Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.21. 16:04:30

Bob_Marley írta:Busi védőfeladata teljesen másban nyilvánul meg, ő remekül érzi milyen területet kell biztosítani. Mascherano meg 1-1ben jobb, mert szívósabb. És szerintem még így is Busquets szerzi talán a legtöbb labdát.
Vannak labdavesztései, de az egyik legbiztosabb pont a csapatban. Nagyon félre értelmezitek őt, s nálam Xavi is pont a biztonsága miatt és a minimális hibaszázaléka miatt egy elengedhetetlen játékos. Hétvégén tényleg voltak nagy butaságai, ilyen szertelenség nem fér bele. Rafináhnál pl nekem ez a bajom, hogy ő pl teper ezerrel, de sok hibával. Busquetsnél azért általában jó és biztos helyen van a labda legutóbb viszont tényleg sokszor elrontotta.
Ebben igazad van, Busi tényleg nem egy szó szoros értelemben vett vkp, az elsődleges feladata a labdaszerzések. DE! A gond vele az, hogy lassú. És ezt nem a fizikai gyorsaságára ért, hanem, hogy a lelassítja a középpályánkat. Sokáig dajkálja a labdát, nem tudunk vele gyorsabb támadásokat vezetni.
Ez pedig a kulcsa lenne egy olyan kp-nak, ahol nincs kifejezett ütközőember. A labdaszerzéseknek a legnagyobb előnye az lenne, hogy egyből vissza tudjunk állni támadásra, de ez így képtelenség. A Pep-érában is ez volt az egyik legnagyobb fegyverünk. Most, hogy az Ini-Xavi tengely visszaesett ezt különösen megérezzük
Masch pedig folyamatosan nyomja a keresztlabdákat stb.

Rafinha azért nem egyenlő Busival. Már csak posztjuk/stílusuk alapján sem hasonanlithatók össze.
Az pedig, hogy még hibázgat teljesen evidens. Fiatal, nincs is túl sok játékperc a háta mögött. Ini sem zseniként kezdte, Xavinak sem volt 100%-os a pontossága és nyomta folyamatosan a gyilkos passzokat. Illetve más támadóközéppályásként hibázni, mint vkp-ként.
Xavi például hasonlóan sokat hibázik, ha offenzívebben játszik (ami igen ritka), csak ő a visszatámadásban gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá.
Forca Barca!!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.21. 16:01:05

csababarca írta:
S.Agüero írta: Ja, miatta kaptunk ki... :) A Real az egész középpályánkat úgy ahogy volt, megverte, de ez más téma.
.

Miért kell kiforgatni az ember szavait?
Egy szóval nem írta,hogy miatta kaptunk ki.
De az ő gyengesége IS hozzájárul a középpálya gyengeségéhez, ezt fogadd már el, mert 100ból 99en látjuk, nem gondolod hogy Te mész szemben az autópályán? :roll:

Mostanában stabilizálódni látszik az egész kp, köszönhetően,hogy Rakitic ott van, ez Businak is előnyösebb sokkal, kisebb teher rajta,stb.
De ha nem akarod megérteni azokat a problémákat,amik szembeötlőek,és amikről beszélünk,akkor teljesen felesleges a vita, főleg,hogy tartalmas hozzászólásokra bepörkölsz ilyen egysoros,gúnyos megjegyzéseket, amikről amúgy senki szót sem ejt.
Kb. úgy írta, mintha odaadta volna Busi nekik a labdát...

Középpálya gyengeségéhez mindenki hozzájárul, legfőképpen az edzőnk...
Amúgy meg lehet, hogy néhányan beleuntak a Busi-haterekkel a vitákba.

Vannak problémák vele, de itt a többség úgy felfújja, és rajta verik le a port, hogy miatta gyenge a csapat, és miatta lassú a középpálya.

De ha az a tartalmas hsz, hogy "áll középen, nem fut", akkor oké... :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.21. 15:43:00

S.Agüero írta: Ja, miatta kaptunk ki... :) A Real az egész középpályánkat úgy ahogy volt, megverte, de ez más téma.
.

