Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
kristop
Entrenador del Barça

2015.03.12. 12:14:19

egyébként mi pont azt beszéltük meccs közben, hogy ha ez a chelsea továbbjut, akkor őket szeretnénk a következő fordulóban annyira gyengének tűnnek mostanában. a psgt azért inkább kihagynám a bayernnel együtt, a többiektől viszont egyáltalán nem félnék. nyilván először a cityn kell túljutni, de én már kicsit előre gondolkozom.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
MyShadow
Jugador del Barça

2015.03.12. 11:55:16

crixus írta:Nekem igazándiból az olyan csapatokkal van problémám akik CSAK a lóvé miatt akkora csapatok, amekkorák és a játékosvásárlás szinte csapatépítés nélkül folyik. Man City, Chelsea, PSG, Real Madrid legfőképp, de a MU is eléggé eltolódott ebbe az irányba. A Bayern-t egyedül Pep és az ő filozófiája miatt tartom előbbre, de az nem éppen a legsportszerűbb ahogyan leépítik a többieket. De ezt leszámítva talán még náluk kap nagyobb hangsúlyt rajtunk kívül az utánpótlás.
Persze nagy csapatoknak a nagy igazolások kellene, szükségesek, de nem viszi jó irányba a futballt, ha azok a csapatok a sikeresek, akik CSAK erre építenek.
Ha kicsit megvizsgálod a dolgokat, a Madridnál is bőven van jelenleg sajátnevelés, Spanyolországra ez rendkívül jellemző, ezért is jöttek az eredmények mostanában.
A Cityből valóban csak annyi látszik, h összevásárolnak embereket, de ha kicsit utána olvasol, ők is az alapoknál kezdték az újjáépítést, mind utánpótlás, mind háttérbázis kiépítése előzte meg a nagybevásárlásokat, ők hosszútávra terveztek.
Az MU rendelkezik jelenleg a legnagyobb piaccal, és SAF alatt nem sokat költöttek, az a csapat hanyatlásnak indult, ezt próbálják meg elkerülni, ha már sikerült 15-20 év alatt felépíteni ezt az imázst.
A Chelse rendkívül jól sakkozik a kölcsönadás/vásárlásokkal, nem tartom fair dolognak, sztem szabályozva is lesz, de a szabályokon bőven belül van.
A PSG-ről sokat nem tudok, arról nem nyilatkoznék.
A Bayern részéről talán gusztustalannak tűnik az ellenfelektől történő "szipolyozás", de a németek klubmodellje az egyetlen, amely hosszú idő óta folyamatosan nyereséges, növekszik és stabilnak tűnik.
A RM-hez visszakanyarodva: Perez megalomániája teszi ilyen hullámzóvá a klub teljesítményét, és ezzel önmaguk alatt vágják a fát, képtelenek lesznek hosszabb időszakokra stabilizálni a színvonalat ( legalábbis a hullámhegyet:D).
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 11:33:14

Nyilván azok a jobbak, ahol több jó játékos játszik. Pont ezért lenne értelme a fizetési sapkának, vagy, ahogy most megy, a Fair Play szabálynak. Feltéve, hogy nem játszák ki, s betartatják.
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2015.03.12. 11:27:06

Nekem igazándiból az olyan csapatokkal van problémám akik CSAK a lóvé miatt akkora csapatok, amekkorák és a játékosvásárlás szinte csapatépítés nélkül folyik. Man City, Chelsea, PSG, Real Madrid legfőképp, de a MU is eléggé eltolódott ebbe az irányba. A Bayern-t egyedül Pep és az ő filozófiája miatt tartom előbbre, de az nem éppen a legsportszerűbb ahogyan leépítik a többieket. De ezt leszámítva talán még náluk kap nagyobb hangsúlyt rajtunk kívül az utánpótlás.
Persze nagy csapatoknak a nagy igazolások kellene, szükségesek, de nem viszi jó irányba a futballt, ha azok a csapatok a sikeresek, akik CSAK erre építenek.
bence-barca
Llegenda del Barça

