Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ebben igazad van, Busi tényleg nem egy szó szoros értelemben vett vkp, az elsődleges feladata a labdaszerzések. DE! A gond vele az, hogy lassú. És ezt nem a fizikai gyorsaságára ért, hanem, hogy a lelassítja a középpályánkat. Sokáig dajkálja a labdát, nem tudunk vele gyorsabb támadásokat vezetni.Bob_Marley írta:Busi védőfeladata teljesen másban nyilvánul meg, ő remekül érzi milyen területet kell biztosítani. Mascherano meg 1-1ben jobb, mert szívósabb. És szerintem még így is Busquets szerzi talán a legtöbb labdát.
Vannak labdavesztései, de az egyik legbiztosabb pont a csapatban. Nagyon félre értelmezitek őt, s nálam Xavi is pont a biztonsága miatt és a minimális hibaszázaléka miatt egy elengedhetetlen játékos. Hétvégén tényleg voltak nagy butaságai, ilyen szertelenség nem fér bele. Rafináhnál pl nekem ez a bajom, hogy ő pl teper ezerrel, de sok hibával. Busquetsnél azért általában jó és biztos helyen van a labda legutóbb viszont tényleg sokszor elrontotta.
Kb. úgy írta, mintha odaadta volna Busi nekik a labdát...csababarca írta:S.Agüero írta: Ja, miatta kaptunk ki...A Real az egész középpályánkat úgy ahogy volt, megverte, de ez más téma.
.
Miért kell kiforgatni az ember szavait?
Egy szóval nem írta,hogy miatta kaptunk ki.
De az ő gyengesége IS hozzájárul a középpálya gyengeségéhez, ezt fogadd már el, mert 100ból 99en látjuk, nem gondolod hogy Te mész szemben az autópályán?![]()
Mostanában stabilizálódni látszik az egész kp, köszönhetően,hogy Rakitic ott van, ez Businak is előnyösebb sokkal, kisebb teher rajta,stb.
De ha nem akarod megérteni azokat a problémákat,amik szembeötlőek,és amikről beszélünk,akkor teljesen felesleges a vita, főleg,hogy tartalmas hozzászólásokra bepörkölsz ilyen egysoros,gúnyos megjegyzéseket, amikről amúgy senki szót sem ejt.
S.Agüero írta: Ja, miatta kaptunk ki...A Real az egész középpályánkat úgy ahogy volt, megverte, de ez más téma.
.
Ja, miatta kaptunk ki...Busquets forgott jobbra-balra a real kp meg röhögve hozta el tőle a labdát. Igen.![]()
A játék gyorsításához mozogni kell bizony nagyon sokat, ebben mi olyan meglepő!?Guardiola alap elve... Ő áll szépen, elvan. 2009ben jó volt nagyon mert ő volt az élő fal, aki köré Messi Iniesta és Xavi 3szöget alkotott és hülyére passzolták az ellenfél kp-t. Lásd Barca-RM 5-0 sarkazások 2. félidőben.Manapság futni kell a belső védőnek a vkp-nak is, mindenkinek, ez tény már.
Nem tudom ezen, mi ilyen vicces.S.Agüero írta:A Real pont Busi erényeivel vert meg minket a középpályán, amit te írsz, csak nem ironikusan.Technikás ez tény, egy érintőben is szenzációs, csak pl a hollandok megmutatták, h mennyit ér manapság ez a stílus. Ősszel a Madrid is megmutatta, hogy nagyon jó (volt) az egyérintőző vkp. Busquets tartja a pozícióját a kezdőkörnél.Inkább lassítja manapság a játékot.
A Real, PSG, Atletico ellen is voltak szituációk, amikor az elrontott egyérintői miatt vitték 3-2ben a védelemre a labdát.
Suarezről is tudunk videót keresni, h milyen gólerős.![]()
A játék gyorsításához meg miért kellene gyorsan futni? Tudjuk, hogy a labda gyorsabb, mint az ember.
