Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Mert jobb volt a mezőny. Ronaldinho-Zidane. Csak mellettük volt egy Ronaldo,egy Vieira,Maldini és lehetne sorolni. Cr és Messi messze nem akkora sztárok,csak akik nem látták a korábbi idők fociját,nekik ők a jelen kor Maradonái. + a mai média akkorát dob rajtuk,hogy hihetetlen.barcalaci84 írta: ennek másik oka mondjuk CR és MESSI...nem nagyon volt példa arra h egyidőben két ilyen zseni is ennyire kiemelkedjen hosszú éveken át a mezőnyből...
crixus írta:Én nem arra gondoltam, hogy az alábbi csapatok 2002-ben űrfocit játszottak. Sőt. Azonban minőségileg sokkal jobb kerettel rendelkeztek, mint a mostaniak nagy része, a németeket és a spanyolokat kivéve.barcalaci84 írta:....
Azért ha megnézed.... a brazil csapat borzasztóan gyenge, ha a támadó szellemű játékosaikat nézzük. Neymar az egyetlen, aki igazán klasszis, talán még Oscar.
A Franciáknál akármilyen eredményesek is, Benzema aki talán klasszis támadó, a többi csatár messze van ettől, a középpályán is inkább robotoló, erőteljes játékosok vannak jelen.
Az olaszoknál Balotelli-n kívül az 1000 éves Pirlo az, aki veszélyes tud lenni... tegnap is kijött ez nagyon jól.
A portugáloknál a 2000-es évek elején Figo volt akkora játékos, mint most CR. A probléma ott kezdődik, hogy amíg Figo mellett volt egy Rui Costa, Conceicao, Nuno Gomes, addig CR egyedül van.
Az argentin középpálya teljesen lyukas, hiába a jó(neves) csatársor, mögöttük egy "kényszermegoldás" Di Maria játszik. Nem mondom, hogy nem jöhet be, de azért az elég durva, hogy Argentina ne tudjon felmutatni egyetlen épkézláb támadó kp-t.
És folytathatnám még a sort.
Nyilván minden VB-n van "meglepetés", olyanok esnek ki, akire előzetesen nem számított az ember, stb. Ilyen szempontból izgalmas a VB. Minőségi támadófocit viszont eddig talán csak a németek, esetleg a hollandok mutattak.
Nekem is hasonló érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Egy meccs nem volt eddig, amit teljesen végignéztem volna. Hiába van sok gól, egyszerűen nem köt le, és nagyon csalóka is, attól hogy sok a gól, a játék még nem feltétlenül jó,stb.crixus írta:Szerintem nagyon kétoldalú ez a VB. Egyrészt izgalmas és gólgazdag, másrészt viszont a futball színvonala (szerintem) messze elmarad attól, ami miatt az ember leül a tv elé. Ez lehet kicsit ellentmondásosan hangzik, de szerintem nem az.
Én a 2000-es évek elején kezdtem futballt nézni.
Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a braziloknál, Henry-Zidane-Trezeguet hármas a franciáknál, Morientes-Raúl-Mendieta-Lucho négyes a spanyoloknál, Figo-Rui Costa- Nuno Gomes hármas a portugáloknál, Ballack-Frings-Klose a németeknél, Crespo-Aimar-Verón-Batistuta az argentinoknál, Owen-Scholes-Beckham az angoloknál, Del Piero-Totti-Inzaghi-Vieri négyes az olaszoknál. És ez csak 2002, ahol a hollandok nem is voltak... és lehet, hogy ki is hagytam valakiket.
Persze, okoztak csalódást páran, de minőségi futball volt, jóval kevesebb sérülttel, mint most.
És itt jön az, ami miatt olyen az idei VB amilyen.
1. A kisebb csapatok jobban felzárkóztak a nagyokhoz, a kicsik is tudnak csapatmunkával jó eredményt, gólokat elérni.
2. A "nagyok" játékoskeretei meggyengítettek egyrészt a sok sérülten szereplő, frissen felépült, vagy épp sérülés miatt be sem került játékos miatt.
3. Szerintem jelen pillanatban jóval kevesebb az igazán jó játékos a világelitben, mint 6-8 évvel korábban. Több az atletikus futógép, kisebb technikai képzettséggel. De a "cselgépek", "labdaművészek" nagyon de nagyon kevesen vannak.
