Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Már megbocsáss, de amiket leírtál, azokat a nyár folyamán kis milliószor átbeszéltük (igen velem). Én elmondtam az én véleményemet, Te elmondtad a tiédet. Uram bocsáss, hogy nem kötök bele állandóan ugyanazokba a mondataidba, amit állandóan leírsz.crixus írta: Hsz-eid tele vannak személyeskedéssel, már a legelső reakciód az általam írt hsz-re személyeskedéssel indult, szóval inkább maradtál volna ezen a vonalon csendben.
Meg szoktam indokolni a véleményemet, ahogy legutóbb is megtettem, arra nem sikerült válaszolnod, reagálnod, másoknak igen. Másokkal lehet értelmesen is vitázni. Így nem hinném, hogy bennük vagy bennem van a hiba amiatt, hogy veled nem lehet.![]()
Majd ha érdemben is hozzászólsz beszélhetünk.
Hsz-eid tele vannak személyeskedéssel, már a legelső reakciód az általam írt hsz-re személyeskedéssel indult, szóval inkább maradtál volna ezen a vonalon csendben.Barcaman1993 írta: ...
Douglas-szel kapcsolatban. Nem az a bajom, hogy nem ismert, hanem az, amiért nem ismert és a válogatott közelében sem járt. Európai tapasztalat nélkül, egy egyébként sem tehetségesnek számító játékosról van szó. Ha tehetséges lett volna már hívták volna a válogatottba, vagy Európába. Tehát semmi nem szólhat mellette, csak az, hogy olcsón megszerezhető. Ezt értettem az anyagi okok alatt - nem kell drágább játékost venni (megőrizhetik maguknak a pénzt....). Láttunk már ilyen olcsó igazolást közvetlenül brazíliából - Keirrison és Henrique esetében. A különbség az, hogy ők nem játszottak nálunk, csak ígéretek voltak, akik nem váltak be, nem kockáztattuk velük az eredményességünket. Az általad felsorolt játékosok pedig egytől egyig európai csapatból, középcsapatból érkeztek, mint pl. a Monaco, Sevilla. Ez nem elhanyagolható.fanbarca írta: ...
Szerintem amiről írtam az ezekre vezethető vissza. Kit kellene pótolni leginkább jövő nyáron? Alves-t és Xavi-t. Ebben egyet is érthetünk. Ha nem igazolhatunk, akkor őket csak az utánpótlásból tudnánk pótolni. Márpedig jobbhátvéd és szervező kp. megfelelő jelenleg nincs. Halilovic biztosan nem. Ő inkább Iniesta-klón.Chino írta:....
Na latod, csak belatod te is.tény h idényre gyengültünk, én személy szerint már elégedett lennék egy bajnoki 4. hellyel, meg ha túlélnénk a bl csoportkört. jövőre meg mivel nem igazolhatunk, talán egy uefa-kupás hely megcsíphető, br nagy versenyvben leszünk a levante/sevilla kettőssel.
tény h idényre gyengültünk, én személy szerint már elégedett lennék egy bajnoki 4. hellyel, meg ha túlélnénk a bl csoportkört. jövőre meg mivel nem igazolhatunk, talán egy uefa-kupás hely megcsíphető, br nagy versenyvben leszünk a levante/sevilla kettőssel.Erxy írta:tavaly már megmondták azt is hogy olyan vereséget kapunk tőlük mint amilyet kaptunk a Bayerntől... biztosra mondtákvisca el barca írta:arzuld már el nekem a city mitől lesz olyan marha jó? jah, megvették mangalát, egyértelmű a bl győzelem
tavaly már megmondták azt is hogy olyan vereséget kapunk tőlük mint amilyet kaptunk a Bayerntől... biztosra mondtákvisca el barca írta:arzuld már el nekem a city mitől lesz olyan marha jó? jah, megvették mangalát, egyértelmű a bl győzelem
Ebben az a legjobb, hogy nem rég pont ő nyilatkozta, hogy a transzfer már a végső fázisban van...MOF írta:A Sao Paolo elnöke tagadja, hogy bármilyen megállapodás lenne Douglast illetően.
