FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.27. 12:16:36

LG írta: Akkor rosszul emlékszel. Messi és Pedro egy kiöregedő Giuly ill. Henry helyét vették át, Pique Márquezét, aki már szintén nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban. Egyedül Busquetsre lehet mondani, hogy egy igazi klasszist szorított ki, isszuk is a mai napig a levét ennek a döntésnek. :?
De Messit leszámítva, aki ugye egy külön kategória, egyikük sem nyújtott klasszis teljesítményt rögtön, mikor bedobták őket a mélyvízibe, sőt, Pique és Busquets kifejezetten sokat hibázott eleinte, de korábban Valdes, és még korábban Puyol ugyanígy volt. Ennek ellenére megkapták a folyamatos bizalmat az edzőtől, és ez amit, amit a mostani fiatalok nem kapnak meg. Nem kapta meg Thiago sem elment, Fabregas ugyan többet játszott, de az igazi posztján keveset, elment, és a LE is úgy viszonyul a fiatalokhoz, mint az elődje, akkor ők is el fognak menni. De bizok benne, hogy ez nem így lesz, hiszen néhányukkal már dolgozott együtt, és nem hinném, hogy pl. Rafinhával vagy Deulofeuval ne számolna, és talán a védelem közepébe is azért nem hoz egy igazi klasszist, mert Bartrának is komoly szán, és gondolom Cuadradot sem Montoya, hanem Alves helyére szánnák. :wink:

Egyébként az Ac Milan már szépen beleesett abba hibába, hogy nem pótolta időben a nagy öregeket, azóta is a béka segge alatt vannak. Nekünk sem most kellene ezzel foglalkozni, Puyol és Alves utódját is már 2 éve meg kellett volna találni, potenciális Xavi utódjaink meg ugye voltak, csak szépen el lettek herdálva. Fáj, vagy fáj :mrgreen: , ez a három ember a múlt nagy játékosa, nem jelené, de semmikép nem jövőé. A három fiatal viszont még lehetnek a jövő Barcájának meghatározó játékosai, ha megkapják a lehetőséget. Lehet, hogy nem lesznek azok, de mindenképp ki kell próbálni őket, hiszen ha kevesek, akkor vki mást kell találni helyettük. Mert amikor már nem lesznek itt az öregek, és akkor dobják a mélyvízibe őket, és akkor derül ki, hogy nem ütik meg a szintet, akkor már vakarózhatunk. #-o
Azért a kiemelt rész szerintem elég nagy böszmeség. #-o
Inkább úgy lenne helyes, hogy az utóbbi 1, maximum 2 évben ittuk a levét. Pep alatt Busquets sokkal inkább kellett a játékunknak, mint Yaya.
Más kérdés, hogy egyénileg Touré a jobb és a MOSTANI csapatba inkább ő kellene VKP. poszton. Viszont annyira nem rossz a helyzet, mert Mascherano is hasonlóan jó, mint az elefánt,aki csak az életkora és talán a lövőereje miatt lenne jobb. Mascherano viszont gyorsabb és jobban is csúszik be (hála a sok éves kiképzésünknek :roll:).

A fiatalokkal kapcsolatban igazad van. Pep elképzelései lettek volna azok, ami alapján ezt a csapatot építeni kellett volna. Meggyőződésem, hogy ha Pep marad, akkor is megnyertük volna a kettőből (legalább) az egyik bajnoki címet - engem speciel nem izgat, hogy rekordpontszámmal vagy sem - és akkor valószínűleg Thiago még mindig nálunk lenne és Alves helyett már régen más lenne a csapatban (mivel őt 2012 nyarán eladtuk volna még jó pénzért, ahogy Villa-t és Cesc-et is). Bartra valószínűleg kezdőember lenne, mert Piqué is ment volna.

Valdes-?(Montoya),Bartra,?,Alba-Busquets,Thiago,Iniesta-Messi,Neymar,?(Deulofeu/Sánchez) sorunk lenne most valószínűleg. Középhátvédet biztosan igazoltunk volna Puyol miatt és korántsem vagyok abban biztos, hogy Mathieu-t. Cuenca-val sem biztos, hogy így elbánunk.
Nyilván biztosra nem lehet mondani semmit ezen a téren, de a saját nevelésű játékosok közül a tehetségesek biztosan többet profitáltak volna abból, ha Pep marad, mint amit az utóbbi két szezonban Tito és Tata alatt profitáltak, ahogy meggyőződésem, hogy a csapat is előrébb tartana.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.27. 11:48:04

Ha jól emlékszem a felsorolt emberek (Messi, Pedro, Piqué, Sergio) sem azért kerültek a kezdőbe, mert a riválisuk gyengén szerepelt volna és korszakváltás volt. Jobbak voltak ennyi. Ha ezt sikerül megérteni, akkor az én álláspontomat is sikerül.
Akkor rosszul emlékszel. Messi és Pedro egy kiöregedő Giuly ill. Henry helyét vették át, Pique Márquezét, aki már szintén nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban. Egyedül Busquetsre lehet mondani, hogy egy igazi klasszist szorított ki, isszuk is a mai napig a levét ennek a döntésnek. :?
De Messit leszámítva, aki ugye egy külön kategória, egyikük sem nyújtott klasszis teljesítményt rögtön, mikor bedobták őket a mélyvízibe, sőt, Pique és Busquets kifejezetten sokat hibázott eleinte, de korábban Valdes, és még korábban Puyol ugyanígy volt. Ennek ellenére megkapták a folyamatos bizalmat az edzőtől, és ez amit, amit a mostani fiatalok nem kapnak meg. Nem kapta meg Thiago sem elment, Fabregas ugyan többet játszott, de az igazi posztján keveset, elment, és a LE is úgy viszonyul a fiatalokhoz, mint az elődje, akkor ők is el fognak menni. De bizok benne, hogy ez nem így lesz, hiszen néhányukkal már dolgozott együtt, és nem hinném, hogy pl. Rafinhával vagy Deulofeuval ne számolna, és talán a védelem közepébe is azért nem hoz egy igazi klasszist, mert Bartrának is komoly szán, és gondolom Cuadradot sem Montoya, hanem Alves helyére szánnák. :wink:

Egyébként az Ac Milan már szépen beleesett abba hibába, hogy nem pótolta időben a nagy öregeket, azóta is a béka segge alatt vannak. Nekünk sem most kellene ezzel foglalkozni, Puyol és Alves utódját is már 2 éve meg kellett volna találni, potenciális Xavi utódjaink meg ugye voltak, csak szépen el lettek herdálva. Fáj, vagy fáj :mrgreen: , ez a három ember a múlt nagy játékosa, nem jelené, de semmikép nem jövőé. A három fiatal viszont még lehetnek a jövő Barcájának meghatározó játékosai, ha megkapják a lehetőséget. Lehet, hogy nem lesznek azok, de mindenképp ki kell próbálni őket, hiszen ha kevesek, akkor vki mást kell találni helyettük. Mert amikor már nem lesznek itt az öregek, és akkor dobják a mélyvízibe őket, és akkor derül ki, hogy nem ütik meg a szintet, akkor már vakarózhatunk. #-o
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.27. 11:37:28

palesz77 írta:Bár azért erre kicsit muszáj. Montoya és Bartra mikor kaptak akkora bizalmat, mint a fenti hármas? Mert szerintem még csak megközelítőleg sem nyomták őket annyira, mint amennyire Pep nyomatta ezt a triót.. Messit direkt kihagytam, mert ő ki is érdemelte már rögtön, de a másik hármas egyáltalán nem a kezdeti teljesítményük alapján.
Nyilván azért nem kaptak akkora bizalmat, mint ők, mert jóval gyengébben teljesítenek, mint az említett úriemberek az akkori időszakukban. Kicsit unom már a témát, de azért az mindent elmond, hogy Messi 18, Pedro 21, Piqué 21, Sergio 20-21 évesen már stabil tagjai voltak a csapatnak. Bartra és Montoya 23 évesek már... és még most is róluk megy a vita. Nem hinném, hogy ez véletlen lenne.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.27. 11:25:24

Igazából elfogadom a véleményed, bár nagyon sok mindennel nem értek egyet. Máshogy látjuk, ez van, egymást úgyse fogjuk meggyőzni a másik igazáról, úgyhogy fölösleges is újra részletezni a dolgokat szerintem.
Barcaman1993 írta:Piqué-Bartrat nem kommentálnám. Akkor is nagy volt a különbség, ennyi.
...
Lehet, hogy én vagyok a makacs, mert én kész érvekkel alá tudom támasztani a mondandómat.
...
Lehet, hogy ugyanazokat a szövegeket nyomom, mert ez azért van, mert kiforrott véleményem van. De nekem úgy tűnik, hogy Ti is ugyanazokat írjátok le egymás után. Csak nem látom az összefüggést az elméletetek és a valóság között...
De ezek nekem kicsit ironikusak. Attól még, hogy te így látod, egyáltalán nem biztos, hogy ez mások számára is így logikus - és hogy ez egyáltalán így is van..
Barcaman1993 írta:Pedro, Piqué, Sergio stb. megkapták a lehetőséget és éltek a lehetőséggel. Önbizalmat szereztek és magasabb szintet hoztak a konkurenciájuknál (Yaya-Sergio témába ne menjünk bele). Ha ezt megteszi Bartra és Montoya, akkor aláírom, hogy kezdjenek. De ez nem történt meg.
Bár azért erre kicsit muszáj. Montoya és Bartra mikor kaptak akkora bizalmat, mint a fenti hármas? Mert szerintem még csak megközelítőleg sem nyomták őket annyira, mint amennyire Pep nyomatta ezt a triót.. Messit direkt kihagytam, mert ő ki is érdemelte már rögtön, de a másik hármas egyáltalán nem, a kezdeti teljesítményük alapján.

u.i.: A Zabaletas dolgot meg csak "FM-ezésnek" írtam, ez olyan, minthogy annak is örültem volna, hogyha jön Koke idén hozzánk.. Realitása semmi nincs, csak megemlítettem, hogy ennek örülnék a legjobban én.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.07.27. 12:18:49-kor.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.27. 10:49:36

palesz77 írta:...
Piqué-Bartrat nem kommentálnám. Akkor is nagy volt a különbség, ennyi. Nem véletlenül játszott Piqué annyit és nem véletlenül Bartra annyit, amennyit. Lehet itt csűrni-csavarni a dolgot, párhuzamokat keresni, de Bartra továbbra sem az a szint, ami Piqué volt. Bizonyítson és kerüljön be a csapatba, kívánom neki! De eddig semmi olyat nem mutatott, ami erre predesztinálná.

Montoya, hagyjuk már... Borzasztó, hogy milyen kevés ide az a pali. És szted jól játszott és támadásban is magas szintet hozott? Én arra emlékszem, hogy folyamatosan kitették neki a 16-os szélére a labdát, ahol annyi feladata lett volna, hogy középre tegye és be kelljen gurítani az üres kapuba... Ő mit csinált? Elbotlott a labdán, hosszan tolta, eggyel több ütemet várt, pontatlanul tette stb. 5 gól minimum elment rajta, hogy képtelen volt rendesen kivitelezni a dolgot. Azt hiszem, ha vmiben, akkor Alves ebben igazán jó. És azt se felejtsük el, ha Messi kimegy a jobbosra, akkor Alvessel lesz egy oldalon, akivel nagyon jól megérti magát. Montoyáról nem vagyok hajlandó többet beszélni. Egyesek el vannak keseredve, mert Alves gyengébb volt a megszokottnál és ezért azt sztárolják, aki helyette játszhatott volna... A csávó viszont továbbra is nagyon gyönge. Fáj, vagy fáj, ezt látni kéne.