Miért kell kiforgatni az ember szavait?
Egy szóval nem írta,hogy miatta kaptunk ki.
De az ő gyengesége IS hozzájárul a középpálya gyengeségéhez, ezt fogadd már el, mert 100ból 99en látjuk, nem gondolod hogy Te mész szemben az autópályán? :roll:

Mostanában stabilizálódni látszik az egész kp, köszönhetően,hogy Rakitic ott van, ez Businak is előnyösebb sokkal, kisebb teher rajta,stb.
De ha nem akarod megérteni azokat a problémákat,amik szembeötlőek,és amikről beszélünk,akkor teljesen felesleges a vita, főleg,hogy tartalmas hozzászólásokra bepörkölsz ilyen egysoros,gúnyos megjegyzéseket, amikről amúgy senki szót sem ejt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Initom
Entrenador del Barça

2015.01.21. 15:27:45

Komolyan úgy beszéltek róla mintha valami nbII es ürge lenne :lol:

Én megértem,hogy mindig kell lennie valakinek akin a port el kell verni,de túlzásba esnek páran szerintem.Matyika mondta jól:divat lett a fikázása.
Abi & Tito
MichaaBee
Llegenda del Barça

2015.01.21. 15:15:44

H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.21. 00:27:31

Busquets forgott jobbra-balra a real kp meg röhögve hozta el tőle a labdát. Igen. :roll:

A játék gyorsításához mozogni kell bizony nagyon sokat, ebben mi olyan meglepő!?Guardiola alap elve... Ő áll szépen, elvan. 2009ben jó volt nagyon mert ő volt az élő fal, aki köré Messi Iniesta és Xavi 3szöget alkotott és hülyére passzolták az ellenfél kp-t. Lásd Barca-RM 5-0 sarkazások 2. félidőben.Manapság futni kell a belső védőnek a vkp-nak is, mindenkinek, ez tény már.
Ja, miatta kaptunk ki... :) A Real az egész középpályánkat úgy ahogy volt, megverte, de ez más téma.

Értem, tehát nem Busquets az, aki fellép Ini és Rakitic elé, és támad le elsőként.
Ott áll mögöttük, és nem mozog. Elche, Villarreal és a Bilbao ellen is ebből lőttünk gólt, hogy ő támadott le elsőként, és labdát szerzett, aztán gól.
Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.21. 00:20:41

S.Agüero írta:
Technikás ez tény, egy érintőben is szenzációs, csak pl a hollandok megmutatták, h mennyit ér manapság ez a stílus. Ősszel a Madrid is megmutatta, hogy nagyon jó (volt) az egyérintőző vkp. Busquets tartja a pozícióját a kezdőkörnél.Inkább lassítja manapság a játékot.

A Real, PSG, Atletico ellen is voltak szituációk, amikor az elrontott egyérintői miatt vitték 3-2ben a védelemre a labdát.

Suarezről is tudunk videót keresni, h milyen gólerős.
A Real pont Busi erényeivel vert meg minket a középpályán, amit te írsz, csak nem ironikusan. :)
A játék gyorsításához meg miért kellene gyorsan futni? Tudjuk, hogy a labda gyorsabb, mint az ember. :)
Nem tudom ezen, mi ilyen vicces. :roll:

Busquets forgott jobbra-balra a real kp meg röhögve hozta el tőle a labdát. Igen. :roll:

A játék gyorsításához mozogni kell bizony nagyon sokat, ebben mi olyan meglepő!?Guardiola alap elve... Ő áll szépen, elvan. 2009ben jó volt nagyon mert ő volt az élő fal, aki köré Messi Iniesta és Xavi 3szöget alkotott és hülyére passzolták az ellenfél kp-t. Lásd Barca-RM 5-0 sarkazások 2. félidőben.Manapság futni kell a belső védőnek a vkp-nak is, mindenkinek, ez tény már.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.20. 23:29:00

Az ütközősebb, futósabb csapatok ellen én is Maschot tenném középre, olyankor kell egy kemény ember, a többi esetben viszont szerintem maradhatna Busi.(PSG, Atma, Chelsea, Real, ennyi kb.)
westerngom
Entrenador del Barça

