Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.07.08. 21:18:53

Sírok.... :( 2002-ben Ronnie, Ronaldo, Rivaldo volt a csatársor, mostmeg Bernard - Fred - Hulk. :(
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.08. 21:15:13

A brazilok 94-ben úgy nyertek VB-t, hogy a hazájukban azon fanyalogtak, hogy eltűnt a brazilos játék, maradt a "célfoci".
Abban a Brazíliában igen sokat bírált csapatban játszott egy csatárduó, akiket úgy hívtak: Romario-Bebeto.

A ma esti összeállítást nézve sírva fakadnék legszívesebben, amikor meglátom a Hulk-Fred kettőst. :roll:

Fényévek a különbség közöttük és nem az utóbbiak javára.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.08. 21:01:52

ugy latszik scolari is rájött, hogy alves kuka...

Júlio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Fernandinho, Luiz Gustavo – Bernard, Oscar, Hulk – Fred

Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes – Khedira, Schweinsteiger – Özil, Kroos, Müller – Klose

hajrá jó meccs, ma nem szurkolok senkinek :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.07.08. 20:49:51

Szerintem a mai meccsen az lesz a kérdés, termtenek-e a brazilok olyan atmoszférát, amely elnyomja a németek javára meglévő különbséget? Azt hiszem, ha ez a meccs bárhol máshol lenne, a németek magabiztosan nyernének, a braziloknak itt, hazai pályán lehet csak esélyük. Azt se feledjük, hogy bár Neymar kiválása hatalmas veszteség, azért a legjobb német futballista-Reus-itt sem lehetett a vb-n. Szóval érdekkes kis meccs lesz, remélem a támadófoci fog dominálni-bár ehhez nagy reményket azért nem fűzök.
Rivaldo-A Legnagyobb.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.07.08. 20:19:58

LG írta:Egy ismerősöm, aki szerintem eléggé jól szokta látni a dolgokat, azt mondta, úgy érzi, hogy Neymar sérülése pozitívan fog hatni a brazilokra, nagyon összeszedik magukat, és a döntőbe jutnak. Remélem nem lesz igaza.
Ne is!!
Ma hajrá hajrá németek! De örülnék, ha végre megnyernék a VBt!
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2014.07.08. 20:15:46

Valahogy olyan deja vu erzésem van :lol: ( Barca- Bayern / Real - Dortmund)
Szoval Brazil - Argentin döntő lesz.
Az meg 100% nem lesz, hogy 2 európai csapat játsza a döntőt Dél- Amerikában.
Nervo
Capitá del Barça

2014.07.08. 19:50:20

BarcafanTomee írta:Valahogy én is azt érzem, hogy mivel minden a németek mellett szól, ezért a brazilok valahogy behúzzák. Viszont az is benne van, hogy tankolnak a németek. Nem igazán lehet okosnak lenni. Nem is tudom kinek szurkoljak, egyik csapat se vonz.

Amúgy csatlakozok én is Alcantarához, bárki csak a hollandok ne! Meg Messi miatt hajrá Argentína.
Az argentínoknak nehéz lesz, egy fiatal rendkivül motivált és sikeréhes csapat ellen kell majd játszaniuk.Össze kell szedniük magukat, mert a kopasz bárki ellen képes gólt lőni ezt bizonyította már elég sokszor.:lol: Nem várhatják csak messitől egyedül a csodát. :mrgreen: :wink: Ebbe a holland csapatba sok tartalék van sztem, és láthatóan nagyon együtt vannak.Jóval erősebb csapat mint a belga, akiket meglepetés csapatként tartottak számon. :)
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.07.08. 19:42:52

Valahogy én is azt érzem, hogy mivel minden a németek mellett szól, ezért a brazilok valahogy behúzzák. Viszont az is benne van, hogy tankolnak a németek. Nem igazán lehet okosnak lenni. Nem is tudom kinek szurkoljak, egyik csapat se vonz.

