Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.12. 15:21:46

Bob_Marley írta:Hát számomra a lehető legrosszabb párosítást hozza a vasárnapi döntő, Argentínánál már csak Németországot utálom jobban. :cry: 90-es döntő dejavu és pont azóta utálom őket, remélem agyon is rugdossák egymást.

Döntőben meg Messi és Masche miatt inkább Argentína, de egy ilyen adhoc csapat ha nyerne a végén, elkeserítene. Németekben sokkal több a tudatosság és sokszor ott voltak a végén megérdemelnék ha végre behúznák. De az "biztató", hogy letudják a döntőt és remélhetőleg megint kiírják magukat az elkövetkezendő 20 évre a végső küzdelmekből a németek meg az argentinok is. Ha a történelem ismétli önmagát (oké a németek ott vannak az utóbbi években).
Ezek megnyugtató dolgok számomra, hiszen ezen VB-n nem sok sót ettek meg azok a csapatok, akiknek éppen szurkoltál. :mrgreen:

Ma bronzmeccs. Azért is örültem volna, ha nem Argentina jut a döntőbe, mert egy brazil-argentin rangadó azért sokkal érdekesebb, és pikánsabb bronzmeccs lett volna, ha a győznek a brazilok, akkor vigasz lett volna a szurkolóknak a csúfos elődöntőért, ha kikapnak, a pokol legmélyebb bugyrába kerülnek. Így meg közel sem lesz akkora a tétje, a hollandok nem tudom, mennyire veszik majd komolyan ezt a meccsen, a brazilok gondolom tűzoltás gyanánt mindenképp be akarják húzni, de jó VB-t már nem csinálnak ebből semmikép.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.07.11. 15:03:41

Hát számomra a lehető legrosszabb párosítást hozza a vasárnapi döntő, Argentínánál már csak Németországot utálom jobban. :cry: 90-es döntő dejavu és pont azóta utálom őket, remélem agyon is rugdossák egymást.

Németek esélyt sem adtak a braziloknak, akik teljesen megzavarodtak. Julio Cesar is benne volt nem egy gólban, de ilyen összeomlást ritkán látni, 6 perc alatt kapni négyet. Nagyon bután játszottak a brazilok. Gyakorlatilag jött egy gól (addig teljesen kiegyenlített csata ment) majd ezek a birkák elkezdtek rohanni előre fejvesztve és kaptak is gyorsan négyet....

Másik ágon borzasztóan sajnáltam a hollandokat, tipikus egy gólos meccs volt, aztán nem lett güól és jött a "pénzfeldobás". Nem hiába cserélt Van Gall múltkor kapust, Cillessen végig magabiztos volt, de a büntetőknél nagyon vérszegény volt szegény. Maxi Rodriguez büntetőjét simán védeni kellett volna, persze nem elhanyagolható a két kihagyott narancs bünti. Nagyon szomorú voltam és vagyok is, remélem azért a bronz meglesz.

Döntőben meg Messi és Masche miatt inkább Argentína, de egy ilyen adhoc csapat ha nyerne a végén, elkeserítene. Németekben sokkal több a tudatosság és sokszor ott voltak a végén megérdemelnék ha végre behúznák. De az "biztató", hogy letudják a döntőt és remélhetőleg megint kiírják magukat az elkövetkezendő 20 évre a végső küzdelmekből a németek meg az argentinok is. Ha a történelem ismétli önmagát (oké a németek ott vannak az utóbbi években).
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2014.07.11. 13:29:09

Alcantara írta:
visca el barca írta:az egész történet okafogyott, ugyanis a 11-es párbajban ha a kapus véd, vagy kapufa lesz, egyből halottá válik az akció. vagy nem? :lol:
Ez így önmagában nem igaz. Védésnek számít az is, ha beleüt és úgy megy be, vagy kiüti és visszapörög. Ugyanez a kapufával, ha egyből bettan vagy kifelé pattan és visszacsavarodik extrém esetben. Mi a különbség? Szerintem semmi, mindkettő gól.

