Cesc Fábregas

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Chino
Llegenda del Barça

2014.06.02. 16:38:59

Lehet, hogy könnyű több ezer km-ről osztani az észt, de ha eladják az a legnagyobb dilettantizmust igazolja a vezetőség részéről. Megújulásról beszélnek stb., meg, hogy a kritikus csapatrészeken forradalmi változások kellenek, hogy újra minmum top 3-as csapat legyünk, a vb előtt lezárni minden igazolást, erre mi történik. Hozunk 12 millióért egy csere(?)kapust, lesz..juk a védelmet, ami a legfontosabb lenne, elküldjük Alexist, most meg azt a játékost adnánk el, aki a jövő Barcajanak egyik alappillére lenne.
Most komolyan ki lenne alkalmasabb a jelenlegi lehetőségek közül? Koke, Rakitic? Vicc.
Az idei szezonban is csak a vak és gyengénlátó nem vette észre milyen kontraszt volt a játékunkban amikor Xavi vagy amikor Cesc volt a pályán. Két-három éve még lehetett azt mondani, hogy valamennyire érthető Xavi előtérbe helyezése, mert azért akkor a Maestro még azért villantott, de már idén közel sem volt kihagyhatatlan játékos, és ennél csak gyengébb lesz.

Azért azt sem lehetett könnyű elviselni, hogy mindenki látja mennyivel direktebb, agilisabb a támadójátékunk vele és mégis ő csücsül többet a padon. Mondjuk ebben Tatanak is nagy szerepe van. Nem igazán mert ilyen "újítást" bevezetni. Puyol már nem nagyon volt bevethető, kirakni a kezdőből a Kapitány utáni legnagyobb jelenlegi klubikont, aki eddig a sikerek egyik legfőbb kovácsa volt. Jövőre viszont már 35 éves lesz, még Lucho sem valószínű, hogy kezdőként számolna vele.

Lehet szídni Cesc-t, de lefelé sosem lógott ki a csapatból, amikor játszott a meccsek túlnyomó részében egyedül fel tudta pörgetni a játékot.
Lehet elfogultsággal vádolni, de ha szívem szerint kellene választani, egyértelműen Xavit választanám és nem is nagyon örültem amikor Cesc ide érkezett, de látom mi folyik a pályán.
Cesc azon kevés játékosok között van akire lehetne építeni a jövő Barca-ját.

Nem sok ilyen játékos van, aki ennyire lát a pályán és képes olyan passzokat kiosztani amik a régi Xavit idézik. Ráadásul megvan benne az ami például Iniben sem. Vezér típus a pályán, a képességeit pedig nem lehet elvitatni. Lehet itt Pogbazni, de ő kijelentette, hogy maradni akar, és a Juve is számít rá. Elhozni egy vagyon lenne brutális fizetéssel, olyan sokat pedig nem tett még le az asztalra, és nem hiszem, hogy pont hiányzik még LE-nek egy olyan játékos akinek változtatni kellene a viselkedésén, mert elég renitens. Ja, és pluszba versenyezhetünk a Reallal.

Mondjuk nem tudom mennyi valóságalapja van ezeknek a pletykáknak. Olyan pénzt nem is tudnánk akasztani, hála a fantasztikus szerződésnek. Van Gaal kijelentette, hogy neki nem kell, a Pool sem hiszem, hogy kinyögne annyit, főleg ha Suarezt is pótolni kellene majd. A Chelsea-ről most hallani először és még forrás sincs, még egy Mirrorra sem hivatkoztak.

Ha a vezetőség ezt meglépi személyesen mennék oda és bujtanám fel a sociokat, hogy durrantsanak oda Bartomeu-éknak.
Egy Kokeval biztos előrébb lennénk, főleg, hogy kb. 20 milliót vesztenénk a transzferrel.
Se a kh-kérdés, se a jobbhátvéd kérdés nincs lerendezve, erre pont azt a csapatrészt bontanák meg, amit talán a legkevésbé kellene. #-o

Persze, hogy becsapós a statisztika és nem ez alapján kell megítélni, viszont ez is már az X-edik, ami felé billenti a mérleg nyelvét. És akik arra hivatkoznak, hogy minden szubjektív vélemény, azoknak érdekes lehet.
Még egyszer mondom, hogy az én megítélésémben sem játszik szerepet, és nem is hiszem, hogy ezért írták volna. Inkább érdekességképp.
Forca Barca!!!!
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.06.02. 16:29:27

Sanama írta:Annyira vicces, hogy ha statisztikával próbálja valaki igazolni, hogy Fabregas jó, akkor az becsapós. Ha azt írja le valaki, hogy szerinte a játék képe alapján is jó, akkor személyes vélemény. Ha meg más nincs, akkor már előjön, hogy a statisztikája is azért volt jó, mert csatárt játszott. Végül kiderült, hogy nem azért, stb. Bármi van, valamit ki lehet találni, hogy miért nem jó :) :D
Ezek a rúgott gól-kapott gól statisztikák szinte semmit nem mutatnak. Ennyi erővel 2 másik játékost is össze lehetne vetni, mert nem ezen múlik. A játékosok egyéni teljesítménye nem mérhető a teljes csapat teljesítménye alapján. Másrészt pedig, ahogy előttem is írták, nagyon nem mindegy, hogy ki milyen meccsen, milyen állásnál, mennyire kiélezett szituban szállt be a játékba, illetve lett lecserélve. Ne egy Levante elleni ötödik gól legyen már a mérce egy Fabregas megítélésénél (ez volt az utolsó gólja a szezonban, még JANUÁRBAN!!!), hanem az évek óta tartó tavaszi betlijei, amik folyamatosan előjönnek és pont akkor, amikor leginkább élesedik a szezon és amikor leginkább szükség lenne 1-2 kulcsember villanására. Nálam továbbra is rejtély a srác. Ügyes dolgokra képes, ha van kedve focizni, de borzasztóan hullámvasút a teljesítménye, ami ezen a szinten, ennyi pénzért nem biztos, hogy elég.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.06.02. 16:04:47