Megújulós téma: játsszon a jobb. :wink: Messi, Pedro, Piqué, Sergio stb. megkapták a lehetőséget és éltek a lehetőséggel. Önbizalmat szereztek és magasabb szintet hoztak a konkurenciájuknál (Yaya-Sergio témába ne menjünk bele). Ha ezt megteszi Bartra és Montoya, akkor aláírom, hogy kezdjenek. De ez nem történt meg. Bartra még csak-csak biztató és egyre jobban játszik, de fel kéne fogni, hogy még nem azt a szint. Most versenyhelyzetben lesz, tud bizonyítani, ha a kezdőbe akar kerülni. Ezt a Montoyának adjuk meg a sanszot stb. duma meg már nagyon unalmas. Itt van 3-4 éve folyamatosan az első keretnél. Ha eddig nem tudott semmit sem mutatni, akkor ezután fog? Miért történt az, ha Alves gyengén teljesített, akkor mindig Adriano játszott? Ez egyáltalán nem véletlen és örülök is, hogy így történt. Csak mert megújulásról van szó, az nem azt jelenti, hogy a csapat nagy része kuka és akik eddig epizodisták voltak, azok rögtön a kezdőben landolhatnak. Azt hiszem szépen néznénk ki, ha a védelem kezdő 4-esében Bartra, de legfőbbképpen Montoya is helyet kapna.

Zabaleta jól hangzik, de mi a realitása, hogy jön? A City egyetlen normális jobb hátvédje, biztosan el fogják nekünk adni. És egyébként mivel lennénk vele előrébb? Alves támadásban sokkal jobb, védekezésben meg csak azért nem, mert állandóan fönt ragad. Viszont, ha nem rohangászik el (pl. a nagy meccseken, ahol nem szokott), akkor kiváló védőmunkát hoz le. Ez a Montoyát építsük be 2 év alatt szöveg meg nonszensz. Mitől és miért épülne be? Jól hangzik, amit leírsz, de a megvalósítás kivitelezhetetlen, ha ő nem teljesít úgy. Ha meg úgy játszik, akkor meg minek ide Zabaleta?
S.Agüero írta:Túlságosan makacs vagy, folyamatosan ugyanazokat a szövegetek nyomod, úgysem lehet meggyőzni, szóval felesleges vitáznunk.
Ehhez mit kommentáljak? Ez nem egy jótékonysági intézmény, fel kéne fogni. Az játszik, aki a jobb. Ez a csapat érdeke, ez a játékosok és ez az edző érdeke. A lejátszott játékpercek magukért beszélnek. Lehet, hogy én vagyok a makacs, mert én kész érvekkel alá tudom támasztani a mondandómat. Nektek abban kimerül, hogy Montoya azért játsszon, mert Alves gyenge volt (hozzátenném, hogy önmagához képest), Bartra meg azért, mert Piqué mennyivel is volt jobb nála? Ugyanaz a téma, aki Rafinhát Xavi helyett akarja a kezdőbe. Kicsit gyengébb volt az öreg a szokásosnál, de egyből annak kell játszania, aki eddig nem kapott szerepet. Mutassanak olyat, amire ez feljogosítja őket és elfogadom, hogy játszanak ők. Addig viszont tökéletesen helyük van a kispadon. Ha jól emlékszem a felsorolt emberek (Messi, Pedro, Piqué, Sergio) sem azért kerültek a kezdőbe, mert a riválisuk gyengén szerepelt volna és korszakváltás volt. Jobbak voltak ennyi. Ha ezt sikerül megérteni, akkor az én álláspontomat is sikerül.

Lehet, hogy ugyanazokat a szövegeket nyomom, de ez azért van, mert kiforrott véleményem van. De nekem úgy tűnik, hogy Ti is ugyanazokat írjátok le egymás után. Csak nem látom az összefüggést az elméletetek és a valóság között...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.26. 21:40:29

...
Igen, játsszon Bartra Piqué helyett, ha rosszul játszik. Mitől volt jobb, mint Piqué? Tavasszal körülbelül ugyanolyan játékot hoztak, ősszel jobb volt Bartra, csak mondjuk figyelni is kéne a játékát, ezért írtam, hogy nézed is e a meccseket. :wink: Stabil közepes teljesítmény? Akkor Piqué mi volt? Nehogy azt írd, hogy Piqué volt a legjobb védőnk tavaly. :D
Nem volt állandó kezdő, mert Tata erőltette a Masch-Piqué kettőst, láttuk, hogy sikerült. Nem szidom Piquét, csupán kritizálom.
Igen, Piqué mellé kell egy vezér, mert egyedül kevés, olyan, mint egy kisgyerek, elbambul.

Igen, játsszon Montoya Alves helyett, ha rosszul játszik. Szerintem két meccset nem játszott végig egymás után, így nehéz... Védekezése simán jobb, mint Alvesé, támadásban látszik rajta, hogy rutintalan, de a beadogatós Alvesnél támadásban nem sokkal rosszabb... Nevetséges, ha máshogy gondolom, mint te, oké...
A mostani Alvesnél egy stabil közepes teljesítményt nyújtó védő is jobb, szerintem. Azt nem tudom, hogy kit tudnánk elhozni, de mondjuk egy Zabaleta/Danilo/Piszczek-nek örülnék.

Tegyük fel, hogy Bartra megkapta a lehetőséget, - kis túlzással - nem élt vele??? Ha szerinted nem, eléggé elvakult vagy, vagy nem látod Bartra játékát.

Montoya-Bartra-Piqué-Alba védelem semmivel nem gyengébb egy Alves-Mathieu/Masch-Piqué-Alba négyestől. A változás nálam azt jelenti, hogy "új", fiatal játékosokat is kipróbálunk.

