Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.08. 18:53:47

A németek egyébként baromi jó filmesek, ma este Az orvosdoktort tervezem megnézni, állítólag az is remek.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
messideco
Presidente del Barça

2015.01.08. 18:47:31

8) Az európai filmek Bermuda-háromszöge ez a három film nálam. Etalon mindhárom ha (közép) Európa filmművészetéről beszélünk :D
Kép
"And my heart will leave you never."
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2015.01.08. 14:42:04

visca el barca írta:akinek bejött a hullám nézze meg az osztály c. filmet, sztem jobb

http://www.imdb.com/title/tt0988108/" target="_blank

Ha már hullám és osztály, szerintem a karaktere és hangulata miatt a Das Experiment-et is érdemes megnézni kirázólag a német változatot. A film egy 20 fős cspatról szól, akik egy börtönbe zárnak és megosztják őket rabokra és őrökre. Nagyon tanulságos és drámai a film.

http://www.imdb.com/title/tt0250258/?ref_=nv_sr_2" target="_blank
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.08. 13:50:43

visca el barca írta:akinek bejött a hullám nézze meg az osztály c. filmet, sztem jobb

Az osztály az más típusú szerintem. Valóban elég erős alkotás az is, s egy mindig is nehéz témakört próbál körbejárni miszerint helyes-e az önbíráskodás, illetve hogy mekkora a társadalom felelőssége az önbíráskodásban. Nagyon nehéz kérdéseket és problémákat feszeget erős képi világgal.

Tegnap újranéztem tekeréssel fél óra alatt, mert nem mindenre emlékeztem, de:
A film utolsó harmada borzasztó komor és nyilván a tetőpont után (partos jelenet) a megoldás egyfajta katarzis élmény, de mégis kicsit groteszk a besétálok az iskolába puskával és pisztollyal és mindenki csak hüledezik és néznek jobbra-balra. Meg a csaj megkérdezi, hogy akkor most elmehet-e?

Egy dologgal kapcsolatban volt hiányérzetem, hogy a fiú-lány kapcsolat szerintem nem volt eléggé kifejtve így az hogy a végén "megmenti" a szerelmét és a nő miatt is van értelme tovább élni szerintem nem hiteles.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.08. 02:23:37

visca el barca írta:az osztály
Majd lesem.
miihii írta: Elkezdtem és az elején érdekelt, mégis miről szól a fáma, aztán azon kaptam magam, h nem is annyira unalmas és tényleg elég gyorsan lepörgött. Tuti Hardy miatt jött be ennyire, imádtam a játékát és ahogy dumált.
Ezt is, már komolyan érdekel. :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

miihii
KHAL

2015.01.07. 17:47:46

hank1ee írta:
miihii írta:a csávó ül egy kocsiban London felé menet és telefonálgat
Hány tequilát ittál, hogy ezt végignézted? :D
Ááááá, ha iszom, akkor tuti kinyomom 20 perc után :D

Nem tudtam igazából, h miről fog szólni, csak h ilyen egy helyszínes dolog és ugye Hardy papa egyszemélyes stáblistaként :D
Elkezdtem és az elején érdekelt, mégis miről szól a fáma, aztán azon kaptam magam, h nem is annyira unalmas és tényleg elég gyorsan lepörgött. Tuti Hardy miatt jött be ennyire, imádtam a játékát és ahogy dumált.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2015.01.07. 10:55:12

Az bizony :) Anno javaslatomra a fél fórum megnézte a filmet.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.07. 10:48:44

akinek bejött a hullám nézze meg az osztály c. filmet, sztem jobb

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.07. 10:20:05

Hullám!
A nagy felkapottsága miatt megnéztem tegnap éjjel, megérte fent maradni.