Annyira vicces, hogy ha statisztikával próbálja valaki igazolni, hogy Fabregas jó, akkor az becsapós. Ha azt írja le valaki, hogy szerinte a játék képe alapján is jó, akkor személyes vélemény. Ha meg más nincs, akkor már előjön, hogy a statisztikája is azért volt jó, mert csatárt játszott. Végül kiderült, hogy nem azért, stb. Bármi van, valamit ki lehet találni, hogy miért nem jó :) :D
Pampalini
Jugador del Barça

2014.06.02. 15:59:02

S.Agüero írta:2013-2014

CSAK FABREGAS: 1514 perc - 52 rúgott gól - 11 kapott gól - 29,12 percenként egy rúgott gól - 137,64 percenként egy kapott gól - 90 percre levetítve: 3,09 - 0,65

CSAK XAVI: 1344 perc - 38 rúgott gól - 16 kapott gól - 35,37 percenként egy rúgott gól - 84 percenként egy kapott gól - 90 percre levetítve: 2,54 - 1,07

MINDKETTŐ: 2257 perc - 50 rúgott gól - 18 kapott gól - 45,14 percenként egy rúgott gól - 125,39 percenként egy kapott gól - 90 percre levetítve: 1,99 - 0,72

Vicc lesz, ha eladjuk.
Viszont, HA eladjuk, akkor legalább 50-et kapjunk érte. Helyettesének Pogba lenne a legjobb, bár Yaya/Koke/Silva hármasból, ha jön az egyik, akkor sem leszek annyira szomorú. Más nagyon szóba sem jöhet.

Remélem nem Xavit kell látnom jövőre a kezdőben... :roll:
azért a statisztika becsapós is tud lenni (nem mindegy, hogy milyen meccseken jönnek ezek az eredmények és persze csapatjáték, nem feltétlenül ezen az egy játékoson múlik), de ha Xavi lesz jövőre a kezdő, akkor hozni tudjuk az idei "eredményeket"...
MatyiG
Adminisztrátor

2014.06.02. 15:53:00

2013-2014

CSAK FABREGAS: 1514 perc - 52 rúgott gól - 11 kapott gól - 29,12 percenként egy rúgott gól - 137,64 percenként egy kapott gól - 90 percre levetítve: 3,09 - 0,65

CSAK XAVI: 1344 perc - 38 rúgott gól - 16 kapott gól - 35,37 percenként egy rúgott gól - 84 percenként egy kapott gól - 90 percre levetítve: 2,54 - 1,07

MINDKETTŐ: 2257 perc - 50 rúgott gól - 18 kapott gól - 45,14 percenként egy rúgott gól - 125,39 percenként egy kapott gól - 90 percre levetítve: 1,99 - 0,72

Vicc lesz, ha eladjuk.
Viszont, HA eladjuk, akkor legalább 50-et kapjunk érte. Helyettesének Pogba lenne a legjobb, bár Yaya/Koke/Silva hármasból, ha jön az egyik, akkor sem leszek annyira szomorú. Más nagyon szóba sem jöhet.

Remélem nem Xavit kell látnom jövőre a kezdőben... :roll:
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.06.02. 15:32:06

Teljesen ésszerűtlen döntés lenne elengedni.( ha ő akar menni, az más tészta, de ilyesmiről nem nagyon lehet hallani). Lehet, hogy sok pénzt kapnának érte, de pluszban még egy betöltésre váró lyukat is, amiből már így is van elég a csapatban. Miért akarnak még egyet? :roll:

Elnézve a vezetőség eddigi munkásságát, az is nagy feladat lesz, hogy megoldják a már meglévő gondokat még időben, nemhogy még plusz terheket is a nyakukba vegyenek. Tényleg nehéz ezt megérteni.

Nem engedném el, DE! Azt azért hozzátenném, hogy az elmúlt 3 évével én sem vagyok elégedett. Azt állítani, hogy nem kapott elég lehetőséget ezalatt a 3 év alatt, hogy teljesen kibontakozzon és hozzon egy konstans jó teljesítményt, nem igaz. Megkapta a lehetőséget igen sokszor voltak jó periódusai, de sosem lehetett érezni a folytonosságot. Sokan jönnek itt a gólpasszokkal stb, ami szép és jó, de még sincs az az érzésem, hogy nélkülözhetetlen lenne és továbbra sem tudom elképzelni őt, mint a Xavi utódját. Kivételes képességekkel rendelkezik(habár szerintem egyáltalán nem említhető egy lapon sem Xavival, sem Iniestával), de nem képes kiegyensúlyozottan teljesíteni, aminek talán mentális okai lehetnek.
Márpedig Xavit lehet kritizálni, hogy lassabb lett, kevesebb gyilkos passzt oszt ki és egyéb közkedvelt kritikák, de a karmesteri pozícióban(különösen nálunk) az egyik legfontosabb a kiegyensúlyozottság és a stabilitás, amellett persze, hogy a Maestro emellett még egy jó adag zsenialitásnak is a birtokában van.
Márpedig Cescben én ezt az eddig nálunk töltött időszaka alatt nem igazán véltem felfedezni.

