Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.21. 12:00:06

Nehéz eset ez a "melyik korban volt jobb a foci" eszmecsere. Valahol mindenkinek van igazsága.
Daffynak például igazat adok abban, hogy a CR-Messi féle kettős a média által túl van sztárolva.
Régen is voltak ilyen jó játékosok, ne menjünk túl messzire, ott van például Zidane, hogy ne vádoljon senki elfogultsággal.
Nála jobb játékost keveset láttam, komplex játékos volt teljes mértékben.
Talán egy ember, aki nála még jobb volt azokból akiket láthattam: Maradona.
Messi nyerhet VB-t, még 8 aranylabdát is, sosem fog felérni arra a szintre, amit az az egyszerű pali képviselt a fociban. Ő jóformán egyedül volt vezére annak az argentin csapatnak, akik VB-t nyertek, ott ő vitte a hátán a csapatot. Ha mai hasonlatot akarnék mondani, kicsit sántít az eredményességben, nagyjából Suarezt mondhatnám az urukkal, csak ők sosem lesznek VB győztesek.

A braziloknak is színtelen-szagtalan csapata van erre a VB-re. A 2002-es csapat mind minőségben, mind játékban felette áll. Ettől még nyerhetnek persze VB-t. Ott van például a 94-es győztes csapat, ahol a játék szintén hasonló volt, teljesen az eredményre mentek rá, a brazil közvéleménynek nem is tetszett az a csapat, hiába nyertek VB-t. Ott pedig játszott egy Romario, Bebeto páros is.

Összegzésként szerintem annyi, hogy minden kornak megvannak a maga klasszisai, kedvelhető játékosai, a régiek azért vannak előnyben, mert rálátása van az embernek a teljes pályafutására, még a mostaniaknak csak egy részét látjuk egyenlőre.

Ráadásul az idő mindent megszépít közhely is igaz. :wink:
daffy
Madridista

2014.06.21. 11:42:49

barcalaci84 írta: ennek másik oka mondjuk CR és MESSI...nem nagyon volt példa arra h egyidőben két ilyen zseni is ennyire kiemelkedjen hosszú éveken át a mezőnyből...
Mert jobb volt a mezőny. Ronaldinho-Zidane. Csak mellettük volt egy Ronaldo,egy Vieira,Maldini és lehetne sorolni. Cr és Messi messze nem akkora sztárok,csak akik nem látták a korábbi idők fociját,nekik ők a jelen kor Maradonái. + a mai média akkorát dob rajtuk,hogy hihetetlen.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2014.06.21. 11:22:47

crixus írta:
barcalaci84 írta:....
Én nem arra gondoltam, hogy az alábbi csapatok 2002-ben űrfocit játszottak. Sőt. Azonban minőségileg sokkal jobb kerettel rendelkeztek, mint a mostaniak nagy része, a németeket és a spanyolokat kivéve.

Azért ha megnézed.... a brazil csapat borzasztóan gyenge, ha a támadó szellemű játékosaikat nézzük. Neymar az egyetlen, aki igazán klasszis, talán még Oscar.
A Franciáknál akármilyen eredményesek is, Benzema aki talán klasszis támadó, a többi csatár messze van ettől, a középpályán is inkább robotoló, erőteljes játékosok vannak jelen.
Az olaszoknál Balotelli-n kívül az 1000 éves Pirlo az, aki veszélyes tud lenni... tegnap is kijött ez nagyon jól.
A portugáloknál a 2000-es évek elején Figo volt akkora játékos, mint most CR. A probléma ott kezdődik, hogy amíg Figo mellett volt egy Rui Costa, Conceicao, Nuno Gomes, addig CR egyedül van.
Az argentin középpálya teljesen lyukas, hiába a jó(neves) csatársor, mögöttük egy "kényszermegoldás" Di Maria játszik. Nem mondom, hogy nem jöhet be, de azért az elég durva, hogy Argentina ne tudjon felmutatni egyetlen épkézláb támadó kp-t.
És folytathatnám még a sort.