2015.01.20. 23:24:00

S.Agüero írta: Miben nyilvánul meg, hogy elakad nála a támadás? Abban, amikor a két védővonal közé odaadja Messinek? Védőmunkája maximum a buta labdavesztéseiben nyilvánul meg, de ő az, aki mindig ott van letámadásnál, csomó labdát szerez, erőszakos.(Masch mellett) Azért, mert ő nem olyan látványosan szerel, vagy szerez labdát, még ő is szokott ám.
Olyat meg nem írtam, hogy jobb formában van Busi, mint Masch, elismerem, hogy most jobb Masch, de rá szerintem nagyobb szükségünk van hátul, mint középen.
Xaviban egyetértek, viszont Busi visz színt a játékba. :)
Az, hogy miben nyilvánul meg azt nálam jobban csababarca kifejtette az előző hsz.-ban amivel teljesen egyetértek.
Hátvédek tekintetében jobban állunk, mert Pique egész szépen összekapta magát, lassan egy szavunk sem lehet rá, Bartra számomra érthetetlen miért nem kap több lehetőséget, a francia Predátor sem kutya annyira, hogy Masc ne mehetne a vkp.-ra.
A játék színét illetően meg ott van Messi és Neymar.

Nem arra gondoltam, hogy a pálya közelébe sem kell engedni Busquets-et, pusztán élnék avval a lehetőséggel, hogy van egy jobb formában lévő Mascherano a pálya közepére a keményebb top csapatok ellen. Én felcserélném a sorrendet, vagy legalább azonos mennyiségben játszatnám a két játékost azon a poszton, ellenféltől, felállástól függően.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.20. 23:16:45

Busi védőfeladata teljesen másban nyilvánul meg, ő remekül érzi milyen területet kell biztosítani. Mascherano meg 1-1ben jobb, mert szívósabb. És szerintem még így is Busquets szerzi talán a legtöbb labdát.
Vannak labdavesztései, de az egyik legbiztosabb pont a csapatban. Nagyon félre értelmezitek őt, s nálam Xavi is pont a biztonsága miatt és a minimális hibaszázaléka miatt egy elengedhetetlen játékos. Hétvégén tényleg voltak nagy butaságai, ilyen szertelenség nem fér bele. Rafináhnál pl nekem ez a bajom, hogy ő pl teper ezerrel, de sok hibával. Busquetsnél azért általában jó és biztos helyen van a labda legutóbb viszont tényleg sokszor elrontotta.
Kép
Kép
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2015.01.20. 23:15:29

westerngom írta: A támadások zöme elakad rajta, vagy lelassul.
mondjuk ez szerintem inkább úgy igaz, hogy a támadások zöme átfolyik rajta normálisan, ahogy kell, de amikor feleslegesen lassítja vagy elveszti labdát az egyből feltűnik és idegeskedünk.

mert az igazi probléma vele, azok ezek a labdára tekeredései, meg a FELESLEGESEN elvesztett labdái. amikor tényleg semmi előnyünk nem származik belőle ő mégis megpróbálja, elveszti, aztán reklamál. általában ezek ritkák, de látványosak. ezt már nem is növi ki, ez már akkor is benne volt, amikor pep alatt szárnyalt a csapat. néha van egy ilyen időszaka, mint a mostani, amikor többet hibázik, aztán ismét tíz meccs, amikor szinte észre se vesszük, mert hiba nélkül, feltűnésmentesen lehozza. szerintem nem kell aggódni.

persze mascherano jobb formában van, de itt nem az a kérdés, hogy mascherano vagy busquets. hanem, hogy piqué, mascherano középső védelem és busquets középpálya, vagy piqué, mathieu/bartra védelem és mascherano középpálya. így meg máris nem olyan egyszerű a kérdés, én például az előbbi mellett teszem le a voksom, mert tényleg nincs két mascheranonk sajnos.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.20. 23:15:15

Csoda történt! A fórum 99%-ával egyetértek!
viszont Busi visz színt a játékba. :)
Nem mondom, tényleg színt visz, de ahogy palesz is írta, ezt sokszor feleslegesen csinálja. Sorszor ott az egyszerűbb, gyorsabb,kevésbé látványos passz lehetősége, de neki még meg kell csinálnia egy futsall cselt. Nagy kedvencem volt anno, de most a többséggel értek egyet,hogy kicsit fékezi a csapatot. Eladni nem fogják,mert katalán, de amíg ezeken a hülyeségeken nem változtat, Masch játszhatna a helyén... Csak hát védelmünk is elég rövid sajnos :lol:
Más: Észrevettétek, hogy mikor Masch egy szinttel feljebb játszik, sokkal előbb szerezzük vissza a labdát? Vagy csak én látok bele sokat a középpályán szerepeltetésében? Mindenesetre megcáfolta azt a tévhitet,hogy nem elég technikás,hogy nálunk vkp legyen... Legalábbis szerintem...
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.20. 23:04:58

