Nem várok sokat ettől a VB-től. A sztárok nagy része sérült, sérüléssel bajlódik, kifacsart. Izgalmas meccsek biztosan lesznek, de színvonal nem hiszem. Legalábbis ami a támadó focit illeti. A spanyoloknál és a németeknél van talán a legtöbb technikás, támadó szellemű játékos, úgy, hogy a védelmük sem nevetséges (mint mondjuk az argentinoknál, bár náluk a kp is az). A brazilok mellett egyedül a hazai pálya szól. Ennyire gyenge és "európai" brazil válogatottat én már nagyon régen nem láttam, mint az utóbbi években. Neymar-t leszámítva nincs olyan játékosuk, akitől váratlan, szép megoldásokat lehetne várni, talán még Oscar vagy a két szélső hátvéd, Alves és Marcelo. De egy brazil válogatotthoz képest ez nagyon de nagyon halvány névsor. 2010-ben is hasonló volt a kép.... Hol van már a 2006-os Ronaldinho,Ronaldo, Kaká támadótrió olyan nevekkel kiegészítve, mint Zé Roberto, Juninho, Robinho vagy Adriano (korábbi ineteres, aki akkor még jól játszott).... vagy a 2002-es Ronaldinho,Ronaldo,Rivaldo, Denílson négyes...
Lehet az én marhaságom, de úgy érzem kicsit, hogy a fociban egyre kevesebb lesz az igazán jó játékos, akik JÁTSZANAK és egyre több a felturbózott futógép, atléta. Nem jó ez.