Nyilván minden VB-n van "meglepetés", olyanok esnek ki, akire előzetesen nem számított az ember, stb. Ilyen szempontból izgalmas a VB. Minőségi támadófocit viszont eddig talán csak a németek, esetleg a hollandok mutattak.

Figo-t nagyon jó játékosnak tartottam (kedvencem volt míg nálunk volt) , de CR azért abból a válogatottból is kiemelkedne...
de a lényeg szerintem az h ugyanúgy megvannak a nagyon jó játékosok, keretek most is...
de a változnak a dolgok, változik az h melyik nemzet épp milyen erős kerettel rendelkezik...
a brazilok gyengébbek mint a 2002-es (elsősorban elől), de például a hollandok akkor kint se voltak pl a vb-n , most meg a vb-n is jók illetve már 4 éve is döntőztek...
a spanyolok bár most kiestek , de jóval erősebb keretük van , volt az utóbbi 6 évben mint bármikor történelmük során...
ez az angol csapat is kiesett pedig szerintem nem is játszottak olyan rosszul , akár meglepetés csapat is lehetett volna belőlük, a 2002-es csapatukat nem is érzem annyival minőségibbnek...
az argentinok tovább fognak menetelni mint a 2002-es, támadósoruk nevekben még félelmetesebb mint 2002-ben (a többi akkor is átlagos volt inkább), hisz van egy Messijük aki a csodára is képes lehet like Maradona 86-ban...
németek jóval erősebbek , nevekben is jobbnak tűnnek mint 2002-ben ...
olaszoknál egy ideje nem olyan jó a garnitúra...
Uruguay nak nagyon jó kis kerete van (lehet a csoportból se mennek tovább mondjuk)
Belgáknak is igen jó nevű játékosai vannak

lényeg ami lényeg most is fel lehet sorolni hasonló sztárokat mint akkor...sőt most talán mégtöbb válogatottnál vannak jól csengő nevek... (Svédek Ibrával pl ki se jutottak)

egy kicsit úgy érzem h a múlt egy kicsit megszépül sokaknál és a mostani sztárokat lekicsinylik...
ennek másik oka mondjuk CR és MESSI...nem nagyon volt példa arra h egyidőben két ilyen zseni is ennyire kiemelkedjen hosszú éveken át a mezőnyből...a mezőny szimpla sztárjai kb hasonlóak szerintem...csak ez a 2 játékos évek óta tartó teljesítménye kicsit ledegradálja a mai kor sztárjait...

a meccsek pedig mind színvonalban , mind érdekességben sokkal jobbak mint pl 2002-ben...
sokkal kevésbé követem már a focit mint akkor , de most valahogy jobban lekötnek ezek a meccsek...ott rengeteg mecceel büntetni lehetett ha végig kellett volna nézni...pl szerintem jóval védekezőbb szellemű és óvatosabb csapatok voltak...

az idő nálad, nálatok nagyon megszépíti azt a kort, meg gondolom fiatalok voltatok még és lelkesebbek...:)

de maga játék sokkal színtelenebb szagtalanabb volt az átlag meccseken...
Sanama
Llegenda del Barça

2014.06.21. 11:06:29

crixus írta:Szerintem nagyon kétoldalú ez a VB. Egyrészt izgalmas és gólgazdag, másrészt viszont a futball színvonala (szerintem) messze elmarad attól, ami miatt az ember leül a tv elé. Ez lehet kicsit ellentmondásosan hangzik, de szerintem nem az.
Én a 2000-es évek elején kezdtem futballt nézni.
Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a braziloknál, Henry-Zidane-Trezeguet hármas a franciáknál, Morientes-Raúl-Mendieta-Lucho négyes a spanyoloknál, Figo-Rui Costa- Nuno Gomes hármas a portugáloknál, Ballack-Frings-Klose a németeknél, Crespo-Aimar-Verón-Batistuta az argentinoknál, Owen-Scholes-Beckham az angoloknál, Del Piero-Totti-Inzaghi-Vieri négyes az olaszoknál. És ez csak 2002, ahol a hollandok nem is voltak... és lehet, hogy ki is hagytam valakiket.
Persze, okoztak csalódást páran, de minőségi futball volt, jóval kevesebb sérülttel, mint most.