Amúgy csatlakozok én is Alcantarához, bárki csak a hollandok ne! Meg Messi miatt hajrá Argentína.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.08. 18:15:47

Egy ismerősöm, aki szerintem eléggé jól szokta látni a dolgokat, azt mondta, úgy érzi, hogy Neymar sérülése pozitívan fog hatni a brazilokra, nagyon összeszedik magukat, és a döntőbe jutnak. Remélem nem lesz igaza.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.07.08. 17:59:24

Szerintem nagy taktikai csata lesz, s ha van esze Scolarinak akkor ezt fogja erőltetni, mert különben jöhet a Blitzkrieg és berámolnak egyet az elején a fritzek.
Én a németekben sem érzem azt az átütő erőt, amitől őket toronymagas esélyesnek kellene tartani ezen a meccsen vagy akár egy esetleges döntőben. Portugálokat legyűrték 4:0-ra, amiben segített Pepinho is, de azonkívül mind-mind sikerült megfogni őket. Brazilok otthon vannak ez mellettük szól, a sérülés és eltiltás viszont nagy hátráltató erő, de szerintem egy nagyon szoros meccsen továbbgyűrik magukat megint és én Alcantara-val ellentétben nagyon remélem, hogy a hollandok viszont megálljt parancsolnak majd nekik a döntőben és végre nyer VB-t az Oranje is.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.08. 17:51:38

Braziloknak szurkolok ma, szerintem 1-1 lesz, aztán tizenegyesekkel kiesnek a brazilok.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.08. 17:48:16

Mi lesz ma?
Túlságosan is esélyes lett Németország Silva és Neymar hiányával.
Nem lennék meglepve, ha Scolari a brazil hagyományokkal ellentétben "bunkerezne" a meccsen.
Amennyiben ma nem jutnak a döntőbe, szerintem megy a levesbe "Hulkjával és Fredjével" együtt.
Sokat agyaltam milyen tipp lenne a meccsre jó. Egyszerűen nem tudom, mert hiába szól sok minden a németek mellett, a brazilok csak otthon vannak.

Remélem nem egy unalmas, nézhetetlen meccset látunk, mert abból már volt elég egyenes kiesésben.

A torna előtt még szurkoltam a braziloknak, de már valahogy elvesztette a varázsát ez a csapat az én szememben. Ott tartok, mindegy ki nyeri a VB-t, csak ne a hollandok.
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.07. 11:04:38

Jester írta:Különös ellenérzések kavarognak bennem :?

A hollandokat fociértelemben véve testvérnek tartom. '74-ben volt nekik is egy hihetetlenül jó csapatuk. A döntőbe úgy jutottak be, hogy gálázva legyőztek 2 dél-amerikai óriást, szép játékkal, és erre a döntőben ki**opnak a németektől. (Ismerős forgatókönyv nem :cry: ?)

Ezen okokból szurkolok nekik. De a football vicce az, hogy olyanok mint Cruyff,Van Basten,Bergkamp nem nyertek VB-t és az ilyen színtelen szagtalan emberek mint amilyenek a mostaniak nagy eséllyel ismét lehetőséget kapnak arra, hogy döntőben játszanak.

Mondjuk a zseni Robbent se színtelennek, se szagtalannak nem mondanám, de további két meccsen már nem fogja bírni húzni az igát.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.07.07. 10:31:19

Alcantara írta:
Bob akkor ezt úgy kell érteni, hogy Hollandia búcsúzik Argentína ellen?
Megfigyeltem, akinek te kezdesz szurkolni egy párharcban, az ki is pottyan! :lol:
Akkor lehet. :D Sajnos itt a negyeddöntőben valóban nem termett sok babér, hollandokon kívül inkább másik 3 csapatot néztem volna szívesebben mint a mostaniakat. De hajrá Hollandia. :D
Alap Usa-Japán-Spanyol-Francia-Holland ötösből már csak a fapapucs csapat maradt számomra, ráadásul a két legkevésbé kedvelt közül ott van mindkettő a legjobb négyben...Nagy megelégedés lenne, ha az argentin-német duón keresztül végre nyerne VB-t Hollandia.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.06. 21:01:03

