Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
danianevem
Entrenador del Barça

2014.10.04. 20:34:57

Leon írta:-Mascherano kh-ként játszik -hiába gyors és vannak nagy mentései,nagy meccseken mindig össze hoz egy orbitális hibát,egyébként meg vkp-ként világklasszis szinten van (A VB-n is látszott) de ott még csak véletlenül se játsszon hátha sokkal jobban segítené a csapatot mint a mostanában gyengélkedő Bui...
Viszont az argentinok egy teljesen más szisztémában játszanak, eleve zártabbak a vonalaik...

Busquetscel a legnagyobb probléma éppen az, hogy nincs riválisa, és ő ezt tudja jól. Ezért kellene minél hamarabb Sampert is felépíteni, mert legalább lenne kivel rotálni Sergiot.

Fogalmam sincs miért ilyen keltezéssel jelent meg a hsz-em. Lehet, időutazó vagyok? :-k :mrgreen:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára danianevem 2014.10.04. 14:12:14-kor.
gránit
Director del Fútbol

2014.10.04. 20:27:33

Ez szerintem csak egy humbug, hogy az argentinok mennyivel másképp játszanak. Az ellenfél védősorait ugyanúgy át tudná passzolni, a mentéseit egy sorral fentebb ugyanúgy véghez tudná vinni, mint bármilyen játékstílusú csapatban. Busquets-cel meg az a legnagyobb gond, hogy lusta. Ma konkrétan észre sem vettem. Tudom, hogy a pályán van, csak nem veszem észre. Nagyon langyos a teljesítménye már egy ideje.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Leon
Director del Fútbol

2014.10.04. 20:24:22

Történelmi rekordok, 3pont,C.Bravo,Neymar-Messi,ennyi. 8)
Ami még tetszett,hogy hátul végre nem 160 centi volt a védelem átlagmagassága,bár Albát hiányoltam a PSG elleni rosszabb teljesítménye ellenére is.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
mess2009
Director del Fútbol

2014.10.04. 20:06:39

na, első benyomásra: kiváló első félidő, és egy el könnyelműsködött második. feltűnően sok az elpasszolt laszti, de ezt most úgy látom nem kell tragikusan felfogni mert ezek NEM A MEGSZOKOTT OLDALPASSZOK !! ez pedig az első komoly jele a változó játéknak. tulajdonképpen Messi négy ordító ziccere a leg bosszantóbb momentum, nem is értem egy zseniális gól után mit akart?! nem szokta az égbe lövöldözni....hát mindegy ilyen is van úgy látszik. amit viszont nem láttam tisztán, hogy mit akart játszatni Mathieu-vel, mert mintha zömmel három védős lett volna a hátsó rész, a Francia meg középen bóklászott és elől próbálkozott - nem sok sikerrel.a Bartra-Pique páros elég jól zárt, Alves végre keveset adott be (talán egyet?!) az is elszállt ahogy szokott, egyébként jól játszott. a Busi Ini kettős is stabil volt, Xavi előre talán keveset adott, inkább az tűnt fel, hogy néhányszor elveszítette a lasztit ami nála ritkaság.
összegezve: egy erőlködő, lelkes (helyenként durva) kiscsapattolhoztuk el a három pontot idegenből, gól nélkül, dícséret.
gránit
Director del Fútbol

2014.10.04. 20:05:18

Szerintem Mathieu jobb, ha szélen játszik, mint középen, mert ha bizonytalankodik, nem veszélyezteti a kaput közvetlenül. Jobb ő a szélen. Bravo óriási volt, nagyokat mentett. A partjelző meg hihetetlen volt, és sajnos nem ő az egyetlen. Úgy integetik be állandóan a lest, mintha az életük múlna rajta. Rengeteg rossz ítélet született, és amellett, hogy hibás döntések voltak, a támadófutballt blokkolják vele.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
visca el barca
Presidente del Barça

2014.10.04. 19:55:09

nyugis meccs, 3 pont meg van. kár a sok kihagyott helyzet miatt... a rayo meg már régóta szimpatikus csapat, paco jó focit játszat velük.

bravonak is grat a rekordhoz, de ma már azért kétszer nyújtóznia is kellett :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.10.04. 18:01:55

Chino írta:Nem értem miért kell Mathieut balhátvédnek. Ez nekem magas. Ott van Adriano. Azt se lehet mondani, hogy a franciának meccshiánya van, ráadásul olyan poszton, ahol nem tegnap játszott és nem is oda kell. Úgy látom LE szerelmes bele.
Szerintem nagyon jó ez a hátsó alakzat így. Mathieu-nek féligmeddig eredeti posztja a balbunkó, ráadásul ez a felállás könnyen elképzelhető 3 védős felállásként is, ahol Alvés felszaladgálhat. Ha pedig sima 4 védős, akkor is jobb, hogy legalább egyik oldalon védekezőbb felfogású játékos van. Majd elválik, mit álmodott meg Lucho.
StickyFingaz írta:Matyi a szélen.Mondjuk inkább Alves helyén nézegetném.
Matyit jobbhátvédként? Mégis miért? :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
CsocseX
Jugador del Barça

2014.10.04. 17:50:00

Sziasztok!