És itt jön az, ami miatt olyen az idei VB amilyen.
1. A kisebb csapatok jobban felzárkóztak a nagyokhoz, a kicsik is tudnak csapatmunkával jó eredményt, gólokat elérni.
2. A "nagyok" játékoskeretei meggyengítettek egyrészt a sok sérülten szereplő, frissen felépült, vagy épp sérülés miatt be sem került játékos miatt.
3. Szerintem jelen pillanatban jóval kevesebb az igazán jó játékos a világelitben, mint 6-8 évvel korábban. Több az atletikus futógép, kisebb technikai képzettséggel. De a "cselgépek", "labdaművészek" nagyon de nagyon kevesen vannak.
4. a 2. és 3. pont miatt a legtöbb csapat "játssza" a focit, nem "táncolja". Még az olyan hagyományosan technikás futballt játszó csapatok is, mint Brazília vagy Portugália. Jönnek is sorban a gyengébb eredmények, meglepetések.

Persze még nagyon az elején vagyunk a tornának, de nagy elvárásaim nincsenek, továbbra is legyenek izgalmasak a meccsek és nyerjen aki jobban játszik.
Nekem is hasonló érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Egy meccs nem volt eddig, amit teljesen végignéztem volna. Hiába van sok gól, egyszerűen nem köt le, és nagyon csalóka is, attól hogy sok a gól, a játék még nem feltétlenül jó,stb.

Amúgy meg nyilván hozzájön az is, hogy a kiscsapatok az ilyen világversenyeken jobbak tudnak lenni, hogy a nagyok ki vannak zsigerelve már júniusra, és úgy kell őket összedrótozni a vb-re, lásd Diego Costa, CR, Suarez,stb.

Majd a kieséses szakaszra leszek kiváncsi, mennyivel fognak változni a meccsek, akár mind hangulatban, mind pedig taktikailag.
crixus
Entrenador del Barça

2014.06.21. 10:42:22

barcalaci84 írta:....
Én nem arra gondoltam, hogy az alábbi csapatok 2002-ben űrfocit játszottak. Sőt. Azonban minőségileg sokkal jobb kerettel rendelkeztek, mint a mostaniak nagy része, a németeket és a spanyolokat kivéve.

Azért ha megnézed.... a brazil csapat borzasztóan gyenge, ha a támadó szellemű játékosaikat nézzük. Neymar az egyetlen, aki igazán klasszis, talán még Oscar.
A Franciáknál akármilyen eredményesek is, Benzema aki talán klasszis támadó, a többi csatár messze van ettől, a középpályán is inkább robotoló, erőteljes játékosok vannak jelen.
Az olaszoknál Balotelli-n kívül az 1000 éves Pirlo az, aki veszélyes tud lenni... tegnap is kijött ez nagyon jól.
A portugáloknál a 2000-es évek elején Figo volt akkora játékos, mint most CR. A probléma ott kezdődik, hogy amíg Figo mellett volt egy Rui Costa, Conceicao, Nuno Gomes, addig CR egyedül van.
Az argentin középpálya teljesen lyukas, hiába a jó(neves) csatársor, mögöttük egy "kényszermegoldás" Di Maria játszik. Nem mondom, hogy nem jöhet be, de azért az elég durva, hogy Argentina ne tudjon felmutatni egyetlen épkézláb támadó kp-t.
És folytathatnám még a sort.

