Feast4 a Barca Igazolások 2013-2014 topicban írta írta:
Fabregas távozásának pedig a hangjai egyre inkább erősödnek. A stadionban ki az akit kifujjogott a közönség? Én nem mondom, hogy Fabre rossz játékos nagyon örültem anno amikor megvettük, de ahogy múltak az évek egyre jobban az látszott, hogy nem kellene ide. ÁLL A PÁLYÁN ÉS BAMBÁN NÉZ! Három éve volt rá, hogy beilleszkedjen, vagy hogy Xavit kiszorítsa. Három éve. Ez marha sok idő a semmire. És az öregedő Xavi ha pályán van vagy a 27 éves Fabregas semmi változás nincs hiába magyarázzuk bele, hogy így vagy úgy jobb.
Sokkal értelmesebb lenne, ha van egy épkézlább játékosunk aki erős gyorsan mozog és pontosan passzol. Én nem a középpálya kicserélésére gondolok, de egy Pogba, egy Vidal, egy Koke, vagy egy Gündogan jobb megoldás lenne mint ő. Mindegyikük jól passzol erőteljesebb és agilisebb mint ő. Fabregas legnagyobb baja az agilitás teljes hiánya. Egy madridista barátom szokta mondani az classicokon "De jó Fabregas játszik megint csak 10-en vagyok!" És igaz! Három edző keze alatt volt eddig Rourával négy. És senkinél sem vált be. És Xavi mondta, hogy ő kibe látja a saját utódját. Arra felé kéne kaparászni.
Elhiszem, hogy szereted meg véded, nekem is szimpatikus, de a szimpátiát félre kell tenni. Ahogy néztem a hozzászólásaid igazából a Fabregas kérdést leszámítva szinte mindenben egyet értünk. De Ha ő rá akarjuk bízni a jövő Barcáját szerintem rossz évek jönnek. De cáfoljon rám megkövetem!
Először is bocs a dupláért, bár eltelt pár nap köztük, úgyhogy gondolom így nem gáz..
Másodszor áthoztam inkább ide, mert nem feltétlenül az igazolásokról szól. Remélem nem gáz. Nem feltétlenül neked szól ez, hanem az egész Cesc témának. És előre szólok, hogy hosszú lesz - még tegnap kezdtem írni, csak lusta voltam befejezni

-, remélem azért lesz aki elolvassa.
Még egyszer utoljára megpróbálom leírni az egészről a véleményem, most jól kifejtem, aztán hagyom a témát már, én is unom folyton ugyan azokat szajkózni. Az első részhez igazából nem tudok már mit mondani.. De komolyan nem tudom hogy nem tűnt fel az utolsó meccseken a kontraszt aközött amikor Xavi játszott, és amikor Cesc beállt. Felemlegetem 100-adszor is a Villarreal elleni meccset, beállt, és percekkel később az ő hathatós közreműködésével rögtön gólt szereztünk. Aztán a végén konkrétan gólpasszt is adott. És nem egy ilyen volt tavasszal - is. Ez komolyan nem tudom hogy lehet bemagyarázás.. Sok embernél az a baj, hogy eldöntötték, hogy "Cesc nélkül jobb lesz a középpálya", és bármi értelmes megmozdulása van, az fölött olyan könnyen átsiklanak, hogy az már félelmetes - példa erre, amikor valaki olyat ír,hogy egy rangadón se mutatott semmit évek óta.. De ami rosszat csinál, azt persze minden egyes alkalommal kiemelnek. Enyhe kettős mércét érzek itt.. Ugyan ilyen az is, amikor valaki leírja így a szezon végeztével, hogy "celeb Pique egész évben rossz volt".. Van egy berögződés, amit elkezd valaki mondani a fórumon, ráharap a nép - ami akkor még igaz is természetesen, általában nem jogtalanul kapják a kritikát a játékosok -, aztán azt már az adott játékos a büdös életben nem mossa le magáról, mindegy ha utána sokkal jobban teljesít - vagy csak évek alatt ha valahogy sikerül neki. Ilyen ez a "Cesc alibizik tavasszal" szöveg is. Idén több meccsen is az ő passzai jelentették a különbséget - tavasszal IS -, de ez valahogy mindig feledésbe merül.