Kérnék szépen egy live stream linket valakitől a Rayo meccsről. Egy lagziban vagyunk, de leléptem meccset nézni. :)
Força Barça!
Chino
Llegenda del Barça

2014.10.04. 17:17:16

StickyFingaz írta:Barcelona line-up (official): Bravo - Alves Pique Bartra Mathieu - Xavi Busquets Iniesta - Munir Messi Neymar #fcblive

Bench Barcelona: Ter Stegen, Mascherano, Alba, Adriano, Rakitic, Pedro, Sandro #fcblive

Matyi a szélen.Mondjuk inkább Alves helyén nézegetném.Ha baj van,akkor meg jöhet Rakitic.Jó lesz ez. 8)
Nem értem miért kell Mathieut balhátvédnek. Ez nekem magas. Ott van Adriano. Azt se lehet mondani, hogy a franciának meccshiánya van, ráadásul olyan poszton, ahol nem tegnap játszott és nem is oda kell. Úgy látom LE szerelmes bele. Alba és Rakitic pihentetése OK, a belső védőkkel és a támadóhármassal viszont elégedett vagyok.
Forca Barca!!!!
messideco
Presidente del Barça

2014.10.04. 17:08:15

Rég volt ilyen erős cserepadunk. Visca!
Kép
"And my heart will leave you never."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.10.04. 17:08:00

StickyFingaz írta:Alves Pique Bartra Mathieu
Ezt a felállást már a francia érkezése óta vártam. A nagy meccseken sztem mindenképpen neki kéne majd ott kezdenie.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.10.04. 17:07:15

Erxy írta: szerintem csalódni fogsz :lol:
Kohm.. :mrgreen:

Matyi-Alves paros erdekes, Bartra johir, Pedro nincs, az is.. Galat kerek!
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.10.04. 17:01:10

Barcelona line-up (official): Bravo - Alves Pique Bartra Mathieu - Xavi Busquets Iniesta - Munir Messi Neymar #fcblive

Bench Barcelona: Ter Stegen, Mascherano, Alba, Adriano, Rakitic, Pedro, Sandro #fcblive

Matyi a szélen.Mondjuk inkább Alves helyén nézegetném.Ha baj van,akkor meg jöhet Rakitic.Jó lesz ez. 8)
mess2009
Director del Fútbol

2014.10.04. 16:40:35

soha a büdös életbe nem fogunk ebbe bele látni!!!! ha érkezik egy kritika valamire, valakire, pofálanul az a válasz,(LE:) hogy meg van elégedve az illetővel..., meg kell, hogy védjem...., élvezi a bizalmunkat....stb. így csak sorjáznak a kérdőjelek.
pep71
Entrenador del Barça

2014.10.04. 14:18:47

Vicc, hogy Alves a PSG meccs után, megint kezdő lesz...Ha Monotya és a nyár bombaigazolása(Douglas) sem jobb mint Alves, akkor ott lenne Adriano, mint tökéletes megoldás, Alvesnél biztos jobb szintet hozna. Alba remélem játszani fog, mert a Sport Adrianot írja a kezdőbe.
crixus
Entrenador del Barça

2014.10.04. 13:57:36

Leon írta: ...
Szerintem lehet valami ezeknek a hibáknak a hátterében, mert ezek nem normális dolgok egy top csapatnál.

Alves a sokadik olyan játékos lesz, aki ingyen lelép, ugyanakkor ragaszkodunk hozzá a végsőkig, ahelyett, hogy a megfelelő pótlásról időben gondoskodnánk. Ráadásul pocsékul is játszik. Ha pedig már biztosan lelép, akkor igenis rakjuk be többször Montoya-t, hogy eldőljön, hogy lehet-e rá hosszú távon számítani vagy sem, mert így sosem fog tudni formába lendülni. Alves pedig már biztosan nem lesz olyan jó, hogy betonkezdő legyen. Két logikus megoldás lehet. Vagy fentről jövő nyomás miatt, mert mi a BARCA vagyunk, több, mint egy klub. Vagy sem Montoya sem Douglas nem elég jók. Felmerül a kérdés, hogy minek kellett egy amatőrt vásárolni a nyáron és miért nem lehetett egy bizonyított klasszist... Tehát valószínűleg nem az edzőink a hülyék, hanem a vezetők...