Mindenesetre ahogy az elején is írtam, ennek ellenére teljesen egyértelmű, hogy nem szabadna eladni. Viszont a ideje lenne az említett hiányosságok terén javulni a következő szezonban, feltéve, ha marad.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.02. 15:11:11

Annak ellenére, hogy sokat kritizáltam, és nem vagyok elégedett az elmúlt 3 szezonjával, én sem értek egyet az ő eladásával. Ha valóban egy új Barcát akar a vezetőség jövőre, ahhoz szerintem elengedhetetlen lenne Xavi helyett egy új karmester a csapatba, erre pedig meg lehetet próbálni Cescet. Benne sem bízok igazán egyébként, de annál, hogy továbbra is Xavi határozza meg játékunkat, vagy idehozzunk vmi középszerű embert mindenképp többet érne.

Sajnos úgy néz ki, tényleg mindenkit elzavarnak, aki egy kis színt képes az utóbbi időkben már egyébként igencsak unalmas, sablonos, és kiszámítható játékunkba vinni. De nem baj, hátha elérjük jövőre a 80 százalékos labdabirtoklási átlagot, az is majdnem olyan jó mint gólokat lőni, meg meccseket nyerni. :mrgreen:
Pampalini
Jugador del Barça

2014.06.02. 15:05:54

Lionel85 írta:Én úgy gondolom, hogy amikor idejött, szárnyalt a csapat, ő kilógott lefelé a csapatból. Idén az egész csapat becsődölt, ő pedig nem azok között van, akik gyatra teljesítményt nyújtottak. Tehát se nem túl jó, se nem túl rossz. Mondhatni, hogy kiegyensúlyozott, hoz egy átlagot, de az tartós. Most megújul a keret, kérdés ez mennyire dobja fel, mi változik majd a játékában.
Szerintem is így van. Egyébként úgy gondolom, hogy ezt a szintet Rafinha is képes lehet megütni...
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.06.02. 14:46:46

Én őszintén szólva nem fogom siratni, HA távozik. Már annak idején sem pártoltam a leigazolását, mert nem éreztem azt, hogy annyi pluszt tudna nyújtani a csapatnak, mint amennyit fizettünk érte. Sajnos az élet nem a vezetőséget igazolta, kevés kivételtől eltekintve nem nyújtott maradandót a csapatban, ráadásul borzasztóan hullámzó volt a teljesítménye. Gyakorlatilag csak 2 konstansnak mondható jobb félszezonja volt, azon kívül semmi értékelhető. Ráadásul véleményem szerint azon pár ember közé tartozhat a csapaton belül, aki még Pep idejében megbonthatta a csapategységet (voltak erre utaló jelek bőségesen), amit azóta is görgetünk magunk előtt. Kétségtelenül egy nagyon jó játékos, de soha nem tartottam igazi vezéregyéniségnek, akire hosszú távon bátran rá merném bízni a csapat irányítását. Ráadásul hosszú évek alatt 3 edzőnek sem sikerült igazán jól beleillesztenie a csapat játékába, és ez szvsz egyértelműen jelzi, hogy nem feltétlenül illik ő ide. Senki sem pótolhatatlan, mint ahogy Cesc sem. Sokkal nagyobb kaliberű játékosok távozását is túlélte a klub, őt is túléli majd.
geridoss
Director del Fútbol

2014.06.02. 14:33:08

...

Kép

"Az 'El Mundo Deportivo' értesülései szerint Cesc Fábregas hamarosan a Chelsea játékosa lehet.
A katalán 'Sport' csak arról ír, hogy a londoni kék-fehérek és a Manchester City a fő esélyesek a katalán játékos megszerzésére, míg a madridi 'Marca' úgy értesült, hogy Arséne Wenger úgy döntött, nem igazolja le korábbi játékosát, mert keretében tudhatja Özilt és Cazorlát.
Továbbá a Liverpool és a Manchester United is a kérők között található.
A játékos a és a klub várhatóan rövid időn belül döntenek az ajánlatokról."
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Sanama
Llegenda del Barça

2014.06.02. 13:23:32

Nem tudom, egyszerűen nem értem...Ha tényleg eladják, akkor a legnagyobb lúzerek, mint sportszakmailag, mind mindenhogy. És nem csak azért, mert most Fabregast eladják.
Hanem akkor azért, mert többek között tavaly Thiago azért IS távozott, mert ugye Fabregas is előtte volt a sorban.