2015.03.12. 11:17:09

visca el barca írta:
egyedül az miatt örülök h ők mentek tovább, mert jobban megérdemelték. remélem a 8 között megkapjuk őket és itt véget is ér a móka számukra :D
Bár a PSG-t sokkal kevésbé szeretem, még is inkább nekik örültem. EGgyrészről CHelsea nagyobb rivális, másrészről legalább jobban le vannak terhelve és talán hullajtanak pár pontot a ligában. No, nem mintha a végén nem ők nyernék, de így legalább tovább reménykedhetek. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.12. 11:13:09

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:PSG mint csapatot eléggé nem szeretem
noname írta:Egyáltalán nem bírom a PSG-t
azért lassan-lassan a szívembe zárlak titeket gyerekek :D

egyedül az miatt örülök h ők mentek tovább, mert jobban megérdemelték. remélem a 8 között megkapjuk őket és itt véget is ér a móka számukra :D
Én nem tagadom és soha nem is tagadtam, hogy Mourinhot nagyon szeretem, s kiváló szakembernek tartom, emiatt is inkább nekik szorítottam, de a PSG meg mégiscsak francia csapat és imádom a francia futballt. Ugyanolyan a szememben mint a Real. Nagyon nem csípem őket, de mégiscsak spanyol csapat és inkább ők menjenek tovább mint egy német csapat. Ugyanez az Atletico is, vesszenek a fritzek. :lol:

Amúgy meg nagyot küzdöttek, úgyhogy teljesen meg is érdemelték, következő körben meg kerüljenek össze a Bayernnel aztán intézzék el őket is. :D Lenne teszem azt 3 spanyol meg a PSG a 4 között és onnantól meg, aki kapja marja.

Amúgy az angolok közül meg lehet csak az Everton marad a nemzetközi kupákban. Állítom, hogy a hülye menetrendjükkel készítik ki a csapataikat. Lehet mondani, hogy évek óta bevett szokás és volt, amikor ők domináltak, de akkor sem normális, amit ott művelnek. Mindenféle kupa, plusz a karácsonyi értelmetlen hajsza, a folyamat kora délutános kezdések stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.03.12. 11:18:30-kor.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 10:52:22

Bob Marley írta:PSG mint csapatot eléggé nem szeretem
Én írta: nekem speciel akkora bajom nincs velük.
Na, akkor én meg megyek a tiltólistára a helyemre. 8) Sorry.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.12. 10:49:11

Bob_Marley írta:PSG mint csapatot eléggé nem szeretem
azért lassan-lassan a szívembe zárlak titeket gyerekek :D

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 10:30:20

Pont addigra értem haza, mikor Ibra lesétált a pályáról, onnan pedig elkezdett érdekelni a dolog, hogy mit lép José. Hát igazából semmit: Azért van ott pár zseni, mégis állandóan sikerül neki korlátoznia a játékosait. Ez azért óriási tudásra vall.

A szabálymódosításhoz erős lobbi kell, elkezdhetjük :twisted:

Egyébként a PSG-t az arab tulajokon kívül más miatt is utáljátok? Mert nagyon sokan szidjátok, nekem speciel akkora bajom nincs velük. Próbálnak helyt állni, nem játszanak undorítóan, már ahány meccsüket láttam, lehet, csak nem tűnt fel...
Samper írta:Most már csak a Margitnak kellene kiesni és teljesült a negatív programunk. Lehet a pozitívra koncentrálni!
Őket akár mi is kiüthetnénk, nem lenne ellenemre, bár nem kívánom kifejezetten a vesztüket. A döntőben is megelégednék velük, mint ellenfél.

Esély latolgatáshoz:

Ha egy sorrendet kellene felállítanom most, az a Bayern, Barca, Real, PSG, Atletico (szerintem tovább mennek) , stb... mondjuk Dortmund, Porto, Monaco.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2015.03.12. 09:30:57

MQuCsabi írta:Ezért a meccsért érdemes volt fent maradni. (mármint a PSG)
Nálam Ibra kiállításáig tartott mindez. Ezen annyira berágtam, hogy nem néztem tovább.
Szerencsétlen vissza is húzta a lábát. Busit mindig megtalálják a sok évvel ezelőtti színészkedéséért, amit Oscard leművelt ott, az több, mint bicskanyitogató volt.