Aidar (president Sao Paulo): "I never said Douglas deal is done. Not the transfer, not the loan. Everything is speculation." [espn].
tipikus amiről tegnap is beszéltem, mindenki durva jó csak mi vagyunk fosokKovbal88 írta:Nekem annyi a bajom, hogy lehet látni, a Real, a Bayern elsősorban milyen színvonalat képvisel az elmúlt években, talán hozzájuk jön még a Chelsea és talán mostmár a Mancester City is, ők lesznek a meghatározó csapatok idén is. Nem is lenne ezzel baj, csak van olyan keretünk amivel esély lenne felnőni hozzájuk és nem használjuk ki. Ahol leszünk oda fele ennyi pénzből is el lehet jutni...
kb mint tavaly
crixus írta:
A szétrombolásról annyit, hogy a védőkérdés köztudott volt már Rosell színre lépése óta, de csak halogatták, Xavi utódját eltékozolták, Alves pótlása is megoldatlan maradt, tavaly pedig egy gyenge kezű edzővel tulajdonképpen a vezetőség irányította a csapatot (Tata csupán báb volt).
Az általad említett kiöregedett, befásult játékosokat pótolni kellett volna, de ez nem történt meg és ez nem egészen az edzők sara volt. Pep megtette volna ezt a lépést, de nem hagyták neki.Ugyanúgy, ahogy Mathieu-t sem hibáztatom azért, amiért ide akart jönni, úgy Xavi-t sem fogom azért, mert játszani akar. Az a hibás, aki beteszi őket a kezdőbe, vagy Mathieu esetében a klubhoz hozza és nem a játékos. Pedro esete dettó.
Ezt pedig senki nem vitatta. A fél fórum ezen van kiakadva, nem tudom miért hozod fel úgy, mintha ezt csak te látnád így és ezért vitatkozni kellene.crixus írta:Leírom megint az én problémáimat.
Jobbhátvéd: Alves, illetve ha távozik nem fogjuk tudni kellő képen pótolni. Montoya nagy kérdőjel, Douglas pedig inkább lesz blama, mintsem siker. Miért? Nem véletlenül nem hallott még róla senki Európában. A leigazolása mellett csakis anyagi okok állhatnak, szakmaiak aligha. És akkor ennyi erővel a La Ligából is lehetett volna igazolni 6-8 millióért...
Ott van Mascherano, és Rakitic aki a szervezésben és a védekezésben is részt vesz. Ennél deffenzívebben kár akármit is játszani.crixus írta:Középhátvédek. Ezt taglaltam fentebb. Nálam Piqué legkésőbb jövőre már nem lenne a csapat tagja és ez csak egy probléma. Tulajdonképpen mennyiségileg lettünk többen, ha Vermaelen beválik... de erről is írtam.
Szűrő. Nincs ütköző kp-unk, pedig a mai futballban ez elengedhetetlen. Elég megnézni a Real tegnapi impotens védekezését. Úgy mentek át rajtuk a matracosok, mint kés a vajon, mert Xabi egyedül nem bírta. Busquets sem fogja, ahogy már 2013 tavaszán sem bírta sem a Bayern sem a Real ellen, ahogy a spanyol válogatott kp-ja sem bírta, ahogy a Bayern sem bírta az egy szem Lahm-mal.
[/quote]crixus írta:Ezen kívül elöl túl sok a labdát igénylő, szervezésbe is beszállni akaró játékos, akiket borzasztó nehéz lesz összehangolni, szinte lehetetlen. És akkor Messi-ről és a hozzáállásbeli vagy egészségügyi problémáiról még nem volt szó.
Ezek a problémák pedig nem fognak megoldódni a szezon során, sem 5-10, sem 30 meccs után.