Gyönyörű lenne, ha 1év alatt eladnák azt a 2 embert, amelyik 2 emberből állhatott volna a középpálya alapja éveken át
Másrészt az sem értem, hogy miért kell eladni? Ha eladják, egy embert úgyis kell hozni a közppályára, mert a Xavi Ini Rafinha S.Roberto elég vékonyka lesz...(Busit nem ide veszem). És akkor kit hoznak? Előre mondom, hogy ráfizetéses lesz, ha olyan szintű játékos jön helyette, mint ő maga.
Ha meg nem jön helyette valaki, akkor nagyon király lesz, hogy az árából jön 1 védő, de akkor meg a középpálya lesz vékony. Akárhogy is nézem, Iniesta is már 30 éves, fiatalabb ő sem lesz. Rafinha még tapasztalatlan, S.Robertot meg felejtsük már el, kb. minden középpályáunk nem kívánatos tulajdonságaival rendelkezik.
Összegezve, ha eladják és nem hoznak helyette senkit hiba, ha meg hoznak, olyan stílust, aki ennyire kéne ide, nem tudnak, mert Vidal/Pogba(?),Rakitic nem megoldás, Koke meg jó-jó, de szerintem nem ebbe a csapatba.

Ahelyett, hogy pénzt szereznének a Pedro/Sanchez egyikéből, meg eladnák az olyan töltelék embereket, mint Tello,Afellay, Song(nem szidom, mert bírom, de játékpercei alapján töltelék).
Na mindegy, szerintem óriási hibát követ el a vezetőség, ha eladják.

És sajnos árulkodó az, hogy Fabregas Londonban járt, pedig úgy tudom nem volt semmi reklámforgatás, vagy ilyesmi.

ui: és amúgy megértem, ha lelép... 3, de 2 évig biztos, hogy nyalták a se..ét, hogy jaj gyere már haza, nagyon kellenél ebbe a csapatba, meg a jövő Barcájába. Emlékezzetek, hogy a VB után Puyol még egy Barca mezt is ráhúzott az ünneplés alatt. Aztán végre férfiasan megmondta, hogy oké, most már haza akar jönni. Erre 3 év alatt nem adták meg neki a lehetőséget rendesen, és most meg őt akarják elődlegesen eladni. :)
Chino
Llegenda del Barça

2014.06.01. 15:14:52

Castiel írta:Nem a link volt a baj, hanem pl a jelző, h mik leszünk, ha eladjuk... m.

értem, lehetett volna balfékeknek is érteni! :) mindegy többet nem akarok offolni! :)
http://arsenalfan.hu/hirek/2014/05/31/s" target="_blank ... bregastol/
akkor még egyszer linkelek! :) (bár az előbb írták, h Bartomeu lenyilatkozta hogy Cesc marad)
Pedig igaz. Nem is tudom miért csodálkoznak egyesek, ismerve a mi igazoláspolitikánkat.

Én sem igazán értem ezt a nagy Fabregas-ellenességet. Palesz nagyon jól eltalált néhány dolgot. Például a Keita dolgot is.
Piqué is célkeresztben folyton. Van is alapja, de elindult a fórumon, hogy egész szezonban egy nulla volt, viszont arról senki nem beszél, hogy az utóbbi meccsein milyen teljesítményt hozott le. De lehetne sorolni napestig az ilyen dolgokat. Ugyanolyan közhelyek már ezek, mint hogy Busquets, a legnagyobb színész a világon. Régóta nem lehet már ezt mondani róla, de az emberek sokszor nem gondolkoznak.

Koke-val pedig miért lennénk előbbre, mint Fabregassal? Játékintelligánciában, passzpontosságban veri Koket. Sokkal inkább érzi azokat a passzsávokat, lyukakat ahol helyzetbe lehet hozni a támadókat. Amellett direktebb a játéka. (Ebben például nagyon különbözik Xavitól.) Most pedig jön az újabb közhely. Kokenak jobb a testfelépítése, igazi ütközőember. Hoppá! Alacsonyabb és könnyebb is Cesc-nél. De ha valaki elkezdte, menjünk utána. (Arról nem beszélve, hogy 20-30 milliót vesztenénk egy ilyen cserével, ami nagyon hiányozna máshonnan)

És rendben van, hogy a statisztika nem minden, de lássuk már be Xavi összesen 2(!!!) darab gólpasszt osztott ki szemben a 13-al. És akkor reális, hogy Xavi játszik helyette? A támadójátékot pedig ahányszor beállt sszinte mindig felrázta.
Aki pedig azt mondja, hogy itt van mióta és nem tudja kiszorítani Xavit. Tata vagy Roura kitette volna a csapat kapitányát, (Puyol után) a jelenlegi legnagyobb klubikont!? De még Tito is kapott volna a szurkolóktól rendesen.
Vagy ki jöjjön? Gündögan? Volt egy igazán jó szezonja, egy éve labdába se rúgott. Pogba? Jobban ütközik, de a pályán közel sem lát olyan jól, visszasírnák azokat a passzokat amikre ő képtelen lenne.
Forca Barca!!!!
Castiel
Capitá del Barça

2014.06.01. 14:14:59

Nem a link volt a baj, hanem pl a jelző, h mik leszünk, ha eladjuk... m.