westerngom írta:
S.Agüero írta: Azt írták róla, hogy fék, én erre reagáltam.
nos, azért az egyszerű tényért, mert körülményes lett minden tekintetben. A támadások zöme elakad rajta, vagy lelassul. Egy- egy látványos/ technikás megoldástól eltekintve nem emlékeszem túl sok pozitív dologra tőle az utóbbi meccsek tekintetében.
A védő munkája ellenben - ami egy vkp. fő feladata - egyre gyengébb a labdavesztéseiből és a sebességéből adódóan. Lassan már csak abban reménykedem, hogy "valami" szabálytalanságot is felfedez a bíró mikor elveszik tőle a labdát és hanyatt esik.
Uralnia kellene a középpályát, szűrni és megállítani a támadásokat, hogy ne rohanjanak át rajtunk úgy, ahogy az utóbbi időben azt simán megteszi, egy kicsivel is bátrabb/ offenzívebb focit játszó csapat. Jelen pillanat Mascherano kaliberű vkp.-ra lenne szükségünk a helyén, vagy annó mint Yaya volt, szikla szilárd pontra a pálya tengelyében.
Változott körülöttünk a foci, csak mi nem változtunk vele. Jelen pillanat a középpályánk a leggyengébb a Xavi & Busquets duó együtt szerepeltetése miatt és nem azért mert nem technikásak, vagy elfelejtettek focizni. Egyszerűen lassúak, körülményesek, a régi beégett elemek gátolják őket. Jól jönnek a srácok, ha a második félidőre egy lefutott meccsen eredményt kell tartani, vagy kell egy higgadt/ rutinos arc a pályára, DE! már nem velük képzelem el a kezdő csapatot. Mondom/ írom ezt úgy, hogy nálam Xavi az etalon és a jelenlegi középpálya legnagyobb hiánya, hogy nincs egy igazi karmestere/ irányító középpályása (ISCÓ-t ide!) a csapatnak.
Nálam a középpálya már rég így állna fel a jelenlegi keret alapján:
Alcantara/Ini - Masch - Rakitic
Hagynám a kis Alcantara gyereket kibontakozni, sebességben hozza azt mint Ini, lelkesedésben pedig hajaj...., Masch vs. Busquets valakinek még (L.E.-n és S. Agüero-n kívül) kérdés?? ...... Rakitic nagyon ígéretesen indult, hagyni kellett volna Xavi kárára, de nincs még veszve egy kis bizalommal semmi.

Nahh, frankón szanaszét offoltam a topicot, sorry, de ki kellett írnom magamból, főleg ha már megszólítottak.
Miben nyilvánul meg, hogy elakad nála a támadás? Abban, amikor a két védővonal közé odaadja Messinek? Védőmunkája maximum a buta labdavesztéseiben nyilvánul meg, de ő az, aki mindig ott van letámadásnál, csomó labdát szerez, erőszakos.(Masch mellett) Azért, mert ő nem olyan látványosan szerel, vagy szerez labdát, még ő is szokott ám.
Olyat meg nem írtam, hogy jobb formában van Busi, mint Masch, elismerem, hogy most jobb Masch, de rá szerintem nagyobb szükségünk van hátul, mint középen.
Xaviban egyetértek, viszont Busi visz színt a játékba. :)
westerngom
Entrenador del Barça

