Kezdem is az elején:Jérémy Mathieu leigazolásának két marha nagy gondját látom: Az ára és a kora! Egyetlen egy játékos van akiért még a 30 milliót se sajnálnám ennyi idősen az pedig Thiago Silva. A másik gond nem klasszikus értelemben vett középhátvéd. Nyilván van aki jobban figyeli a karrierjét, de ha jól tudom, csak 2-3 éve játszik belül. És hogy ha a problémát tovább akarjuk boncolgatni ő se kardoskodna szerintem ennyire az idejövetel mellett ha nem a kezdőbe lenne ígérve a hely számára. Ő szerintem még az EB-re ki akar menni és oda folyamatos játék kell. Ha nem lenne megígérve nem kérlelnl ő is csapata vezetőségét, hogy engedjék ide. Nem ágálnék ennyire ellene a 25-27 éves lenne. De a fiatalítás jegyében mit akarunk egy 31 éves védővel? Ez kb. mintha engem 30 évesen beraknának az ifibe. Futni már nem bírok de legalább lassítani őket igen.
Mindemellett nem ismerem annyira a játékát, hogy a képességeiről meg legyek győzve vagy ne legyek meggyőzve, de ha még be is válna, könyörgöm 31 éves. Megoldás lehet jövőre talán még az utána következő évre ha nem sérül le súlyosan. Azért látjuk, hogy a mai felgyorsult fociban ritka az a játékos aki 32-33 évesen nem válik kerékkötővé a csapatában. Tehát 20 milláért had gratuláljak. bízom benne, hogy Zubi ötlete nem LE agyszüleménye mert ha ilyen igazolásokban gondolkodik nagy baj lesz.
És ha már a pénznél járunk csak nagyjábóli számok, megvettünk egy Suarezt 80 millió körül. Ezzel önmagában bajom nincs, szerintem is kellett egy 9-es. Eladtunk egy Alexist valószínűleg olyan 35-36 milla körül és egy Fabregast 33ért. Ez a két játékos visítósan fedezte Suarez árát. Vettünk két kapust elköltöttünk értük kb. olyan 22-25 millió közötti összeget. Megvettük Rakiticet olyan 24 millió körül. Szerintem ez sem volt egy rossz igazolás. (érdekes, hogy minden igazolásról mindenki mást mond) Ha nagyon nagy vonalúan akarunk számolni vettünk kb. 3 játékost olyan 45-50 millió közt. És nem vagyunk képesek végrehajtani egy értelmes védőigazolást( akinek lehet 50 körül menne az ára de látjuk, hogy a minőségi védő 45-50 közt fut). Ennyire bonyolult a piac?
És a további gondok: Oké Rafhina örülök neki, jöjjön vissza épüljön be fejlődjön, de én igen csak fenntartásokkal kezelem. Nagyon fiatal és azért ez csak a Barca ahol sanszosan mindenki Thiagohoz fogja hasonlítani. Azért ez szerintem marha nagy teher. Sergi Roberto...

Aztán Cruyff megfogalmazta azt amitől a legjobban félek. Messi, Neymar, Suarez. Ki fogja magát alárendelni a másiknak? Ki fog visszajárni védekezni? (ezért kellett volna megtartani Alexist mert ő a klasszukus aládolgozó munkásember volt)Vagy majd Busquets a középpályán, Alba, Pique, Mathieu és Alves megoldják? Busquets önmagában nem sokat tesz hozzá a védekezéshez és lassú is szerintem. Alba rendben van. Mr. Shakira tudjuk, hogy csak egy világklasszis védővel maga mellet tud világklasszis lenni, Alves meg... Pfuuu.
Ja igen és Alves esetleges pótlása. (ami nem ártana mert vannak ott gondok) Cuadrado. Mondhatjuk azt, hogy ő régen jobbszélső védő volt de az a srác egy kivételesen ügyes jobbszélső. Felfut! Gyors! Robbanékony! Ő ugyanaz lesz mint Bale bal oldalon. Balbekk volt aztán aprajával előre rakták teljesen mert az adottságai ott élnek igazán.
És a tetejébe LE mai nyilatkozata( Mascherano univerzális játékos, holott marhára nem. Megvettünk egy világklasszis vkp-t és csináltunk belőle egy gyenge közepes védőt és ezt egyik edzőnk se hajlandó belátni!) előrevetíti azt, hogy itt csak egy védő lesz véve. És gyanítom Bartra lesz a 4 számú védő Masch meg beugrik amikor kell.