Reggel meglepve láttam, hogy továbbjutottak. mondjuk számomra a legédesebb, mindkét csapat kiesése lett volna, de valahogy nem fogadták még el, ezt a fajta szabálylehetőséget.
Samper
Director del Fútbol

2015.03.12. 09:22:09

MQuCsabi írta:Ezért a meccsért érdemes volt fent maradni. (mármint a PSG)

Sajnos bárminnyere szeretném Pep miatt nézni, képtelen vagyok a Bayernt megnézni. De a PSG miatt ébren maradtam, s megérte. Az, hogy Diego Costa miért maradt végig a pályán, nem is értem. De, hogy lejtett a pálya kicsit Mou-ék felé, az is biztos. Szerencsére ez sem volt elég. Silvának sikerült egy ostobaság után büntetni a Chelsea-t, ez nagy megelégedettséggel tölt el. :twisted:
Most már csak a Margitnak kellene kiesni és teljesült a negatív programunk. Lehet a pozitívra koncentrálni!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.12. 08:29:17

Ezért a meccsért érdemes volt fent maradni. (mármint a PSG)

Sajnos bárminnyere szeretném Pep miatt nézni, képtelen vagyok a Bayernt megnézni. De a PSG miatt ébren maradtam, s megérte. Az, hogy Diego Costa miért maradt végig a pályán, nem is értem. De, hogy lejtett a pálya kicsit Mou-ék felé, az is biztos. Szerencsére ez sem volt elég. Silvának sikerült egy ostobaság után büntetni a Chelsea-t, ez nagy megelégedettséggel tölt el. :twisted:
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.03.12. 08:13:40

Egyáltalán nem bírom a PSG-t, de mindenkinek szurkolok Mourinho csapatai ellen. Szóval szép volt! :twisted:
Amúgy kimondottan nagy örömmel tölt el, hogy Mou évek óta minden bajnokságban mindig a leggazdagabb és legerősebb anyagi háttérrel rendelkező csapatot kapja és mégis legfeljebb a bajnoki címig jut el, de azt is csak kb minden 3 évből egyszer. Mou egy szégyenfolt a foci történetében. Az Interes sikereknél se felejtsük el, hogy egyértelműen csaltak a javukra a bírók. [-X
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.12. 02:35:16

PSG mint csapatot eléggé nem szeretem, viszont mivel franciák azért örülök, hogy továbbjutottak. Chelseanek megvolt a sansza, de nem tudták kihasználni. Nagyot küzdöttek a franciák és csak továbbmentek. Lehet 2 francia a 8 között, borzasztóan örülnék ennek. Már csak a fritzeknek kell kiesni és rendben is van a dolog. :D
Kép
Kép
Kép
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2015.03.12. 02:19:37

Bayern elég erős még így, hogy "csak" a Bundesligaban vannak toppon. Ezzel a 7-0-ás győzelmükkel úgy érzem hadat üzentek a többi esélyes csapatnak. A Bayern idén sem tréfál, persze ettől még egyáltalán nem biztos a BL cím nekik sem.

A Real Madrid nincs jó formában, viszont nem szabad leírni őket, mert tavaly sem voltak jó formában és még is oda értek a BL döntőbe sőt meg is nyerték azt! Ancelotti képes rá, hogy összerakja a csapatot. Tény nem sok ideje maradt már rá, mert ráadásul több fronton is kell változtatnia. A védelmükben és a támadásukban is egyaránt van mit javítani.