Ennél az esetnél egyetlen értelmes szabály van és ez teljesen kézenfekvő: Rúgó játékos kétszer nem érhet a labdába és ennyi! Vlaar megtette.
Az meg csak hab a tortán, hogy megállt a vonalon.
Na ez az, megállt a vonalon. Ezek után értelmetlen ezen vitázni. Nem ment át teljesen a gólvonalon, ha átment volna, akkor lehetne nyávogni itt a hollandoknak, de talán megpróbálhattak volna támadni is (kivéve Robben), akkor lehet nem a kifogásokat keresnék. Fúj, de undorító egy banda.
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.11. 12:40:42

visca el barca írta:az egész történet okafogyott, ugyanis a 11-es párbajban ha a kapus véd, vagy kapufa lesz, egyből halottá válik az akció. vagy nem? :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=qsYl0v8jJlM itt van egy ami pl érvényes 11-es volt de a kapus amit leművelt :lol: :mrgreen:
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.11. 12:37:00

Ez így önmagában nem igaz. Védésnek számít az is, ha beleüt és úgy megy be, vagy kiüti és visszapörög. Ugyanez a kapufával, ha egyből bettan vagy kifelé pattan és visszacsavarodik extrém esetben. Mi a különbség? Szerintem semmi, mindkettő gól.

Ennél az esetnél egyetlen értelmes szabály van és ez teljesen kézenfekvő: Rúgó játékos kétszer nem érhet a labdába és ennyi! Vlaar megtette.
Az meg csak hab a tortán, hogy megállt a vonalon.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.07.11. 12:14:06

A-a. Ha még úgy pattan, h gólvonalon tólra, akkor az bent van.
Legjobb példa erre ez az eset: https://www.youtube.com/watch?v=AEfNeqpt3X8" target="_blank :lol:
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.11. 12:09:45

Ennél bonyolultabb egy hajszállal, de lényegében igen. Amúgy rendkívül felidegesített ez a dolog, mert újságcikket generáltak belőle, de azt a videót nem csatolták, ahol látszik, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon. Na, én most megnéztem, és nem haladt át, sőt, Vlaar bácsi is odanézett még, és csak akkor fogta meg a fejét igazából, amikor meglátta, mi a helyzet. :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.11. 12:04:30

az egész történet okafogyott, ugyanis a 11-es párbajban ha a kapus véd, vagy kapufa lesz, egyből halottá válik az akció. vagy nem? :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.11. 11:50:36

Nervo írta:http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... es-2349089
Eső után köpönyeg. :?
Teljes dilettantizmus. A labdát se tudni, hogy bement-e teljes terjedelmével, másrészt teljesen tisztán kivehető, hogy a colos gyerek hozzáért a vállával, csak elhúzta utána, ahogy ez jó grundpályákon szokás, így tudott olyan irányt venni a labda, hogy valahogy még befelé csorgott.

Most halál komolyan, megéri ezekkel foglalkozni...? Szerintem rúgassák újra!

ui.: Hogy félre ne értsd, ez azoknak az sportújságoknak-, oldalaknak (?) szól, akik képesek ebből hírt generálni.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

Nervo
Capitá del Barça

2014.07.11. 11:42:57

http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... es-2349089" target="_blank
Eső után köpönyeg. :?
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.07.11. 11:38:27

valami nem fér a fejembe: megy a nagy henger, hogy ilyen rossz, meg olyan sza..., meg minden idők leggyengébb elődöntője volt a Holl-Arg de miért is?
- mert igen magas szinvonalú, kulturált, védőjátékokat láthattunk?
-mert mindkét csapat hasonlóan okos és értelmes - egymás képességeire alapozott - taktikát választott? és azt képes volt betartani?
-mert mindkét csapat az ésszerűség határán belül végig megpróbált mindent hogy gólt érjen el?
- mert ha úgy ült le valaki a tv. elé, hogy szurkolt valamelyik csapatnak, az utolsó másodpercig izgulhatott?
ha most szembe állítom a Brazilok kivégzésével az lenne a jó, a szép, a színvonalas ?
- ahol a Brazilok végzetesen ostoba taktikával álltak fel?
- ahol az összeomlott, ellenállásra szinte képtelen Brazil védelemnek nevetségesen könnyed játszadozással lehetett gólt lőni?
- ahol az egyik csapat végzetes balfogása nyomán a másik képességei irreálisan jelennek meg?
én nem így látom az biztos. a védekezés a védőjáték ugyanúgy része a jó focinak, mint a támadás. ha egy támadó alakzat gólképtelen az nálam első lépésben a saját hatástalanságát jelenti nyilván az okok között lehet a szemben álló jó(jobb) védelem.
félreértés ne essék: nem tartom kiválónak ezt az Argentín válogatottat tehát nem is várok el tőlük kiváló játékot, viszont nem is rossz, és az ominózus meccs sem volt (olyan ) rossz, mint ahogy "illik" leszólni.
ami a döntőt illeti: a Németek játékos állománya, csapatmunkája , taktikai arzenálja, erősebb. ha nyernek nem lepődöm meg. azt a mondást(tapasztalati tényt?) hogy egy meccsen bármi előfordulhat egyszerűen nem lehet űberelni, tehát az eredmény három esélyes, én a barcások miatt Argentínának szurkolok, tehát nem vitás hogy izgalomban(nálam ) nem lesz hiány.(amúgy meg már leírtam a tippem:Argentín győzelem)
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.11. 11:33:45