Maga az alaptétel ugye jó, működőképes is lenne ( a közösség összetartó, építő ereje, az, hogy észreveszik a "kirekesztett" srácot is és megvédik attól fogva. ) Egymásért dolgoznak, küzdenek, ez szintén jó és építő lenne, s alapvetően így kellene kinéznie a társadalomnak, egy NEMZETnek. DE! A legfontosabb tényező csapja agyon az egészet, és ez maga az ember. Az ember, aki alaphelyzetben önbizalomhiánnyal, állandó félelemben él. Pont a kirekesztéstől a magánytól retteg. Hiába önálló identitás, egyedül mégsem képes meglenni, állandóan a visszajelzést várja. És ez vezeti a közösséget egy nyájösztönbe, ahol a zurkolók rombolnak a buszon, metrón, ahol a csoportosan bulizók balhét generálnak a szórakozóhelyen stb., stb. Egy sérült személyiség mindig többet fog belelátni ezekbe a csoportokba, mindig többre tartja a közösséget, de főleg magát (ez a vezetőre vonatkozik) a csoporton kivül állóknál.

A végén egyébként én azt hittem, hogy Wenger Úr kattan be és tényleg megszállottja lett a dolgoknak (ami egyébként kicsit lehet is, csak időben felébredt. A záró képen viszont nem értettem, mi volt az a megrökönyödés az arcán? Olyan volt, mintha látott volna valamit. Leesett neki, hogy mekkora dolgot vitt végbe?
Bob!

Politikai oldalhoz kicsit visszakanyarodva: Ott is ugye ugyan arról van szó. Vegyük csak a két nagy pártot. Míg Amerikában (bár lehet, csak látszat), ha az egyik párt nyer, a másik elfogadja és megpróbál építően hatni a kormányon levőre, addig itthon ez úgy működik, hogy a vesztes fél minden áron el akarja lehetetleníteni a kormányzást. Rágalmakkal, hadjáratokkal stb. Ugyan így a "hívőikkel": Ha nem az én pártom nézeteit vallod, akkor te hülye, ostoba ember vagy. Vagy talán még ember sem. És ez a szomorú.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.07. 01:22:10

miihii írta:a csávó ül egy kocsiban London felé menet és telefonálgat
Hány tequilát ittál, hogy ezt végignézted? :D

miihii
KHAL

2015.01.06. 23:16:13

Fury

Nagy nevek ide, háborús cucc oda, ez nagyon nem jött át... Egy darabig még tetszett is, de aztán ahogy haladt, úgy jöttek ki a hibái és kezdett idegesíteni. Az utolsó nagyjelenetért meg én kérek elnézést #-o

Ott jön 200 német (akik vagy fél órán át masírozták le azt a párszáz métert), akiknél volt vagy 10-15 rakétavető, de mindössze egyet lőnek ki, ahelyett, h körbevennék és rommá lőnék a tankot. Neeem, inkább telibe rohannak szembe a golyószórókkal és a végén is ugye BRad vagy negyed órán át lövi az ellent a tetejéről fedezék nélkül, mire egy mesterlövésznek (most komolyan!? ) kell leszednie.

Úristendefájt...
Sokkal többre számítottam ettől, de hatalmas csalódás lett.

Locke

Tom Hardy pótlás során került terítékre és nem igazán tudom mire számíthattam tőle, olvasva a sztorit. Ami a következő: a csávó ül egy kocsiban London felé menet és telefonálgat :D Szal egy brutális költségvetésű, cselekménydús történet, annyi szent :D

Viszont egészen tetszett. Nem annyira merném ajánlani, mert sokaknak tuti unalmas lenne, de vmiért megvett.
Szerencsétlen pali több szálon kénytelen intézni a dolgait, ráadásul kizárólag telefonon, mert hozott egy döntést, ami további dolgokat vonz maga után, amik mind hatással vannak a munkájára, családjára, jövőjére.

Érdekes film volt, egy zseniális Hardy alakítással, bár kissé fura lezárással.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.06. 17:25:49

Akkor is megcsinálta volna, ha igennel felelnek, ráadásul úgy még inkább nyitottak volna az egészre!

