nagyatyesz írta:Néhány gondolat a tegnapi meccsről...Mindenekelőtt kezdeném az előzményekkel, hiszen lassan 2 hete tart a folyamatos feszültségkeltés a csapat körül. Mivel nem hiszek el mindent az újságíróknak, és mivel nem voltam jelen a LE-Messi vitánál, így én mindvégig fenntartásokkal kezeltem a híreket. A vitát nem vitatom, de nem tudni ki mennyit tett hozzá. Az viszont tuti, hogy volt valami, mert LE már látott, és az általam vélt legjobb 11-et küldte ki a pályára, ezzel megtörve a töretlennek hitt, ám teljesen ésszerűtlen rotációját. Remélem stagnál ez az állapot, és minimális szinten rotál majd csak a továbbiakban, mint ahogy azt alapból kellett volna. Mert így ez nem volt rossz. A csapat összetétele mellett a hozzáállásra sem lehetett panaszunk, megnyomtuk az elejét, és miután betaláltunk már könnyebb dolgunk volt. Így kellene mindig, mert ahogy telik az idő, úgy lesz egyre nehezebb betalálni a védekező csapatoknak. Ha az elején betalálunk, akkor minden sima általában. De ehhez ilyen hozzáállás kell! Ezt nem tudom mi váltotta ki...ha a csapat körül keltett feszültség, akkor ez jól jött nekünk!
Szerintem senki nem volt tegnap rossz, bár Busi azért fel tudott húzni a szokásos hülyeségével! Jó lenne, ha leszokna erről, mert a pálya közepén történő labdavesztés végzetes lehet! Suarez meg túl görcsösen akar! A legfájóbb, hogy simán megvan a meccsenkénti 2-3 ziccere, de nagyon rossz százalékban használja ki ezeket! Én még most sem törnék pálcát felette, viszont remélem hamar megtalálja a góllövő cipőjét, mert egy bl egyenes kieséses szakaszban egy-egy ilyen helyzet továbbjutást dönthet el!
A cserékkel is nagyon meg voltam ma elégedve. Elől a 3 nagy egyikét váltotta az egy szem támadó cserénk Pedro. Így Neymar pihizhetett egy kicsit, míg Pedro kapott fél órát. Busi és Ini pihentetése, és Rafinha, Bartra becserélésért pedig jár a taps, mert így kell folyamatosan játszatni őket!
Kiemelném Rakiticet, aki a második fantasztikus meccsét hozta le! Nagyon bízom benne, hogy nem erőlteti tovább Xavit LE, mert akkor egy gyökér!
Mondjuk ez kicsitfura számomra, hogy Lucho szidva van, mert rotálja a csapatot, most meg azért van célkeresztben, mert ugyanazt a kezdőt küldte fel. Most nem feltétlenül a te hsz-edre értem, hanem úgy általánosságban. Végülis mindegy, ez legyen a legnagyobb baj.
Lehet, hogy volt valami szóváltás Messivel, de nem hiszem, hogy komoly lett volna. Látható, hogy most jönnek az eredmények, jól játszik a csapat, egyből elhallgattak ezek a hangok. Ennyit számít ez.
Suarezért igazából nem aggódom, mert ismerem a képességereit, fejben van valami, túl görcsös, és sokszor rossz megoldást választ. Amikor lőni kéne passzol, amikor passzolni kéne gólt akar lőni. Az elején például volt 15 méterről egy tiszta lövőhelyzete, akkor továbbtette csínbe a labdát, amikor meg Messinek odatehette volna üres kapura belerúgta a kapusba.
Neymarnak nem volt kiemelkedő meccse, de amiket csinált sokszor tátva maradt a szám, és ami a lényeg ezek nem felesleges bohóckodások. Ilyeneket utoljára Ronnie-tól láthattuk és ez már személy szerint nekem nagyon hiányzott.
Persze ez egy Depor volt és nem kell elájulni, de ami számomra a niztató, hogy a mentalitás és a játékstílus nagyon jó volt. És ez utóbbi meccseken rendre megfigyelhető. Két góloös vezetésnél sem álltak, Messi még akkor is visszajött védekezni a 16-oson belülre.
Semmit nem akarok elkiabálni, mert LE is lenyilatkozta (amivel személy szerint teljesen egyetértek), hogy ahogy nem úgy jönnek az eredmények visszatérnek a negatív hangok, de talán most érzem a szezon során legjobban, hogy van esély komoly eredményeket elérni.
Viszont az még mindig aggaszt, hogy idegenben nem vagyunk túl meggyőzőek, ennek ellenére magabiztosan nyertünk olyan csapat ellen, amilyenek ellen Barcelona-tól távol is megszenvedünk.
Rafinharól annyit, hogy látszik, hogy hatalmas potenciál van benne és elég játékperccel az idei Iniesta teljesítményét lehozhatja. De még ha nem is teljes egészében arra gondolni kell, sajnos nem valószínű, hogy Ini jövőre meg tudna újulni (Xaviról nem is beszélve) és mivel nem igazolhatunk kell valaki, a középpályára. Halilovic még nincs készen, Denis pedig hiába jó a Sevillaban, nem hiszem, hogy idecsöppenve megoldaná a problémát.
Amellett azért a brazil képességei megvannak, hogy ezt megoldja. Nem fásult, mint a fentebbi két úriember, motivált és ez sokat számít. Tegnap is látszott, fel tudja pörgetni a játékot. Aktív volt és ha nem is szórta egymás után a gyilkos passzokat relatíve kevés játékperccel a háta mögött nem lehetett panaszunk rá.
LE cseréi pedig nagyon jók voltak tegnap, meg is lepődtem rajta.