Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért a kiemelt rész szerintem elég nagy böszmeség.LG írta: Akkor rosszul emlékszel. Messi és Pedro egy kiöregedő Giuly ill. Henry helyét vették át, Pique Márquezét, aki már szintén nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban. Egyedül Busquetsre lehet mondani, hogy egy igazi klasszist szorított ki, isszuk is a mai napig a levét ennek a döntésnek.![]()
De Messit leszámítva, aki ugye egy külön kategória, egyikük sem nyújtott klasszis teljesítményt rögtön, mikor bedobták őket a mélyvízibe, sőt, Pique és Busquets kifejezetten sokat hibázott eleinte, de korábban Valdes, és még korábban Puyol ugyanígy volt. Ennek ellenére megkapták a folyamatos bizalmat az edzőtől, és ez amit, amit a mostani fiatalok nem kapnak meg. Nem kapta meg Thiago sem elment, Fabregas ugyan többet játszott, de az igazi posztján keveset, elment, és a LE is úgy viszonyul a fiatalokhoz, mint az elődje, akkor ők is el fognak menni. De bizok benne, hogy ez nem így lesz, hiszen néhányukkal már dolgozott együtt, és nem hinném, hogy pl. Rafinhával vagy Deulofeuval ne számolna, és talán a védelem közepébe is azért nem hoz egy igazi klasszist, mert Bartrának is komoly szán, és gondolom Cuadradot sem Montoya, hanem Alves helyére szánnák.![]()
Egyébként az Ac Milan már szépen beleesett abba hibába, hogy nem pótolta időben a nagy öregeket, azóta is a béka segge alatt vannak. Nekünk sem most kellene ezzel foglalkozni, Puyol és Alves utódját is már 2 éve meg kellett volna találni, potenciális Xavi utódjaink meg ugye voltak, csak szépen el lettek herdálva. Fáj, vagy fáj, ez a három ember a múlt nagy játékosa, nem jelené, de semmikép nem jövőé. A három fiatal viszont még lehetnek a jövő Barcájának meghatározó játékosai, ha megkapják a lehetőséget. Lehet, hogy nem lesznek azok, de mindenképp ki kell próbálni őket, hiszen ha kevesek, akkor vki mást kell találni helyettük. Mert amikor már nem lesznek itt az öregek, és akkor dobják a mélyvízibe őket, és akkor derül ki, hogy nem ütik meg a szintet, akkor már vakarózhatunk.
Akkor rosszul emlékszel. Messi és Pedro egy kiöregedő Giuly ill. Henry helyét vették át, Pique Márquezét, aki már szintén nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban. Egyedül Busquetsre lehet mondani, hogy egy igazi klasszist szorított ki, isszuk is a mai napig a levét ennek a döntésnek.Ha jól emlékszem a felsorolt emberek (Messi, Pedro, Piqué, Sergio) sem azért kerültek a kezdőbe, mert a riválisuk gyengén szerepelt volna és korszakváltás volt. Jobbak voltak ennyi. Ha ezt sikerül megérteni, akkor az én álláspontomat is sikerül.
Nyilván azért nem kaptak akkora bizalmat, mint ők, mert jóval gyengébben teljesítenek, mint az említett úriemberek az akkori időszakukban. Kicsit unom már a témát, de azért az mindent elmond, hogy Messi 18, Pedro 21, Piqué 21, Sergio 20-21 évesen már stabil tagjai voltak a csapatnak. Bartra és Montoya 23 évesek már... és még most is róluk megy a vita. Nem hinném, hogy ez véletlen lenne.palesz77 írta:Bár azért erre kicsit muszáj. Montoya és Bartra mikor kaptak akkora bizalmat, mint a fenti hármas? Mert szerintem még csak megközelítőleg sem nyomták őket annyira, mint amennyire Pep nyomatta ezt a triót.. Messit direkt kihagytam, mert ő ki is érdemelte már rögtön, de a másik hármas egyáltalán nem a kezdeti teljesítményük alapján.
De ezek nekem kicsit ironikusak. Attól még, hogy te így látod, egyáltalán nem biztos, hogy ez mások számára is így logikus - és hogy ez egyáltalán így is van..Barcaman1993 írta:Piqué-Bartrat nem kommentálnám. Akkor is nagy volt a különbség, ennyi.