értem, lehetett volna balfékeknek is érteni! :) mindegy többet nem akarok offolni! :)
http://arsenalfan.hu/hirek/2014/05/31/s ... bregastol/" target="_blank
akkor még egyszer linkelek! :) (bár az előbb írták, h Bartomeu lenyilatkozta hogy Cesc marad)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Sanama
Llegenda del Barça

2014.06.01. 12:29:28

Ha Cruyff lennék, valami ilyesmit mondanék:
"Azok, akiknél egyáltalán felmerül Fabregas távozása, egyszerűen idióták. "

De nem vagyok, úgyhogy csak ennyit mondok:
Legjobb statisztikái vannak a középpályán, legtöbb gólja(?), a játék vele az esetek 75%-ban látványosan feljavul/jobb.
Adjuk el, Vidal jobb lesz

Egy rossz szezon után valakit szidni kell, ez egyértelmű, Xavi szidása meg valahol április elején kiment a divatból, Iniesta meg szimpatikus, úgyhogy maradt az áruló, megosztó Fabregas, ez teljesen egyértelmű. De attól még a fától kéne látni az erdőt.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.06.01. 11:05:16

Feast4 a Barca Igazolások 2013-2014 topicban írta írta: Fabregas távozásának pedig a hangjai egyre inkább erősödnek. A stadionban ki az akit kifujjogott a közönség? Én nem mondom, hogy Fabre rossz játékos nagyon örültem anno amikor megvettük, de ahogy múltak az évek egyre jobban az látszott, hogy nem kellene ide. ÁLL A PÁLYÁN ÉS BAMBÁN NÉZ! Három éve volt rá, hogy beilleszkedjen, vagy hogy Xavit kiszorítsa. Három éve. Ez marha sok idő a semmire. És az öregedő Xavi ha pályán van vagy a 27 éves Fabregas semmi változás nincs hiába magyarázzuk bele, hogy így vagy úgy jobb.

Sokkal értelmesebb lenne, ha van egy épkézlább játékosunk aki erős gyorsan mozog és pontosan passzol. Én nem a középpálya kicserélésére gondolok, de egy Pogba, egy Vidal, egy Koke, vagy egy Gündogan jobb megoldás lenne mint ő. Mindegyikük jól passzol erőteljesebb és agilisebb mint ő. Fabregas legnagyobb baja az agilitás teljes hiánya. Egy madridista barátom szokta mondani az classicokon "De jó Fabregas játszik megint csak 10-en vagyok!" És igaz! Három edző keze alatt volt eddig Rourával négy. És senkinél sem vált be. És Xavi mondta, hogy ő kibe látja a saját utódját. Arra felé kéne kaparászni.

Elhiszem, hogy szereted meg véded, nekem is szimpatikus, de a szimpátiát félre kell tenni. Ahogy néztem a hozzászólásaid igazából a Fabregas kérdést leszámítva szinte mindenben egyet értünk. De Ha ő rá akarjuk bízni a jövő Barcáját szerintem rossz évek jönnek. De cáfoljon rám megkövetem!
Először is bocs a dupláért, bár eltelt pár nap köztük, úgyhogy gondolom így nem gáz.. :)

Másodszor áthoztam inkább ide, mert nem feltétlenül az igazolásokról szól. Remélem nem gáz. Nem feltétlenül neked szól ez, hanem az egész Cesc témának. És előre szólok, hogy hosszú lesz - még tegnap kezdtem írni, csak lusta voltam befejezni :D -, remélem azért lesz aki elolvassa.

Még egyszer utoljára megpróbálom leírni az egészről a véleményem, most jól kifejtem, aztán hagyom a témát már, én is unom folyton ugyan azokat szajkózni. Az első részhez igazából nem tudok már mit mondani.. De komolyan nem tudom hogy nem tűnt fel az utolsó meccseken a kontraszt aközött amikor Xavi játszott, és amikor Cesc beállt. Felemlegetem 100-adszor is a Villarreal elleni meccset, beállt, és percekkel később az ő hathatós közreműködésével rögtön gólt szereztünk. Aztán a végén konkrétan gólpasszt is adott. És nem egy ilyen volt tavasszal - is. Ez komolyan nem tudom hogy lehet bemagyarázás.. Sok embernél az a baj, hogy eldöntötték, hogy "Cesc nélkül jobb lesz a középpálya", és bármi értelmes megmozdulása van, az fölött olyan könnyen átsiklanak, hogy az már félelmetes - példa erre, amikor valaki olyat ír,hogy egy rangadón se mutatott semmit évek óta.. De ami rosszat csinál, azt persze minden egyes alkalommal kiemelnek. Enyhe kettős mércét érzek itt.. Ugyan ilyen az is, amikor valaki leírja így a szezon végeztével, hogy "celeb Pique egész évben rossz volt".. Van egy berögződés, amit elkezd valaki mondani a fórumon, ráharap a nép - ami akkor még igaz is természetesen, általában nem jogtalanul kapják a kritikát a játékosok -, aztán azt már az adott játékos a büdös életben nem mossa le magáról, mindegy ha utána sokkal jobban teljesít - vagy csak évek alatt ha valahogy sikerül neki. Ilyen ez a "Cesc alibizik tavasszal" szöveg is. Idén több meccsen is az ő passzai jelentették a különbséget - tavasszal IS -, de ez valahogy mindig feledésbe merül.

Az álla pályán és bambán néz résszel sem értek egyet. Semmivel nem védekezik kevesebbet, mint a csapat 80%-a. Jelenleg éppen ez a bajunk, hogy nem tudunk "egy emberként" védekezni. A középpályán ki az, aki komolyabb mezőnymunkát végez hátrafelé? Ini? Xavi? Még Busquets sem mostanában, pedig elvileg neki elsősorban ez lenne a feladata.. De ezért is Fabregast találja meg a nép általában. Az Atletico elleni utolsó meccsen ő is kúszott mászott ugyan úgy, mint a többiek. Védekezésben sosem lóg ki negatívan lefelé a csapatból, mindig az átlaggal "mozog". Anno Xavi és Ini sem arról voltak híresek, hogy mint egy pitbull, úgy űzték-hajtották az ellenfelet, mégis tudtunk védekezni..

