tényleg hardcore, be careful.
élőben látnám, biztos nem aludnék 3 hétig. lehet így sem fogok

18+
https://pbs.twimg.com/media/B9ep_CWIcAA3Ld0.jpg" target="_blank
https://pbs.twimg.com/media/B9Z4PDvCQAALloj.png" target="_blank
Nem teccik. Amúgy ezt sose seha (egyseszer) tuttam, eldönteni. A "tetszik" az egy "c" vagy kettő?zola8787 írta:Ja ezt kihagytam az írásombólSzóval igen ezért kérdezem, hogy elfogadták és kinek, hogy tetszik
Ja ezt kihagytam az írásombólPetr írta:Regen nem fogadtak el, de a legujabb torvenyek alapjan tudomasom szerint elfogadotta valt. Forrast nen tudok linkelni, telorol nincs energiam megnezni.zola8787 írta:Ha már ennyire magyar nyelvtan óra van itt az offtopicbanérdekelne hogyan álltok a "deviszont" szóhoz?
U.i.: En nem hasznalom ezt a kifejezest.
Regen nem fogadtak el, de a legujabb torvenyek alapjan tudomasom szerint elfogadotta valt. Forrast nen tudok linkelni, telorol nincs energiam megnezni.zola8787 írta:Ha már ennyire magyar nyelvtan óra van itt az offtopicbanérdekelne hogyan álltok a "deviszont" szóhoz?
Botlás és csuklás? Mindkettő főnév.Kash írta:Amúgy, a botlást és a csuklást hogyan teszitek felszólító módba!?
De lehet!S.Agüero írta:Már lehet.Ki kell, ábrándítsalak a magyar helyesírás gyönyörű világából, ugyanis "és"-vel nem kezdünk mondatot.De no offense, Bob! Én mindig téged tettelek 1. helyre az év fórumozója szavazáson
Vagy kanty-ot...
![]()
Amúgy, én, amikor regeltem, Henry helyére Matát akartam hozatni, nem is lett volna olyan rossz...![]()
Neymarnál lényegesen jobb.
Volt két vesszőhibád.
Ha már szerinted "és"-vel nem lehet mondatot kezdeni, "de"-vel sem.![]()
palesz77 írta:Azt az első vesszőt te is rossz helyre tetted, nem?S.Agüero írta: Volt két vesszőhibád.![]()
Meg szerintem alapból felesleges, de nem vagyok nagy nyelvész. De könyörgök, ne kezdjük ezt újra!!!
Azt az első vesszőt te is rossz helyre tetted nem?S.Agüero írta: Volt két vesszőhibád.![]()
Már lehet.Ki kell, ábrándítsalak a magyar helyesírás gyönyörű világából, ugyanis "és"-vel nem kezdünk mondatot.De no offense, Bob! Én mindig téged tettelek 1. helyre az év fórumozója szavazáson
Vagy kanty-ot...
Ki kell ábrándítsalak a magyar helyesírás gyönyörű világából, ugyanis "és"-vel nem kezdünk mondatot.Bob_Marley írta:És valaki emlékszik erre.P.U.Y.O.L. írta: Gyerünk Bob, még 25!![]()
Csak összejön még ma, ha így folytatjuk....
Most már elárulhatod, hogy hogyan jött az ki, hogy kbaladzs!(igen, még emlékszem!)
kbaladzs volt az eredeti felhasználóm csak kavarodás után újat kellett csinálnom. Még a cikkek alatt nyomattuk. kbalazs foglalt volt és kreatívan raktam bele egy d betűt.
És ha így folytatom akkor tényleg nekem is meglesz a Decima.
Minden nap tanul az ember.MichaaBee írta: Ebben az esetben a "Barcát" a helyes. Ha magánhangzóra végződik az idegennyelvű szó, akkor csak a magánhangzó hasonul a magyar kiejtéshez, az viszont minden esetben. Például Ronaldinhót, Iniestát, stb. Ha mássalhangzóra végződik és a mássalhangzót ugyanúgy kell "külföldiül" kiejteni, mint magyarul, akkor egybe. Mondjuk itt a "Rakiticcsel" érdekes dilemma, mert az helyesen tényleg Rakitic-tyel, ha már nagyon kötözködni akarunk, de ugye a Rakitic elfogadott magyarosítása Rakitics, ezért helyesen "Rakiticcsel". Ha viszont az utolsó betűt nem úgy ejtik, mint ahogy magyarul kéne, akkor jön a kötőjel, lásd Zidane-nal, Ashely Cole-t, stb. Remélem ezután magabiztosabb leszel, Bob.
Arra egyébként még emlékszik valaki, amikor egymás IRL képeit tettük be profilképnek?
Megmondom őszintén, nem vagyok ennyire járatos a horvát fonetikában.Mathieu18 írta:MichaBee!
Egy észrevételem lenne, ami nem biztos, hogy érdemleges. Ivan Rakitic horvát. Nem csupán a szerb neveknél van az, hogy a szóvégi "c" - t ejtjük "ty"-nek, mint pl. Tadic=Tadity. Csak kérdezem. És a horvát oké, hogy az is szláv nyelv, de mintha ott "cs"-nek ejtenék. De ez korántsem biztos, hogy így van.
Én annak idején elkezdtem írni egy cikket, hogy milyen jól fog majd muzsikálni a Messi-GdS-Bojan hármas elöl.palesz77 írta:Én eleinte Quaresmat és Milnert szerettem volna idehozatni.bence-barca írta:Erről jut eszembe... én is régen regeltem, de évekkel később kezdtem el csak fórumozni. Arra emlékszem, h első hsz em kb arról szólt, h Jeffren és Bojan sosem lesznek itt alapemberek és szvsz max kiegészítőemberek, erre valaki (hogy ki, arra nem emlékszem már) rám pirított, h ezzel várjunk és miért ne lehetnének stb. Utólag üzenem a titkos fórumozónak, h nekem lett igazam!![]()
Kettőnk közül én kezdtem gyengébben úgy érzem..