Az álla pályán és bambán néz résszel sem értek egyet. Semmivel nem védekezik kevesebbet, mint a csapat 80%-a. Jelenleg éppen ez a bajunk, hogy nem tudunk "egy emberként" védekezni. A középpályán ki az, aki komolyabb mezőnymunkát végez hátrafelé? Ini? Xavi? Még Busquets sem mostanában, pedig elvileg neki elsősorban ez lenne a feladata.. De ezért is Fabregast találja meg a nép általában. Az Atletico elleni utolsó meccsen ő is kúszott mászott ugyan úgy, mint a többiek. Védekezésben sosem lóg ki negatívan lefelé a csapatból, mindig az átlaggal "mozog". Anno Xavi és Ini sem arról voltak híresek, hogy mint egy pitbull, úgy űzték-hajtották az ellenfelet, mégis tudtunk védekezni..
A Xavit nem sikerült kiszorítani részt hagynám is, aki nem akarja észrevenni, hogy mindegy milyen jó volt Cesc ősszel, mégse ő kapta meg a bizalmat utána sem, az ne vegye észre akkor. Legalább el lehet mondani, hogy "3 éve itt van, mégse tud kiszorítani egy öreg Xavit", plusz egy érv az eladása mellett.. Tökmindegy, hogy mik a körülmények..
Ha meg lenne egy Pogbánk, vagy Vidalunk, akkor fizikálisan valóban jobb lenne a középpálya, de ez vajon nem menne a támadásaink rovására? Hol tudnak ők olyan labdákat adni, mint Cesc? (Meccsenként többet is, mert amúgy 5 meccsenként kb ők is adnak eszméletlen labdákat, de ide az kevés.) Most, hogy rossz a csapatvédekezés, elhiszem, hogy mindenki ilyen típusú játékost akar, de ha LE összekapná a csapatot, és ez újra működne, akkor egy olyan passzkirályt hiányolnátok, mint amilyen Xavi volt anno. És jelenleg Cesc játéka áll ilyen téren legközelebb a Maestroéhoz, nem tudnék nála jobban passzoló - nagyobb labdákat adó - irányítót mondani, főleg olyat, aki még megszerezhető is lenne. Vidal meg Pogba pedig végképp nem ilyenek, mindketten nagyon ügyes játékosok, de Cesc ilyen téren fölöttük áll egy szinttel - Koke is ugyan ez a kategória. És ezt nem azért mondom, mert kedvelem Fabregast, ha Bakó Pista tudna ilyen labdákat adni, akkor ő mellett kardoskodnék ennyire. De képes lennék lekaparni a falat, amikor szóba jön, hogy eladhatjuk, mert a legtehetségesebb irányító itt csücsül a padunkon évek óta, mi meg képtelenek vagyunk megadni neki azt a szerepet amiért idehoztuk, mert egyik edzőnek sincs töke Xavit letenni a padra - még Pep is megmondta, hogy nem lenne szíve tőle elvenni a karmesteri pálcát. Amúgy halkan megjegyezném, hogy amikor itt volt Keita, akkor majdnem mindenki őt adta volna el - köztük én is, bár amikor vkp lett végre akkor megbékéltem vele -, most pedig pont egy ilyen típusú játékos után megy a sírás.. Sose az a jó ami van.
Itt meg elértünk oda, hogy véleményem szerint nem azon múlna a csapat sikere, hogy Vidal támad le, vagy Cesc. Vagy az egész csapatot sikerül rendbe szedni ilyen téren, vagy jöhet ide még maga Yaya is, akkor se javulnánk kellő mértékben. Ha az egész csapat úgy letámadna mint régen, akkor elég lenne Fabregas is. Anno a Xavi-Ini páros is hasznos tudott lenni védekezés terén, mert nem azzal szereztünk labdát, hogy leütköztük az ellenfelet, hanem azzal, hogy hibára kényszerítettük őket - javarészt. De egy olyan állapotban levő csapatban, mint az idei, ezt képtelenség kivitelezni. Szezon elején még sokszor sikerült - első bajnoki pl, (ahol Cesc is tanár volt) -, de a végére fejben is meg fizikálisan is elfáradtunk. Remélhetőleg ezt jövőre LE orvosolni fogja, és akkor Pogbák nélkül is lényegesen javul(hat)na a védekezésünk.. Persze tényleg jó lenne egy olyan ember, mint Keita volt anno - Bobnak végig igaza volt..