Az, hogy miben nyilvánul meg azt nálam jobban csababarca kifejtette az előző hsz.-ban amivel teljesen egyetértek.S.Agüero írta: Miben nyilvánul meg, hogy elakad nála a támadás? Abban, amikor a két védővonal közé odaadja Messinek? Védőmunkája maximum a buta labdavesztéseiben nyilvánul meg, de ő az, aki mindig ott van letámadásnál, csomó labdát szerez, erőszakos.(Masch mellett) Azért, mert ő nem olyan látványosan szerel, vagy szerez labdát, még ő is szokott ám.
Olyat meg nem írtam, hogy jobb formában van Busi, mint Masch, elismerem, hogy most jobb Masch, de rá szerintem nagyobb szükségünk van hátul, mint középen.
Xaviban egyetértek, viszont Busi visz színt a játékba.
mondjuk ez szerintem inkább úgy igaz, hogy a támadások zöme átfolyik rajta normálisan, ahogy kell, de amikor feleslegesen lassítja vagy elveszti labdát az egyből feltűnik és idegeskedünk.westerngom írta: A támadások zöme elakad rajta, vagy lelassul.
Nem mondom, tényleg színt visz, de ahogy palesz is írta, ezt sokszor feleslegesen csinálja. Sorszor ott az egyszerűbb, gyorsabb,kevésbé látványos passz lehetősége, de neki még meg kell csinálnia egy futsall cselt. Nagy kedvencem volt anno, de most a többséggel értek egyet,hogy kicsit fékezi a csapatot. Eladni nem fogják,mert katalán, de amíg ezeken a hülyeségeken nem változtat, Masch játszhatna a helyén... Csak hát védelmünk is elég rövid sajnosviszont Busi visz színt a játékba.
Miben nyilvánul meg, hogy elakad nála a támadás? Abban, amikor a két védővonal közé odaadja Messinek? Védőmunkája maximum a buta labdavesztéseiben nyilvánul meg, de ő az, aki mindig ott van letámadásnál, csomó labdát szerez, erőszakos.(Masch mellett) Azért, mert ő nem olyan látványosan szerel, vagy szerez labdát, még ő is szokott ám.westerngom írta:nos, azért az egyszerű tényért, mert körülményes lett minden tekintetben. A támadások zöme elakad rajta, vagy lelassul. Egy- egy látványos/ technikás megoldástól eltekintve nem emlékeszem túl sok pozitív dologra tőle az utóbbi meccsek tekintetében.S.Agüero írta: Azt írták róla, hogy fék, én erre reagáltam.
A védő munkája ellenben - ami egy vkp. fő feladata - egyre gyengébb a labdavesztéseiből és a sebességéből adódóan. Lassan már csak abban reménykedem, hogy "valami" szabálytalanságot is felfedez a bíró mikor elveszik tőle a labdát és hanyatt esik.
Uralnia kellene a középpályát, szűrni és megállítani a támadásokat, hogy ne rohanjanak át rajtunk úgy, ahogy az utóbbi időben azt simán megteszi, egy kicsivel is bátrabb/ offenzívebb focit játszó csapat. Jelen pillanat Mascherano kaliberű vkp.-ra lenne szükségünk a helyén, vagy annó mint Yaya volt, szikla szilárd pontra a pálya tengelyében.
Változott körülöttünk a foci, csak mi nem változtunk vele. Jelen pillanat a középpályánk a leggyengébb a Xavi & Busquets duó együtt szerepeltetése miatt és nem azért mert nem technikásak, vagy elfelejtettek focizni. Egyszerűen lassúak, körülményesek, a régi beégett elemek gátolják őket. Jól jönnek a srácok, ha a második félidőre egy lefutott meccsen eredményt kell tartani, vagy kell egy higgadt/ rutinos arc a pályára, DE! már nem velük képzelem el a kezdő csapatot. Mondom/ írom ezt úgy, hogy nálam Xavi az etalon és a jelenlegi középpálya legnagyobb hiánya, hogy nincs egy igazi karmestere/ irányító középpályása (ISCÓ-t ide!) a csapatnak.