Mascherano csak nálunk volt középhátvéd, máshol soha. Eddig minden edzője hülye lett volna? Pep-et még meg lehet érteni, kényszermegoldás volt. Utána viszont érthetetlen, hogy miért nem igazoltunk középhátvédet és "tettük Mascherano-t a helyére". Mert hiába gyors, ha alacsony és rosszul helyezkedik. Alapvetően nem középhátvédnek való. Valószínűleg a személyisége az, ami miatt kihagyhatatlan, ami még érthető lenne, de akkor meg adódik a kérdés, hogy minek kell MINDEN MECCSEN Busquets-et erőltetni, miért nem játszhat az argentin is ott, ahol a legjobb. A védőink meg legyenek védők... :roll: Sima edzői hülyeség. Főleg Bartra miatt, akire panaszunk nem lehet eddig. Egyetlen meccseldöntő hibája volt: nem rúgta/lökte fel Bale-t a kupadöntőn. Ezen kívül amikor játszott, akkor jól játszott, a válogatottban is számolnak vele a jövőben, érthetetlen, hogy nálunk miért az öregek és kényszermegoldások az elsők... Újfent csak edzői hülyeségről tudok beszélni. Ha valaki, akkor Bartra maximálisan megérdemelné, hogy hosszú távon is kezdőként bizonyíthasson.

Pedro-t elég nehéz megítélni. Tavaly nem volt rossz, a válogatottban is általában jó teljesítményt nyújt. Nálunk viszont idén eddig olyan teljesítményt nyújtott, amivel a B-be sem szabadna kezdeni, nemhogy az első csapatban. Megint edzői hülyeség az ő kezdőként való szerepeltetése.

A kapusrotálás pedig a hülyeség tortáján a hab. Ugyan melyik kapusnak jó, ha két-három hetente kap egy meccset? Még Casillas (aki elég tapasztaltnak számít) játéka sem bírta el elemi hibák nélkül ezt a fajta rotációt... akkor mire számítsunk egy fiatal, újonc kapustól? Más kérdés, hogy Bravo-nak sem éppen lehet jó érzés, hogy magabiztosan véd hétről hétre, de a legnagyobb (BL) meccseken kimarad.

Luis Enriqué-t csak és kizárólag az mentheti fel a bírálat alól ezek miatt a f..ságok miatt, ha a csapat jól szerepel, trófeákat nyer. A jó szereplés eddig viszont elég kétséges... :roll:
nuh
Barça B

2014.10.04. 13:53:57

Szép napot!
Valakinek van sejtése mikor érkezik meg a stadionhoz idegenbeli meccsek előtt a csapat?
Van valaki a helyszinen?
roby122
Entrenador del Barça

2014.10.04. 13:49:10

Igen biztos az a helyes ahogy te gondolod , és LE egy töketlen. =D>
Kezdjük ott , hogy Montoya és Douglas képtelen a játékra. Ott állnak vonal mellett , megkapják a labdát , vagy visszapasszolják , vagy visszapasszolják. Alvesben lehet , hogy benne van a hiba , viszont annyira benne is van a gól/gólpassz. LE egy játékos , folyamatosan mozgó játékban lévő jobb oldalt szeretne látni , gondolom ezért is játszik Alves.
Mascherano meg az egyik világ legjobb VKP , de nem ebben a játékrendszerben! Busi nélkülözhetetlen ebben a stílusban játszódó Barcában. Mondjuk azon én is vitatkoznék , hogy Busi mellé be lehetne rakni Maschot.
Kapusok rotálásáról meg annyit , hogy hol látsz még ilyet , hogy 2 kapus védi folyamatosan a meccseket ? Mou. is leültette Cech-t és Courtois-t játszatja. Anno meglépte ezt Casillassal is.
Atl. Madridnál is a fiatal Oblak a padon csücsül , és helyette a rutinos Moyá véd. Szerintem jó ötlet , hogy Bravo véd , Stegennek majd eljön az ideje.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2014.10.04. 13:42:40

palesz77 írta:
danianevem írta:Az utazó keret: Bravo, ter Stegen, Alves, Bartra, Piqué, Mascherano, Mathieu, Alba, Adriano, Busquets, Rakitic, Xavi, Iniesta, Pedro, Munir, Messi, Sandro, Neymar