Bob! Én egyáltalán nem gondolkodtam politikán, persze a III. Birodalom gyakorlatilag alapja volt a filmnek, annál is inkább, mert Németországban játszódik. Nekem elsősorban azt jelentette, hogy milyen érzést vált ki az emberekből egy nagy, elvont közösségbe tartozás. A tömegben teljesen meghülyültek, a "hullám" elsodorta őket, ezért is zseniális a cím. A végén Wenger tanár úr szavai (már értem, hogy az öreg Arsene mér egyeduralkodó az Arsenalnal :D :D) magyarázták el az egészet, elhitték a diákok, hogy ők ebben a csoportban különállók és jobbak másoknál. Szó nélkül megtettek volna bármit, amit a tanár kért, mert annyira erős lett a végére ez a bizonyos tömegszindróma. Számomra magát a közösség erejét mutatta meg teljesen más szemszögből a film.

Amúgy amit írtál abban teljesen igazad van, elsősorban szerintem ezt akarták bemutatni a filmmel.

messideco
Presidente del Barça

2015.01.06. 13:42:22

Hozzászólnék, ha lehet :) Tehát

ugye maga a felütés, mikor a tanár rákérdez, hogy kialakulhat-e Németországban önkényuralom/diktatúra. A diákok mindegyike nemmel válaszol. Ekkor dönt a tanár a kísérlet elvégzésén
. Legalábbis én így értelmeztem.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.06. 13:05:45

A hullám c. filmet tovább mélyíti, hogy alapvetően megtörtént eseményeken alapszik. Egy amerikai tanár nem tudta igazán elmagyarázni, hogyan is juthatott el odáig a német nemzet, ahova eljutott a második világháború alatt, emiatt megpróbálkozott ezzel a kísérlettel...

Bővebben: The Third Wave

Maga az alkotás nagy kedvenc, még középiskolában volt hozzá szerencsém legelőször, hát többet ér jó pár történelem leckénél, már sikerül jól értelmezni a mondanivalóját.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.06. 12:47:15

hank1ee írta: De. Az ideológia pedig az önkényuralom.
Mindkettő árnyalt megfogalmazás. :D Önkényuralom is egy szebb köntösbe helyezett forma. Számodra mit jelentett a film? Ha nagyon politikai akkor inkább pü-ben írd le, mert kíváncsi vagyok. Nyilván nehéz elvonatkoztatni a politikától, meg a történelemtől diktatúrától, Harmadik Birodalomtól stb. Egy közösség mindig jó dolog, de ha az már átcsap más közösségek kirekesztésébe a saját eszméi mögé rejtve az már koránt sem jó dolog. Főleg mikor ennyire erősödik sajnos egész Európa szerte a szélsőjobb vagy akár baloldali pártok befolyásoltsága nagyon el kell ám gondolkodni, hogy egy hajszál választ el minket attól hogy olyan történjen, amire csak annyit mondunk hogy persze tanultunk belőle soha nem lesz még egyszer Mussolini vagy Hitler....
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.06. 00:20:56

Bob_Marley írta:
hank1ee írta:A hullám

Brutálisan erős film, teljesen a hatása alatt vagyok. Újat tanított nekem, valami olyasmit értettem meg, amit eddig nem is ismertem. A vége sokkolt, de ha van film amit megéri megnézni, az ez. És ez megtörtént... :roll: 10/10
Ez nem az a német film, ami egy iskolában játszódik és egy ideológia teszi zsarnokká és gonosszá a diákokat? Filmklubban volt, tényleg erős film és borzasztó elgondolkoztató és főleg a német történelmet figyelembe véve.
De. Az ideológia pedig az önkényuralom.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.06. 00:18:01

hank1ee írta:A hullám

Brutálisan erős film, teljesen a hatása alatt vagyok. Újat tanított nekem, valami olyasmit értettem meg, amit eddig nem is ismertem. A vége sokkolt, de ha van film amit megéri megnézni, az ez. És ez megtörtént... :roll: 10/10
Ez nem az a német film, ami egy iskolában játszódik és egy ideológia teszi zsarnokká és gonosszá a diákokat? Filmklubban volt, tényleg erős film és borzasztó elgondolkoztató és főleg a német történelmet figyelembe véve.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.06. 00:10:28

A hullám

Szigorúan bizalmas

Jobbra számítottam a 8.3 értékelés miatt , kicsit sablon zsarusztori volt a rendőrség sötét oldaláról. :D Azért egyszer nem rossz. 6/10

MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.03. 00:13:31

davi10 írta:Az útvesztő

Bárkinek ajánlom, rohadt jó film, végig leköt

10/10

A hozzászólásom lényege igazából:
Nem tudjátok, akkor ez is folytatásos lesz?
Könyvben trilógia, szóval gondolom, igen. :)
davi10
Llegenda del Barça

2015.01.03. 00:02:13

Az útvesztő

Bárkinek ajánlom, rohadt jó film, végig leköt

10/10

A hozzászólásom lényege igazából:
Nem tudjátok, akkor ez is folytatásos lesz?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.31. 16:21:25

palesz77 írta:Lone survivor
Alfa írta:

Azért azokat az eséseket egy kicsit eltúlozták , már az elsőnél az összes meghalt volna, ha a valóságban is ekkorát estek volna de ez csak egy apró észrevétel.

Az a durva, hogy ők tényleg olyan hegyoldalakon gurultak le, de ennél még sokkal többször is. Jó pár bordája el is tört Luttrellnek ha jól tudom, de ebbe most nem vagyok biztos.
Amúgy nekem is nagyon bejött a film, az American Snipert is nagyon várom, remélem az is hasonlóan jó lesz!

Jó én azt elhiszem de úgy ütköztek neki a filmben szikláknak meg fáknak ,hogy azt képtelenség túlélni főleg nem 2x-3x . De mondom , hogy igazából lényegtelen mert ez csak egy kis zárójeles megjegyzés volt a részemről .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.31. 13:48:21

piszkos pénz

egynek elment, 2 nap múlva semmire nem fogok belőle emlékezni... unaloműzőnek elment.

a lone rangerhez szólva, nekem nagyon bejött. soha nem szerettem ezeket a háborús lövöldözgetős filmeket (most pótolgatom őket), de ez tényleg jó volt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.12.31. 13:38:44

Kérhetnék toplistákat arról, hogy szerintetek melyek voltak a legjobb filmek idén? Én ötöt írok, mert a 28-ból amit eddig láttam (hátra van még 4 a watchlisten, ebből max. 2 még betolakodhat a top listámra) ezek emelkedtek ki valamilyen téren.

Rangsorolni nem szoktam, de a lista:
A holnap határa, Coherence, Gone Girl, Grand Budapest Hotel, The One I Love
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.31. 12:47:33

Lone survivor
Alfa írta:

Azért azokat az eséseket egy kicsit eltúlozták , már az elsőnél az összes meghalt volna, ha a valóságban is ekkorát estek volna de ez csak egy apró észrevétel.

Az a durva, hogy ők tényleg olyan hegyoldalakon gurultak le, de ennél még sokkal többször is. Jó pár bordája el is tört Luttrellnek ha jól tudom, de ebbe most nem vagyok biztos.
Amúgy nekem is nagyon bejött a film, az American Snipert is nagyon várom, remélem az is hasonlóan jó lesz!
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.31. 02:13:36

messideco írta:Lone survivor

Az év utolsó napján az év legjobb filmje? :?:
Talán még írok róla bővebben, de nagyon átjött ez a film nekem most. Ti hogy vagytok vele?
Nekem is nagyon tetszett . Főleg azért mert nagyon bírom az ilyen igaz történes filmeket plusz a háborús filmeket is nagyon bírom úgyhogy ez a film nekem lett kitalálva :D . A színészek is mind elsőosztályúak . Én azért nem nevezném az év legjobb filmjének de kétségtelenül nagyon jó film. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Azért azokat az eséseket egy kicsit eltúlozták , már az elsőnél az összes meghalt volna, ha a valóságban is ekkorát estek volna de ez csak egy apró észrevétel. Meg talán nekem az volt még egy nagyon kicsi "hiba" , hogy én ismertem az igaz sztorit tehát tudtam , hogy csak 1 fogja túlélni de amikor megláttam Mark Wahlberget biztos voltam benne , hogy ő fogja túlélni mert ő a legnagyobb nevű színész . De az élményből ez nem vesz el semmit sőt inkább hangsúlyozza a film nagyságát az , hogy kb tudtam a sztorit tudtam , hogy mi fog történni de még így is élvezetes volt.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Válasz küldése