Túlságosan makacs vagy, folyamatosan ugyanazokat a szövegetek nyomod, úgysem lehet meggyőzni, szóval felesleges vitáznunk.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.26. 19:11:18

Barcaman1993 írta:...
A Pique-Bartra részedhez. Pique a 08/09-es szezonbeli adatai, Bartránál pedig az ideiek:

Első 19 bajnoki:
-Pique 1064 perc
-Bartra 777 perc
Bl csoportmeccsek:
-Pique 5 meccsen 450 perc
-Bartra 2 meccsen 100 perc
Egész szezonban:
-Pique 3932 perc
-Bartra 2307 perc

A szezon első felének a statjait néztem elsősorban, mert ugye akkor volt gyengébb 'mr. waka-waka'. Szóval a lényeg, hogy Pique a gyengébb kezdése ellenére folyamatosan nyomva volt, Bartra pedig a - szerinted - közepes teljesítménye ellenére nem.. Pedig Pique idejében a konkurencia is komolyabb volt, ezért nem volt indokolt, hogy olyan játék mellett annyit játsszon, Pep mégsem hagyta ki szinte soha, és utólag látható, hogy jó döntés volt. Nálunk pedig idén bőven lehetett volna többet játszatni Bartrát, mert Pique és Masch is gyenge volt, mégsem játszott nagyon. Csoda, ha nem nőtte ki magát eddig..? És jöhetsz azzal a szöveggel, hogy vajon miért nem ő játszott még így sem, az azért van, mert Tata elég töketlen volt sajnos, nála a név számított elsősorban, nem a forma, ezt sokszor bizonyította a szezon során..
Azt meg nem tudom, hogy Pique szerinted most is klasszis teljesítményt nyújt, vagy csak a múltban nyújtott azt? :-k

A Montoyás részhez meg nem írnék nagyon. Nézz meg pár tavaszi meccsét úgy, hogy szinte csak őt figyeled. Bilbao, Granada például. Simán a csapat egyik - ha nem - legjobbja volt azokon a meccseken, a támadásokban is jó szintet nyújtott, védekezésben is elég jót. Úgyhogy azért az látszik, hogy potenciál van benne, csak hagyni kéne formába lendülni. De pl a Granada utáni meccsen mégsem játszott már egész szezonban.. Aztán nézd meg Carvajalt a Realnal. Anno az 'U-akárhányas' válogatottakban Montoya volt a kezdő jobbhátvéd általában, nem Carvajal, szóval anno talán valamivel jobb is volt, de minimum egy szinten álltak. A különbség mára annyi, hogy a Realos srácot egész éveben játszatták, így ki tudta nőni magát olyan szintre, hogy a Real kezdőjébe befér, míg Montoya egy jó meccs után is a padon találta magát - kivéve amikor valaki sérült volt.*

És igen, én jövőre őket többet nyomatnám - még ha a te nézeteid szerint nem is lenne indokolt. De mivel a jövő év a megújulás éve, ezért akkor már az is beleférne szerintem, hogy megnézzük mit tudnak a srácok amikor ténylegesen megkapják a bizalmat. De nekem az eddigiek alapján az jön le, hogy pont ez az, amiben nagyon mások a nézeteink.. Én nyomatnám a fiatalokat, mert látom bennük a potenciált, és örülnék, ha végre kiderülne, hogy mit is tudnak hozni amikor megkapják a bizalmat legalább fél éven keresztül. Ha meg nem válnak be, akkor legalább kiderül, és nem kell tovább próbálgatni őket.. Te meg nem így vagy vele ahogy feltűnt.

*Én amúgy személy szerint annak örülnék a legjobban, ha eladnánk Alvest, és leigazolnánk Zabaletat, és 2 szezon alatt beépítenénk Montoyat mellőle.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.26. 16:43:20

S.Agüero írta: Piqué világklasszis? 3-4 éve az volt, most már csak helyenként. Tavasszal az volt, aztán a VB-n nem.
Te nézel meccseket? Alves már nem csak védekezésben, hanem támadásban is hátráltat, meg kell adni a lehetőséget Montoyának, vagy venni kell egy jobb bekket Alves helyett. Alves aztán tényleg jó támadásban... :D
De végül is, legyen az alapkezdőnk a MAtS - Alves ; Piqué ; Masch ; Alba - Busi ; Xavi ; Ini - Pedro ; Messi ; Neymar, hatalmas változások lesznek. Csak aztán majd ne csodálkozzunk, ha megint 6 meccsen át nem tudjuk megverni az Atléticót.

Ha jól emlékszem, Piqué sem tündökölt azért annyira az elején, de megkapta a lehetőséget, és a szezon második felére kezdő lett, MU ellen oktatott is. Bartrát is ugyanígy be lehet tenni a kezdőbe.
Egyébként meg Alves se mutat semmit az elmúlt 1-2 évben. Minden második meccsen ha jól játszik, de lehet, hogy ez is nagy túlzás.
Mondom, hogy új divat szele fúj... Ok, felveszem a kesztyűt. Tegyük fel, hogy nem láttam elég meccset (csak a meccsek 98%-át), teljesen hülye vagyok hozzá és egyébként is mit akarok én...
Akkor:
Piqué nem világklasszis. Mondd meg ki játsszon helyette? Bartra? #-o =D> Mitől is volt ő jobb, mint Piqué? Hozott egy stabil közepes szintet, semmi több. Nem véletlen, hogy nem volt állandó kezdő. Szokásosan ez az új divat. Most nincs Fabregas, nincs Alexis, akiket szidni lehet, ezért most azok a jó játékosok, akik eddig nem játszottak. Mathieu? #-o Felőlem játszhat, de én azon kevesek egyike vagyok, aki jó játékosnak tartja franciát, a többiek nem tudom mit szólnának... Egyébként is az a slágerszlogen, hogy Piqué mellé egy vezér kell... Ezt nem tudom, hogy a banda megint honnan vette, de ez is új divat.
Alves 2 éve hátráltat minket, nem tud védekezni, de már támadni sem. De ki játsszon helyette? Montoya? #-o [-X Ha az Osasuna lennénk, akkor elég lenne egy szintű játékos. Ez viszont a Barcelona... Ahogy Alves 2 éve nem mutat semmit, akkor Montoya még semmit sem mutatott, amióta itt van, pedig már Pep is rá számított a védelemben. Azt hiszem azóta elég sok idő eltelt. Védekezése szintén gyenge, a támadásáról meg egy oktató filmet lehetne mutatni az Osasuna elleni meccsünkről. Nevetséges, hogy felmerül a neve Alves helyett. Ez is egy új divat. Megint az a jó játékos, aki nem játszik. Menjünk tovább. Tegyük fel, hogy van lehetőségünk igazolni, akkor ki lenne jobb megoldás Alves helyett? Nekem olyan név nem ugrik be, akit el is tudnánk hozni. Várom a listát.