2015.01.20. 22:49:03

S.Agüero írta: Azt írták róla, hogy fék, én erre reagáltam.
nos, azért az egyszerű tényért, mert körülményes lett minden tekintetben. A támadások zöme elakad rajta, vagy lelassul. Egy- egy látványos/ technikás megoldástól eltekintve nem emlékeszem túl sok pozitív dologra tőle az utóbbi meccsek tekintetében.
A védő munkája ellenben - ami egy vkp. fő feladata - egyre gyengébb a labdavesztéseiből és a sebességéből adódóan. Lassan már csak abban reménykedem, hogy "valami" szabálytalanságot is felfedez a bíró mikor elveszik tőle a labdát és hanyatt esik.
Uralnia kellene a középpályát, szűrni és megállítani a támadásokat, hogy ne rohanjanak át rajtunk úgy, ahogy az utóbbi időben azt simán megteszi, egy kicsivel is bátrabb/ offenzívebb focit játszó csapat. Jelen pillanat Mascherano kaliberű vkp.-ra lenne szükségünk a helyén, vagy annó mint Yaya volt, szikla szilárd pontra a pálya tengelyében.
Változott körülöttünk a foci, csak mi nem változtunk vele. Jelen pillanat a középpályánk a leggyengébb a Xavi & Busquets duó együtt szerepeltetése miatt és nem azért mert nem technikásak, vagy elfelejtettek focizni. Egyszerűen lassúak, körülményesek, a régi beégett elemek gátolják őket. Jól jönnek a srácok, ha a második félidőre egy lefutott meccsen eredményt kell tartani, vagy kell egy higgadt/ rutinos arc a pályára, DE! már nem velük képzelem el a kezdő csapatot. Mondom/ írom ezt úgy, hogy nálam Xavi az etalon és a jelenlegi középpálya legnagyobb hiánya, hogy nincs egy igazi karmestere/ irányító középpályása (ISCÓ-t ide!) a csapatnak.
Nálam a középpálya már rég így állna fel a jelenlegi keret alapján:
Alcantara/Ini - Masch - Rakitic
Hagynám a kis Alcantara gyereket kibontakozni, sebességben hozza azt mint Ini, lelkesedésben pedig hajaj...., Masch vs. Busquets valakinek még (L.E.-n és S. Agüero-n kívül) kérdés?? ...... Rakitic nagyon ígéretesen indult, hagyni kellett volna Xavi kárára, de nincs még veszve egy kis bizalommal semmi.

Nahh, frankón szanaszét offoltam a topicot, sorry, de ki kellett írnom magamból, főleg ha már megszólítottak.
csababarca írta: Én mindenkitől elvárom azt,hogy ha ott a lehetőség, akkor húzza meg, ne a 100as tuti passzt nyomja. Nem kell felsprintelnie,de passzolja fel a labdát, a bdsrstnt, mert nem csak a forgolódásaival,de azzal is akasztja a játékot,hogy állandóan visszapasszol,mikor simán léphetne feljebb akár maga,akár passzolhatna felfelé.
Engem ez zavar javarészt, de mondjuk ez nem csak nála idegesít sokszor, igen,más is ezt csinálja, de nem ilyen feltűnően,nem ilyen lassan. Kontrákról meg ne beszéljünk,én itt most egy szimpla támadásépítésről beszélek, nem kontrákról.
örülök, hogy leírtad helyettem amit gondolok, mert az előző hsz.-ban már 2x visszatöröltem és moderáltam magam, nem akartam részletekbe menően savazni, DE! ez így van ahogy leírtad. Ennyi.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.20. 22:25:14

S.Agüero írta:
Csababarca:
Ne tőle, egy vkp-tól várd, hogy elhagyja a pozícióját, és sprintel fel közel a 16-osig a labdával. Ez egyébként szerintem nem az ő hibája. Az összes középpályásunk ezt csinálja, nem akarunk kontrázni, megvárjuk, míg visszaér az ellenfél. Ez van.
Én mindenkitől elvárom azt,hogy ha ott a lehetőség, akkor húzza meg, ne a 100as tuti passzt nyomja. Nem kell felsprintelnie,de passzolja fel a labdát, a bdsrstnt, mert nem csak a forgolódásaival,de azzal is akasztja a játékot,hogy állandóan visszapasszol,mikor simán léphetne feljebb akár maga,akár passzolhatna felfelé.
Engem ez zavar javarészt, de mondjuk ez nem csak nála idegesít sokszor, igen,más is ezt csinálja, de nem ilyen feltűnően,nem ilyen lassan. Kontrákról meg ne beszéljünk,én itt most egy szimpla támadásépítésről beszélek, nem kontrákról.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.20. 22:23:19

Sanama írta:
Sanama:
Ez idei videó, tele van olyan megmozdulásokkal, amivel a csapat hasznára válik.
https://www.youtube.com/watch?v=s4dow5EWY_A" target="_blank
Hétvégén volt 3-4 eladott labdája, elismerem, én is szidtam.
Szépek és jók ezek a videók, csak mondjuk egy fél szezon alatt nem ez az 5 perc történt. Volt ugyanennyi rossz megoldása is bőven, csak arról nincs videó
5 percbe belesűrítették a legszebb megmozdulásait. Annyira azért nem alibi, amit láthatunk. :)
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.20. 22:21:55

S.Agüero írta:A játék gyorsításához meg miért kellene gyorsan futni?