-, mert van amikor tényleg jól jön ha van aki képes "pusztítani". De ha hosszútávon a kezdőben is ilyen játékos lenne az egyik támadó középpályásunk, az már a játékunk rovására menne. Ami most még biztos nem sokakat zavarna, de ha a játékunk az Atelticoéra vagy a Realéra hajazna a szezon 2/3-ában, akkor már menne a fanyalgás - legalábbis sokan állítják,hogy nem lennének büszkék a csapatra, ha úgy játszana mint a Real.
Meg amúgy valaki írja már le nekem, hogy mitől lenne jobb a támadójátékunk, ha Koke vagy Vidal játszana Cesc/Xavi helyett? Mert az igaz, hogy ők sem passzolnak rosszul, de ilyen téren azért nem ütik meg a mi karmestereink szintjét. És így is az volt itt sokak szerint a fő probléma, hogy impotens a középpálya.. Ha jönne egy olyan ember, aki annyira se jó a háromszögelésekben, és kiugratásokban - betömörült védelmekkel szemben, nem kontrázás közben amikor szabad a fél pálya -, mint a mi triónk, akkor szerintetek mit javulnánk? Biztos jobban menne a gyors labdajáratás.. A távoli lövéseket meg ilyeneket nehogy leírja valaki, mert itt még Ibra se lődözött 30m-ekről, pedig tudjuk ő mire képes. Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Vidal-Koke-Pogba vonal támogatói - Gündogant direkt hagyom ki, szegény srác 1 éve sérült már, nem tudom mi lesz vele, de remélem sikerül felépülnie, mert benne én is sokat láttam anno - szerint a játék mely elemében tudnának ők a támadásokhoz hozzátenni olyat, amire Cesc nem képes? Miben javulna velük a csapat előrejátéka?
u.i.: A Koke dologohoz meg annyit fűznék hozzá, hogy pár éve Puyi azt mondta, hogy Ramosból lehetne az utódja, akkor most adjuk el Bartrát és Piquet, és igazoljuk le őt..?
Azt se értem amúgy, hogy miért a támadó középpályás posztjára akartok ilyen típusú játékosokat? Miért nem a védekező középpályásnak kéne, egy végig robotoló, ütközni képes gladiátornak lennie? Valaki ezt is legyen szíves fejtse már ki nekem. (Tudom, hogy Busi posztja sokkal komplexebb, és egy "pitbullt" csak úgy nem lehet a helyére berakni, mert az a játékunk rovására menne. De akkor azok szerint az emberek szerint, akik Fabregast ilyenre akarják lecserélni, azok szerint a támadó középpályás poszt nálunk nem ilyen? Simán megoldódna minden, ha egy Koke futkosna Cesc helyén fel-alá?)
Na mindegy, nem írok már inkább nagyon, ezt se hiszem, hogy sokan végigolvassák. De igazából az zavar Fabregassal kapcsolatban, hogy mennyire alá van becsülve. Ő is olyan, mint a már fentebb említett Keita. Miután elmenne, és jönne mondjuk Vidal helyette, akkor vennék itt sokan észre az igazi erényeit. És én is tudom, hogy jelenleg nem tökéletes a játéka.. De nem olyanok a hibái, amiket egy jó edző ne tudna kiküszöbölni. Viszont olyan tehetség van a srácban, mint kb senki másban Európa szerte. Már láthattuk, hogy milyen amikor kihozzák belőle a maximumot - Arsenal -, és örülnék, hogyha jövőre nálunk mutatná meg, hogy milyen az igazi Fabregas, és nem egy másik csapatban bizonyítani a világnak, hogy hiba volt elengedni.
Na de be is fejezem, így is túl sok lett már, nem tudom hányan vállalkoznak arra, hogy végigolvassák..