4. a 2. és 3. pont miatt a legtöbb csapat "játssza" a focit, nem "táncolja". Még az olyan hagyományosan technikás futballt játszó csapatok is, mint Brazília vagy Portugália. Jönnek is sorban a gyengébb eredmények, meglepetések.
Persze még nagyon az elején vagyunk a tornának, de nagy elvárásaim nincsenek, továbbra is legyenek izgalmasak a meccsek és nyerjen aki jobban játszik.
Én nem arra gondoltam, hogy az alábbi csapatok 2002-ben űrfocit játszottak. Sőt. Azonban minőségileg sokkal jobb kerettel rendelkeztek, mint a mostaniak nagy része, a németeket és a spanyolokat kivéve.barcalaci84 írta:....
Szerintem nincs igazad...2002-ben is írhatott volna egy hasonló posztot valaki fanyalogva az általad felsorolt neveken...crixus írta:Szerintem nagyon kétoldalú ez a VB. Egyrészt izgalmas és gólgazdag, másrészt viszont a futball színvonala (szerintem) messze elmarad attól, ami miatt az ember leül a tv elé. Ez lehet kicsit ellentmondásosan hangzik, de szerintem nem az.
Én a 2000-es évek elején kezdtem futballt nézni.
Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a braziloknál, Henry-Zidane-Trezeguet hármas a franciáknál, Morientes-Raúl-Mendieta-Lucho négyes a spanyoloknál, Figo-Rui Costa- Nuno Gomes hármas a portugáloknál, Ballack-Frings-Klose a németeknél, Crespo-Aimar-Verón-Batistuta az argentinoknál, Owen-Scholes-Beckham az angoloknál, Del Piero-Totti-Inzaghi-Vieri négyes az olaszoknál. És ez csak 2002, ahol a hollandok nem is voltak... és lehet, hogy ki is hagytam valakiket.
Persze, okoztak csalódást páran, de minőségi futball volt, jóval kevesebb sérülttel, mint most.
És itt jön az, ami miatt olyen az idei VB amilyen.
1. A kisebb csapatok jobban felzárkóztak a nagyokhoz, a kicsik is tudnak csapatmunkával jó eredményt, gólokat elérni.
2. A "nagyok" játékoskeretei meggyengítettek egyrészt a sok sérülten szereplő, frissen felépült, vagy épp sérülés miatt be sem került játékos miatt.
3. Szerintem jelen pillanatban jóval kevesebb az igazán jó játékos a világelitben, mint 6-8 évvel korábban. Több az atletikus futógép, kisebb technikai képzettséggel. De a "cselgépek", "labdaművészek" nagyon de nagyon kevesen vannak.
4. a 2. és 3. pont miatt a legtöbb csapat "játssza" a focit, nem "táncolja". Még az olyan hagyományosan technikás futballt játszó csapatok is, mint Brazília vagy Portugália. Jönnek is sorban a gyengébb eredmények, meglepetések.
Persze még nagyon az elején vagyunk a tornának, de nagy elvárásaim nincsenek, továbbra is legyenek izgalmasak a meccsek és nyerjen aki jobban játszik.
ferninho írta:hát igen... hozzájuk képest ilyen Khedirák meg Özilek és Götzék elég kevesek...crixus írta: Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a németeknél,![]()
hát igen... hozzájuk képest ilyen Khedirák meg Özilek és Götzék elég kevesek...crixus írta: Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a németeknél,
Az meg 4-4 leszRumig írta:Elég jó kis helyszín ez a Salvador, valami biztos van ott a levegőben.![]()
Eddig 3 meccs (esp-ned, ger-por, sui-fra) 17 gól.Na majd a bosnyák-irán lerontja az átlagot
ferninho írta:nagyon jól játszanak a franciák, nem csak eredményesen, hanem látványosan is![]()
kivették Ribéryt és Nasrit, meg lehet nézni a különbséget a támadójátékban... igazi csapatmunka megy ott elől.
bár most azért 2t benyeltek a végére a franciák.
spori azért alkotott87. percben találta meg a lapjait, majd kb Benzema gólja közben lefőjja a meccset
Hát igen, mondhatjuk, hogy a kommentátorok is a magyar foci szintjén vannak. Élvezetesebb lenne, szerintem ha mondjuk Hajdú B. vagy Méhes Gábor közvetítené.Alcantara írta:Kommentátor: "Shaqiri akit az Alpok Messije néven is hívnak"!