crixus írta:Szerintem nagyon kétoldalú ez a VB. Egyrészt izgalmas és gólgazdag, másrészt viszont a futball színvonala (szerintem) messze elmarad attól, ami miatt az ember leül a tv elé. Ez lehet kicsit ellentmondásosan hangzik, de szerintem nem az.
Én a 2000-es évek elején kezdtem futballt nézni.
Egy világbajnokságon, pl.: 2002-ben Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinho hármas játszott a braziloknál, Henry-Zidane-Trezeguet hármas a franciáknál, Morientes-Raúl-Mendieta-Lucho négyes a spanyoloknál, Figo-Rui Costa- Nuno Gomes hármas a portugáloknál, Ballack-Frings-Klose a németeknél, Crespo-Aimar-Verón-Batistuta az argentinoknál, Owen-Scholes-Beckham az angoloknál, Del Piero-Totti-Inzaghi-Vieri négyes az olaszoknál. És ez csak 2002, ahol a hollandok nem is voltak... és lehet, hogy ki is hagytam valakiket.
Persze, okoztak csalódást páran, de minőségi futball volt, jóval kevesebb sérülttel, mint most.
És itt jön az, ami miatt olyen az idei VB amilyen.
1. A kisebb csapatok jobban felzárkóztak a nagyokhoz, a kicsik is tudnak csapatmunkával jó eredményt, gólokat elérni.
2. A "nagyok" játékoskeretei meggyengítettek egyrészt a sok sérülten szereplő, frissen felépült, vagy épp sérülés miatt be sem került játékos miatt.
3. Szerintem jelen pillanatban jóval kevesebb az igazán jó játékos a világelitben, mint 6-8 évvel korábban. Több az atletikus futógép, kisebb technikai képzettséggel. De a "cselgépek", "labdaművészek" nagyon de nagyon kevesen vannak.
4. a 2. és 3. pont miatt a legtöbb csapat "játssza" a focit, nem "táncolja". Még az olyan hagyományosan technikás futballt játszó csapatok is, mint Brazília vagy Portugália. Jönnek is sorban a gyengébb eredmények, meglepetések.
Persze még nagyon az elején vagyunk a tornának, de nagy elvárásaim nincsenek, továbbra is legyenek izgalmasak a meccsek és nyerjen aki jobban játszik.
Szerintem nincs igazad...2002-ben is írhatott volna egy hasonló posztot valaki fanyalogva az általad felsorolt neveken...
Hol van már Völler,Klinsmann,Matthaus a németeknél, a Hollandoknál Rijkaard, Van Basten,Gullit,
a mostani és 2002-es összevetésben pl írtad a nagy francia csapatot, annak mostani megfelelője a spanyol csapat akik szintén minden poszton iszonyat erősek nevekben és pár korszakos zseni is van köztük...az a francia csapat bár nevekben jó volt , de akkor a 0 rugott góljukkal és játékukkal minden volt csak nem látványos...
a spanyol nevek akiket említettél bár tényleg jó kis játékosok voltak, de pl Raúl se alátványosságró volt híres ahogy a az említett angol játékosok sem...Inzaghiról sem a művész jut eszembe...
a brazilok behúzták és tényleg jó kis csapat volt, első meccsükön mégis szenvedtek a törökök ellen és a törököktől emlékszek Robi Carlos ellen egy hatalmas cselre....
a 2002-es német válogatottnál akik ezüst érmesek lettek, ez a mostnai német válogatott még nevekben is sokkal erősebbnek tűnik nekem illetve játékban meg ég és föld, mert a németek pont most vannak a "játszó futtball" korszakukban
a portugáloknál is vicc h Nuno Gomes -t egy ilyen névsorba beleírtad:) akkor, meg most se volt igazicsatáruk...CR pedig hihetetlenül jó játékos most is , de akkoriban is kiemelkedő lett volna ebben biztos vagyok , sőt...
Argentinok: szép a névsor amit írtál , ők nem jutottak tovább akkor a csoportkörön:)
most van Messi, Aguero,Di Maria(Tevez a keretbe s fért..) és Messi is nem az általad említett nevekhez hasonlítják hanem Maradonahoz...
Angoloknál van : Rooney,Gerrard és a Sterling gyerekből is nagy strár lesz ...é
Most van Uruguay akik nagyon nagy nevekkel rendelkeznek, hollandoknál is ott vannak a sztárok a fiatalítás mellett stb...
Szerintem nagyon jó idáig a VB...alig van unalmas meccs, míg pl 2002-ben is jó párral vallatni lehetett volna,azót a a VB-ken meg még többön...
sok gól , meglepetések, fordítások stb mi kell még?
most hirtelen nem is jut eszembe olyan VB amelyiknek a csoportkörben nem lett volna sokkal több színtelen -szagtalan tapogatózósabb meccs...
illetve furcsa ezt kimondani de 2002-ben nagyon durván színészkedtek a játékosok, ami most meglepően kevés....
ez a VB nálam eddig a 1998-assal vetekedik látványosságban izgalmakban stb...