http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... on-2349127

"Hölgyeim és Uraim, Argentína a döntőben!" :)

Kiráz a hideg. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2014.07.11. 11:37:51-kor.

Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.11. 09:48:41

Találtam egy igazi gyöngyszemet, ami ritka cinikus hangvételű cikk, de az a szomorú, hogy szóról szóra igaz.

http://player.hu/eletmod/sport/minosith ... mmentalas/" target="_blank
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2014.07.10. 23:34:43

Tim írta:Az a spanyol csapat 5 azaz öt rúgott góllal nyert aranyat. Tudom ám hogy csak szerénységből nem lőttek többet.. :D
Legyen az inkább 8 gól ;) Egymaga Villa lőtt 5 gólt :D
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.10. 22:40:25

hank1ee írta: Egyébként a tippekkel hogy álltok? Döntőre babonából nem írok, de nem is igazán tudnék, vagy mernék. Viszont a bronzot "hazaviszik" a brazilok szerintem. 2-1 8)
Döntőn szoros német siker, vagy döntetlen, bronzmeccsen szerintem meglepetésként viszonylag simán nyernek a brazilok becsületből. :)
messideco
Presidente del Barça

2014.07.10. 21:38:57

A védő ötös-négyes adott. Melléjük Strootman és Wijnaldum tűnik hosszú távú megoldásnak, eselteg Fer és de Jong. Képbe jön Clasie és Maher is, talán van Ginkel. Elől Depay alap, Lens is talán talán, és talán valamelyik de Jong, Luuk vagy Siem bevállhat.

A holland foci képes arra, hogy évente kitermeljen egy-két klasszis játékost. 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
Tim
Mezei fórumozó

2014.07.10. 21:33:06

Vigasztalhatatlan vagyok,kiestek a kedvenc hollandjaim. :cry:
Mondjuk bitang rossz meccs volt,ilyen pontatlanul még nem is játszottak. Mondhatnám hogy a bronzmeccsen majd megcsapják a brazilokat,de ahogy olvasom a nyilatkozatokat nem nagyon törik magukat a harmadik helyért..
visca el barca írta: örülök h kiestek ezek a fogalmatlanok. mex-CR-argentin trio ellen összesen nem volt 3 kapuralövésük! alibi nulla banda,
Ez az alibi banda csak kapufából lőtt hármat Costa Rica ellen :mrgreen: Míg a tetszetős kombinatív játékot felvonultató ellenfél már a 118. percben összehozta az első kapuralövését.
Mindenképp továbbjutást érdemeltek volna.
alparka23 írta: U.i.: valaki irta lennebb hogy a spanyolok is vegig 1-0 eredmeneykkel nyertek 4 eve...igen de az a csapat jatszott kerem nem is csunyan,..
Az a spanyol csapat 5 azaz öt rúgott góllal nyert aranyat. Tudom ám hogy csak szerénységből nem lőttek többet.. :D
Kép
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.07.10. 21:09:16

Azért ne felejtsük el, ott van a Strootman. Rá lehet építeni. Kérdés kit. :D
Nervo
Capitá del Barça