Igen, Piqué úgy jutott be a kezdőbe, ahogy mondod. Kezdetben gyenge volt, majd fokozatosan följavult, majd a világ legjobb hátvédjének lépett elő. Most már mondhatom, hogy évekig. Bartra megkapta a lehetőséget. De még mennyire, hogy megkapta. Sőt egyszerűbb dolga volt, mint Piquének, mert a sérülések őt a kezdőbe repítették a szezon végére, míg Gerardnak Marquezt kellett kiszorítania. És mit alkotott Bartra? Hozott egy stabil közepes szintet, de nehogy Piqué berobbanásához hasonlítsuk, mert ég és föld a kettő.

Ezt a kezdőt meg nem is tudom, hogy honnan vetted? Számomra egyértelmű, hogy Piqué mellett a Mathieu/Bartra/új érkező fog játszani, Alves helye nem bérelt, Rakitic lehet, hogy bekerül a kezdőbe, ill. Suarez is kezdő lesz. :wink:

De ha már itt tartunk. Mennyivel jobban hangzik egy Montoya-Bartra-?-Alba védelem, akár egy Atletico, akár egy Real madrid ellen... Konkrétan a bajnokság egyik leggyengébb védelme lenne. A változás pedig nem azt jelenti, hogy a kezdő 11-ből 8 új ember lesz. Ha jól emlékszem 2008-ban az egyetlen új érkező, aki egyből bekerült a kezdőbe, az maga Dani Alves volt. Mégis mekkora volt a különbség az akkori és az egy évvel korábbi csapat között...

Kész, logikus érvekkel meggyőzhető vagyok, de az újdonsült divatszövegekkel, ill. azok a jó játékosok, akik nem játszanak típusú megnyilvánulásokkal nem tudok mit kezdeni. Dobálhatjuk a közhelyeket, meg azokat a megnyilvánulásokat, amiket mindenki akar hallani, de nincs értelme, különösen úgy, hogy azzal becsapjuk magunkat. Az ilyen Montoyát a kezdőbe szövegekkel meg a világból ki lehet engem kergetni...
Capon
Llegenda del Barça

2014.07.26. 16:32:07

LM10 írta:Halilovicnak meg külön örülök, ha így folytatja, a jövő évben már a felnőtt keret tagja lehet. 8)
Én is örülök neki, bár nem mintha nagyon nyomon követtem volna őt.
Egyébként úgy emlékszem Halilovicot csak 1 évre tették a B csapatba és jövőre már a nagy csapat tagja lesz. Erről talán a leigazolása kapcsán írt cikkben olvastam anno.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.26. 16:24:16

Nem tudom jobb helyre rakni.
Bartrat sem értem. Tehetséges és jó játékos, de ne keverjük össze egy világklasszissal. Montoyát meg végképp nem értem, mert ha vki nézi a meccseinket, akkor az tudja, hogy Montoya teljesen fogalmatlan ehhez a játékhoz. A védekezése gyenge, a támadását meg inkább nem írom, mert fényévben mérhető Alveshez képest. Egy Celta Vigoban, esetleg egy Granadában talán jó is lenne. Ide viszont elképesztően kevés. A felnőtt csapatnál van, ha jól emlékszem minimum. 3-4 éve. Azóta sem mutatott semmit. Miért is kéne neki kezdenie? Akkor maradjon inkább a brazil.
Piqué világklasszis? 3-4 éve az volt, most már csak helyenként. Tavasszal az volt, aztán a VB-n nem.
Te nézel meccseket? Alves már nem csak védekezésben, hanem támadásban is hátráltat, meg kell adni a lehetőséget Montoyának, vagy venni kell egy jobb bekket Alves helyett. Alves aztán tényleg jó támadásban... :D
De végül is, legyen az alapkezdőnk a MAtS - Alves ; Piqué ; Masch ; Alba - Busi ; Xavi ; Ini - Pedro ; Messi ; Neymar, hatalmas változások lesznek. Csak aztán majd ne csodálkozzunk, ha megint 6 meccsen át nem tudjuk megverni az Atléticót.

Ha jól emlékszem, Piqué sem tündökölt azért annyira az elején, de megkapta a lehetőséget, és a szezon második felére kezdő lett, MU ellen oktatott is. Bartrát is ugyanígy be lehet tenni a kezdőbe.
Egyébként meg Alves se mutat semmit az elmúlt 1-2 évben. Minden második meccsen ha jól játszik, de lehet, hogy ez is nagy túlzás.
LM10
Director del Fútbol

2014.07.25. 11:29:11

Most, hogy visszatértek a válogatott játékosok nagyrésze, már csak ők maradtak fent a B csapatból:
Patric, Ié, Grimaldo, Samper, Halilovic, Munir, Sandro and Adama.

