S.Agüero írta:
Azt írták róla, hogy fék, én erre reagáltam.
nos, azért az egyszerű tényért, mert körülményes lett minden tekintetben. A támadások zöme elakad rajta, vagy lelassul. Egy- egy látványos/ technikás megoldástól eltekintve nem emlékeszem túl sok pozitív dologra tőle az utóbbi meccsek tekintetében.
A védő munkája ellenben - ami egy vkp. fő feladata - egyre gyengébb a labdavesztéseiből és a sebességéből adódóan. Lassan már csak abban reménykedem, hogy "valami" szabálytalanságot is felfedez a bíró mikor elveszik tőle a labdát és hanyatt esik.
Uralnia kellene a középpályát, szűrni és megállítani a támadásokat, hogy ne rohanjanak át rajtunk úgy, ahogy az utóbbi időben azt simán megteszi, egy kicsivel is bátrabb/ offenzívebb focit játszó csapat. Jelen pillanat Mascherano kaliberű vkp.-ra lenne szükségünk a helyén, vagy annó mint Yaya volt, szikla szilárd pontra a pálya tengelyében.
Változott körülöttünk a foci, csak mi nem változtunk vele. Jelen pillanat a középpályánk a leggyengébb a Xavi & Busquets duó együtt szerepeltetése miatt és nem azért mert nem technikásak, vagy elfelejtettek focizni. Egyszerűen lassúak, körülményesek, a régi beégett elemek gátolják őket. Jól jönnek a srácok, ha a második félidőre egy lefutott meccsen eredményt kell tartani, vagy kell egy higgadt/ rutinos arc a pályára, DE! már nem velük képzelem el a kezdő csapatot. Mondom/ írom ezt úgy, hogy nálam Xavi az etalon és a jelenlegi középpálya legnagyobb hiánya, hogy nincs egy igazi karmestere/ irányító középpályása (ISCÓ-t ide!) a csapatnak.
Nálam a középpálya már rég így állna fel a jelenlegi keret alapján:
Alcantara/Ini - Masch - Rakitic
Hagynám a kis Alcantara gyereket kibontakozni, sebességben hozza azt mint Ini, lelkesedésben pedig hajaj...., Masch vs. Busquets valakinek még (L.E.-n és S. Agüero-n kívül) kérdés?? ...... Rakitic nagyon ígéretesen indult, hagyni kellett volna Xavi kárára, de nincs még veszve egy kis bizalommal semmi.
Nahh, frankón szanaszét offoltam a topicot, sorry, de ki kellett írnom magamból, főleg ha már megszólítottak.
csababarca írta:
Én mindenkitől elvárom azt,hogy ha ott a lehetőség, akkor húzza meg, ne a 100as tuti passzt nyomja. Nem kell felsprintelnie,de passzolja fel a labdát, a bdsrstnt, mert nem csak a forgolódásaival,de azzal is akasztja a játékot,hogy állandóan visszapasszol,mikor simán léphetne feljebb akár maga,akár passzolhatna felfelé.
Engem ez zavar javarészt, de mondjuk ez nem csak nála idegesít sokszor, igen,más is ezt csinálja, de nem ilyen feltűnően,nem ilyen lassan. Kontrákról meg ne beszéljünk,én itt most egy szimpla támadásépítésről beszélek, nem kontrákról.
örülök, hogy leírtad helyettem amit gondolok, mert az előző hsz.-ban már 2x visszatöröltem és moderáltam magam, nem akartam részletekbe menően savazni, DE! ez így van ahogy leírtad. Ennyi.