2014.07.10. 20:25:07

Rivaldo11 írta:
daffy írta: A Hollandok meg krul magászáma után végképp a legalsó helyre kerültek nálam.
Milyen magánszám :?: Biztos arra jelenetre gondolsz, amikor odament egy-két lövőjátékoshoz és azt mondta hogy úgyis tudom merre lövöd a lasztit. :D :lol: Állitólag ezt már a premier ligben is eljátszotta sokszor. :D Nagy kérdés hogy mi lesz sneijder és van persie nélkül 4 év múlva, nagyon égnek kifelé a srácok.Robben szintén nagy kérdés, az biztos hogy hiddink számomra szászorta úriemberebb viselkedésű edző ettől a van gaaltól. Szerintem nagyon valószínű hogy mostmár többek közt van ginkelt és mahert is befogják építeni a csapatba, természetesen sneijder és van der vaart helyére majd. :wink: Én legalábbis bennük látom a tehetséget erre az opcióra, wijnaldum engem nem győzött meg. :wink: Kapus poszton pedig sztem ezt a cillessent gyorsan elkell felejteni. :mrgreen:
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.07.10. 20:11:57

daffy írta: Nálam mindkét meccs egyértelmű. A döntőben a németek nyernek,több gól van a két csapat között.Az első gólig lehet kérdés.
A bronzmeccsen pedig a hollandok. Szerintem a brazilok romokban vannak,nem érzek bennük ellenállásra erőt.
Egyetértek, több gól van a két csapat között, és 10-ből nyolcat a németek nyernének, akik minden kétséget kizáróan a világ legjobb válogatottját alkotják, méghozzá magasan... A világklasszissá érő Reus és Gündogan hiányát egyelőre meg sem érzik, a háttérben továbbra is egy rakat óriási tehetséggel nagy sansszal a következő éveket is uralhatják majd. De ez egy vb döntő lesz, és nem biztos, hogy kizárólag a futballtudás dönt majd. Én nem fogok szomorkodni. Ha a németek nyerik-inkább nekik szurkolok- a legjobb helyre kerül a trófea. Ha az argentinok, akkor Leonak összejön az, ami eddig hiányzott.
A Hollandok meg krul magászáma után végképp a legalsó helyre kerültek nálam, ocsmány banda, remélem a brazilok összszedik magukat, és nyerni tudnak.
A hollandoknál nagy kérdés mi lesz, hisz a Robben-Sneijder-Van Persie trio már erősen kifelé megy, és az ok, hogy hátul meglesznek, de elől? Kiesnek az elitből pár évre szerintem.
Rivaldo-A Legnagyobb.
daffy
Madridista

2014.07.10. 19:30:34

hank1ee írta: Egyébként a tippekkel hogy álltok? Döntőre babonából nem írok, de nem is igazán tudnék, vagy mernék. Viszont a bronzot "hazaviszik" a brazilok szerintem. 2-1 8)
Nálam mindkét meccs egyértelmű. A döntőben a németek nyernek,több gól van a két csapat között.Az első gólig lehet kérdés.
A bronzmeccsen pedig a hollandok. Szerintem a brazilok romokban vannak,nem érzek bennük ellenállásra erőt.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.10. 18:09:37

http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/ ... /75013.jpg

Nem tudom, láttátok-e már, de nagyon nagy!! :D

Egyébként a tippekkel hogy álltok? Döntőre babonából nem írok, de nem is igazán tudnék, vagy mernék. Viszont a bronzot "hazaviszik" a brazilok szerintem. 2-1 8)

palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.10. 17:53:04

Nem tudom látta-e valaki Özil meccs utáni gesztusát. Kedves volt tőle szerintem, nem csípem kifejezettebben amúgy a palit, de ezért jár neki a piros pont.. =D> Lehet ezért nem rúgta be a ziccerét 7-0-nál is, nem akart alázni.. :mrgreen:
Unicef
Jugador del Barça

2014.07.10. 14:18:32

hank1ee írta:"Megérdemeltük volna, különösen, hogy az argentinok egyértelműen a 11-espárbajra játszottak." - Wesley Sneijder
Mondta valaki, hogy hagyd ki a 11-est? :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.10. 13:56:39

Varatrix írta:
LG írta:Szerintem azért ilyen képet lehetett volna lőni az argentinok részéről is. Véleményem szerint mindkét csapat biztonsági játékot játszott, elsősorban arra törekedtek, hogy ne kapjanak gólt. A 0-0 abszolút reális eredmény volt, de lehetne akár a két csapat támadójátékának osztályzása is.
Ez "nem menti fel" az alól hogy hülyeségeket beszél.
Persze, hogy nem, de az érthető, hogy kiesés miatt csalódott, olyankor szoktak az emberek hülyeséget beszélni.
Lezárt