Érdekes, hogy Bagnack helyett LÉ az aki maradt. Ő jobban is játszott mondjuk a Recre ellen.Halilovicnak meg külön örülök, ha így folytatja, a jövő évben már a felnőtt keret tagja lehet. 8)
kanty
Llegenda del Barça

2014.07.21. 12:18:55

Van új kapusunk, kettő is, jönni fognak a hátvédek, de legalább egy biztosan, vettünk egy minden téren komplett spílert a középpályára, meg egy uruguayi állatot, aki a világ egyik legjobbja jelen pillanatban, kár, hogy a száját nem tudja összecsukni, mert az emberekben - egyébként jogosan - sajnos ez marad meg leginkább, nem az, hogy ő a 2013/14-es kiírásban szétbombázta az ellenfelek kapuját közelről, távolról, fejjel, lábbal, háttal a Premier Leagueben. Ja és itt van még Rafinha, aki körülbelül akkora tehetség, mint a bátyja, meg Deulofeu, aki éles szögből töri ketté a kapufát, vagy épp rúg gólt az Arsenalnak 19 évesen, de a lényeg, hogy rohadtul érzi a kaput.

Szóval a változás, amire olyannyira vágytunk, már elkezdődött, itt, a szemünk előtt. LE érti a futballt, és tudja, hol kell lennie Messinek, hogy a világ legjobb támadótrióját alkossa Neymarral és Suárezzel, tudja, hogy Rakitic és Busquets, vagy Mascherano mennyire stabillá és erőssé teheti a középpályát egy példamutató hozzáállású Iniestával, és remélhetőleg azt is, hogy kit kell hozni hátra és játszatni a védelembe.

Szóval legyünk türelmesek, mert az idei év a mostani körülményeket ismerve rengeteg meglepetést tartogat a számunkra - remélhetőleg pozitívakat, mert az előjelek egyelőre azok
Nagyon szépen leírtad, hogy "jönni fognak hátvédek" stb., csak a helyzet nem ilyen egyszerű. Évek óta fennálló probléma a hátvédkérdés, (már unalmas szapulni a vezetőséget is, persze a szapulásban azért van igazság) ennek ellenére én idén sem látok semmi olyant jelt, ami ezt a problémát megoldaná. Ja oké, szórakozunk egy valenciás sráccal, kifizetnénk érte "bármit", ezzel ismét kissé nevetségessé téve a klub amúgy sem klasszis igazolás-politikáját, de továbbra is ott tartunk, hogy majdnem július vége van, és még az évek óta hiányposztra nem hoztunk senkit.

"LE érti a futballt." Ez is kicsit egyszerű kijelentés számomra. Ja, játékosként remek volt, de edzőként még nagyon nem bizonyított semmit. Persze jár neki is, hogy tiszta lappal induljon, de nem egy olyan edzőlegenda, (még) persze Pep is a "semmiből" jött, aztán robbantott, igaz az ő esete a ritkább.

A Suarezről leírtak szépek, igazak. Csak én valahogy nem látom sikeresen, eredményeket elérve azt a Barcelonát, ahol Messi, Suarez, Neymar szabad kezet kapva játszik. Az azonban nyilvánvaló, hogy mindhárman, akkor tudnak a leghatékonyabban teljesíteni, ha kötetlenebben futballozhatnak. Egy ilyen játékost elbír a csapat, de hármat semmiképp sem. És, ha marad a falkavezér Messi, (miért ne ő maradna, s ha egyáltalán LE ezen változtatni akarna, akkor mikor lenne durcás Messi?) akkor ott tartunk, hogy vettünk egy Suarezt, aki remek képességű, de a taktika miatt behatárolt lesz, ergo kb. hozza azt, amit Sanchez. Ami ne rossz, de azért gondolom ennél a nagy többség tőle többet vár.

Tehát nem olyan rózsás a helyzet - szerintem - ahogy leírtad. Néhány ésszerű döntetéssel, és nem tökölődéssel egy kompetitív keretünk lehet, és akkor "már" csak LE kvalitásain múlna a sikeresség. Persze a sikerességet is újra kell értelmezni, mert számomra a siker most és 3-4 évvel ezelőtt nem ugyanazt jelentette. Mert, ha ebben a szezonban a bajnokság meglesz, akkor számomra ez a szezon sikeresnek könyvelhető el, (persze egy esetleges alázás a BL-ben sokat számít) míg a Pep-éra legjobb időszakában azért jóval magasabbak voltak az elvárások.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.21. 09:36:38

Leon írta:A sport.es szerint ez és így lesz a Barca középső és első szekciója:

.......Busi---Mascherano

.........Iniesta....

.........Messi.....

....Suarez---Neymar...
Az szép. Remélem szélső védőink se lesznek, hanem felállunk középen egy oszlopba. :lol:
Szóval a változás, amire olyannyira vágytunk, már elkezdődött, itt, a szemünk előtt. LE érti a futballt, és tudja, hol kell lennie Messinek, hogy a világ legjobb támadótrióját alkossa Neymarral és Suárezzel, tudja, hogy Rakitic és Busquets, vagy Mascherano mennyire stabillá és erőssé teheti a középpályát egy példamutató hozzáállású Iniestával, és remélhetőleg azt is, hogy kit kell hozni hátra és játszatni a védelembe.

Szóval legyünk türelmesek, mert az idei év a mostani körülményeket ismerve rengeteg meglepetést tartogat a számunkra - remélhetőleg pozitívakat, mert az előjelek egyelőre azok.
Én korántsem vagyok ennyire optimista. LE edzői képességei egyelőre bőven megkérdőjelezhetőek. Azt sem érzem, hogy olyan nagyon komoly szava lenne, inkább azt látom, hogy most is a földrajzi felfedező, meg a kapus kénye kedve szerint alakítja a keretet, amit odadobnak az edzőnek, hogy csináljon vele, amit tud. Nem csodálom, hogy Pep nem bírta velük tovább, egy karakteres edzőnek elfogadhatatlan, amit ezek művelnek. Ha már Pep szóba került, nála már az elejénél látszott a tudatosság, tudta, kiket akar elküldeni, hova akar erősíteni. LE meg találgat, Xavi és Alves jövője még mindig tisztázatlan, és ezért az is, hogy hova kéne még pontosan igazolni. #-o

Az előző három szezonban elbohóckodtuk az alapozást, aminek böjt1e lett, mert tavaszra rendre elfogytunk. Erre elbohóckodjuk negyedszer is. #-o Jó, most benne van a VB, még a sérülések, és Suarez eltiltási is, elismerem.
Leon
Director del Fútbol

2014.07.21. 06:21:57

A sport.es szerint ez és így lesz a Barca középső és első szekciója:

.......Busi---Mascherano

.........Iniesta....