Nincs Montoya, de még Douglas sem. Na vajon ki lesz a jobbhátvéd? :lol:
Azért Sampert kipróbáltam volna...
Brafó Lucho, Alves látom meggyőző volt kedden.. =D> #-o Keretbe se kéne lennie. Montoya helyébe elugranék ibizára nyaralni, tök fölösleges itt dekkolnia, ha Dani bármit csinálhat, úgyis kezdő - jobb esetben most csak kerettag. Mindegy, legalább Bartra van..
Teljesen jogos kritika, főleg úgy, hogy tavaly nekem Montoya volt az egyedüli üde színfolt a játékoskeretben, amikor lehetőséget kapott rendre élt vele és még a kapura is veszélyes volt. Szépen lassan be kéne építeni a kezdőbe. Szerintem Alves a maga módján tud még nagyot alkotni, de az kell neki hogy ne játszassák agyba-főbe, ez a lehető legrosszabb döntés. Persze utána aztán lehet mondani mekkora kutyaütő.. A másik, az én személyes kedvenc témám, Masch mi a fenéért játszik belső védőt? Matyi oké, eddig a bénázásaiból nem lett gól, aránylag jól teljesít, de Bartra-Piqué? Klasszis az argentín, de ha feljebb lépne Sergio is pihenhetne. Tavaly nem volt kérdés, ő volt az egyedüli opció, na de idén? Jó lenne ezeket a kérdéseket átgondolná LE. Bármennyire is elkötelezett Montoya és Bartra is, ha nem játszik el fog menni, ha nem kapja meg azt a lehetőséget, hogy nagy játékos legyen.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Leon
Director del Fútbol

2014.10.04. 13:24:31

Nem a szurkolói nyomásnak nem enged hanem a józan észnek!Mit bukjunk még el azért?mert:
-Alves folyamatosan "játszik"
-Mascherano kh-ként játszik -hiába gyors és vannak nagy mentései,nagy meccseken mindig össze hoz egy orbitális hibát,egyébként meg vkp-ként világklasszis szinten van (A VB-n is látszott) de ott még csak véletlenül se játsszon hátha sokkal jobban segítené a csapatot mint a mostanában gyengélkedő Bui...
-A legígéretesebb hátvédtehetség,Bartra alig játszik
-Pedro:?
-Kapusrotálás?No komment.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
MyShadow
Jugador del Barça

2014.10.04. 13:14:16

Leon írta:L.E. előbb rakja ki Alvest a keretből minthogy Mascheranot betegye vkp-nak (a múltkori kivétel is csak a szabályt erősíti)! =D>
Az említett 2 játékost tekintve Lucho épp olyan töketlen mint Tata volt!
Fura egy gondolatmenet... mért lenne vki töketlen csak azért, mert nem enged a "szurkolói nyomásnak"?
Leon
Director del Fútbol

2014.10.04. 12:35:22

L.E. előbb rakja ki Alvest a keretből minthogy Mascheranot betegye vkp-nak (a múltkori kivétel is csak a szabályt erősíti)! =D>
Az említett 2 játékost tekintve Lucho épp olyan töketlen mint Tata volt!

L4wandowski

Grácies Messi!
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.10.04. 12:19:40

Munirt szépen vissza kéne rakni a B-be, láthatóan sok ez még neki. Értem hogy az nem az ő helye, de inkább Rafinha legyen a jobbszélső, mint Munir.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.10.04. 11:55:08

palesz77 írta:Már értem miért nem te írtad be az utazó keretet..
sunyiskodtam, hátha nem jut eszedbe :D
palesz77 írta:Remélem Lucho legalább Bartrat kezdeti majd ma este.
szerintem csalódni fogsz :lol:
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.10.04. 11:49:19

Erxy írta:tudtam hogy jössz majd ezzel :lol:
azt még akkor írtam mikor a PSG ellen nem volt keretbe, azóta megváltozott a helyzet. :D most rápihen az utazásra :D
Már értem miért nem te írtad be az utazó keretet.. :mrgreen:

Amúgy én komálom LE-t, de amit a jobbhátvéd poszttal művel eddig, az számomra kabaré. 1 meccset játszott eddig Montoya, jobb volt mint Dani előtte és utána - főleg utána -, de utazni se utazhat.. De lehet nagyon vakon vagyok, és Dani az isten még mindig, azért nem játszik Martinfiú - aki tud védekezni, nem úgy mint egy bizonyos Brazil kollégája.. :roll:

Remélem Lucho legalább Bartrat kezdeti majd ma este.
Válasz küldése