2015.01.08. 21:01:53
Őszintén mondom: kit érdekel, az, hogy Csigát egy évre kölcsön vettük egy 10esért, vagy hogy Ibra 63 millió euróba került és még sorolhatnám, ha közben olyan 4 évet éltünk meg, ami egy másik csapat szurkolójának akkor se fog megadatni, ha 100 évig él. Emberek, fel tudjátok ti fogni, hogy akkoriban mi milyen szerencsések voltunk? Mert én már rengetegszer belegondoltam. Akkoriban minden egyes héten úgy mentem suliba, hogy boldog voltam, büszkeséggel telve mentem be a terembe reggel, mert előző nap elvertük 8-1re az Almeriát, vagy 5-0ra a Real Madridot, esetleg esélyt sem hagyva lemostuk a pályáról 3-1re a Man. Utd.-et. Jobb volt úgy leülni tanulni, hogy előtte este elkentünk az Atlético Madridot 6-1-re. Jobb volt úgy összeülni a haverokkal, hogy nem kellett fülem-farkam behúzni, mert előző este esély nélkül 0-7el estünk ki a BL-ből. Megélhettem egy olyan kort, amiben az MU-s, realos, liverpoolos barátaimnak, de még a realos édesapámnak, keresztapámnak, és unokatesómnak soha nem volt és nem is lesz része. Innentől fogva azon rágódni, hogy hát de Csihrinszkij 25 millió euróért......ki a francot érdekel, mikor 4 éven keresztül álmodtam?
Azt is sokan elfelejtik, hogy Laporta elnöksége volt az, amelyik a csődközeli helyzetből visszahozta a klubot pénzügyileg. Sportszakmailag meg az UEFA kupából az előbb taglalt magasságokba juttatta.
Látni kell, hogy amíg Laporta volt az elnök, addig rend volt a klubon belül. Mindenki boldog volt. A játékosok, az edző, a szurkolók. Egyedül Rosell nem. Meg is lett az eredménye, amit az elmúlt napokban láthattunk.
Laporta maffiózó, meg csal, meg mittudomén még mik hangzottak el itt vele kapcsolatban. Legyetek szívesek leírni nekem egy olyan karizmatikus elnököt a futballvilág elitjéből, aki a csúcsra vitte és ott is tartotta a csapatát, és nem volt patyolat tiszta a háttere. Berlusconi, Perez, Moggi, Moratti, hogy csak párat említsek. El kell fogadni, hogy az a szint már nem a jófiúk játszótere, ott aki jópofizik, azt úgy eltapossák mint egy hangyát.
Laporta 8 évig irányította az FC Barcelonát. 8 év nem hogy elég, de még bőven sok is arra, hogy eszetlen gazdálkodással taccsra vágjanak egy üzleti vállalkozást, azaz egy klubot. Ez nem történt meg, sőt, olyan sikeresek voltunk, mint se előtte, se azóta, és a nyakamat teszem rá hogy míg én élek, már nem is leszünk, pedig még csak 20as éveimben járok. Roselléknek nagyon jól hangzott az a kijelentése, hogy már nincs pénz papírra se, meg így-úgy amúgy, azért mégis valamiből futotta Messinek új szerződésre, Neymar transzferre és csillagászati szerződésre, és euró tízmilliókra teljesen haszontalan játékosokért, és akkor az új Camp Nou projektre. Emellett meg nem jöttek a sportszakmai sikerek, úgyhogy nekem ne magyarázzon két olyan ember a klub legsikeresebb elnökéről, akikről kiderült, hogy csaltak, hazudtak, sikkasztottak, és ahány pert elindítottak Laporta ellen, mindet elvesztették.