hajnesz írta:
Nem a klub megszűnéséről beszélek, hanem arról,hogy sosem volt olyan csapatunk,hogy minden posztra világklasszis játékosunk volt, most se lesz az(hál'istennek, egy másik spanyol csapat egyszer besült ezzel). Védelemmel nem tudom mi bajotok, nekem Mátyő eddig bejön a határozottságával,meg kell találni a párját,és jó lesz.
Megértem én,hogy még sokan a Pep korszakot sírjátok vissza,de elmúlt,túl kell rajta tenni magunkat. Az megismételhetetlen. Amúgy meg a klubot szerintem nem a vezetőség rombolta le(kulcsfontosságú játékos nem távozott Pep kezdőjéből),hanem a játékosok kiöregedtek,belefásultak a játékba, s amit idén csinálunk már 2 éve meg kellett volna lépni. Csak ugye nem volt egy kemény (mókus)farkú edzőnk, aki igenis elküldi Xavit,megköszöni Pedronak,stb(írhattam volna Cesc,meg Alexis nevét is). De nem,mert a biztoson nehéz változtatni,inkább égjünk bele ugyanabba,amibe egyszer Pepnek sikerült.
Soha nem volt olyan csapatunk, stb. Igaz. De azért hátra kellett volna legalább egy klasszist venni, mert jelen helyzetben az egész hátsó alakzatból Alba az egyetlen igazi klasszisunk és ő sem éppen a védőmunkája miatt. Bartra közel van ehhez, de még nem az, Montoya lehet, hogy soha nem lesz, Adriano nem rossz, de a folyamatos kezdőhöz már csak a sérülékenysége miatt sem elég. Alves, Piqué és Vermaelen pedig MÁR nem klasszisok. Alves és Piqué pedig szinte biztos, hogy soha nem fognak úgy játszani, ahogy az előtt, de még megközelíteni sem fogják azt a szintet. Vermaelen esetleg még feljavulhat, de erre sem több az esély 40-50 %-nál. Mathieu pedig.... szerintem ki kellene tenni Messi-t és Neymar-t a kezdőből, mert elveszik a francia elöl a levegőt.
Azért azt nem árt belátni, hogy régebben egy Puyol mindig ott volt, aki igazi klasszis volt a folyamatos sérüléshullámai előtt, Márquez sem volt épp középszer, ahogy mondjuk Abidal a baloson sem. Egy-egy gyenge pont, mint Oleguer vagy (a kora miatt) Thuram, esetleg Belletti mindig voltak, de a védelmünkben mindig volt 1-2 igazi klasszis. Most nincs. Bartra teljes beéréséig nem is lesz.
A szétrombolásról annyit, hogy a védőkérdés köztudott volt már Rosell színre lépése óta, de csak halogatták, Xavi utódját eltékozolták, Alves pótlása is megoldatlan maradt, tavaly pedig egy gyenge kezű edzővel tulajdonképpen a vezetőség irányította a csapatot (Tata csupán báb volt).
Az általad említett kiöregedett, befásult játékosokat pótolni kellett volna, de ez nem történt meg és ez nem egészen az edzők sara volt. Pep megtette volna ezt a lépést, de nem hagyták neki.Ugyanúgy, ahogy Mathieu-t sem hibáztatom azért, amiért ide akart jönni, úgy Xavi-t sem fogom azért, mert játszani akar. Az a hibás, aki beteszi őket a kezdőbe, vagy Mathieu esetében a klubhoz hozza és nem a játékos. Pedro esete dettó.
fanbarca írta: ...
Én azért nem várok meccseket, mert ennyi erővel az első 5-10 meccs is még korai lenne, elég ha a tavalyi szezonból indulunk ki és világos is lesz, hogy miért.
Leírom megint az én problémáimat.
Jobbhátvéd: Alves, illetve ha távozik nem fogjuk tudni kellő képen pótolni. Montoya nagy kérdőjel, Douglas pedig inkább lesz blama, mintsem siker. Miért? Nem véletlenül nem hallott még róla senki Európában. A leigazolása mellett csakis anyagi okok állhatnak, szakmaiak aligha. És akkor ennyi erővel a La Ligából is lehetett volna igazolni 6-8 millióért...
Középhátvédek. Ezt taglaltam fentebb. Nálam Piqué legkésőbb jövőre már nem lenne a csapat tagja és ez csak egy probléma. Tulajdonképpen mennyiségileg lettünk többen, ha Vermaelen beválik... de erről is írtam.
Szűrő. Nincs ütköző kp-unk, pedig a mai futballban ez elengedhetetlen. Elég megnézni a Real tegnapi impotens védekezését. Úgy mentek át rajtuk a matracosok, mint kés a vajon, mert Xabi egyedül nem bírta. Busquets sem fogja, ahogy már 2013 tavaszán sem bírta sem a Bayern sem a Real ellen, ahogy a spanyol válogatott kp-ja sem bírta, ahogy a Bayern sem bírta az egy szem Lahm-mal.
Ezen kívül elöl túl sok a labdát igénylő, szervezésbe is beszállni akaró játékos, akiket borzasztó nehéz lesz összehangolni, szinte lehetetlen. És akkor Messi-ről és a hozzáállásbeli vagy egészségügyi problémáiról még nem volt szó.
Ezek a problémák pedig nem fognak megoldódni a szezon során, sem 5-10, sem 30 meccs után.
OFF:
Barcaman1993 írta:Az ilyenekért imádok fórumozni.

Inkább nem írok semmit, mert megint kitiltanak egy hétre.

Csak annyit írok, hogy még jó, hogy az ennél jóval gyengébb kerettel is hajszálon múltak a tavalyi kupáink. A 08-09-es szezon kezdetét nem is merem leírni...
Erre válaszolni sem érdemes, látom intelligencia nem szorult beléd, szedd össze magad, utána írj..