A PSG -t én nem hagynám ki idén. Pl. egy Real Madrid (mostani formáját tekintve) ellen simán lenne esélye a negyedöntőben. A PSG is sajna ahogy vásárolták a sztár játékosokat egyre erősebb lett. Azonkívül grat. nekik a továbbjutáshoz. Csak lestem, hogy mit csinálnak még 10 emberrel, ráadásul a bíró sem éppen segítette őket. Azt nem tudom, ha Zlatant egy ilyenért kiállították, mit csinálnak akkor amikor Messit, Neymart, Iniestat fejenként x6 agyonrúgják egy meccs alatt... De mindegy ezen csak spekuláltam, ami sokkal idegesítőbb volt az Murinho nyilatkozata a meccs után. #-o Itt olvastam:http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_lig ... iz-2400163 El sem hiszem, hogy komolyan gondolta amiket mond. Képes azt állítani, hogy a PSG színészkedett úgy, hogy tőlük állítottak ki egy támadót? No komment...

Barca: Szerintem Lucso elég rendesen gatyába rázta a csapatot. És ahogy elnéztem néhány eredményt, nem voltunk annyira gyengék tavaly sem... Hogy miért mondom ezt? Azért mert tavaly egy olyan csapattól kaptunk ki BL-ben akinek a Real Madrid is alig tudott gólt rúgni. Sőt tenném hozzá, hogy idén (egy tavalyi formájához képest gyengébb Atleticotól) 4-0 -ra kapott ki a Real Madrid egy olyan csapattól akit mi a király kupában kiejtettünk... Tudom, hogy Októberben sajnos nem sikerült nyerni a Real ellen és meglátásaim szerint az ott elkövetett hibákat javarészt korrigálta Lucso. Pl. Xavi-Iniesta párost nem félt megbontani. Hosszabb elemzésbe nem mennék bele, mert már így is hosszabb lett, mint amit terveztem. Mindenesetre elég szépen felfejlődött a csapatunk és én bizakodom.
Amit még fontosnak tartok elmondani, hogy véleményem szerint jó lenne ha tisztáznák Alvessel a helyzetet... Mert ez így nem állapot. Így neki is sokkal rosszabb és mivel 1. számú ember nálunk, ezért nem lehet az, hogy a Bekknek rossz a lelki állapota. Nem vagyok sem közgazdász, sem vezetőedző, hogy felmérjem Alvesnek mennyit érne meg a fizetése a jelenlegi teljesítménye alapján és hova kell besorolni őt. Viszont az tuti, hogy ez az állapot ami most van nem jó! És változtatni kell rajta, mivel jelenleg kulcsember, sokat épít rá a csapatunk (gyakorlatilag az ő mozgása Jordival egy kapocs a védelem és támadás között), ezért megérdemli azt a figyelmet és bánásmódot, mint a többiek!
Barcelona Unity is Strenght!
bence-barca
Llegenda del Barça

2015.03.12. 01:23:00

Chelseat (talán mindenki) minimum 4be várták, de én még döntőt is megkockáztattam volna nekik, ha úgy adja a sorsolás.
Adva van a kérdés, h szerintetek ki lehet idén a végső győztes?
Alapján véve 4 csapat "játszik" szerintem: Barca, BM, RM, Chelsea
Barca: saját csapatomban nem érzem azt az átütő erőt, ami egy BL győzelemhez kell. Persze cáfoljanak rám!
BM: őket nem ismerem igazán, Bundesből nem indulnék ki, ott nyilván vezetnek sok ponttal. De pont mivel látatlanba vannak, talán őket mondanám most legesélyesebbnek.
RM: ugye most nagyon rossz formában vannak (ami persze bőven változni fog, elég csak megnézni nálunk is mi ment végbe egy hónap alatt Januárban, elején még edzőbuktatás, végén 3x is legyőztük az Atletit...) de jelen forma miatt, nem hiszem, h ők nyernék
Chelsea: Hát ugye ők most kiestek :lol:

Egyéb vélemények?
kristop
Entrenador del Barça

2015.03.12. 00:00:53

szegény fabregasnak már megint nem fog jól sikerülni a tavaszi szezon :(

egyébként nyilván elhozhatatlan, de a mai meccs után csak így zárójelben bedobnám pastore nevét iniesta pótlására. azt meg még mindig sajnálom, hogy se a romából, se a psgből nem tudtuk elhozni marquinhost. nem csak a védelem közepét rendeztük volna, de most alves pótlása miatt se kellene annyira aggódnunk.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.03.11. 23:48:24