A Xavit nem sikerült kiszorítani részt hagynám is, aki nem akarja észrevenni, hogy mindegy milyen jó volt Cesc ősszel, mégse ő kapta meg a bizalmat utána sem, az ne vegye észre akkor. Legalább el lehet mondani, hogy "3 éve itt van, mégse tud kiszorítani egy öreg Xavit", plusz egy érv az eladása mellett.. Tökmindegy, hogy mik a körülmények..

Ha meg lenne egy Pogbánk, vagy Vidalunk, akkor fizikálisan valóban jobb lenne a középpálya, de ez vajon nem menne a támadásaink rovására? Hol tudnak ők olyan labdákat adni, mint Cesc? (Meccsenként többet is, mert amúgy 5 meccsenként kb ők is adnak eszméletlen labdákat, de ide az kevés.) Most, hogy rossz a csapatvédekezés, elhiszem, hogy mindenki ilyen típusú játékost akar, de ha LE összekapná a csapatot, és ez újra működne, akkor egy olyan passzkirályt hiányolnátok, mint amilyen Xavi volt anno. És jelenleg Cesc játéka áll ilyen téren legközelebb a Maestroéhoz, nem tudnék nála jobban passzoló - nagyobb labdákat adó - irányítót mondani, főleg olyat, aki még megszerezhető is lenne. Vidal meg Pogba pedig végképp nem ilyenek, mindketten nagyon ügyes játékosok, de Cesc ilyen téren fölöttük áll egy szinttel - Koke is ugyan ez a kategória. És ezt nem azért mondom, mert kedvelem Fabregast, ha Bakó Pista tudna ilyen labdákat adni, akkor ő mellett kardoskodnék ennyire. De képes lennék lekaparni a falat, amikor szóba jön, hogy eladhatjuk, mert a legtehetségesebb irányító itt csücsül a padunkon évek óta, mi meg képtelenek vagyunk megadni neki azt a szerepet amiért idehoztuk, mert egyik edzőnek sincs töke Xavit letenni a padra - még Pep is megmondta, hogy nem lenne szíve tőle elvenni a karmesteri pálcát. Amúgy halkan megjegyezném, hogy amikor itt volt Keita, akkor majdnem mindenki őt adta volna el - köztük én is, bár amikor vkp lett végre akkor megbékéltem vele -, most pedig pont egy ilyen típusú játékos után megy a sírás.. Sose az a jó ami van. :roll:

Itt meg elértünk oda, hogy véleményem szerint nem azon múlna a csapat sikere, hogy Vidal támad le, vagy Cesc. Vagy az egész csapatot sikerül rendbe szedni ilyen téren, vagy jöhet ide még maga Yaya is, akkor se javulnánk kellő mértékben. Ha az egész csapat úgy letámadna mint régen, akkor elég lenne Fabregas is. Anno a Xavi-Ini páros is hasznos tudott lenni védekezés terén, mert nem azzal szereztünk labdát, hogy leütköztük az ellenfelet, hanem azzal, hogy hibára kényszerítettük őket - javarészt. De egy olyan állapotban levő csapatban, mint az idei, ezt képtelenség kivitelezni. Szezon elején még sokszor sikerült - első bajnoki pl, (ahol Cesc is tanár volt) -, de a végére fejben is meg fizikálisan is elfáradtunk. Remélhetőleg ezt jövőre LE orvosolni fogja, és akkor Pogbák nélkül is lényegesen javul(hat)na a védekezésünk.. Persze tényleg jó lenne egy olyan ember, mint Keita volt anno - Bobnak végig igaza volt.. :D -, mert van amikor tényleg jól jön ha van aki képes "pusztítani". De ha hosszútávon a kezdőben is ilyen játékos lenne az egyik támadó középpályásunk, az már a játékunk rovására menne. Ami most még biztos nem sokakat zavarna, de ha a játékunk az Atelticoéra vagy a Realéra hajazna a szezon 2/3-ában, akkor már menne a fanyalgás - legalábbis sokan állítják,hogy nem lennének büszkék a csapatra, ha úgy játszana mint a Real.

Meg amúgy valaki írja már le nekem, hogy mitől lenne jobb a támadójátékunk, ha Koke vagy Vidal játszana Cesc/Xavi helyett? Mert az igaz, hogy ők sem passzolnak rosszul, de ilyen téren azért nem ütik meg a mi karmestereink szintjét. És így is az volt itt sokak szerint a fő probléma, hogy impotens a középpálya.. Ha jönne egy olyan ember, aki annyira se jó a háromszögelésekben, és kiugratásokban - betömörült védelmekkel szemben, nem kontrázás közben amikor szabad a fél pálya -, mint a mi triónk, akkor szerintetek mit javulnánk? Biztos jobban menne a gyors labdajáratás.. A távoli lövéseket meg ilyeneket nehogy leírja valaki, mert itt még Ibra se lődözött 30m-ekről, pedig tudjuk ő mire képes. Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Vidal-Koke-Pogba vonal támogatói - Gündogant direkt hagyom ki, szegény srác 1 éve sérült már, nem tudom mi lesz vele, de remélem sikerül felépülnie, mert benne én is sokat láttam anno - szerint a játék mely elemében tudnának ők a támadásokhoz hozzátenni olyat, amire Cesc nem képes? Miben javulna velük a csapat előrejátéka?
u.i.: A Koke dologohoz meg annyit fűznék hozzá, hogy pár éve Puyi azt mondta, hogy Ramosból lehetne az utódja, akkor most adjuk el Bartrát és Piquet, és igazoljuk le őt..? :roll:

Azt se értem amúgy, hogy miért a támadó középpályás posztjára akartok ilyen típusú játékosokat? Miért nem a védekező középpályásnak kéne, egy végig robotoló, ütközni képes gladiátornak lennie? Valaki ezt is legyen szíves fejtse már ki nekem. (Tudom, hogy Busi posztja sokkal komplexebb, és egy "pitbullt" csak úgy nem lehet a helyére berakni, mert az a játékunk rovására menne. De akkor azok szerint az emberek szerint, akik Fabregast ilyenre akarják lecserélni, azok szerint a támadó középpályás poszt nálunk nem ilyen? Simán megoldódna minden, ha egy Koke futkosna Cesc helyén fel-alá?)

Na mindegy, nem írok már inkább nagyon, ezt se hiszem, hogy sokan végigolvassák. De igazából az zavar Fabregassal kapcsolatban, hogy mennyire alá van becsülve. Ő is olyan, mint a már fentebb említett Keita. Miután elmenne, és jönne mondjuk Vidal helyette, akkor vennék itt sokan észre az igazi erényeit. És én is tudom, hogy jelenleg nem tökéletes a játéka.. De nem olyanok a hibái, amiket egy jó edző ne tudna kiküszöbölni. Viszont olyan tehetség van a srácban, mint kb senki másban Európa szerte. Már láthattuk, hogy milyen amikor kihozzák belőle a maximumot - Arsenal -, és örülnék, hogyha jövőre nálunk mutatná meg, hogy milyen az igazi Fabregas, és nem egy másik csapatban bizonyítani a világnak, hogy hiba volt elengedni.

Na de be is fejezem, így is túl sok lett már, nem tudom hányan vállalkoznak arra, hogy végigolvassák.. :lol:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.05.27. 12:38:08

tatesz1990 a 'Barcelona Igazolások 2013-20014' topicban írta: Cesc: Nagyon remélem, hogy megint csak kacsa, hogy távozhat. Ő az egyik személyes kedvencem, és nem hiszem, hogy ne tudna tartósan jól játszani, ha hagyják. Szinte minden meccsén, ahol kezdett lecserélték. (Iniestát vagy Xavit miért nem?)
Na emiatt most gyorsan megnéztem, mert bennem is mindig az van, hogy Cescet folyton lecserélik. Fabregas 55 meccsből 16-ot játszott végig és 15-ször nem a középpályán volt - plusz még volt olyan többször is amikor meccs közben került előrébb, de arról nincs adat -, Ini 52-ből 28-at és ebből 8-szor nem a középpályán volt, Xavi pedig 47 meccsből 24-en maradt végig a pályán, és mind a 47 meccsén irányítót játszott - trasnfermarkt-ról vannak az adatok, nem tudom mennyire pontosak. Ami még durva, hogy Fabregas 0db Bl meccset játszott végig.. :roll:

Csak érdekességképp betettem, hátha más is kíváncsi volt ezekre. A Cesc ügyről meg nem is akarok már írni, elmondtam már milliószor mit gondolok, plusz Andris tökéletesen leírta 1 hsz-el alattam.
Andris
Adminisztrátor

2014.05.24. 11:51:18

Nem az itt a kérdés, hogy megváltotta-e a világot. Egész egyszerűen nézzünk körbe európában, és láthatjuk hogy nincsenek nála különösebben jobb képességű középpályások, sehol.

Xavinak és Iniestának is igen komoly szürke évei voltak néha, de amikor épp nem, mindenki láthatta hogy ők olyat tudnak, amit szinte senki más. Fabregasnak minden adottsága megvan.
Egyébiránt, sok hiányosság mellett szerintem ő szolgáltatta idén az igazán (csak a csapatból) kiemelkedőt. Még Iniestának is csak a második féléve volt igazán jó, Fabregas kisebb hullámvölgyekkel szinte folyamatosan hozzátette a magáét. Toronymagasan gólpassz király lett a csapatban, góljai is voltak bőven, és láttuk hogy hány elképesztő labdát osztott ki, amiből sajnos nem lett gól.

Gondoljunk bele, Eto'o óta nem találunk még egy rohadt csatárt se, aki úgy teljesítene ahogy igazán szeretnénk. Most akkor tényleg Xavi pótlását akarjuk majd jól megoldani? Fabregas toronymagasan a legjobb sanszunk. LE remélem meghajtja majd őt, hogy jobb ereje és sebessége legyen kicsit, és nem lesz itt semmi gond.