...
Lehet, hogy én vagyok a makacs, mert én kész érvekkel alá tudom támasztani a mondandómat.
...
Lehet, hogy ugyanazokat a szövegeket nyomom, mert ez azért van, mert kiforrott véleményem van. De nekem úgy tűnik, hogy Ti is ugyanazokat írjátok le egymás után. Csak nem látom az összefüggést az elméletetek és a valóság között...
Bár azért erre kicsit muszáj. Montoya és Bartra mikor kaptak akkora bizalmat, mint a fenti hármas? Mert szerintem még csak megközelítőleg sem nyomták őket annyira, mint amennyire Pep nyomatta ezt a triót.. Messit direkt kihagytam, mert ő ki is érdemelte már rögtön, de a másik hármas egyáltalán nem, a kezdeti teljesítményük alapján.Barcaman1993 írta:Pedro, Piqué, Sergio stb. megkapták a lehetőséget és éltek a lehetőséggel. Önbizalmat szereztek és magasabb szintet hoztak a konkurenciájuknál (Yaya-Sergio témába ne menjünk bele). Ha ezt megteszi Bartra és Montoya, akkor aláírom, hogy kezdjenek. De ez nem történt meg.
Piqué-Bartrat nem kommentálnám. Akkor is nagy volt a különbség, ennyi. Nem véletlenül játszott Piqué annyit és nem véletlenül Bartra annyit, amennyit. Lehet itt csűrni-csavarni a dolgot, párhuzamokat keresni, de Bartra továbbra sem az a szint, ami Piqué volt. Bizonyítson és kerüljön be a csapatba, kívánom neki! De eddig semmi olyat nem mutatott, ami erre predesztinálná.palesz77 írta:...
Ehhez mit kommentáljak? Ez nem egy jótékonysági intézmény, fel kéne fogni. Az játszik, aki a jobb. Ez a csapat érdeke, ez a játékosok és ez az edző érdeke. A lejátszott játékpercek magukért beszélnek. Lehet, hogy én vagyok a makacs, mert én kész érvekkel alá tudom támasztani a mondandómat. Nektek abban kimerül, hogy Montoya azért játsszon, mert Alves gyenge volt (hozzátenném, hogy önmagához képest), Bartra meg azért, mert Piqué mennyivel is volt jobb nála? Ugyanaz a téma, aki Rafinhát Xavi helyett akarja a kezdőbe. Kicsit gyengébb volt az öreg a szokásosnál, de egyből annak kell játszania, aki eddig nem kapott szerepet. Mutassanak olyat, amire ez feljogosítja őket és elfogadom, hogy játszanak ők. Addig viszont tökéletesen helyük van a kispadon. Ha jól emlékszem a felsorolt emberek (Messi, Pedro, Piqué, Sergio) sem azért kerültek a kezdőbe, mert a riválisuk gyengén szerepelt volna és korszakváltás volt. Jobbak voltak ennyi. Ha ezt sikerül megérteni, akkor az én álláspontomat is sikerül.S.Agüero írta:Túlságosan makacs vagy, folyamatosan ugyanazokat a szövegetek nyomod, úgysem lehet meggyőzni, szóval felesleges vitáznunk.
Igen, játsszon Bartra Piqué helyett, ha rosszul játszik. Mitől volt jobb, mint Piqué? Tavasszal körülbelül ugyanolyan játékot hoztak, ősszel jobb volt Bartra, csak mondjuk figyelni is kéne a játékát, ezért írtam, hogy nézed is e a meccseket....
A Pique-Bartra részedhez. Pique a 08/09-es szezonbeli adatai, Bartránál pedig az ideiek:Barcaman1993 írta:...
Mondom, hogy új divat szele fúj... Ok, felveszem a kesztyűt. Tegyük fel, hogy nem láttam elég meccset (csak a meccsek 98%-át), teljesen hülye vagyok hozzá és egyébként is mit akarok én...S.Agüero írta: Piqué világklasszis? 3-4 éve az volt, most már csak helyenként. Tavasszal az volt, aztán a VB-n nem.