Nyilván minden VB-n van "meglepetés", olyanok esnek ki, akire előzetesen nem számított az ember, stb. Ilyen szempontból izgalmas a VB. Minőségi támadófocit viszont eddig talán csak a németek, esetleg a hollandok mutattak.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2014.06.21. 07:23:25

crixus írta:Szerintem nagyon kétoldalú ez a VB. Egyrészt izgalmas és gólgazdag, másrészt viszont a futball színvonala (szerintem) messze elmarad attól, ami miatt az ember leül a tv elé. Ez lehet kicsit ellentmondásosan hangzik, de szerintem nem az.
Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a braziloknál, Henry-Zidane-Trezeguet hármas a franciáknál, Morientes-Raúl-Mendieta-Lucho négyes a spanyoloknál, Figo-Rui Costa- Nuno Gomes hármas a portugáloknál, Ballack-Frings-Klose a németeknél, Crespo-Aimar-Verón-Batistuta az argentinoknál, Owen-Scholes-Beckham az angoloknál, Del Piero-Totti-Inzaghi-Vieri négyes az olaszoknál. És ez csak 2002, ahol a hollandok nem is voltak... és lehet, hogy ki is hagytam valakiket.
Persze, okoztak csalódást páran, de minőségi futball volt, jóval kevesebb sérülttel, mint most.

1. A kisebb csapatok jobban felzárkóztak a nagyokhoz, a kicsik is tudnak csapatmunkával jó eredményt, gólokat elérni.
2. A "nagyok" játékoskeretei meggyengítettek egyrészt a sok sérülten szereplő, frissen felépült, vagy épp sérülés miatt be sem került játékos miatt.
3. Szerintem jelen pillanatban jóval kevesebb az igazán jó játékos a világelitben, mint 6-8 évvel korábban. Több az atletikus futógép, kisebb technikai képzettséggel. De a "cselgépek", "labdaművészek" nagyon de nagyon kevesen vannak.
4. a 2. és 3. pont miatt a legtöbb csapat "játssza" a focit, nem "táncolja". Még az olyan hagyományosan technikás futballt játszó csapatok is, mint Brazília vagy Portugália. Jönnek is sorban a gyengébb eredmények, meglepetések.

Persze még nagyon az elején vagyunk a tornának, de nagy elvárásaim nincsenek, továbbra is legyenek izgalmasak a meccsek és nyerjen aki jobban játszik.
Szerintem nincs igazad...2002-ben is írhatott volna egy hasonló posztot valaki fanyalogva az általad felsorolt neveken...
Hol van már Völler,Klinsmann,Matthaus a németeknél, a Hollandoknál Rijkaard, Van Basten,Gullit,

a mostani és 2002-es összevetésben pl írtad a nagy francia csapatot, annak mostani megfelelője a spanyol csapat akik szintén minden poszton iszonyat erősek nevekben és pár korszakos zseni is van köztük...az a francia csapat bár nevekben jó volt , de akkor a 0 rugott góljukkal és játékukkal minden volt csak nem látványos...
a spanyol nevek akiket említettél bár tényleg jó kis játékosok voltak, de pl Raúl se alátványosságró volt híres ahogy a az említett angol játékosok sem...Inzaghiról sem a művész jut eszembe...
a brazilok behúzták és tényleg jó kis csapat volt, első meccsükön mégis szenvedtek a törökök ellen és a törököktől emlékszek Robi Carlos ellen egy hatalmas cselre....
a 2002-es német válogatottnál akik ezüst érmesek lettek, ez a mostnai német válogatott még nevekben is sokkal erősebbnek tűnik nekem illetve játékban meg ég és föld, mert a németek pont most vannak a "játszó futtball" korszakukban
a portugáloknál is vicc h Nuno Gomes -t egy ilyen névsorba beleírtad:) akkor, meg most se volt igazicsatáruk...CR pedig hihetetlenül jó játékos most is , de akkoriban is kiemelkedő lett volna ebben biztos vagyok , sőt...
Argentinok: szép a névsor amit írtál , ők nem jutottak tovább akkor a csoportkörön:)
most van Messi, Aguero,Di Maria(Tevez a keretbe s fért..) és Messi is nem az általad említett nevekhez hasonlítják hanem Maradonahoz...