.........Messi.....

....Suarez---Neymar...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.21. 01:28:07

Barcaforever írta:...
A jelenlegi vezetésben valóban voltak/vannak problémák, de nem olyan egyszerű megbolygatni mindent, és kirepíteni őket a kukába, amikor komoly feladatra adták a fejüket, amikor a klub képviselői megválasztották őket. Kiszivárgott egy kétes ügylet, Neymar átigazolása, aminek következtében az ügyben a leginkább érintett felsővezető, az elnök lemondott, így nyilván az alelnök vette át a helyét, aki folytatta azt a munkát, amit Rosell megkezdett annak idején. Egy választást kiírni nem olyan könnyű, a mostani menedzsment mandátuma előtt a klubban semmiféle "válsághelyzet" nem volt, nem hunyt el senki, adócsalások sem voltak jellemzőek, és a trófeák is repkedtek szép számmal, így aztán jóval kevesebb figyelmet kapott a vezetőség, és a klub történelmének legsikeresebb idejében csendes volt a váltás. Nem mondom, hogy elégedettek lehetünk a Rosell-Bartomeu csapat által elért alakításokra, de azért a Barcelona adósságát rendesen törlesztik emellett, és most kanyarodjunk a sportszakmára. :)

Tito Vilanova maximálisan elkötelezett volt a munkája mellett, amikor Guardiola után kinevezték vezetőedzőnek. Átvett egy tökéletesre formált játékrendszert, amivel az előző évben is kis híján sikerült Európa csúcsára jutni, és folytatni akarta azt, amit Guardiolával közösen alakítottak ki, aztán kiújult a betegsége. Meggyőződésem, hogy nem tett jót a csapatnak az a tudat, hogy a főnök éppen kemoterápián van, és a másodedzője helyettesíti, sőt, elég sokat kivett ez a csapatból, még ha a szakértelmet lehetett is pótolni a modern technológia kommunikációs eszközeivel. A Milan ellen jött a hidegzuhany Jordi Rourával a kispadon, de ne feledjük, hogy ő ült ott akkor is, amikor a visszavágón 4-0-ra ütöttük el a Rossonerit, ha már róla van szó. De teljesen mindegy, mert Tito a háttérből is dolgozott, ennek is köszönhető ez az eredmény, és le kellett volna mondania, mert akármennyire is fáj ezt kimondani, talán ráment az élete erre a munkára ilyen fokozott stresszhelyzet mellett egy ennyire komoly betegséggel... Vele nem alakult át a csapat, aztán ránk adta a Bayern a zakót, meg miegymás, és jött Gerardo Martino, aki korábban kisebb csapatoknál ért el nagy sikereket, és passzolt a személye ahhoz, amit elkezdtek vele, mert elkezdődött a változás Tata idejében.

Martino idejében azonban még mindig sírtunk, hogy komoly változások kellenek, mert játékban lett volna rá hajlandóság, de nem a tavalyi játékosállománnyal, akiknek a legtöbbjét egyrészt már csúcsra járatták, másrészt nem voltak képesek mást játszani. Elfogyott a motiváció, és Dani Alves, meg mit tudom én kicsoda már arról kezdett beszélni, hogy a múltban kell élni, mert az milyen szép volt... Hát óriási hiba. De Alves is, ahogy Piqué, Xavi, Busquets, meg Pedro ott voltak a világverő Barcelonában, nem kis szerepet betöltve, aztán megragadtunk velük tavaly a múltban, és sikerült nem nyerni semmit, ami önmagában abszolút nem katasztrófa, főleg, hogy már a szemünk előtt zajlanak le azok a változások, amikért lassan 2 éve könyörögtünk itt szurkolók.

Luis Enriquével egy új Barcelona épül, ez nem vitás. A vezetőség belátta, hogy kell a változás, ehhez elég volt egy hatalmas zakó meg egy trófea nélküli idény, ami szerintem annyira nem katasztrófa az elmúlt idők sikereinek fényében, és most nem Alvesnek adok igazat, aki még mindig rátámaszkodna a múltra, neki is menni kéne már, ahogy elengedtük Thiagot, aki nem kívánt a kispadon időzni, és ezáltal se ő a csapatra, se a csapat rá nem lett volna jó hatással, ha itt marad, és ne feledkezzünk meg Fábregasról, aki jól ide****va ment el, kb. nulla köszönettel a klub felé, de szerintem nem is akart ő visszajönni ide Angliából, csak már magunkat nevetségessé téve akartuk hazahozni. Jó, nem kapta meg a bizalmat, de kit érdekel, amikor játszott, annak fele ilyen, fele olyan volt, lehet másképp lett volna, ha minden nagy meccsen kezdő, de ebbe most ne menjünk bele, kicsit csak úgy elvolt már a pályán ő is elég sokszor. Elment még Alexis, akit nem is kommentálnék, meg hasonlítanék össze Suárezzel, mert míg az uruguayi a védővonalból is gólt lőne, a chilei legtöbbször a tizenhatoson belülről se tudott, persze a kvalitásai megvoltak, csak valahogy mégis láthatóan és érezhetően nem lett elég ide végül, persze megsüvegelendő az akarata, és nagyon is szimpatikus kis játékos volt!

Van új kapusunk, kettő is, jönni fognak a hátvédek, de legalább egy biztosan, vettünk egy minden téren komplett spílert a középpályára, meg egy uruguayi állatot, aki a világ egyik legjobbja jelen pillanatban, kár, hogy a száját nem tudja összecsukni, mert az emberekben - egyébként jogosan - sajnos ez marad meg leginkább, nem az, hogy ő a 2013/14-es kiírásban szétbombázta az ellenfelek kapuját közelről, távolról, fejjel, lábbal, háttal a Premier Leagueben. Ja és itt van még Rafinha, aki körülbelül akkora tehetség, mint a bátyja, meg Deulofeu, aki éles szögből töri ketté a kapufát, vagy épp rúg gólt az Arsenalnak 19 évesen, de a lényeg, hogy rohadtul érzi a kaput.