Te nézel meccseket? Alves már nem csak védekezésben, hanem támadásban is hátráltat, meg kell adni a lehetőséget Montoyának, vagy venni kell egy jobb bekket Alves helyett. Alves aztán tényleg jó támadásban...
De végül is, legyen az alapkezdőnk a MAtS - Alves ; Piqué ; Masch ; Alba - Busi ; Xavi ; Ini - Pedro ; Messi ; Neymar, hatalmas változások lesznek. Csak aztán majd ne csodálkozzunk, ha megint 6 meccsen át nem tudjuk megverni az Atléticót.
Ha jól emlékszem, Piqué sem tündökölt azért annyira az elején, de megkapta a lehetőséget, és a szezon második felére kezdő lett, MU ellen oktatott is. Bartrát is ugyanígy be lehet tenni a kezdőbe.
Egyébként meg Alves se mutat semmit az elmúlt 1-2 évben. Minden második meccsen ha jól játszik, de lehet, hogy ez is nagy túlzás.
Én is örülök neki, bár nem mintha nagyon nyomon követtem volna őt.LM10 írta:Halilovicnak meg külön örülök, ha így folytatja, a jövő évben már a felnőtt keret tagja lehet.
Piqué világklasszis? 3-4 éve az volt, most már csak helyenként. Tavasszal az volt, aztán a VB-n nem.Bartrat sem értem. Tehetséges és jó játékos, de ne keverjük össze egy világklasszissal. Montoyát meg végképp nem értem, mert ha vki nézi a meccseinket, akkor az tudja, hogy Montoya teljesen fogalmatlan ehhez a játékhoz. A védekezése gyenge, a támadását meg inkább nem írom, mert fényévben mérhető Alveshez képest. Egy Celta Vigoban, esetleg egy Granadában talán jó is lenne. Ide viszont elképesztően kevés. A felnőtt csapatnál van, ha jól emlékszem minimum. 3-4 éve. Azóta sem mutatott semmit. Miért is kéne neki kezdenie? Akkor maradjon inkább a brazil.
Nagyon szépen leírtad, hogy "jönni fognak hátvédek" stb., csak a helyzet nem ilyen egyszerű. Évek óta fennálló probléma a hátvédkérdés, (már unalmas szapulni a vezetőséget is, persze a szapulásban azért van igazság) ennek ellenére én idén sem látok semmi olyant jelt, ami ezt a problémát megoldaná. Ja oké, szórakozunk egy valenciás sráccal, kifizetnénk érte "bármit", ezzel ismét kissé nevetségessé téve a klub amúgy sem klasszis igazolás-politikáját, de továbbra is ott tartunk, hogy majdnem július vége van, és még az évek óta hiányposztra nem hoztunk senkit.Van új kapusunk, kettő is, jönni fognak a hátvédek, de legalább egy biztosan, vettünk egy minden téren komplett spílert a középpályára, meg egy uruguayi állatot, aki a világ egyik legjobbja jelen pillanatban, kár, hogy a száját nem tudja összecsukni, mert az emberekben - egyébként jogosan - sajnos ez marad meg leginkább, nem az, hogy ő a 2013/14-es kiírásban szétbombázta az ellenfelek kapuját közelről, távolról, fejjel, lábbal, háttal a Premier Leagueben. Ja és itt van még Rafinha, aki körülbelül akkora tehetség, mint a bátyja, meg Deulofeu, aki éles szögből töri ketté a kapufát, vagy épp rúg gólt az Arsenalnak 19 évesen, de a lényeg, hogy rohadtul érzi a kaput.
Szóval a változás, amire olyannyira vágytunk, már elkezdődött, itt, a szemünk előtt. LE érti a futballt, és tudja, hol kell lennie Messinek, hogy a világ legjobb támadótrióját alkossa Neymarral és Suárezzel, tudja, hogy Rakitic és Busquets, vagy Mascherano mennyire stabillá és erőssé teheti a középpályát egy példamutató hozzáállású Iniestával, és remélhetőleg azt is, hogy kit kell hozni hátra és játszatni a védelembe.
Szóval legyünk türelmesek, mert az idei év a mostani körülményeket ismerve rengeteg meglepetést tartogat a számunkra - remélhetőleg pozitívakat, mert az előjelek egyelőre azok
Az szép. Remélem szélső védőink se lesznek, hanem felállunk középen egy oszlopba.Leon írta:A sport.es szerint ez és így lesz a Barca középső és első szekciója:
.......Busi---Mascherano
.........Iniesta....
