fanbarca írta: Tényleg úgy gondoljátok, hogy mi jobban tudjuk és látjuk azt, hogy a csapatnak milyen típusú játékosokra, milyen árban, ergo kire van szüksége? Szerintem nem idióták a vezetőségi tagok, sem az edzői stáb, évek óta egy jó csapat élén vannak (egy részük). Persze, vannak hullámvölgyek, de nem kell becsmérelni ezért őket.
A vezetőség elmondta, hogy 2 védőt veszünk, szóval bízok benne, hogy ez így is lesz. Nem lehet minden héten bejelenteni egy új játékost.

Legyetek türelemmel. (Tudom, a felkészülési időszak elkezdődött)
Nem akarlak bántani, de ez a sablon "akik ott vannak csak jobban tudják" egyáltalán nem állja meg a helyét. Nyilvánvalóan üzletemberekről van szó, akiknek a tárgyalás a munkájuk része, nyilván ezt a részt nem csinálnák a szurkolók sem jobban, ahogy a taktikát sem dolgoznánk ki jobban, stb. Viszont a vezetésnek, a vezetőedzőnek is lehetnek és vannak is hibái, amit esetlegesen a szurkolók megláthatnak, illetve jobban láthatnak. Az Ibra-transzfert is hányan kritizálták és végül Pep is bevallotta, hogy tévedés volt. Pedig Pep a klub történetének legsikeresebb edzője.
A fentiekből kiindulva én megkérdőjelezném a vezetőség hozzáértését. Elképzelhető, hogy pénzügyileg nyereséges klubot építenek, ami nem csoda, hiszen a legtöbbjük üzletember. Viszont sportszakmailag visszasüllyedt a klub elég gyorsan, amiben vastagon benne vannak a fejesek is.
1. Védőkérdés odázása, nem megoldása, kényszermegoldások erőltetése.
2. Edzőkérdés. Pep-et hagyták elmenni - nem teljesítették a kérését a motivációs problémákkal küzdő játékosokkal kapcsolatban. Tito és Martino vezetőedzővé kinevezése. Lucho beválhat, róla nem akarok még mondani semmit.
3. Túlzóan magas fizetések az egyes játékosoknak - akik megjegyzem, hogy nem csak a klubtól kapott gázsiból élnek.
4. Cruyff kiebrudalása.
5. A saját nevelésű értékek, a klub értékeinek a nem kellőképpen való megbecsülése. Abidal, Thiago, Valdes. Utóbbi kettő esete nyilván nem ilyen egyszerű, de Valdes távozásában vastagon benne van Zubizarreta, Thiago-éban pedig az előnytelen szerződési feltétel, illetve a Pep utáni évben adott kevés bizalom (Tito szerepét is kiemelném ebben).
6. Kulcsjátékosok áron aluli elengedése, miközben a klub profitra törekedne.
És ez csak így kapásból, az egyes botrányokról szó sem volt.
Én továbbra sem tartom kedvezőnek az idei változtatásokat sem.