...

Tetszik ez az egyszemélyes kereszteshadjáratod Matyi, de azért én is beszállok.. :D

Itt a többségnek szerintem azzal van a baja, amit pl itt is 1:39-től művel 10 másodpercen keresztül. Azzal csak lassítja a csapatjátékot, ha hosszú másodpercig próbálja felrúgatni magát, aztán csak utána passzol. A videóban amit előtte linkeltél az első 3 perc is ilyenekből áll, hogy tekereg a labda körül és sokszor nem haladunk semmit előre hosszú másodperceken keresztül, amíg ő csinálja magának a showt - sokszor van, hogy szépen kihozza, ezt nem vitatom el, de az esetek legalább felében felesleges amit művel. Ez pedig "nem passzol" erre az új középpályára. Néha elhagyja ezeket Busi, akkor pazar meccseket hoz le, de sokszor meg bekattan, és előjön a régi énje, akkor meg inkább hátráltatja a támadásépítéseket.

Egy videót meg én is linkelek akkor.. :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=ilQznwdYhIk" target="_blank

Nézd meg Maschot, max 1-2 csel - az is csak akkor, ha nagyon kell -, aztán küldi tovább, ráadásul nagyon sokszor hosszú keresztlabdákkal. Busi is szokott oldalra szórni labdákat, de közel sem ennyit, Maschnak volt egy meccse, amin 19 ilyen lasztija volt.. Szerintem sokkal jobban passzol a mostani csapatba ő - tudom, hogy szerinted is -, mert pont azok a tulajdonságok nincsenek meg benne amik Busiban igen, ezért az "egyszerűt" választja sokszor, amivel sokkal gyorsabban előre jutunk, mint Busi tekergéseivel.

Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy kíváncsi lennék egy Ini-Rakitic-Rafinha középpályára, szerintem elég jól tudna játszani a horvát Busi helyén - már amikor Maschnak hátul kell játszania, és nem vkp-ben.
Sanama
Llegenda del Barça

2015.01.20. 22:04:09

Sanama:
Szépek és jók ezek a videók, csak mondjuk egy fél szezon alatt nem ez az 5 perc történt. Volt ugyanennyi rossz megoldása is bőven, csak arról nincs videó
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.20. 22:01:56

Technikás ez tény, egy érintőben is szenzációs, csak pl a hollandok megmutatták, h mennyit ér manapság ez a stílus. Ősszel a Madrid is megmutatta, hogy nagyon jó (volt) az egyérintőző vkp. Busquets tartja a pozícióját a kezdőkörnél.Inkább lassítja manapság a játékot.

A Real, PSG, Atletico ellen is voltak szituációk, amikor az elrontott egyérintői miatt vitték 3-2ben a védelemre a labdát.

Suarezről is tudunk videót keresni, h milyen gólerős.
A Real pont Busi erényeivel vert meg minket a középpályán, amit te írsz, csak nem ironikusan. :)
A játék gyorsításához meg miért kellene gyorsan futni? Tudjuk, hogy a labda gyorsabb, mint az ember. :)

10 egy érintőből 9 bejön, amiből veszélyes támadást vezethetünk, fárad az ellenfél. 1 meg nem sikerül, jön a kontra. Döntsük el, hogy megéri-e. :)

Hosszú labdáira meg milyen érvet hozzak? Ott a videóban egy csomó, mást nem tudok, ha ez sem elég, ez van. Semmi köze a gólerősséghez ennek, a hasonlat nem valami jó.