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphot ... e=5586BE20

Nemrég postolták ezt a képet a Chelsea stadionból
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.11. 23:46:38

Amúgy most az jutott eszembe, hogy minden esély megvan, hogy a két francia kiejtse a két angolt. Ez mekkora fricska a BPL-nek? A világon sehol nem kezelik topbajnokságként a franciát, szinte rangon aluli, az emberekben is az van meg leginkább, hogy van egy szupergazdag csapat, a PSG, amelyik erős, de a többi?! Még az aranycipőért folytatott versenyben is kevesebb szorzóért adják a francia ligában szerzett gólokat. Semmi hájp, semmi érdeklődés, ellenben az agyonfuttatott PL-lel, ahol imádják nézni az emberek a beívelgetéseket, meg hogy a kicsit mozgékonyabb játékosok hogy viszik el a labdát az olyan hegyomlás, rendkívül mozgékony védők mellett, akiket egy víziló is körbefutna...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2015.03.11. 23:48:35-kor.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
messideco
Presidente del Barça

2015.03.11. 23:37:56

Az elég ciki lesz, hogy egy angol csapat sem lesz a 8 között, bár ne kiabáljuk el. Hol van már 2008 :D
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2015.03.11. 23:34:28

Nagyon megérdemelte a PSG. Jár a taps, mert tényleg nem adták fel, végigbírták fizikálisan. Luiznak meg nem kis elégtétel lehet ez a gól és a továbbjutás. A meccs utáni nyilatkozatában gyorsan elnézést is kért, hogy ünnepelt, de azt mondta egyszerűen képtelen volt kontrollálni az érzelmeit.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.11. 23:33:05

Mondjuk olyat még nem hallottam, hogy egy kiállításnál az összes eltiltást eltöröljék a BL-ben, amit von maga után, szóval szerintem az elsőn biztos nem játszik.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

mahitoo
Entrenador del Barça

2015.03.11. 23:31:14

hank1ee írta:Nem baj, majd jön Mourinho és megmagyarázza, hogy folytatódik ellene a bírók hadjárata, hiszen a fél PSG-t ki kellett volna még állítani Ibrán kívül, Silvát a tizenegyesért, Luizt azért mert szét akarta törni a kapufát (labdával), Marquinhost meg mert el mert esni, mikor Costa meglökte. Ja és Maxwellt is, mert ő is brazil. :lol: Örülök a PSG továbbjutásának, Zlatan játszhat majd a negyeddöntő visszavágóján? Csak azért kérdezem, mert nem tudom, ilyenkor egy vagy két meccses eltiltás van-e.

Ja, amúgy a Bayern meg küldött egy hetest a Sahtarnak. Ismerős szituáció...
Ha visszanézik, és korrektek lesznek, akkor az 1. meccsen is játszhat. Ha nem mi leszünk az ellenfél, ez nem fog megtörténni...
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
#David Villa#
Capitá del Barça

2015.03.11. 23:30:13

Aztán nehogy letörjön itt pár ember szarva, hogy leírják a Cityt is, meg 5:0 a Real ellen...
Járjunk csak földön. Egyébként szerintem a Chelsea stílusa keményebb lett volna a Bayern, Real, Barca ellen, mint a PSG játéka.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.11. 23:27:14

Nem baj, majd jön Mourinho és megmagyarázza, hogy folytatódik ellene a bírók hadjárata, hiszen a fél PSG-t ki kellett volna még állítani Ibrán kívül, Silvát a tizenegyesért, Luizt azért mert szét akarta törni a kapufát (labdával), Marquinhost meg mert el mert esni, mikor Costa meglökte. Ja és Maxwellt is, mert ő is brazil. :lol: Örülök a PSG továbbjutásának, Zlatan játszhat majd a negyeddöntő visszavágóján? Csak azért kérdezem, mert nem tudom, ilyenkor egy vagy két meccses eltiltás van-e.

Ja, amúgy a Bayern meg küldött egy hetest a Sahtarnak. Ismerős szituáció...

Válasz küldése