csababarca írta:Bob_Marley írta:Szép csendben a Celtics négyet nyert zsinórban, 1,5 év után sikerült négyet nyerni és nem is akárhol jött össze a negyedik. Indianaban bárkinek becsületére válna nyerni, s főleg azok után, hogy a Pacers bomba formában van az AS óta. 35 értékesített dobásra jutott 28 assist. Baromi jól működik a gárda és továbbra is harcolunk a Hornets-Miami duóval a nyolcadik helyért, s az Indiana sincs sokkal előrébb.
LET'S GO C's
be akarunk menni a PO-ba?
akkor mire kuporgatja Ainge a sok picket? Cserealapnak gyűjtögeti?
Jogos felvetés.

Még a trade deadline előtt valahol olvastam, hogy Ainge olyan cserét szeretne, hogy azzal növeljük az esélyeinket a PO-ra, akkor ez amolyan udvarias nyilatkozatnak tűnt, de a pali nem viccelt.

Elhozta Thomast és minden megváltozott. A csávó kintről bentről iszonyat veszélyes. Én soha nem kedveltem őt, mindig egy pontgyárnak tartottam, aki azonkívül nem sokat tesz hozzá, de ez nem így van nálunk. Mozgatja a csapatot, rengeteget melózik, s hiába egy törpe a maximumot adja védekezésben. És itt előjön az, hogy a védekezés a legnagyobb gyengesége, de itt ez nem jön annyira ki. Smart-Bradley annyira jó egyéni védő, hogy bárkivel van fent, remekül működik a hátvédpár elől és hátul is. Stevens meg zseniális edző. Tavaly sokszor lehetett azt látni, hogy azért bele-belenyúlt a meccsekbe, s inkább vállalta a vereséget. Idén viszont nagyon pörög a labda, folyamat nyerni megyünk mindenhova.
Eredeti kérdésre válaszolva, egy fiatal társaságnak jót tesz, hogy megtanul nyerni. Most már az hogy tizedik vagy tizenhetedik helyen draftolunk, édes mindegy. Tavaly egy erős osztály volt várható, érthető is volt a visszafogottság, idén viszont Okafor és a többiek. Bár ő is egyre jobban kezd kétségeket ébreszteni a szakértőkben, mondjuk nehéz leszűrni, mert a Kentucky iszonyat hosszú csapattal bír és keveset játszanak a kezdők. Pickekkel meg még mindig lehet előrébb cserélni a drafton adott esetben, de az alapelv az szerintem Ainge fejében, hogy nem éri meg kire "tankolni". Lennének tehetségek, Cauley-Sten, Towns, Turner stb, de talán többet ér ha a harc a PO-ért és egy első körös búcsú. Tapasztalat szerzésnek kiváló lenne pl Smartnak is. Akinél csalóka milyen számokat produkál, mert baromi fontos eleme a játéknak és egyelőre van mit dolgozni a dobásán, de ha az meglesz, akkor nagyon-nagyon ígéretes játékost kapunk.
Cetlik szerintem 2016-ra vannak, akkor lesz nagy felfordulás a csapatoknál, s ki kell használni a draftjogokat egy cserében, vagy pedig felhasználni őket, mert akkorra van pl az előreláthatólag top5 draftjog a Netstől. Brooklyn már idén nagyon leépült, s pl milyen vicces, hogy az Atlanta vezeti a konferenciát, s elnézve a Nets teljesítményét (Johnson cseréből a Hawksé az idei draftjog) könnyen lehet, hogy nagyon előkelő helyen fognak draftolni.
Szóval nem kérdés idén a PO a cél, s látva a riválisokat ez nem lehetetlen küldetés. Miamit nagyon sújtják a sérülések nekik nagyon nehéz lesz, viszont náluk is van valami draftjog mizéria, s pl ha nem jutnak be a Po-ba könnyen elveszthetik az idei draftjogukat, nekik is kell teperni. Hornets tűnik a legerősebbnek, főleg hogy visszajött Walker, de megéri küzdeni velük. Főleg hogy így a szabadügynökök felé is letudunk tenni valamit az asztalra nem csak "ígéreteket", hanem konkrét eredményeket, hogy figyelj öcsém bementünk a PO-ba (vagy majdnem) van mire alapozni és te hiányzol a magasabb célok elérése érdekében.