Angoloknál van : Rooney,Gerrard és a Sterling gyerekből is nagy strár lesz ...é
Most van Uruguay akik nagyon nagy nevekkel rendelkeznek, hollandoknál is ott vannak a sztárok a fiatalítás mellett stb...

Szerintem nagyon jó idáig a VB...alig van unalmas meccs, míg pl 2002-ben is jó párral vallatni lehetett volna,azót a a VB-ken meg még többön...
sok gól , meglepetések, fordítások stb mi kell még?
most hirtelen nem is jut eszembe olyan VB amelyiknek a csoportkörben nem lett volna sokkal több színtelen -szagtalan tapogatózósabb meccs...
illetve furcsa ezt kimondani de 2002-ben nagyon durván színészkedtek a játékosok, ami most meglepően kevés....
ez a VB nálam eddig a 1998-assal vetekedik látványosságban izgalmakban stb...
crixus
Entrenador del Barça

2014.06.21. 00:35:29

ferninho írta:
crixus írta: Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a németeknél,
hát igen... hozzájuk képest ilyen Khedirák meg Özilek és Götzék elég kevesek... :(

:mrgreen:
:lol: látszik, hogy fél 1 elmúlt és az éjféli meccs nem elég jó ahhoz, hogy ne aludjak el.
ferninho
Madridista

2014.06.21. 00:24:27

crixus írta: Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a németeknél,
hát igen... hozzájuk képest ilyen Khedirák meg Özilek és Götzék elég kevesek... :(

:mrgreen:
madridista
crixus
Entrenador del Barça

2014.06.21. 00:20:18

Szerintem nagyon kétoldalú ez a VB. Egyrészt izgalmas és gólgazdag, másrészt viszont a futball színvonala (szerintem) messze elmarad attól, ami miatt az ember leül a tv elé. Ez lehet kicsit ellentmondásosan hangzik, de szerintem nem az.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára crixus 2014.06.21. 00:34:19-kor.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.20. 23:05:54

Nem szimpatizálok ezzel a francia csapattal, de eddig elég jól tolják, igaz jó ellenfeleket is kaptak hozzá. De legalább van idejük felpörögni.

Meglepően sok gól van eddig. Azt hittem majd megy a bunker ezerrel és csak héba-hóba látunk gólt. Erre kellemes meglepetés eddig a torna!

Mit szólnátok hozzá, ha a csoportkörök befejezése után játszanák egy kis játékot. Mindenki levezetné, hogy szerinte hogy alakul tovább a VB. Tehát a nyolcad-döntőktől egészen a végéig. Akár még pontozhatjuk is, hogy érdekesebb legyen. Hm? :)
Boixos1981
Barça B

2014.06.20. 23:02:40

Rumig írta:Elég jó kis helyszín ez a Salvador, valami biztos van ott a levegőben. :)
Eddig 3 meccs (esp-ned, ger-por, sui-fra) 17 gól. :D Na majd a bosnyák-irán lerontja az átlagot :mrgreen:
Az meg 4-4 lesz :D
Visca el Barca y visca Catalunya, llibertat Boixos Nois!!!
Boixos1981
Barça B

2014.06.20. 22:55:36

ferninho írta:nagyon jól játszanak a franciák, nem csak eredményesen, hanem látványosan is =D>

kivették Ribéryt és Nasrit, meg lehet nézni a különbséget a támadójátékban... igazi csapatmunka megy ott elől.

bár most azért 2t benyeltek a végére a franciák.

