Barcaman1993 írta: ...
Hsz-eid tele vannak személyeskedéssel, már a legelső reakciód az általam írt hsz-re személyeskedéssel indult, szóval inkább maradtál volna ezen a vonalon csendben.
Meg szoktam indokolni a véleményemet, ahogy legutóbb is megtettem, arra nem sikerült válaszolnod, reagálnod, másoknak igen. Másokkal lehet értelmesen is vitázni. Így nem hinném, hogy bennük vagy bennem van a hiba amiatt, hogy veled nem lehet.

Majd ha érdemben is hozzászólsz beszélhetünk.
fanbarca írta: ...
Douglas-szel kapcsolatban. Nem az a bajom, hogy nem ismert, hanem az, amiért nem ismert és a válogatott közelében sem járt. Európai tapasztalat nélkül, egy egyébként sem tehetségesnek számító játékosról van szó. Ha tehetséges lett volna már hívták volna a válogatottba, vagy Európába. Tehát semmi nem szólhat mellette, csak az, hogy olcsón megszerezhető. Ezt értettem az anyagi okok alatt - nem kell drágább játékost venni (megőrizhetik maguknak a pénzt....). Láttunk már ilyen olcsó igazolást közvetlenül brazíliából - Keirrison és Henrique esetében. A különbség az, hogy ők nem játszottak nálunk, csak ígéretek voltak, akik nem váltak be, nem kockáztattuk velük az eredményességünket. Az általad felsorolt játékosok pedig egytől egyig európai csapatból, középcsapatból érkeztek, mint pl. a Monaco, Sevilla. Ez nem elhanyagolható.
Mathieu fizikálisan erős, persze, de annyira azért nem tették próbára, hogy rögtön kezdőt csináljunk itt páran belőle. Piqué-nél már csak a mentalitása miatt is jobb lehet, de én Bartra-t és Vermaelen-t (ha utóbbi hozza a régebbi formáját vagy megközelíti) én egyértelműen jobbnak látom. Mindketten jól fejelnek, nem lassúak és helyezkedni is tudnak. Mathieu sem lassú, jól is fejel, de a helyezkedésben illetve labdakezelési képességekben messze az előbbi kettő a jobb. Nem beszélve arról, hogy Matyi csak 2 éve tudja mi is középhátvédnek lenni, az adott poszton tapasztaltnak sem éppen mondható. Javulni pedig már nem fog, csak gyengébb lesz a kora miatt.
Azt nem tudom, hogy honnan vetted, hogy Rakitic szűrő. Tud ütközni, fizikálisan rendben van, de egy szűrőtől elég messze áll. Mascherano lenne a megoldás, valóban jó lenne őt látni, de úgy tűnik, hogy sem a horvát, sem Busquets nem fog padozni sajnos....
A támadókkal kapcsolatban pedig Neymar tavaly is futkorászós volt nálunk, nem is tudta a legjobbját nyújtani...
Chino írta:....
Szerintem amiről írtam az ezekre vezethető vissza. Kit kellene pótolni leginkább jövő nyáron? Alves-t és Xavi-t. Ebben egyet is érthetünk. Ha nem igazolhatunk, akkor őket csak az utánpótlásból tudnánk pótolni. Márpedig jobbhátvéd és szervező kp. megfelelő jelenleg nincs. Halilovic biztosan nem. Ő inkább Iniesta-klón.
Vermaelen-ben bízom én is a leginkább, hogy képes lesz megközelíteni korábbi formáját és akkor 3-4 évig meglehetünk vele.
A kp-val kapcsolatban fentebb írtam, én vagy Busquets-et, de inkább Rakitic-et kitenném és Mascherano-t raknám a kezdőbe. Vele meglenne az ütköző emberünk is, aki ráadásul eléggé ismeri is már a társakat. De ha ő a padon ül, akkor a probléma még mindig adott.
Nem probléma?
Hogy ne lenne probléma, ha Mascherano hiányában úgy rohanhatnak át a kp-án az ellenfelek ahogy csak akarnak? Hogy ne lenne probléma, hogy egy kis jóindulattal egy szem klasszisunk van középen a 4 játékos közül? Hogy ne lenne probléma, hogy jobb oldalon ugyanazt kell nézzük mint tavaly? Ezek maguktól nem oldódnak meg... Elöl a csatárokat nehezen, de össze lehet rakni, de a többit nem tudom hogy gondolod. Mascherano megoldás lenne, de vele úgy tűnik nem első vonalban számol Lucho. Ha Piqué pedig újfent befürdik és az edző nem lesz vele elégedett, akkor jövőre lett volna esély megszabadulni tőle...
Összességében viszont én nem hinném, hogy mi Atletico-ként tudnánk valaha is játszani. Ott egy kupa már nagy szó, nálunk csak a bajnokság és a BL számít eredménynek. És itt általános szurkolói elvárásról, nem személyesről van szó. Ráadásul a szép játék is elvárás, tehát egy Ateltico-típusú játék nálunk szinte lehetetlen lenne. A keret nem is lenne rá alkalmas.
A tavalyinál abszolút nem látom erősebbnek a keretet, motiváltabbnak valószínűleg motiváltabbak, ami vezethet eredményhez, főként a bajnokságban, amihez viszont sajnos az kellene, hogy az ellenfelek ne legyenek annyira motiváltak, mint mi. Itt első sorban az Atletico az, akiktől tartok. Ők biztos megint vért isznak minden meccs előtt. Minden esetre én akkor is szkeptikus maradok, ha az ősszel jó eredményeket mutatunk fel. Engem csakis a folyamatos jó játék tudna meggyőzni, hogy lehet idén keresnivalónk.