Szóval legyünk türelmesek, mert az idei év a mostani körülményeket ismerve rengeteg meglepetést tartogat a számunkra - remélhetőleg pozitívakat, mert az előjelek egyelőre azok.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Barcaforever
Director del Fútbol

2014.07.21. 00:14:34

Én az egész sztoriban azt nem értem, h miért nem áll fel egy socio és mondja azt, h emberek, van egy elnökünk, akit mi nem is akartunk. Sandronak adták meg a bizalmat, erre egy "ismeretlen" vezeti a csapatot.

Alapvető problémák már az előző nyáron megvoltak.Komolyan mondom akkora fejetlenséget, egy ekkora klub, hogy tudott elkövetni nem is értem és azt, se, hogy ez miért nem volt beszédtéma itt.

Volt egy edzőnk, aki szegény rákos volt és nagyon sok meccsen nem is tudott a kispadon lenni és egy ismeretlen fickónak kellett edzést tartania, láthatóan pocsékul.Egy vmire való normál vezetésnek már, akkor május 30-án azt kellett volna mondania, hogy Tito szeretünk imádunk, de neked pihenésre van szükséged nem pedig beleerőltetve egy következő évbe, amikor így is több, mint 10 meccsen nem tudott ott lenni a csapattal. Erre a vezetőség eladja Villát, Thiagot és Abidalt és az elnök megveszi magának Neymart. Jó a srác, csak nem ebben a felállásban és nem Messi mellett. Komoly változtatásokra lesz szükség....
Erre eljön a nyár fele, a csapat kb kiárusítva és mi szerzünk egy új edzőt, aki nem változtathat a taktikán és nem igazolnak neki egy védőt és egy támadót se.Thiagot, h miért kellett elengedni, főleg, h látható volt, h Xavi belassult és Fabregas játékában folyamatos hullámok voltak.

Erre most ott tartunk, h ismét fejetlen az egész. Iniesta egyedük maradt a középpályán és sehol egy védő és ami még fontosabb lenne egy jobb oldali védő. Alves szépen be****ta mert elkezdte oltogatni a vezetőséget, h h bánnak velük, nincs tisztelet, ki akarja magát próbálni máshol, csak ahhoz védekezni kellett volna a vb-n, meg az elmúlt 2 évben.

Végül jön Suarez, és megy Alexis. Nem tudom mi fog ebből kisülni, remélem a legjobbakat, de a Madrid csak szólok a Bale-Ronaldo-Benzema-Kroos négyessel mostmár nagyon durva lesz. :evil:
Kép
zbandika12
Barça C

2014.07.17. 20:23:25

mi van ha egy olyan kezdő lenne :Bravo, Zabaleta, Pique, Alba,- Bosquets, Mascherano, Rakitic, Iniesta,- Neymar, Messi, Suarez ? nem lenne rossz végül is azt nyilatkozták , hogy a felállás is változhat :?: :o
Sanama
Llegenda del Barça

2014.07.16. 21:44:00

Stalkyard írta:Szép is lesz, mikor novemberben a Rakitic-Busi-Mascherano középpálya fogja labdákkal tömni elől Pedrot meg Deut :mrgreen: Hátul meg Matyő keverget majd Mr. Waka-wakával :mrgreen:

Gyönyörű szezon lesz ez is :lol:
Lesz nekünk Sergio Roberto is! :D
mess2009
Director del Fútbol

2014.07.16. 21:24:27

ha az új edzőnk valóban csak annyit mondott (lényegében) amit ide fordítottak, nos akkor az nesze semmi fogd meg jól!
a VB valóban megkeveri rendesen a felkészülést, de még rá a sérülések, az eltiltás, az új emberek.... van itt gond dögivel.csak reménykedni lehet, bizakodni aligha.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.16. 21:03:30

Sanama írta:
Capon írta:
Sanama írta:2 edzes volt, de mar a fel keret megserult... adriano,rafinha. csodalatos.
És akkor a másik "erősebb" és egyben fáradtabb fele még csak nem is edzett...
Suarez pedig el van tiltva, Neymar meg majd augusztus vegen kezdhet edzeni...
a Messi-Mascherano-Alves? trió meg a bajnokság kezdetére fog bepottyanni a nyaralásról... Szép.
Stalkyard
Director del Fútbol

2014.07.16. 20:59:32

Szép is lesz, mikor novemberben a Rakitic-Busi-Mascherano középpálya fogja labdákkal tömni elől Pedrot meg Deut :mrgreen: Hátul meg Matyő keverget majd Mr. Waka-wakával :mrgreen:

Gyönyörű szezon lesz ez is :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Capon
Llegenda del Barça

2014.07.16. 20:57:04

Egy pazar felkészülésnek és szezonkezdetnek nézünk elébe.

Azért érdekes lesz a támadó harmadunk.
Gondolom augusztus vége, de mindenképp második felében kezdődik a bajnokság, egy eltiltott Suárezzel, egy éppen akkortájt edzésbe álló Neymarral és Messivel...
Decemberben fogunk már járni mire még mindig az erőnléti edzésekre kell majd a hangsúlyt helyezni.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2014.07.16. 21:16:40-kor.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.07.16. 20:47:55

Capon írta:
Sanama írta:2 edzes volt, de mar a fel keret megserult... adriano,rafinha. csodalatos.
Suarez pedig el van tiltva, Neymar meg majd augusztus vegen kezdhet edzeni...
Capon
Llegenda del Barça

2014.07.16. 20:39:50

Sanama
Llegenda del Barça

2014.07.16. 20:28:47

2 edzes volt, de mar a fel keret megserult... adriano,rafinha. csodalatos.
Lezárt