Az a négy csapat jutott az elődöntőbe, akiket vártam a csoportkör után, így csalódott semmiképp nem vagyok. :)

Az argentinok nagyon jól védekezték az egygólos előnyt, úgy látszik, nekik ez működik ezen a vb-n, a belgák konkrétan semmit nem tudtak kezdeni velük, így a tegnapi meccs kissé alulmúlta a várakozásaimat, de örültem természetesen az Albiceleste győzelmének.
A hollandok kérdőjel számomra, mindent összevetve, ha a hasamra kéne csapnom, Argentínát mondanám erről az ágról a döntősnek, talán azért, mert nekik szurkolok, és bízom bennük.

Brazil-Német elődöntőből sajnos egyértelműen német döntőbe jutást várok, persze ebben jócskán közrejátszik Neymar sérülése (szegény gyerek), meg a csapatkapitány eltiltása. Túl nagy a nyomás is a brazilokon, Scolari bele is bukik ebbe. Rossz ránézni az arcára egyébként, borzasztóan megviselt. Ha kiesnek, elsősorban a szurkolókat hibáztatom, akik óriási terhet helyeztek rájuk azzal, hogy csak az első hely elfogadható, ezt nem lett volna szabad - de hát ilyen a szurkoló.

Egyedül akkor nem lennék jókedvű a döntő után, ha a németek nyernék meg. Ha a hollandok jutnak be, lesz esélyük visszavágni, ha Messiék, az hihetetlen érzés lesz nekik a Maracanában, ezért nyerhetnek.

Vamos Albiceleste továbbra is :!: Ha pedig most kiesnek, megpróbálom minden energiámat Sneijderék felé közvetíteni. :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Jester
Barça B

2014.07.06. 17:27:34

Különös ellenérzések kavarognak bennem :?

A hollandokat fociértelemben véve testvérnek tartom. '74-ben volt nekik is egy hihetetlenül jó csapatuk. A döntőbe úgy jutottak be, hogy gálázva legyőztek 2 dél-amerikai óriást, szép játékkal, és erre a döntőben ki**opnak a németektől. (Ismerős forgatókönyv nem :cry: ?)

Ezen okokból szurkolok nekik. De a football vicce az, hogy olyanok mint Cruyff,Van Basten,Bergkamp nem nyertek VB-t és az ilyen színtelen szagtalan emberek mint amilyenek a mostaniak nagy eséllyel ismét lehetőséget kapnak arra, hogy döntőben játszanak.
100% pure awesomeness
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.06. 16:23:30

Bob_Marley írta:Meglepetés nem született, innentől gőzerővel hajrá Hollandia. Először meg kell "bosszulni" 78-at, aztán a döntőben vagy a németeket vagy a brazilokat is meg kell verni.
Bob akkor ezt úgy kell érteni, hogy Hollandia búcsúzik Argentína ellen?
Megfigyeltem, akinek te kezdesz szurkolni egy párharcban, az ki is pottyan! :lol:
fanbarca
Entrenador del Barça

2014.07.06. 11:59:05

Bob_Marley írta:Meglepetés nem született, innentől gőzerővel hajrá Hollandia. Először meg kell "bosszulni" 78-at, aztán a döntőben vagy a németeket vagy a brazilokat is meg kell verni.
Érdekes ez a holland csapat. A csapatszellem kiváló, ahogy én látom, és ez nagy erősségük. Ahogy Cillesen örült Krul védéseinek... nagyon jó volt nézni. :D
Szimpatikus a holland csapat, habár a befejezésekkel sok gondjuk van. (általában egy kiváló kapus a gond :D ). Az argentinok ellen szuperül fognak játszani, de Messiék mégis nyernek 1 góllal. Vamos Argentina! 8)
més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.07.06. 11:56:54