spori azért alkotott :lol: 87. percben találta meg a lapjait, majd kb Benzema gólja közben lefőjja a meccset :lol:

Hát ja, a bíró ma egy kicsit mellette volt a dolgoknak.
Visca el Barca y visca Catalunya, llibertat Boixos Nois!!!
Subinho
Director del Fútbol

2014.06.20. 22:55:12

Hogy lehet így lefújni a meccset??? Komolyan, elvette Benzema gólját. Hihetetlen, ilyet még nem is láttam... :o
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.20. 22:54:44

nem rossz ez a svájci válogatott sem, simán továbbmennek másodikként.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ferninho
Madridista

2014.06.20. 22:47:44

nagyon jól játszanak a franciák, nem csak eredményesen, hanem látványosan is =D>

kivették Ribéryt és Nasrit, meg lehet nézni a különbséget a támadójátékban... igazi csapatmunka megy ott elől.

bár most azért 2t benyeltek a végére a franciák.

spori azért alkotott :lol: 87. percben találta meg a lapjait, majd kb Benzema gólja közben lefőjja a meccset :lol: nagyon akarják azt a Müller gólkirályi címet :P
madridista
Rumig
Entrenador del Barça

2014.06.20. 22:46:03

Elég jó kis helyszín ez a Salvador, valami biztos van ott a levegőben. :)
Eddig 3 meccs (esp-ned, ger-por, sui-fra) 17 gól. :D Na majd a bosnyák-irán lerontja az átlagot :mrgreen:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Subinho
Director del Fútbol

2014.06.20. 22:45:05

Ez a vb már jobb, mint a 4 évvel ezelőtti! :-) Bár a du. Olasz meccs a 2010-es vb szintet idézte... :-) Ennyi gólt... :O
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.06.20. 22:28:57

Benzema elég szépen termel, csak maradjon is így vagy 3 hétig még.
Sokat várok a franciáktól és eddig mindkét meccsen jól is teljesítenek, félő kicsit, hogy mikor majd jönnek az egyenes kiesés csaták, akkor elfogynak, de remélhetőleg nem így lesz. Allez les bleus

A guillotine lecsapott Svájcra, ott az ötödik is.
Kép
Kép
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.20. 22:19:32

Alcantara írta:Kommentátor: "Shaqiri akit az Alpok Messije néven is hívnak"! #-o
Hát igen, mondhatjuk, hogy a kommentátorok is a magyar foci szintjén vannak. Élvezetesebb lenne, szerintem ha mondjuk Hajdú B. vagy Méhes Gábor közvetítené.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.20. 22:12:27

Kommentátor: "Shaqiri akit az Alpok Messije néven is hívnak"! #-o
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.06.20. 21:57:36

A Touré testvérek elhagyták Braziliát az öccsük halála miatt. :(
Valószínű, hogy már nem lépnek pályára a VB-n, de hivatalos infó még nincs a csapattól.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.20. 21:53:11

Várható volt a gall parádé. Matuidi játékát nagyon kedvelem, egy igazi labdarúgó, szívvel-lélekkel hajt a pályán, de technikailag is a legjobbak között van (bármikor lenne helye nálam a Barcában). Valbuenánál jobb támadóközéppályást nem is kívánhatna Deschamps, de kitesz magáért az egész csapat, szépen fociznak!
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.06.20. 21:48:28

Hogy én hogy rühellem ezeket a ...franciákat... :lol: Ennél antipatikusabb csapatot nem lehet találni sem.
Remélem max a 8 között eljön a búcsú számukra is.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.20. 21:42:38

Az a szomorú, hogy szerintem Svájc így is továbbjuthat.
Szegényeket nagyon utálom a portugálokkal együtt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.06.20. 21:41:04

Na a tökmag is betalált, csak el ne lőjék a gallok az összes puskaport. Svájc jobbhátvédje nem Dani Alves??? :D Második gólt kapják onnan.
Kép
Kép
Kép
Lezárt