Nálam a középpálya már rég így állna fel a jelenlegi keret alapján:
Alcantara/Ini - Masch - Rakitic
Hagynám a kis Alcantara gyereket kibontakozni, sebességben hozza azt mint Ini, lelkesedésben pedig hajaj...., Masch vs. Busquets valakinek még (L.E.-n és S. Agüero-n kívül) kérdés?? ...... Rakitic nagyon ígéretesen indult, hagyni kellett volna Xavi kárára, de nincs még veszve egy kis bizalommal semmi.
Nahh, frankón szanaszét offoltam a topicot, sorry, de ki kellett írnom magamból, főleg ha már megszólítottak.
nos, azért az egyszerű tényért, mert körülményes lett minden tekintetben. A támadások zöme elakad rajta, vagy lelassul. Egy- egy látványos/ technikás megoldástól eltekintve nem emlékeszem túl sok pozitív dologra tőle az utóbbi meccsek tekintetében.S.Agüero írta: Azt írták róla, hogy fék, én erre reagáltam.
örülök, hogy leírtad helyettem amit gondolok, mert az előző hsz.-ban már 2x visszatöröltem és moderáltam magam, nem akartam részletekbe menően savazni, DE! ez így van ahogy leírtad. Ennyi.csababarca írta: Én mindenkitől elvárom azt,hogy ha ott a lehetőség, akkor húzza meg, ne a 100as tuti passzt nyomja. Nem kell felsprintelnie,de passzolja fel a labdát, a bdsrstnt, mert nem csak a forgolódásaival,de azzal is akasztja a játékot,hogy állandóan visszapasszol,mikor simán léphetne feljebb akár maga,akár passzolhatna felfelé.
Engem ez zavar javarészt, de mondjuk ez nem csak nála idegesít sokszor, igen,más is ezt csinálja, de nem ilyen feltűnően,nem ilyen lassan. Kontrákról meg ne beszéljünk,én itt most egy szimpla támadásépítésről beszélek, nem kontrákról.
Én mindenkitől elvárom azt,hogy ha ott a lehetőség, akkor húzza meg, ne a 100as tuti passzt nyomja. Nem kell felsprintelnie,de passzolja fel a labdát, a bdsrstnt, mert nem csak a forgolódásaival,de azzal is akasztja a játékot,hogy állandóan visszapasszol,mikor simán léphetne feljebb akár maga,akár passzolhatna felfelé.S.Agüero írta:
Csababarca:
Ne tőle, egy vkp-tól várd, hogy elhagyja a pozícióját, és sprintel fel közel a 16-osig a labdával. Ez egyébként szerintem nem az ő hibája. Az összes középpályásunk ezt csinálja, nem akarunk kontrázni, megvárjuk, míg visszaér az ellenfél. Ez van.
5 percbe belesűrítették a legszebb megmozdulásait. Annyira azért nem alibi, amit láthatunk.Sanama írta:Szépek és jók ezek a videók, csak mondjuk egy fél szezon alatt nem ez az 5 perc történt. Volt ugyanennyi rossz megoldása is bőven, csak arról nincs videóSanama:
Ez idei videó, tele van olyan megmozdulásokkal, amivel a csapat hasznára válik.
https://www.youtube.com/watch?v=s4dow5EWY_A" target="_blank
Hétvégén volt 3-4 eladott labdája, elismerem, én is szidtam.
Tetszik ez az egyszemélyes kereszteshadjáratod Matyi, de azért én is beszállok..S.Agüero írta:A játék gyorsításához meg miért kellene gyorsan futni?
...
Szépek és jók ezek a videók, csak mondjuk egy fél szezon alatt nem ez az 5 perc történt. Volt ugyanennyi rossz megoldása is bőven, csak arról nincs videóSanama:
Hétvégén volt 3-4 eladott labdája, elismerem, én is szidtam.