Meglepetés nem született, innentől gőzerővel hajrá Hollandia. Először meg kell "bosszulni" 78-at, aztán a döntőben vagy a németeket vagy a brazilokat is meg kell verni.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.06. 11:55:25

LG írta: az egyenes kieséses szakaszban egy jó meccs volt, a Belgium-USA, két erős középcsapat meccse.
Tippeljetek melyik meccset hagytam ki egyedül az egyenes kieséses szakaszból.. :lol:

Kíváncsi leszek amúgy, hogy a Brazilok hogy fognak helytállni a Németek ellen, Neymarral se adtam volna túl sok esélyt nekik, így meg pláne.. Az Argentín-Holland meg így Di Maria nélkül szintén necces lesz, kellene azért ő oda..

Mindenesetre én a két Dél-Amerikai csapatnak fogok drukkolni, de van egy olyan érzésem, hogy csak a bronzmeccsen fognak találkozni.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.06. 11:44:24

hát kiváncsi leszek ki nyeri meg a vb-t, igazából egyik csapat sem mutatott eddig olyan hű de nagy játékot. a csapategység a németeknél a legnagyobb, a másik 3 brigád 1-2 emberes és annyi. brazilok sztem simán kizúgnak, a két legjobb játékosuk off,és olvasom hallom willian is megsérült... oscar, hulk, fred, jo, bernard mind kuka... a másik párharcot meg kb az fogja eldönteni h robben 543278 műesése közöl az egyikre fújnak e egy kamut. innentől kezdve az argentinoknak fogok szurkolni de csak messi miatt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.06. 10:41:42

Subinho írta:A csoportmeccsekkel ellentétben fantasztikusak a kieséses fordulók! Rengeteg gól, fordulatos izgalmas meccsek... Ja nem.... tököm kezd tőle kilenni. Hol van már a 98-as brazil-dán, vagy a 2002-es brazil-német, vagy a 2006-os olasz-német??? Kutyaütő mind, egyik sem érdemli meg, h világbajnok legyen. Napok óta azt hallom a kommentátoroktól, hogy "hát nem ez a VB legjobb meccse"...
Egyet értek. Nagyon jó VB-nek indult, de a az egyenes kieséses szakaszban egy jó meccs volt, a Belgium-USA, két erős középcsapat meccse. A többin kétféle forgatókönyv volt:
1. nagy csapat-kis csapat :arrow: a nagy csapat szenved, de a végén vhogy behúzza.
2. nagy csapat-sötét ló :arrow: nagy csapat talál egy gólt, és megőrzi a végéig (kivéve a brazilok, ők kettőt lőttek, egyet kaptak, de majdnem ugyanaz)
van egy olyan érzésem, hogy ez az alibi Hollandia nagyon csúnyán megfog égni Argentína ellen...
Mert az argentinok pazar focit játszanak. :mrgreen: Nem hinném, hogy itt csúnya égések lesznek, szerintem az elődöntők is tipikus egygólos fos meccsek lesznek, amelyik csapat gólt lő, az tovább is megy, ha egyik sem talál be, akkor meg döntenek a 11-ek. De ne legyen igazam. :!:
Nervo
Capitá del Barça

2014.07.06. 10:02:43

Kép
:mrgreen: :mrgreen:
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Martin12
Barça B

2014.07.06. 09:14:04

1 dolgot várunk tőle: hajtson! :wink: Az ember csak az akarást lássa és kész. Ez Messinél már halmozottan jelenlévő jelenség, de az egész argentin válogatottra jellemző volt ez a mai napon (is). A Messi-Lavezzi-Higuain trió végig ácsorogta az egész meccset, majd bejött Palacio, akit inkább nem is kommentálnék. Ha egy kicsit hajtottak volna, akkor itt 3-4 góllal hazaküldik ezt a belga csapatot, akkora volt a 2 csapat közt a különbség. Lassan már sikerül megemésztenem, hogy Messi egyáltalán nem védekezik, de hogy már a támadásoknál se fut egyáltalán, csak a minimumra törekszik, na az teszi az igazi szálkát az ember szemébe. Érdekelne a mai futási statisztika.[/quote]

