerintem annak függvényében mehet Mascherano, hogy sikerül-e találni két jó védőt.
inigo martinezt jo lenne elhozni helyette. kérdés h a soci mennyit kérne érte. 20at simán megérne
illaramendit elnézve harminc alatt szóba se állnak velünk. ha masch elmegy és hozni kell helyette is valakit, akkor egyszerű és kézenfekvő megoldás lenne a villarrealos musacchio, akinek a nyáron le is jár a szerződése. teljesen korrekt védő ő is, és ingyen is lenne, és akkor tudnák költeni normális összeget a másik védőre.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.29. 19:13:24

Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.03.29. 19:02:04

Érdekes, hogy egy távozó védő helyett még nem találtunk helyettest, de már a másik védőnk távozásáról is van szó. Szerintem annak függvényében mehet Mascherano, hogy sikerül-e találni két jó védőt.
Kép
Kép
Kép
Leon
Director del Fútbol

2014.03.29. 18:59:52

A mai meccs 93. percében kisebb infarktusom volt a megmozdulásától...
Vigyék csak mert nagyon tele van vele a... fülem. Jöjjön két kh aztán legyen már végre megoldva az a hátsó alakzat mert rohadtul idegesítő már! ](*,)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.29. 18:54:53

Ha jól emlékszem nyáron 17 milliót kínált a Napoli. Szerintem 14-15-öt kaphatunk érte.Én személy szerint nem bánnám, ha menne és hoznánk egy Verthongen/Hummels-Inigo Martinez duót.
A Napoliba illene is, Benitez meg amúgy is nagyon szeretné megszerezni.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.29. 18:46:08

30 éves jatekosért, akinek van még kb 3 jó éve senki nem fog 20 milliót adni. 10-et kapunk érte már jó.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.03.29. 18:38:19

Csak akkor adnám el, ha két védőt igazolnánk a nyáron. Viszont húsz millió alatt senkivel sem állnék szóba, azért annyira ne legyünk már hülyék, hogy 20 millánál kevesebbért eladjuk...
Transfermarkt 15 millót ír piaci árnak.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.29. 15:35:28

visca el barca írta:
rivaldo90 írta:2 megoldást látok:
1. Eladjuk Songot és ő lesz a csere védekező középpályás
2. Masch megy Nápolyba 20 m. euróért
(Ha Albiol volt 8, aki szinte semmit nem játszott akkor kérhetünk érte ennyit)
mascherano telejsen alkalmatlan nálunk busi helyére. nem értem minek írja mindenki ezt az opciót. nem nézitek a meccseket? mascherano kb annyira alkalmas a rövid passzos háromszögelő tilitolihoz mint én.
szerintem se elég fineszes a Barca középpályájához, ő inkább brusztolós, kemény playa. De azért nem semmi hosszú indításokat szokott adni.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.03.29. 15:26:54

rivaldo90 írta:2 megoldást látok:
1. Eladjuk Songot és ő lesz a csere védekező középpályás
2. Masch megy Nápolyba 20 m. euróért
(Ha Albiol volt 8, aki szinte semmit nem játszott akkor kérhetünk érte ennyit)
mascherano telejsen alkalmatlan nálunk busi helyére. nem értem minek írja mindenki ezt az opciót. nem nézitek a meccseket? mascherano kb annyira alkalmas a rövid passzos háromszögelő tilitolihoz mint én.
Kép
Lezárt