Minden bántás nélkül, ezt még Müller Rózsa tisztánlátó sem tudta volna szebben megjósolni.Kovbal88 írta:Nekem annyi a bajom, hogy lehet látni, a Real, a Bayern elsősorban milyen színvonalat képvisel az elmúlt években, talán hozzájuk jön még a Chelsea és talán mostmár a Mancester City is, ők lesznek a meghatározó csapatok idén is. Nem is lenne ezzel baj, csak van olyan keretünk amivel esély lenne felnőni hozzájuk és nem használjuk ki. Ahol leszünk oda fele ennyi pénzből is el lehet jutni...
kb mint tavaly
Ebben többnyire igazad van, ám attól, hogy eddig nem hallottak még róla, beválhat. Általában a szupersztárok sem szupersztárként születtek, a Brazíliából nagy tehetségként érkezőek pedig felsültek. Van ilyen is, olyan is. De Messi sem volt szupersztár amikor idejött. Tudom, nem ugyanez a helyzet. Piqué 5 millkáért jött, ki gondolta volna, hogy ennyire beválik? (oké, most tényleg messze nem hozza azt a szintet, amit tőle megszoktunk, de hazudna az, aki szerint nem vált be). Touré potom pénzért jött, senki nem ismerte. Keita szintúgy. Márquez. S világszinten sok ilyen példa volt, úgyhogy azért lehet realistának lenni, de nem negativistának.crixus írta:Jobbhátvéd: Alves, illetve ha távozik nem fogjuk tudni kellő képen pótolni. Montoya nagy kérdőjel, Douglas pedig inkább lesz blama, mintsem siker. Miért? Nem véletlenül nem hallott még róla senki Európában. A leigazolása mellett csakis anyagi okok állhatnak, szakmaiak aligha. És akkor ennyi erővel a La Ligából is lehetett volna igazolni 6-8 millióért...
Mathieu rizikós, de leírtam már többször is miért válhat be (erős, ismeri a ligát, gyors), és mindenképpen jobb teljesítményt nyújtott a felkészülési mérkőzéseken, mint Pique. (elfelejtettem, a meccsek nem számítanak).crixus írta: Középhátvédek. Ezt taglaltam fentebb. Nálam Piqué legkésőbb jövőre már nem lenne a csapat tagja és ez csak egy probléma. Tulajdonképpen mennyiségileg lettünk többen, ha Vermaelen beválik... de erről is írtam.
Rakitic.crixus írta: Szűrő. Nincs ütköző kp-unk..
Pedro és Neymar inkább lesz futkorászós, mint szervező. Suárez meg befejező lesz. A többiek szervezik a játékot, de nagyon is rendben van ez.crixus írta: Ezen kívül elöl túl sok a labdát igénylő, szervezésbe is beszállni akaró játékos, akiket borzasztó nehéz lesz összehangolni, szinte lehetetlen. És akkor Messi-ről és a hozzáállásbeli vagy egészségügyi problémáiról még nem volt szó.
1. Ezt miből sikerült leszűrnöd? Sztem meglepődnél.crixus írta: Erre válaszolni sem érdemes, látom intelligencia nem szorult beléd, szedd össze magad, utána írj..
Elvileg a 2 klub között van egy szóbeli megállapodás, hogy nem igazolunk egymástól. Emellett, ha nem volt Cuadradora 40 milliónk, akkor valószínűleg nincs rá további 20 milliónk. Illetve, ha érkezne, akkor sem igazán látom, hogy ki helyett kéne játszania. Ezek alapján nem hinném, hogy lenne bármi valóságalapja ennek a hírnek. Vmivel el kell adni minden nap az újságokat...Vakmacska írta: Di Mariához mit szóltok? Szerintetek mennyire lehet ez igaz?
Egyáltalán kell nekünk ő?
Akkor elméletileg a legjobb évei jönnének, amihez nyilván mentálisan is topon kellene lennie. Viszont az idei bűzbombás akciói egyáltalán nem ezt mutatják...ktm írta:Pique arcát nem nagyon csípheted, hogy így leírod. Még csak 27.