Egyszerűen fel nem foghatom, hogy kerülhet átadólistára, még ha csak feltételesen is. Ez is jelzi az ostoba Zubizarreta totális inkompetenciáját, amit mostmár jó pár éve szívunk. Elkeserítő.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
djtrack
Capitá del Barça

2014.05.24. 10:53:56

nagy divat lett szidni ezt a szerencsétlent,amikor alig játszott a saját posztján.
Ha ott tartunk Xavinak az oldalpasszaival aztán sokra megyünk....
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.05.24. 09:32:40

Én úgy gondolom, hogy amikor idejött, szárnyalt a csapat, ő kilógott lefelé a csapatból. Idén az egész csapat becsődölt, ő pedig nem azok között van, akik gyatra teljesítményt nyújtottak. Tehát se nem túl jó, se nem túl rossz. Mondhatni, hogy kiegyensúlyozott, hoz egy átlagot, de az tartós. Most megújul a keret, kérdés ez mennyire dobja fel, mi változik majd a játékában.
Kép
Kép
Kép
diagonal
Jugador d'estrella

2014.05.24. 01:16:32

Rivaldo11 írta:Nálam az "érinthetetlen"csoportba lenne. Egyértelmű, hogy meg kell kapnia a karmesteri pálcát, osztom azokat a véleményeket, amelyek szerint posztján játszva nem okozott csalódást, és az egyik legjobb volt.
Ha eladjuk, újabb gondot generálunk magunknak.
Három szezon óta van a Barcánál és akárki akármit mond, a világot nem váltotta meg itt eddig. Mindegy hogy miért, azért mert nem olyan poszton játszik ahol kellene, azért mert nyomasztja hogy olyan zsenik mellett kellett volna bizonyítania mint Xavi, Iniesta meg Messi vagy csak szimplán azért mert nem elég jó, de a tény az tény, mindenki többet vár tőle úgy gondolom.
Ezzel együtt én sem adnám el, mert ha valamikor akkor most eljöhet az ő ideje, Xavi alighanem kiesik, érkezik Enrique akitől ő is új lendületet kaphat, neki is új korszak kezdődik. Meglátjuk mire jut majd, én el tudom képzelni, hogy egy új játékrendszerben, több új játékossal az oldalán és saját szerepkörében végre lehozza azt a teljesítményt amiért anno idehozták.
Capon
Llegenda del Barça

2014.05.22. 21:00:02

pep71 írta:Milliomosra csak annyit, hogy amikor idejött, beleegyezett abba, hogy kevesebb legyen a fizetése(tudom, hogy nem hal éhen..), az Arsenalnál ő volt a kapitány, imádták a szurkolók, itt meg kifüytülik, meg mindenki őt szidja. Fabregas azt hiszem, hogy 4M -t keres, Neymar pedig a többszörösét..
Az Arsenalban kapitány volt, gondolom nem véletlenül, ezért nem hiszem, hogy pont ő lenne az aki tesz az egészre...
Ez most nem tudom mennyire vág a témába, mert a "pénzéhséget" nem soroltam fel negatívumként. Még csak hasonlót sem mondtam, nem is céloztam rá.
Ha szerepel mondjuk az éjszaka szó a írásomban azzal még nem a nappalt kritizálom.
Nagyon szimpatikus lépés volt tőle anno, hogy kevesebb pénzért vállalta a játékot csak hogy itt játszhasson.
De azt azért remélem nem hiszed, hogy nem emelték a fizetését 3 év után!? Ha jól emlékszem már akkor is úgy volt a szerződésében, hogy az első vagy a második évig annyi a fizetése aztán emelkedik, ha nem így volt majd kijavítotok. Na de perpill ez nem is vág a témába.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
pep71
Entrenador del Barça

2014.05.22. 20:39:36

Game90 írta:
Capon írta:Valahogy az az érzésem, hogy ő hozta az öltözőbe ezt a nyegle, trendi teszek mindenre milliomos vagyok hozzáállást.
Ez most komoly? :-s
:mrgreen:

Amúgy szegény gyereket mostanában nagyobb divat szidni, mint Pedro-t/Sánchez-t.
Milliomosra csak annyit, hogy amikor idejött, beleegyezett abba, hogy kevesebb legyen a fizetése(tudom, hogy nem hal éhen..), az Arsenalnál ő volt a kapitány, imádták a szurkolók, itt meg kifüytülik, meg mindenki őt szidja. Fabregas azt hiszem, hogy 4M -t keres, Neymar pedig a többszörösét..
Az Arsenalban kapitány volt, gondolom nem véletlenül, ezért nem hiszem, hogy pont ő lenne az aki tesz az egészre...
Capon
Llegenda del Barça

2014.05.22. 20:20:53

Game90 írta:
Capon írta:Valahogy az az érzésem, hogy ő hozta az öltözőbe ezt a nyegle, trendi teszek mindenre milliomos vagyok hozzáállást.

Ha az előtte meg az utána lévő rész is hozzáolvasod, akkor kicsit árnyaltabb, nem ennyire lesarkított a dolog, és szerintem értelmezhetőbb is, hogy mire gondoltam. És nem úgy néz ki mint ha a sátánt látnám benne :D

pl. Alexisre gondoltam amikor azt írtam, hogy érdekes őt(Fabregast) hamarább kikezdte a közönség, Alexis ha kihagy minden ajtó ablak helyzetet a nézők akkor is skandálják a nevét, Fabregast meg talán már első szezonban kikezdték. Én ezt mégis csak a hozzáállásbeli különbségre tudom visszavezetni, hogy sokan velem együtt úgy érzik nem ad bele mindent.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Jester
Barça B

2014.05.22. 20:13:17

Az lenne a legjobb ha egy 4-2-3-1-es rendszerben visszatérhetne a valódi posztjára, oda ahol felfigyelt rá a világ. Persze ez csak az én elképzelésem, tuti, hogy nem ez lesz :D
100% pure awesomeness
PCsabi
aka Game90

2014.05.22. 20:06:31

A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Lezárt