A Real pont Busi erényeivel vert meg minket a középpályán, amit te írsz, csak nem ironikusan.Technikás ez tény, egy érintőben is szenzációs, csak pl a hollandok megmutatták, h mennyit ér manapság ez a stílus. Ősszel a Madrid is megmutatta, hogy nagyon jó (volt) az egyérintőző vkp. Busquets tartja a pozícióját a kezdőkörnél.Inkább lassítja manapság a játékot.
A Real, PSG, Atletico ellen is voltak szituációk, amikor az elrontott egyérintői miatt vitték 3-2ben a védelemre a labdát.
Suarezről is tudunk videót keresni, h milyen gólerős.
Mentek, pár évvel ezelőtt.S.Agüero írta:Nézd meg a videót, előbb linkeltem, tele van hosszú labdákkal.Busquets gyenge az előre játékban, nem igazán operál hosszú labdákkal, átadásokkal se csak kis passzok Alba és Iniesta felé. Ez 5 éve elég volt, de azóta elég sokat változott a labdarúgás.
Arra meg, hogy gyenge előre játékban... Nem tudok mit írni.Az egyérintős labdakihozatalai élményszámba mennek.
És nem csak a labdarúgás, de a Barca is sokat változott azóta. NIncs az a nagy biztonságos Xavi-Iniesta duó mellette, többet kéne vállalni, több védekező feladat van, nem is teljesít jól.Ez 5 éve elég volt, de azóta elég sokat változott a labdarúgás.
Egy percet néztem,mert annyi is elég volt.S.Agüero írta: Nézd meg a videót, előbb linkeltem, tele van hosszú labdákkal.
Arra meg, hogy gyenge előre játékban... Nem tudok mit írni.Az egyérintős labdakihozatalai élményszámba mennek.
Technikás ez tény, egy érintőben is szenzációs, csak pl a hollandok megmutatták, h mennyit ér manapság ez a stílus. Ősszel a Madrid is megmutatta, hogy nagyon jó (volt) az egyérintőző vkp. Busquets tartja a pozícióját a kezdőkörnél.Inkább lassítja manapság a játékot.S.Agüero írta:Nézd meg a videót, előbb linkeltem, tele van hosszú labdákkal.Busquets gyenge az előre játékban, nem igazán operál hosszú labdákkal, átadásokkal se csak kis passzok Alba és Iniesta felé. Ez 5 éve elég volt, de azóta elég sokat változott a labdarúgás.
Nézd meg a videót, előbb linkeltem, tele van hosszú labdákkal.Busquets gyenge az előre játékban, nem igazán operál hosszú labdákkal, átadásokkal se csak kis passzok Alba és Iniesta felé. Ez 5 éve elég volt, de azóta elég sokat változott a labdarúgás.
Elég fontos tényező egy vkp poszton.S.Agüero írta:Szerintem meg nem.Legalább akkora fék a csapatnak a folyamatos kezdőkénti játszatása, mint a sokat bírált Xavi.
Még mindig rohadt hasznos tud lenni nekünk Busi a labdakihozataloknál, letámadásnál, de az tény, hogy már nem annyira, mint régen, mert nem azt a focit játsszuk sokszor.
Masch most annyival jobb nála azon a poszton, hogy ritkábban veszt labdát, egyébként nem sok különbséget vélek felfedezni, mikor a posztján játszik a Kisfőnök.
De hogy fék lenne, az túlzás szerintem.
Kár, hogy sokan csak annyit látnak benne, hogy leadja a legközelebbinek, meg tutyi-mutyi.
Sajna, elég nagy divat lett szidni.
Azt írták róla, hogy fék, én erre reagáltam. Mascherano meg jelen pillanatban jobb, mint ő, bár a mostani formájában mindenkinél. Ettől függetlenül, ha Busi játszik ott, ő is sokat tud adni a csapatnak. De mivel Masch nem tud két poszton játszani egyszerre...Leirtad a lenyeget a hozzaszolasodban, hogy miert is nem neki kellene jatszania jelen pillanatban.