Soha nem volt olyan csapatunk, stb. Igaz. De azért hátra kellett volna legalább egy klasszist venni, mert jelen helyzetben az egész hátsó alakzatból Alba az egyetlen igazi klasszisunk és ő sem éppen a védőmunkája miatt. Bartra közel van ehhez, de még nem az, Montoya lehet, hogy soha nem lesz, Adriano nem rossz, de a folyamatos kezdőhöz már csak a sérülékenysége miatt sem elég. Alves, Piqué és Vermaelen pedig MÁR nem klasszisok. Alves és Piqué pedig szinte biztos, hogy soha nem fognak úgy játszani, ahogy az előtt, de még megközelíteni sem fogják azt a szintet. Vermaelen esetleg még feljavulhat, de erre sem több az esély 40-50 %-nál. Mathieu pedig.... szerintem ki kellene tenni Messi-t és Neymar-t a kezdőből, mert elveszik a francia elöl a levegőt.hajnesz írta: Nem a klub megszűnéséről beszélek, hanem arról,hogy sosem volt olyan csapatunk,hogy minden posztra világklasszis játékosunk volt, most se lesz az(hál'istennek, egy másik spanyol csapat egyszer besült ezzel). Védelemmel nem tudom mi bajotok, nekem Mátyő eddig bejön a határozottságával,meg kell találni a párját,és jó lesz.
Megértem én,hogy még sokan a Pep korszakot sírjátok vissza,de elmúlt,túl kell rajta tenni magunkat. Az megismételhetetlen. Amúgy meg a klubot szerintem nem a vezetőség rombolta le(kulcsfontosságú játékos nem távozott Pep kezdőjéből),hanem a játékosok kiöregedtek,belefásultak a játékba, s amit idén csinálunk már 2 éve meg kellett volna lépni. Csak ugye nem volt egy kemény (mókus)farkú edzőnk, aki igenis elküldi Xavit,megköszöni Pedronak,stb(írhattam volna Cesc,meg Alexis nevét is). De nem,mert a biztoson nehéz változtatni,inkább égjünk bele ugyanabba,amibe egyszer Pepnek sikerült.
Én azért nem várok meccseket, mert ennyi erővel az első 5-10 meccs is még korai lenne, elég ha a tavalyi szezonból indulunk ki és világos is lesz, hogy miért.fanbarca írta: ...
Erre válaszolni sem érdemes, látom intelligencia nem szorult beléd, szedd össze magad, utána írj..Barcaman1993 írta:Az ilyenekért imádok fórumozni.Inkább nem írok semmit, mert megint kitiltanak egy hétre.
Csak annyit írok, hogy még jó, hogy az ennél jóval gyengébb kerettel is hajszálon múltak a tavalyi kupáink. A 08-09-es szezon kezdetét nem is merem leírni...
Az ilyenekért imádok fórumozni.crixus írta:Ha 10 meccs után írom a kritikát, akkor fél évet mondasz, ha fél év után év végét, így tovább. Értem én, hogy próbálsz pozitív lenni, de jelen esetben eltúlzod. Nem mondom, hogy ki fogunk esni, nyilván nem, de a kupák közelében sem leszünk idén sem.
Én értem, hogyan próbálsz érvelni, de akkor is az ellenérv sokkal inkább helytálló. Te már látatlanban leírod a csapatot, míg visca el barca és sokunk szerint is meg kéne várni az első 5-10 meccset. Nem fogunk akkor fél évet mondani, talán csak azt, hogy fél év után már teljesebb képet kapunk, de az első meccsek alapján már meg lehetni mondani, hogy nagyjából mennyire lesz képes egy csapat. Nem kell jósolgatni, és leírhatod százszor is a véleményed egy nap, úgysem fog a miénken változtatni, csak a mutatott játék a mérvadó.crixus írta:Ha 10 meccs után írom a kritikát, akkor fél évet mondasz, ha fél év után év végét, így tovább. Értem én, hogy próbálsz pozitív lenni, de jelen esetben eltúlzod. Nem mondom, hogy ki fogunk esni, nyilván nem, de a kupák közelében sem leszünk idén sem.