Én eleinte Quaresmat és Milnert szerettem volna idehozatni.bence-barca írta:Erről jut eszembe... én is régen regeltem, de évekkel később kezdtem el csak fórumozni. Arra emlékszem, h első hsz em kb arról szólt, h Jeffren és Bojan sosem lesznek itt alapemberek és szvsz max kiegészítőemberek, erre valaki (hogy ki, arra nem emlékszem már) rám pirított, h ezzel várjunk és miért ne lehetnének stb. Utólag üzenem a titkos fórumozónak, h nekem lett igazam!![]()
Erről jut eszembe... én is régen regeltem, de évekkel később kezdtem el csak fórumozni. Arra emlékszem, h első hsz em kb arról szólt, h Jeffren és Bojan sosem lesznek itt alapemberek és szvsz max kiegészítőemberek, erre valaki (hogy ki, arra nem emlékszem már) rám pirított, h ezzel várjunk és miért ne lehetnének stb. Utólag üzenem a titkos fórumozónak, h nekem lett igazam!MessiFan írta:Múlthét pénteken volt 7 éve, hogy beregisztráltam az Eurobarcára.
Akkor a 10-11 éves fejemmel a nyári átigazolási időszakban kezdtem el a fórumra írni, természetesen olyan neveket feldobva, akiknek a leigazolására szinte semmi esély nem volt, csak az aktuális kedvenceimet láttam volna szívesen (többek közt Djibril Cissé nevét hangoztattam többször is).
MichaBee!MichaaBee írta:Ebben az esetben a "Barcát" a helyes. Ha magánhangzóra végződik az idegennyelvű szó, akkor csak a magánhangzó hasonul a magyar kiejtéshez, az viszont minden esetben. Például Ronaldinhót, Iniestát, stb. Ha mássalhangzóra végződik és a mássalhangzót ugyanúgy kell "külföldiül" kiejteni, mint magyarul, akkor egybe. Mondjuk itt a "Rakiticcsel" érdekes dilemma, mert az helyesen tényleg Rakitic-tyel, ha már nagyon kötözködni akarunk, de ugye a Rakitic elfogadott magyarosítása Rakitics, ezért helyesen "Rakiticcsel". Ha viszont az utolsó betűt nem úgy ejtik, mint ahogy magyarul kéne, akkor jön a kötőjel, lásd Zidane-nal, Ashely Cole-t, stb. Remélem ezután magabiztosabb leszel, Bob.Bob_Marley írta:Szerintem ami itt is sokszor előfordul és én pl mindig küzdök vele mikor egy tulajdonnév van ragozva. Barca-t? Barcát? És ezek változatai.Na ezeket nagyon utálom leírni, mert bizonytalannak érzem mindig.
Ami engem nagyon tud zavarni, az az, amikor valaki lehagyja a -val/-vel toldalékból a hasonuló mássalhangzót, pl. 1-el, 3-al, Zidane-al. Valamiért nagyon bántja a szememet. Meg a "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J".
Arra egyébként még emlékszik valaki, amikor egymás IRL képeit tettük be profilképnek?
Ebben az esetben a "Barcát" a helyes. Ha magánhangzóra végződik az idegennyelvű szó, akkor csak a magánhangzó hasonul a magyar kiejtéshez, az viszont minden esetben. Például Ronaldinhót, Iniestát, stb. Ha mássalhangzóra végződik és a mássalhangzót ugyanúgy kell "külföldiül" kiejteni, mint magyarul, akkor egybe. Mondjuk itt a "Rakiticcsel" érdekes dilemma, mert az helyesen tényleg Rakitic-tyel, ha már nagyon kötözködni akarunk, de ugye a Rakitic elfogadott magyarosítása Rakitics, ezért helyesen "Rakiticcsel". Ha viszont az utolsó betűt nem úgy ejtik, mint ahogy magyarul kéne, akkor jön a kötőjel, lásd Zidane-nal, Ashely Cole-t, stb. Remélem ezután magabiztosabb leszel, Bob.Bob_Marley írta:Szerintem ami itt is sokszor előfordul és én pl mindig küzdök vele mikor egy tulajdonnév van ragozva. Barca-t? Barcát? És ezek változatai.Na ezeket nagyon utálom leírni, mert bizonytalannak érzem mindig.
Ne aggódj, azt senki se felejti el.S.Agüero írta:Szerintem Rakiticcsel, de ezeket sajnos én sem vágom annyira.Bob_Marley írta:Oké, de akkor azt írom neked a Barca középpályája stabilabb Rakitic-csal, Rakiticsel, Rakiticcsel. Na melyik legyen a jó? Mindegyik annyira testidegen nekem, s tuti a jót le se írtam.
Megvan ezekre a szabály, hogy kiejtés szerint ragozás kötőjellel csak annyira hülyén néznek ki.Nekem legalábbis testidegen. Ebből a szempontból jobb az angol.
![]()
Amúgy ha már sztoriknál vagytok, egyet kifelejtettetek.![]()
nutella
Szerintem Rakiticcsel, de ezeket sajnos én sem vágom annyira.Bob_Marley írta:Oké, de akkor azt írom neked a Barca középpályája stabilabb Rakitic-csal, Rakiticsel, Rakiticcsel. Na melyik legyen a jó? Mindegyik annyira testidegen nekem, s tuti a jót le se írtam.
Megvan ezekre a szabály, hogy kiejtés szerint ragozás kötőjellel csak annyira hülyén néznek ki.Nekem legalábbis testidegen. Ebből a szempontból jobb az angol.