.........Messi.....
....Suarez---Neymar...
Én korántsem vagyok ennyire optimista. LE edzői képességei egyelőre bőven megkérdőjelezhetőek. Azt sem érzem, hogy olyan nagyon komoly szava lenne, inkább azt látom, hogy most is a földrajzi felfedező, meg a kapus kénye kedve szerint alakítja a keretet, amit odadobnak az edzőnek, hogy csináljon vele, amit tud. Nem csodálom, hogy Pep nem bírta velük tovább, egy karakteres edzőnek elfogadhatatlan, amit ezek művelnek. Ha már Pep szóba került, nála már az elejénél látszott a tudatosság, tudta, kiket akar elküldeni, hova akar erősíteni. LE meg találgat, Xavi és Alves jövője még mindig tisztázatlan, és ezért az is, hogy hova kéne még pontosan igazolni.Szóval a változás, amire olyannyira vágytunk, már elkezdődött, itt, a szemünk előtt. LE érti a futballt, és tudja, hol kell lennie Messinek, hogy a világ legjobb támadótrióját alkossa Neymarral és Suárezzel, tudja, hogy Rakitic és Busquets, vagy Mascherano mennyire stabillá és erőssé teheti a középpályát egy példamutató hozzáállású Iniestával, és remélhetőleg azt is, hogy kit kell hozni hátra és játszatni a védelembe.
Szóval legyünk türelmesek, mert az idei év a mostani körülményeket ismerve rengeteg meglepetést tartogat a számunkra - remélhetőleg pozitívakat, mert az előjelek egyelőre azok.
A jelenlegi vezetésben valóban voltak/vannak problémák, de nem olyan egyszerű megbolygatni mindent, és kirepíteni őket a kukába, amikor komoly feladatra adták a fejüket, amikor a klub képviselői megválasztották őket. Kiszivárgott egy kétes ügylet, Neymar átigazolása, aminek következtében az ügyben a leginkább érintett felsővezető, az elnök lemondott, így nyilván az alelnök vette át a helyét, aki folytatta azt a munkát, amit Rosell megkezdett annak idején. Egy választást kiírni nem olyan könnyű, a mostani menedzsment mandátuma előtt a klubban semmiféle "válsághelyzet" nem volt, nem hunyt el senki, adócsalások sem voltak jellemzőek, és a trófeák is repkedtek szép számmal, így aztán jóval kevesebb figyelmet kapott a vezetőség, és a klub történelmének legsikeresebb idejében csendes volt a váltás. Nem mondom, hogy elégedettek lehetünk a Rosell-Bartomeu csapat által elért alakításokra, de azért a Barcelona adósságát rendesen törlesztik emellett, és most kanyarodjunk a sportszakmára.Barcaforever írta:...
Lesz nekünk Sergio Roberto is!Stalkyard írta:Szép is lesz, mikor novemberben a Rakitic-Busi-Mascherano középpálya fogja labdákkal tömni elől Pedrot meg DeutHátul meg Matyő keverget majd Mr. Waka-wakával
![]()
Gyönyörű szezon lesz ez is
a Messi-Mascherano-Alves? trió meg a bajnokság kezdetére fog bepottyanni a nyaralásról... Szép.Sanama írta:Suarez pedig el van tiltva, Neymar meg majd augusztus vegen kezdhet edzeni...Capon írta:És akkor a másik "erősebb" és egyben fáradtabb fele még csak nem is edzett...Sanama írta:2 edzes volt, de mar a fel keret megserult... adriano,rafinha. csodalatos.
Suarez pedig el van tiltva, Neymar meg majd augusztus vegen kezdhet edzeni...Capon írta:És akkor a másik "erősebb" és egyben fáradtabb fele még csak nem is edzett...Sanama írta:2 edzes volt, de mar a fel keret megserult... adriano,rafinha. csodalatos.
És akkor a másik "erősebb" és egyben fáradtabb fele még csak nem is edzett...Sanama írta:2 edzes volt, de mar a fel keret megserult... adriano,rafinha. csodalatos.