Nem a klub megszűnéséről beszélek, hanem arról,hogy sosem volt olyan csapatunk,hogy minden posztra világklasszis játékosunk volt, most se lesz az(hál'istennek, egy másik spanyol csapat egyszer besült ezzel). Védelemmel nem tudom mi bajotok, nekem Mátyő eddig bejön a határozottságával,meg kell találni a párját,és jó lesz.crixus írta:El vagy tévedve, cicámhajnesz írta: ...![]()
Senki nem beszél klub megszűnésről meg ilyenek. Ezt fentebb is írtam. Csak jobb lenne sikeresen látni a csapatot, jó focit látni, ha leülünk a tv elé. Azt a csapatot, amit Pep felépített elég hamar sikerült a vezetőségnek lerombolni, ez szúrja sokaknak a szemét, az enyémet is.
Egyébként nem kell világklasszisokkal feltölteni a padot, de a kezdőbe nem ártana hátrább is 1-2, mert jelenleg nem nagyon vannak, csak fiatalok, meg "lecsúszottak", illetve olyanok, akik a kezdőbe nem valóak. Ez a helyzet.
Azért pedig ne járjon ban, mert az ember kritizálni mer, ez nem politika, magyar poltika...
Rafinha-ban én is bízom, de jelenleg nem látom azt, hogy ő abban a pozícióban, ahol Rakitic és Xavi játszanak jó lenne. Ő is és Halilovic is támadóbb szelleműek, inkább Iniesta alternatívái, az a pozíció fekszik nekik a mostani csapatban. Tehát szerintem Halilovic nem kallódhatna el Rakitic és egy ebbe a pozícióba érkező játékos miatt.Chino írta: Nyilván van sok "ha", ez mindig is így van, de ennek az ellenkezője is nyugodtan lehet. Mi van ha, Rafinha (őt nem értem miért tetted SR mögé) robbant, ha Halilovic úgy fejlődik, hogy stabil csapattag lesz majd jövőre, ha Varmaelen miután felépül és a régi formájában kezd majd el játszani, ha Deulofeu összeszedi magát a Sevillaban stb.
Az éremnek két oldala van.
Ha pedig Bartra kiszorítja Piquét és elmegy, egy évet kibírunk egy alap Bartra+Mathieu+Vermaelen+Masch kvartettel. De lehet, hogy LE majd pont ide számol majd az utánpótlással. (Edgar) Ezt se tudhatjuk és zárhatjuk ki.
Mondjuk én spec. nem örülnék, ha mondjuk jövőre hoznánk valami nagyobb nevet a kp-ra, mert Rakitic huzamosabb időre lesérül, vagy mégsem lesz akkora szám, hogy a jövő Barcajanak oszlopos tagja legyen és emiatt kallódna el Halilovic, aki azért kicsit több már mint egy tehetség.
Értem, hogy mit mondassz, viszont ez egy fórum, ahova mindenki leírhatja a véleményét, akár többször is (nyilván nem ctr-c, ctrl-v módszerrel), ha szalonképes. És ha logikusan gondolkodsz, akkor ha az átigazolásainkkal kapcsolatban ír egy normális ember véleményt, akkor nem fog egymásnak ellentmondó, egymással ellentétes hsz-eket megfogalmazni az adott témában. Tehát azt ne várja senki, hogy a következő hozzászólásomban majd oda meg vissza legyek a vezetőségtől és az idei és elmúlt évekbeli átigazolási politikánktól. Nem fogom kimásolni a sorokat sem, de ameddig nem cáfol rá ma csapat addig a véleményem is megmarad.visca el barca írta:crixus, nem azzal van a baj h piqué meg dani alves mb2 szint, hanem azzal, hogy valaki ezt naponta 20x leírja. én is elzavarnám már mindkettőt hidd el (le is írtam), de attol h minden órában leírom h jaj mi lesz velünk, meg reus/mangala/kroos nélkül jövőre bl selejtezőt sem fogjuk elérni az nonszensz.