Régen írtam már ide, így egy két dolog kikívánkozik most belőlem, bocs ha itt-ott off lesz..
Először a Yaya Toure féle akció…aki látta az utolsó szezonját (remélem nem csak 1-2 éve Barcások olvassák a fórumot:), az azt is látta, hogy tulképpen nem volt jó meccse, főleg az idény második felében, elvesztett, eladott labdák sokasága, amikor busi játszott jóval gördülékenyebb lett a csapat..Lehet csak formahanyatlás volt, de Yaya nem akart padozni, sem versenyhelyzetbe kerülni, ő mindenképpen játszani akart, ezt akkor nyilatkozta is… a Barcában nincs bérelt helye senkinek,..szerintem..
A védelem megerősítése szerintem is kulcs kérdés, de..ha csak a számokat nézzük a az idény egyik meghatározó párharcát, az athleticoval szembeni meccseket követve feltűnő, hogy nem elsősorban a kapott gólok száma az aggasztó, hanem hogy 6 meccsen 3 gólt rúgtunk..így aztán akár azt is mondhatnánk,- ha nem láttuk volna a meccseket – hogy semmi gond nincs a védelemmel, hanem elől vannak nagyon nagy gondok, nyerni nehéz gól nélkül.. szerintem Suárez leigazolása igen is indokolt volt… vagy legalább is a csatársorba kellett egy igazán gólképes agilis játékos Messi mellé, mert Alexis-nek bármennyire is jó-jobb idénye volt, a gólérzékenysége engem nem győzött meg az itt eltöltött évek során, Pedronak az utóbbi két évéről meg inkább ne is beszéljünk..
Egyébként a védelembe hozhatunk mi bárkit, ameddig a középpályás szűrés nem fog megfelelően működni. Amikor egy meccsen 10 X kerül az ellenfél csatára olyan helyzetbe, hogy lendületből vezeti rá egy az egyben a labdát a védőre, mondjatok egy olyan védőt, aki egy komoly csatárral szemben nem veszít párharcot, gondolok itt egy Ronaldo, Robben, Messi , Suárez és hasonló képességű játékosok elleni párharcokra. Persze ettől még szükség lenne a védelem sőt még a középpálya átlagmagasságának emelésére is, mert minden beívelés meg szöglet életveszély,.. a 6 kupás barca azon túl hogy a középpálya megfelelően szűrt, egy Abidallal, és egy Puyollal, két jól helyezkedő és fejelő játékossal és Pique-vel megoldották ezt a dolgot. És azt se felejtsük el, hogy a támadó szekcióban is mindig volt egy jól fejelő játékos, aki a védekezésben szögleteknél , beíveléseknél besegített, Henry, Eto’o , Ibra is a szögleteknél a röviden fejelgették ki a labdákat.. Talán Suárez a maga 181 - ével alternatíva… ez már egy jó pont..
Én azt gondolom, hogy még 2 hátvéd jönni fog, a neveket nem érdemes találgatni, csak remélni tudom, hogy ott fent legalább annyira értenek a dolgokhoz, mint mi itt fórumozók, vagy ha nem, akkor olvasgatják ezt a fórumot, és okosodnak :)D

És akkor LE kezdheti a csapatrészeket összekovácsolni, mert szerintem ez a kulcs, nem hiszem, hogy bármelyik másik csapat – ha még jön 2 „Barca szntű” hátvéd - játékosok tekintetében ennél lényegesen nagyobb potenciállal rendelkezne…
Bocs egy kicsit csapongó lett, hirtelen ennyi jutott eszembe.