Pár észrevétel: 1. Lavezzi igenis hátrajött védekezni egy csomószor szerelt a saját 16-osának vonalában
2.Azt azért elég merész kijelenteni , hogy a támadásoknál nem fut előre messi , nem ugyanaz ha valaki nem fut előre és ha valaki várja , hogy befuthasson üres területre , és igen elindul egy támadás akkor Messi nem kezd el sprintelni hanem megy a támadással ( értsd kocog) és amikor meglátja az üres területet akkor hirtelen elkezd sprintelni . eddig is ezt csinálta . A kettő rohadt messze áll egymástól

Összegezve, tényleg divat lett Messit szidni ami kicsit nonszensz mert ha megnézitek a csatárok soha nem futnak vissza az a szélsők dolga ezért szerintem Agüero kiesésével és Lavezzi beállításával a védelmül erősödött mivel a Messi-Kun-higany hármas a klubjaikban nem védekeznek és ez meg is látszik rajtuk

De vitatkozás helyett inkább röhögjünk egy jót :mrgreen: :mrgreen: https://www.youtube.com/watch?v=PuVPbG7 ... e=youtu.be[/quote]
én meg úgy látom divat lett "divatozni" :lol:
nálam nem kell nagyobb Messi fan, de ha sétálni látom akkor nem kezdem el méltatni az eddigi pályafutását, hanem azt írom hogy sétál mert sétál! nem .."halálos tragédia a 94 percben vezetésnél kihagyni egy ziccert..." ilyen hülyeséget senki nem mondott itt rajtad kívül!(Martin 12) viszont elég nagy blama - különösen Messitől!
amúgy ami engem illet kifejezetten a második félidőbeli sétáit említettem, mivel van szemem és láttam, hogy az elsőben jól nyomta.
amit a bemozdulásairól írsz az ok. és jól is van ha akarja és ha csinálja!! de ha jól megfigyeled amikor beüt nála a krakk, akkor elbújik a labdák elől,nem mutatja magát senki nem képes így futtatni, bemozdítani. én azt is elhiszem, sőt látom is, hogy "válogat" és csak arra mozdul ami szerinte tuti... ez addig rendben is van ha jönnek, vagy legalább jön az a bizonyos gól....végül is eddig összejött nekik az is tény de bizony elég nyögve nyelősen.[/quote]

hat akkor nincs mas... adjuk el, jo otlet! =D> (azert mert 27 evesen volt 4 nem tul jo honapja) epitsuk a csapatot a 22 eves Neymarra, aki 10-bol 8 ziccert kihagyott nalunk.
mess2009
Director del Fútbol

2014.07.06. 08:46:16

nem dicsekvés: a tippemből hármat eltaláltam...,csak a Franciák hagytak cserben. a foci mint szórakozás szerintem (nekem) akkor az igazi, ha képes vagy valamilyen okból az egyik csapat mellé állni, szurkolni akár csak egy meccs erejéig is, előfordult már hogy ez csak a meccs közben alakul ki....
bunker, alibi foci....:amióta ezt a játékot kitalálták, gólra játsszák !! van aki a támadó harmadban , van aki a védelemben jobb annak megfelelő taktikát választ a lényeg a győzelem.
olyan egyszerű megfogalmazni a lózungok helyett: Hollandia NEM TUDTA LEGYŐZNI COSTARICÁT mert a mérkőzés ELDÖNTETLENRE végződött! csak a szabályok miatt 11-es rúgásokkal TOVÁBBJUTOTT.
nézzük akkor a továbbiakat: (tipp)
Brazil-Német , T.Silva és Neymar nélkül, Németország
Argentín- Holland , DiMaria nélkül necces de Argentína
ha be jön akkor a döntőben: Argentína.
Lezárt