Sanama:

Csababarca:
Ne tőle, egy vkp-tól várd, hogy elhagyja a pozícióját, és sprintel fel közel a 16-osig a labdával. Ez egyébként szerintem nem az ő hibája. Az összes középpályásunk ezt csinálja, nem akarunk kontrázni, megvárjuk, míg visszaér az ellenfél. Ez van.
Sanama
Llegenda del Barça

2015.01.20. 21:50:01

S.Agüero írta:
Busquets gyenge az előre játékban, nem igazán operál hosszú labdákkal, átadásokkal se csak kis passzok Alba és Iniesta felé. Ez 5 éve elég volt, de azóta elég sokat változott a labdarúgás.
Nézd meg a videót, előbb linkeltem, tele van hosszú labdákkal.
Arra meg, hogy gyenge előre játékban... Nem tudok mit írni. :D Az egyérintős labdakihozatalai élményszámba mennek.
Mentek, pár évvel ezelőtt.
Hosszú hónapok óta (lassan évek) megy az alibi, ütközés, szerelés, értelmes passzok nélkül.
Hétvégén is hány olyan szituja volt, hogy saját kapuval szemben rátekeredett a labdára, és elvesztette? Vagy, hogy az idióta talpal elhúzom jobbra/balra cselét erőltette, és elvették tőle a labdát?
Ameddig ilyen csellel vagy fordulásból helyet teremtett, és előrébb jutott vele a csapat, az oké, de elég régóta nincs ilyen.
Ez 5 éve elég volt, de azóta elég sokat változott a labdarúgás.
És nem csak a labdarúgás, de a Barca is sokat változott azóta. NIncs az a nagy biztonságos Xavi-Iniesta duó mellette, többet kéne vállalni, több védekező feladat van, nem is teljesít jól.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.20. 21:48:42

S.Agüero írta: Nézd meg a videót, előbb linkeltem, tele van hosszú labdákkal.
Arra meg, hogy gyenge előre játékban... Nem tudok mit írni. :D Az egyérintős labdakihozatalai élményszámba mennek.
Egy percet néztem,mert annyi is elég volt.
Igazad van, csinál szép dolgokat, de engem pont az idegesít benne, hogy megcsinál egy szép kifordulást, vagy cselt,stb, és nem építkezik előre felé, hanem egyből lesimított 4ből kettőt hátra,egyet oldalra, a másfél méterre állónak.
Szóval nekem ez a gondom vele sokszor, hogy ott van a félpályánál, behúz két embert okosan, és ahelyett hogy menne tovább az akció nagy megelégedésében hátrateszi a zsugát. És az esetek 80%ban ezt csinálja, és ez ellenféltől független.
Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.20. 21:46:35

S.Agüero írta:
Busquets gyenge az előre játékban, nem igazán operál hosszú labdákkal, átadásokkal se csak kis passzok Alba és Iniesta felé. Ez 5 éve elég volt, de azóta elég sokat változott a labdarúgás.

Suarezről is tudunk videót keresni, h milyen gólerős. :roll:
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.20. 21:20:52

Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.20. 21:01:10

S.Agüero írta:
Legalább akkora fék a csapatnak a folyamatos kezdőkénti játszatása, mint a sokat bírált Xavi.
Szerintem meg nem.

Még mindig rohadt hasznos tud lenni nekünk Busi a labdakihozataloknál, letámadásnál, de az tény, hogy már nem annyira, mint régen, mert nem azt a focit játsszuk sokszor.
Masch most annyival jobb nála azon a poszton, hogy ritkábban veszt labdát, egyébként nem sok különbséget vélek felfedezni, mikor a posztján játszik a Kisfőnök.

De hogy fék lenne, az túlzás szerintem.
Kár, hogy sokan csak annyit látnak benne, hogy leadja a legközelebbinek, meg tutyi-mutyi.
Sajna, elég nagy divat lett szidni. :(
Elég fontos tényező egy vkp poszton. :mrgreen: :twisted:

Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.20. 20:44:41

Leirtad a lenyeget a hozzaszolasodban, hogy miert is nem neki kellene jatszania jelen pillanatban.
Azt írták róla, hogy fék, én erre reagáltam. Mascherano meg jelen pillanatban jobb, mint ő, bár a mostani formájában mindenkinél. Ettől függetlenül, ha Busi játszik ott, ő is sokat tud adni a csapatnak. De mivel Masch nem tud két poszton játszani egyszerre... :)
A buta labdavesztései meg mindig megvoltak, ez a játékának a hátulütője, hogy néha becsúszik a hiba, de inkább játsszon így, jobban megéri, minthogy csak az alibi menne.

Itt egy videó amúgy a múlt szezon második feléről:
https://www.youtube.com/watch?v=XLZxQxCFWIY" target="_blank
Benne van minden, amiről beszélni szoktam.
Válasz küldése